Gå til innhold

Playstation 5 - Generell diskusjon


LarZen

Blir Playstation 5 en større suksess enn sin forgjenger?  

717 stemmer

  1. 1. Blir Playstation 5 en større suksess enn sin forgjenger?

    • Ja.
      420
    • Nei.
      95
    • Like stor.
      64
    • Altfor tidlig å si noe om.
      114
    • Vet ikke.
      25


Anbefalte innlegg

20 hours ago, Mala said:

Nå har det nærmest rent over med konsoller fra Elkjøp og CDON de siste ukene, det må sies å være en bragd å ikke fått til å legge inn en bestilling på dette tidspunktet 😛

sitter ikke klistra til pc skjermen hele tiden. så blir kjøpt når ps5 er i butikk, og man kan gå i butikken å plukke opp en.  men det vart den tullette prisen til gamezone jeg reagerte på, nesten 9000kr for en ps5, det er jo sjuukt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 4/27/2022 at 12:30 PM, Nimrad said:

Nei, FreeSync, VRR og Gsync er ulike standarder. VRR er en "åpen" HDMI 2.1-standard, så den er mest vanlig på TV-er og derfor har konsollene gått for denne løsningen. Freesync og Gsync er henholdsvis AMD og Nvidia sine egne standarder. De er mer vanlige på PC-skjermer.

Så om jeg kjøper en TV med freesync vil jeg ikke kunne bruke VRR? Det er det spørsmålet egentlig beror på.

Lenke til kommentar
Sitat

Så om jeg kjøper en TV med freesync vil jeg ikke kunne bruke VRR? Det er det spørsmålet egentlig beror på.

Indirekte svar 🙂 Jeg fikk ikke aktivert VRR, spurte på et forum for min tv (Samsung q90r) og fikk beskjed om at jeg måtte aktivere freesync i gamemode på tvn, da virket det.

Men når det er sagt så er hele HDMI 2.1 blitt et virvar skapt for å forvirre. Før jeg hadde handlet NY tv så ville jeg sjekket at den og PS5 var på lag.  

Lenke til kommentar

Flere som opplever problemer med PSN og nettverkstilkobling i det siste? Har fiber fra Telenor. Slet ikke med noe før den siste oppdateringen. Prøvd å slå av og på ruter (ikke full reset). Kan spille på nett men ikke bruke PSN/Ps-store eller nettleser på ps5en. Den består på nettverkstest (både PSN-biten og alt det generelle).

Lenke til kommentar
G skrev (På 9.4.2022 den 3.14):

Lærerikt.

 

Kjekt at mange kan ha tidlig glede av det. For min del så fikk jeg altså ikke tak i PS5 når det gjaldt. Jeg har over litt tid dannet meg noe forbehold mot hvordan Sony styrer på. Sier ikke at Xbox-verdenen er særlig bedre sånn uten å lære mer om det først. Vet jo ikke om det er noe stort om og men, men denne kjøleløsningen som de kjørte til bunns for å tjene noen få kroner i kobber er jo trist som faen. Bare det alene gjør jo at en enten måtte kjøpt en brukt PS5 som er originalutgaven eller denne "lemlestede".

Men, det som holdt meg mest igjen ved lansering var behovet for å oppgradere PC. Jeg ønsket begge ting i fra AMD som var i løypa. Det blir noen tusenlapper med 5900x cpu og 6800 gpu. Kunne sittet og hamret Refresh-knappen på nettsidene om jeg visste jeg hadde betalingen til det.

På den andre siden så hadde jeg aldri trodd at konsoll-tørken skulle vare så fryktelig lenge. Og jeg forventet meg egentlig at det kunne dukke opp noen barnesykdommer på 1.gen PS5. Men, ser og høres jo ut som om at folk er rimelig fornøyd. Så når jeg ble klar så var det for å få noe next-gen i hus og det landet på en mulig å kjøpe til ikke blodpris XSX. Kontrolleren er python med alt for harde knapper, vil helst ha PS4-kontroller til min XSX el. noe liknende.

Jeg kunne ha ventet til i høst 2022 om jeg ville. Den egentlige grunnen jeg kjøpte nå var et ønske for høyere fps/bedre grafikk, samt å få over min GTO-progressjon. Klarte kunststykke å få over PS4-progressjonen til XSX. Da forsvant det fra PS4, men kunne begynne på igjen der og greide å få på plass en ca. rank 55 karakter på PS4-en før PSN utløpte for meg for to dager siden. Så er ikke helt nybegynner dersom neste gang jeg svinger litt innom PSN i tilfelle venner fortsatt henger igjen på PS4. Får ikke møtt de som havner over til PS5 på lenge da. For jeg ønsker meg helst pro-utgave. Noe må de jo bedre på for å kunne beholde pro-merkingen. Men selskaper gjør mye rart "omkledning" på ting og kaller det "nye klær", så en vet aldri.

Enten er dine preferanser sjukt forskjellig fra mine, ellers er det noe galt med kontrolleren din. Prøv å klem litt på noen andres kontroller eller i butikken... 

Lenke til kommentar
Croc Man skrev (På 28.4.2022 den 13.03):

Så om jeg kjøper en TV med freesync vil jeg ikke kunne bruke VRR? Det er det spørsmålet egentlig beror på.

PS støtter ikke Freesync, eller G-Sync for den saks skyld. 

PS5 har nylig fått støtte for HDMI2.1 VRR, som er en annen standard som gjør det samme. 

Xbox har støttet Freesync siden OneX, og støtter det på SX, så hvorfor Sony har valgt å utelate det vet jeg ikke. 

Lenke til kommentar
6 hours ago, g0ndal84 said:

Hei, hvilken ekstern harddisk anbefaler dere til PS5? Helst 2TB++ Om jeg bytter intern harddisk, mister jeg garantien?

HDD/SATA SSD funker kun til PS4-spill direkte, men er ikke kjappe nok til PS5 på samme måte. Se etter USB-løsninger om dette er interresant. WD er erfaringsmessig gode på USB 3 og Passport disker er greie. Intenso på NetonNet er rimelig og bra. De har både 3,5" og 2,5" hvor sistnevnte passer best.

Lenke til kommentar
g0ndal84 skrev (7 timer siden):

Hei, hvilken ekstern harddisk anbefaler dere til PS5? Helst 2TB++ Om jeg bytter intern harddisk, mister jeg garantien?

Her er to gode:

https://www.netonnet.no/art/datakomponenter/harddisk/ssd-m2-pcie/samsung-980-pro-2tb-heatsink/1021717.11116/
 

https://www.proshop.no/SSD/WD-Black-SN850-PCIe-40-NVMe-M2-2TB/2884404?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite
 

Jeg har den siste - begge er gode, og de fås også i 1tb f.eks

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hele poenget med Plus og Gamepass er at du betaler en fast sum pr mnd for å få tilgang. Det er som Spotify-abo for spill.

Personlig spiller jeg ikke så mye at det lønner seg. Kjøper som regel spillene når de har kommet litt ned i pris. Har tatt meg seg flere ganger i kjøpe noe nytt og så blir det bare liggende. Dette skjedde f.eks med Bioshock og Crysis, så nå har jeg sluttet helt med det. Ferskeste spillet jeg kjøpte var vel  Watchdogs: Legion ca 6 mnd etter release.

Gamepass og Plus passer mest de som spiller relativt mye.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Christian86 skrev (11 minutter siden):

Jeg vurderer PS5, men jeg sliter litt mtp de to modellene...er det noe vits å jake den dyreste med diskdrev eller er det ganske hipp som happ hva jeg tar?

Jeg har 350/350 linje så ev nedlastning er ikke så viktig. Planen er å anskaffe når VR2 headsettet kommer :)

Fordeler med disk, i all hovedsak:

  • Rimeligere spill
  • 4K Blu-ray
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...