Jump to content

Maabren

Medlemmer
 • Content Count

  1856
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

904 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

4204 profile views
 1. Sjølvforsvarskurs inna diverse grener kan sjølvsagt være nyttig om uhellet er ute. Aktivitet er uannsett positivt, så det er bare å gønne på.
 2. Syns demokratane og media gjere ein ganske god jobb for at trump skal få sitte i 4 år til. Måtte trump forsette med tvittringa da den synast å spre glede og håp gjennom det meste av usa, ja endogtil her blant di mest ivrige trump-følgere...
 3. Du trenger ikkje fortelle eventyr bare fordi du ikkje vil ta til deg det eg skriver. Tesla er og ein ladeoperatør og fekk bygge ut sitt ladenettverk som di ville. Di har dog ikkje vist seg voksne nok til å gjere dette på ein god måte om miljøet og klimaet skulle være hoveddrivaren for å gå over til EL-bil. I så fall hadde tesla som ladeoperatør tilbydd hurtiglading for "drop-in" kunder. Hovedpoenget mitt er at staten burde regulert det slik at alle ladeoperatører som ville sette opp hurtigladere i norge måtte legge til rette for at alle EL-biler/ladbare hybrider kunne lade på desse hurtigladerene. Tesla som ladeoperatør ville da sette ein pris for sine kunder(di som har kjøpt tesla) og litt høgare pris for "drop-in" kunder. Her kunne staten da satt ei øvre grense for kor mykje meir "drop-in" kunder måtte betalt, i mitt døme 50%. Sia staten ikkje har brydd seg med å regulere hurtigladernettverka som popper opp vil vi få ei slik utvikling som vi ser nå, der Ionity flår både egne kunder og "drop-in" kunder samt at Tesla ikkje tilbyr "drop-in". Det er blitt ei direkte forkastelig utvikling og vitner ikkje om at miljøet og klimaet er viktig for nokon av aktørane.
 4. Nope, man ser heller ikkje bensinstasjoner bare for ford eller audi. På samme måten burde alle hurtigladere vore tilgjengelige for alle EL-biler/ladbare hybridbiler, noko som burde vore regulert fra starten av pga miljøhensyn.
 5. Alle EL-biler/ladbare hybrider burde kunne bruke alle hurtig-ladere uannsett ladeoperatør. Og alle ladeoperatører burde ha ein prisstruktur der man betaler for kw og minutt slik at alle kunder veit kva di har å forholde seg til. For di som da ikkje har ladekontrakt burde "drop in"-kunder bli belasta ca 50% ekstra for både kw og minutt. At Tesla har fått lov å sette opp hurtigladere som ingen andre EL-biler/ladbare hybrider skal kunne bruke synast feilslått miljømessig og er ein dårlig utnyttelse av areal og ressursar.
 6. Faktisk har ingen troverdighet. Sku nesten ynskje at nokon hacka seg inn på neste vindmølle-prosjekt og fekk lagt inn at den sku stå i oslomarka. At nokon kan være for vindmøller med alt det negative som følger viser jaffal at di ikkje bryr seg det fnatt om miljøet eller mangfaldet i naturen.
 7. Om det nå viser seg at Tesla går saman med FCA og eventuellt PSA, kan man jo undrast på kor Tesla's filosofi om å redusere forureing tok veien når man ved å kjøpe ein Tesla faktisk er med på å tillate forsatt høg forureing for biler levert av FCA og PSA. Mulig penger er viktigare for musken enn miljøet. Tviler og på at desse bøtene faktisk går til å redusere forureining. Blir nok bare ei ekstra beskattning for oss forbrukere. Tross alt vil di fleste bilkonserna bake forventa bøter inn i prisane på bilane vi kjøper og såleis blir det vi forbrukerene som betaler denne beskattninga. Å drømme opp senarier der bilane blir solgt ekstra billig for å unngå bøter synast tvilsomt. Større sjans for at mange biler blir litt dyrare alt etter forventa botsøvelse innad i konsernet.
 8. Klimatrollet har skremt Sony, så nå blir det bare sop fra egen bakgård.
 9. Har heller ingen tru på homøopati som behandling, men ser dog for meg at dyr som mennesker kan bli betre bare pga litt meir omsorg eller omtanke for den som er sjuk/dårlig. Dvs at litt meir kontakt og betre stell av dyr kan være det som trigger ei bedring. Uannsett vil eg heller ha eit økologisk landbruk som blir drive i pakt med naturen og dermed gir oss kjøtt, melkeprodukt, grønnsaker, frukt og bær enn ein natur som gror igjen der menneska bare skal putte i seg prossesert mat.
 10. Eksklusive spill driver spill-utviklinga og burde såleis bli utvikla for di nye konsollane. At di så bruker ressurser på å mekke ein nedgradert versjon til dagens konsoller hadde jo vore fint for di som seie seg fornøgd med det. Men viser det seg at spilla blir noko seigt 30fps-piss for at alt av konsoller skal opplevast likt kan di ha skiten for seg sjølv.
 11. Har sansen for landbruk i tråd med naturen der man velger vekk den kjemiske tilsetninga som er nytta pr dags dato. Dog lang vei å gå når markedskreftene stort sett driter i naturen eller folks helse.
 12. Yepp, man skal heller ikkje bry seg med at isis vil at islamkrigerene bosatt i eu skal tenne på skogen. Man må være bra nedsnødd om ildpåsettelsen nesten 200 personer står bak i australia ikkje er ein medvirkande årsak til den storbrannen som føregår der. I tillegg har miljøorganisasjoner pressa gjennom miljøpolitikk som nekter grunneiger å rydde/brenne busker/kratt/døde trær osv. Dvs når det da først byrjar å brenne er det mykje meir brennbart som auker intensiteten ved brannen og forlenger den. Miljøpolitikk utan snev av fakta eller vitenskaplig grunnlag blir som å gje barn ansvar over eiga pottetrening.
 13. Prosessert mat er ein blindvei for menneskeheten. Er mykje betre å holde seg til naturlig mat og heller legge opp til eit kosthold som kroppen lever greit med. Einaste veien vi kan gå er å redusere verdens befolkning og holde oss med kortreist naturlig mat. Så får kvar enkelt velge type mat etter egen overbevisning.
 14. Syns og TU'a artikkel vinkler dette feil med bildebruken. TU's artikkel gir inntrykk av at mobilproblemet ikkje eksisterer viss du sjølv blir mindre stressa av mobilbruken i eit kjøretøy. Di burde dog teke med at dette gjelder bruk som følger loven samt at analysen ikkje legger til grunn bruk av håndholdte mobiler.
 15. Har lite tru på at ein iransk soldat er skuld i nedskytinga. Har meir tru på at det russiske antiskyts-systemet er grunnen til at flyet ble skutt ned. Det passer dog ikkje inn for putin og difor har iran blitt pressa til å uttale seg slik.
×
×
 • Create New...