Jump to content

Maabren

Medlemmer
 • Content Count

  1921
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

970 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

4273 profile views
 1. Poenget med tiltak for å få kontroll på smitte man ikkje har behandling eller vaksine for, er å begrense dødsfall, skadede lunger i dette tilfellet og rævkjørt helsevesen som bukker under slik at alle andre kritiske tilfeller plutselig blir dødelig utgang på osv. Det artige med at nokre trekker fram influensa som samanlikning er at der blir det gjort mykje her i norge slik at di eldre og di med utsatt helse kan få vaksine og dermed overvinne det viruset. Alternativet om man ikkje gjorde noko med influensa ville betydd mange mange tusen døde utover di som dør kvart år av influensa + at det ville teke eit stort beslag på det helsevesenet vi har i norge, kanskje knekt det heilt nedåt kvar vinter. Man kan skrive mykje om det som blir gjort og det som ikkje hjeper når det kommer til sult og fattigdom, men eit skadeskutt verdenssamfunn der rike land ikkje evner å ta vare på egne innbyggere og dermed ikkje har kapasitet eller evne til å hjelpe andre er virkelig ikkje eit mål i seg sjølv å teste resultatet av.
 2. Rekner med at sverige, england og usa setter standarden for korleis man skal takle pandemier. At vi i norge har få smitta, relativt, og enda færre døde kan gje oss tilbake ein normal kvardag mykje tidligare enn nevnte land. Dvs fram til vaksine blir mulig vil stengte grenser være formålstenlig for å beholde kontrollen samt mulige tiltak der det eventuellt bryter ut meir smitte. 58 døde i sverige hittil i dag. Italienske tilstander kan snart være vår nærmaste nabo.
 3. Di burde kanskje satt oslo&co i karantene slik at denne mest smitta delen av østlandet ikkje blir ein risiko for resten av landet. Finland har jo for seg eit større karanteneområde for å begense konsekvensane for alle rundt.
 4. Viss målet var å "slå ned" viruset må di først få innført knallhard grensekontroll(flyplasser, havner og grenseovergangane) samt stenge ned kommuner/fylker der smitten er ukontrollert. Deretter må di teste, teste, teste slik at di får kontroll med smitten. For meg høres det forsatt ut som om planen er å tynne ut befolkninga.
 5. Tvilsomt, corona-viruset har ein egen evne til å mutere og dermed kunne komme i bølger. Det kan like gjerne komme ein verre variant før sommaren er her. Samtidig er det usikkert om man blir immune. Viss det stemmer at man kan bli smitta igjen av corona-viruset eller at det kan blusse opp att, så kan sverige stå framfor ei større tragedie enn italia opplevde. Dvs at eit land blir rævkjørt viss det ikkje greier å få kontroll på smitten. Bryter helsevesenet saman i sverige vil mange fleire måtte dø enn bare di som corona-viruset tek. At mange av tiggerene fra romania rømmer sverige seie det meste. Tiltaka i sverige har hittil vore å late som om corona-viruset ikkje er eit problem. Når det kommer til all type dødlig smitte og strategi, må man for å redde liv få istand grensekontroll(flyplasser, havner og grenser), sjekke reisande for smitte samt nytte karantene og isolasjon. For di områda der smitten er ute av kontroll må man stenge ned og få kontroll på smitten. Corona-viruset krever unntakstilstand i minst 5-8 veker og ein målretta utførelse for å lykkast spesiellt sia di ikkje tok fatt på grensekontroll. Av det eg har fått med meg har myndighetene forsatt ikkje skjønt alvoret og såleis er det bare malaria/antibiotika behandlinga som kan ro dette i land viss di greier å få di med alvorlig reaksjon tidligast mulig inn på intensiven. Tida renner regelrett fra det norske helsevesen og. Pga auken i smitta vil man inna påske kanskje byrja å slite med intensivplasser. Inna den tid burde behandlinga kome i gang viss man skal ha eit håp om å redde flest mulig. Viss det derimot er snakk om å tynne ut befolkninga, så kan di jo bare forsette med dillet sitt.
 6. Sør korea tester for å stoppe smitten, dvs di som har vore i kontakt eller nær ein med positov test. I norge blir stort sett politikerene osv + helsepersonell testa og nesten ingen andre enn di som ender på sjukehus, dvs at ca 90% av testane i norge er for å holde helsepersonell og politikere osv operative samt stoppe smitten før den når erna. Dermed er heile testgrunnlaget i norge blitt ein vits der det nesten synast som om erna er meir redd virus enn trump.
 7. Tviler på at denne kritikken blir teke alvorlig. Alt tilseier at det vil bli såpass mange smitta som trenger intensivhjelp at det meste bryter saman med dertil følgedødsfall. Kva som da skjer er ikkje godt å seie.
 8. Må jo være ei fin oppgave for forsvaret. Både trening og samfunnsnyttig for vernepliktige samt heimevernet. Forsvaret får og muligheten til å trene på droneflyging(overvåking) ved grensa spesiellt i områder der det er lite nyttig å ha personell utplassert osv.
 9. Er vel nå det tek av. ca 20 000 nye smittetilfeller pr dag og snart 1000 døde pr dag. Sverige, uk og usa vil nok spe på så godt di kan. Om sverige lykkast med å smitte flest mulig på kortast mulig tid får vi snart svar på. Om di så bare greier å smitte 5 millioner vil vi fort sjå eit sverige som går den veien høna sparker. Grensekontroll blir viktigare enn noko anna framover.
 10. Begrensa til 6 mnd og alle nye fullmakter slutter å gjelde etter den tid. Dvs ny behandling viss man trenger nye krisefullmakter.
 11. Burde la seg gjennomføre ganske enkelt samt kostnaden blir minimal pga at landet er oppe og går igjen ganske fort. Karantene og isolasjon for reisande/smitta reisande er ein billig kostnad framfor den seigpininga erna, høie og fhi går for. At desse to i debatten kunne stå inne for at di driver bråtebrann gjennom den norske befolkning med dertil døde som resultat er rett og slett kvalmt å høyre.
 12. Nope, våpen er einaste måten å sikre seg mot diverse element som i nær framtid trur di kan true seg over til norge pga at sverige vil utvikle seg til italienske tilstander. Jaggu på tide norge tek kontroll med grensa.
 13. Briter vil jo gjerne bli sett på som eit forfina herrefolk, spesiellt eliten, så naturligvis må balansen oppretthaldast og dermed er gjerne britane i den andre enden av skalaen gjennomførte egoistiske drittsekker. Synd at spania må takle den slags rusk samtidig som landet får stadig verre problem med corona. Håper høie og resten av tullingane ikkje åpner for avgangselever/studenter tilbake på studiested før etter påske. Elles blir det nok ei runde med stengte skular. Nå bør alle ha is i magen og la tida jobbe til for oss så helsevesenet får kontroll på corona'n. Dess mindre som blir smitta framover dess betre, skjønt eg har mine tvil når det stadig vekk er leger og helsepersonell samt di i direktorat osv som greier å bli smitta og dermed smitter fleire rundt seg. Håper for all del grensa mot sverige er stengt. Alt tilseier at sverige vil oppnå verre tilstander enn italia. Det trenger vi pokker ikkje å få innover norge pga rævva grensekontroll.
 14. Liker at muligheten for 120 fps er der. Det indikerer ny tv med 120fps og gjerne 65" viss prisen er ok. Da er det bare å håpe på at det dukker opp minst 10 spill i 120fps til XSX.
×
×
 • Create New...