Jump to content

Maabren

Medlemmer
 • Content Count

  2025
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1053 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

4438 profile views
 1. Hydrogen saman med ein batteripakke tilpassa bruken burde da være mulig å nytte i veldig mange annleggsmaskiner. Er tross alt bare ein motor som driver dynamo og hydraulikkpumpe, så ein elektrisk motor med eit lite spenn i turtall burde være effektiv i forhold til fossil drift. Akkurat gravemaskiner har nok minst mulighet for å regenerere straum, men samtidig trenger di motvekt så eit ekstra stort batteri bak burde være riktig i kombinasjon med hydrogen brenselscelle og nokre hydrogentanker som ikkje forandrer tyngdebalansen.
 2. Nå må du ikkje være så negativ. Blir jo knall å komme heim fra spania med litt farge alle andre plasser enn der munnbindet skal være, med mindre man har tolka regelen og brukt munnbindet som speedo...
 3. Ser den setninga mi gir lite meining sia viruset allereie har mutert og muterer stadig vekk. Mutasjonane hittil har ikkje forandra corona-viruset så mykje at det brenner ut av seg sjølv eller blitt såpass dødelig at det brenner ut pga mangel på nye verter å smitte. Kjem det derimot ein større mutasjon, som forandrer corona-viruset nok, kan det brenne ut av seg sjølv.
 4. Er i tvil om corona-viruset kan brenne ut utan ei mutering. I så fall må smitten spre seg så mykje og så fort at den ikkje finner nye verter å smitte. Med den auken man ser rundt om i verden nå vil det ta lang tid. Tiltak som testing, isolasjon, karantene, lockdown og kontroll på reisande inn og ut av eit land kan stoppe spreiinga. Problemet er at mennesker stort sett oppfører seg egoistisk og ikkje innser eller bryr seg om konsekvensane av sine handlinger. Mennesker drar med seg smitten rundt om i verden på veldig kort tid så lenge reising er tillatt og grensekontroll med testing, isolajon/karantene uteblir. Oppåpninga som nå skjer i europa blir i så måte ein test på kor lite som skal til før det spinner ut av kontroll. Ser man på utviklinga rundt om i verden har smitten forsatt å auke pga holdninger som langt på vei kan beskrivast som tengele-syndromet. Klart corona vil dø ut ein gang, men viss det skal dø like mange % som under spanskesjuka eller svartedauden er vi knapt i startfasen av pandemien.
 5. Syns plansjen forklarte ganske greit kva man får av muligheter. Men lar dette spillet vente til eg får litt betre ping. Ca 40 ms er ganske rævva blues for live-events.
 6. Nope, etter at spillet kom ut. Sony og ND tålte ikkje yt-kritikk av tlou2 fra folk som spillte spillet.
 7. Auken i usa har fleire årsaker, så som at mange stater åpna før di hadde kome ned på det nivået helsemyndighetene hadde satt som mål for ei oppåpning, demonstrasjoner over ein lav sko, anti-maske kampanjer osv. Trump rally vil nok og medføre meir smitte, men smitten var vel oppadgåande før rallyen inntraff, så det koker ned til kven som tegner strek mellom dottane. Hovedgrunnen til at usa sliter er at landet er blitt så splitta at ingen evner å gjere det beste for usa lenger. For mange drar i kvar sin retning og ingen president i nærmaste framtid vil greie å forandre galskapen vi ser utfolde seg.
 8. Kvifor spør du om det? Eg refererte til yt-kritikk av tlou2. --> "Sony og ND har oppført seg som drittsekker overfor yt-kritikk av tlou2. Som om sensur lønner seg." Trur du at di som kom med yt-kritikk av tlou2 hadde skrive under på ein NDA?
 9. Javel, er det du som skal bestemme kva som er løgn og piss? Det kan jo like gjerne være du som farer med løgn og sprer piss. Bare det at du tek på deg skyggelapper når ord som msm, sjw osv dukker opp synast som om du etterstreber ei form for ekkokammer der bare riktige meininger er tillatt. Det i seg sjølv er mildt sagt forbløffande fordi det indikerer at du trur at dagens platformer bare er til for ditt eget syn og det du til nøden kan seie deg enig i. Det er som å være fornøgd med livet som marsvin i eit definert bur fordi hjulet du kan springe i er trygt og fritt for impulser som kan krenke eller skape feil følelser. Ta ein tur ut av buret, det er verdt det.
 10. Man kan like stilen til AJ eller mislike den, men di fleste skjønner at det er ein del av pakka for at AJ & co skal få sin andel av yt-kaka. For min egen del kjem AJ med mange treffande poeng for spilla han tester, poeng som er reelle og setter spillet i eit anna lys enn det spilljournalister pusher. At han har ein spesiell stil bryr meg lite. Det blir som å ta seg nær av at nokre homofile har ein overdrevent feminim framtoning når man egentlig burde være gla for at di tør å eksponere seg sjølve slik di ynskje. Konklusjonen burde uannsett være at spill er ein subjektiv opplevelse og spilljournalister ikkje sitter på sannheten aleine. Vi trenger synspunkt som tør å seie fra om alt ved eit spill, så får kvar enkelt gjere seg opp si eiga meining. Trusler burde ikkje bli brukt for å skape meir blest, la politiet ta seg av den slags viss di er reelle.
 11. Minner litt om den bobla nokre lever i som rettferdigjere at angry joe m.fl får trusler pga av at di ikkje likte spillet. Sony og ND har oppført seg som drittsekker overfor yt-kritikk av tlou2. Som om sensur lønner seg. Trusler er totalt unødvendige men di skaper meir blest og kanskje meir salg? Håper di som blir utsatt for reelle trusler tek det vidare til politiet.
 12. Sia pk-klimaet i politikken og media sliter med åpenhet og fakta ser eg ingen grunn for å slutte å kalle ein spade for spade. Derimot er eg spent på kva for ein pk merkelapp du såg her som tok slik på for deg. Eg forventer at di fleste blir smått sure om corona skyldes labuhell pga at kina har benekta labuhell og gjort alt di kan for å skylde på våtmarkeder. Ser det heller slik at kina har straffa seg sjølv i måten di har håndtert corona-krisa viss labuhell blir fasiten. Det vil vel og sette diverse pk-media i dårlige lys samt gje trump-glorien ny glød. Trump kan jo ende opp med å måtte innerst inne takke kina for gjenvalg. Kan forstå at nokre ytterst på venstre vil gråte seg i søvn over ei slik utvikling. Men "life is life" som du lirer av deg. Nokon kan yppe til krig og nokon kan holde kina økonomisk ansvarlig. Det hadde aldri vore aktuellt viss kina hadde vore ærlige frå starten av, forutsatt at corona er eit labuhell i kina. Så jo, fakta og åpenhet er viktig for kva type sannhet samfunnet lener seg på. Ytre høgre har gode kår når følelser og krenkenhet stadig vekk blir viktigare enn fakta.
 13. Var bak betalingsmur. Takk for oppklaring.
 14. Enig i det. Syns og det er litt for tidlig å avskrive korleis det utvikler seg i norge. Di unge voksne har gjerne eit lenger forløp og da er nepp 2 veker nok til å fastslå korleis den norske feste/bade-kulturen slår ut.
 15. Fakta og sannhet er som kjent eit stort problem for mange å forholde seg til i dagens politiske pk-virkelighet. Konsekvensane av at corona-viruset er tweeka i lab kan skape bølger i verdens-strukturen. Om det sku vise seg at kina har nok eit virusutbrudd på samvittigheten pga dårlige lab-vaner og som attpåtil fekk utvikle seg til ein pandemi verden forsatt ikkje ser enden på, kan det i nær framtid få uante følger.
×
×
 • Create New...