Gå til innhold

Maabren

Medlemmer
 • Innlegg

  2 356
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

5 494 profilvisninger

Maabren sine prestasjoner

1,4k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Ein corona-smitta kinesar hadde neppe vore eit problem, men mange corona-smitta i kina og dermed grobunn for nye corona-varianter kan i verste fall gje ei utvikling ingen har lyst på. Når kina ikkje bryr seg om å dele viktig info om corona-virus utviklinga innad i landet burde man kanskje være litt føre var med kva som reiser ut av kina. At man ikkje lærer av pandemien samt har rævva husk er dog ikkje noko nytt. Under støre har dødsfalla pga corona virkelig teke av her i norge godt hjulpe av erna som ga totalt faen på slutten av sin periode. Alle som ikkje har teke skade av corona-viruset er nok godt fornøgd, men vi veit ikkje kva vi har i vente med smitteauken i kina. Minner liksom om oppstarten av pandemien...
 2. At Cavill trakk seg fra witcher-serien står det respekt av. For mange filmer og serier ender opp som eit woke-sirkus. Heldigvis er det bare å hoppe bukk over dårlig underholdning. Blir spennande å sjå korleis Warhammer blir tolka. Har litt trua på at detta kan bli bra.
 3. Du kan jo kjøpe deg ein sånn medaljong som durek selger, kvit lysbringer og greier. Durek døde jo ikkje av corona, så da var det nok medaljongen som redda han. Nesten jesus tilstander alså.
 4. Sia deltakron er registrert i sverige er det all grunn til å forventa at den er kome til norge. I europa har man funne deltakron sia januar utan at det har blitt noko større blest om det. Muligens har denne varianten gått litt under radaren. Omikron ba1 har egentlig minst 2 varianter som er ganske forskjellige og som mest sannsynlig gir forskjellig opplevd sjukdom. Ba2 er enda meir forskjellig fra ba1-variantane og gir ein verre sjukdomsopplevelse enn di. At ba2 er ein faktor som auker corona-smitten igjen i europa synast litt rart i og med at ba2 allereie har vore aktiv sia november og spredt seg til mange land. Ba3 er dog lite info å skrive heim om. Kanskje ba4 er på vei... Sjansen for at man får blandingsvarianter auker sjølvsagt med smittetrykket, men etter å ha prøvd både den første varianten som kom til norge og nå omikron reknar eg nesten med at ei ny eventyrblanding gir ein "større" opplevelse. Smitten i samfunnet står seg ikkje til registrert smitta. Tydelig at støre & co syns mest om å stikke hodet godt ned i sanden og late som om corona er over. At fhi ikkje tek deltakron på alvor er eit varsko i seg sjølv. Om ikkje anna kan kvar enkelt gjere såpass som å bruke munnbind / holde avstand viss di har symptom eller har vore nær nokon som er smitta. Normal folkeskikk og hygiene kan utgjere ein stor forskjell.
 5. Meir sannsynlig at putin heller vil ødelegge samtlige kjernekraftverk slik at ukrania og nærliggande europeiske land får problemet med nedfallet. Sjølv om vinden ikkje går putin sin vei og eventuellt blåser noko av nedfallet inn over russland, er det eit tap putin sikkert har rekna inn. Egentlig burde nato innsjå at putin allereie har gått for langt(klasebomber, massedrap av sivile samt angrep på kjernekraftverk osv) og at foten er nødt å bli satt ned og gje putin klar beskjed om å slutte krigen og trekke seg ut av ukraina umiddelbart. Mekling har ingen hensikt og er bortkaste menneskeliv osv.
 6. Uten nato-medlemskap hadde norge fått ein russisk støvel i rævva for lenge sia. At sv og rødt ikkje innser galskapen di reperesenterer ved å tru at det vil eksistere eit norge utan nato-medlemskap er smått utrulig. At 16 % støtter opp om ein slik tanke er dog innafor prosentmessig, man kan forvente at opp mot 20% er lettlurte nok til å utradere sin egen eksistens basert på at di ikkje skjønner sitt eget beste. Får di tenkt seg om synker den prosenten drastisk. Har ingen tru på at verden nokon gang kommer dit at kommunisme vil fungere.
 7. At putin har forflytta såpass mykje krigsmateriell og mannskap rundt ukraina utan at di skal takast i bruk vil ta seg regelrett svakt ut. Di siste ukers tilskudd av krigsmateriell synast såleis å spisse ein invasjon heller enn å ha med øvelse å gjere. Forventa dog at putin ville vente til ol-avsluttinga var unnagjort.
 8. Yepp, alle gode ting er 2 kan danskane håpe. Litt artig at første gang di slutta å definere pandemien som en samfunnskritisk sykdom i sommar hadde di vel ca 0-1 døde pr uke mens di nå ca 900 dødsfall seinare er greit fornøgd med ca 18 døde pr uke. Dette kan nok ikkje gå galt da verken reinfeksjon eller fare for nye mutasjoner er noko å ha i mente med eit frislepp.
 9. Nope. Større sjans for at omikron vil bølge att og fram pga reinfeksjoner. Nye mutasjoner dukker opp pga høgt smittetrykk og stadig fleire dør etter som tida reduserer beskyttelsen 3 dosen ga eller kanskje di unge ryke med pga omikron7/ny mutasjon. I verste fall har ikkje pandemien vist si værste side enda og smittefesten blir den ultimate smeltedigelen for coronaviruset. Støre & co drite nok på leggen enda ein gang.
 10. Kan vel ikkje bli riktig da fjerde dose er mislykka som booster.
 11. Spørs om det var riktig å lempe på tiltaka med stigande smitte. Mange sjukemeldt samtidig inna helsevesenet kan fort føre til at 3-400 corona-innlagt samtidig blir for mykje.
 12. Hmm...er det bruken av munnbind som burde blitt Er slike som GG som legger til rette for at folk flest skal oppføre seg som om pandemien er over. At nokre tiltak var totalt bortkasta kan eg gå med på, men behovet for å bruke munnbind vil forsatt være nødvendig for at smitten ikkje skal gå rett vest. Dernest kan vi fort stå i ein situasjon der nye mutasjoner dukker opp og blir værre pga høgt smittetrykk og den einaste måten å være i nærleiken av kontroll er smittestatus da innlagte gir 3-4 veker forsinkelse.
 13. Viss man tek utgangspunkt i at ca 80% av den norske befolkning har satt minst 1 dose og at det gir ca 4,3 millioner mennesker, så er det og vanskelig å tru at di som får alvorlige biverknader tek ei dose til. Med 48 682 innmeldte mistenkte biverknader er ca 53% undersøkt og derav 4527 klassifisert som alvorlige. Dvs 105 av 100 000 personer har fått alvorlige biverknader som mest sannsynlig kjem av vaksinen. Og sia bare 53% av innmeldte biverknader er undersøkt er sjansen stor for at resten er fordelt sånn ca likt med di første 53% undersøkte, noko som gir at kanskje opp mot 8600 har fått alvorlige biverknader dvs ca 200 av 100 000. Men klart, å være åpen om di alvorlige biverknader som faktisk eksisterer grunna corona-vaksinene passer vel neppe inn i agendaen om å få flest mulig til å vaksinere seg.
 14. Vi er ikkje heilt i grenseland enda. Kan peise på med enda meir smitte før vi kjem dit.
×
×
 • Opprett ny...