Jump to content

newman221

Medlemmer
 • Content Count

  6775
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1974 :)

1 Follower

About newman221

 • Birthday 03/19/1981

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

17374 profile views
 1. Høres slitsomt ut. Kan man ikke bruke BankID på Mobil, en iPad eller lignende elektroniske nyvinninger? Nå er det engang slik at global og europeisk finansindustri og myndigheter har skjerpet krav til dokumentasjon av sine kunder, primært for å verifisere kundene og forhindre hvitvasking av penger, finansiere terror og slike ting. Kan det være så absurd vanskelig å klare å komme seg innom en bankfilial iløpet av et år eller to for å identifisere seg? Alternativt, hvis livet er så travelt at det ikke finnes rom for å oppsøke bankfilialen iløpet av 300-400 dager eller så, så kan man bare bytte bank til f.eks Skandiabanken. De har ikke filialer, så der identifiserer man seg på postkontoret (eller nærmeste sted med Post-i-Butikk). Det vil garantert finnes uheldige mennesker, gjerne eldre, som er uten pass, mar mistet førerkort, ikke har penger til å skaffe nytt, og nylig falt oppi frityrgryta og ikke kan identifiseres lenger. Meeeeen, man kan ikke sette samfunnet på pause fordi noen har så absurd vondt i vilja
 2. Man har jo arvespøkelset å ta med i beregningen da... AP, SV og RØDT(!) har jo alle i partiprogrammet at dødsskatten skal tilbake igjen hvis de vinner valget og overtar korridorene i regjeringskvartalet. Så det kan jo bli en liten kalddusj.
 3. Aksjer og fond kan være en grei løsning om du ikke trenger pengene på mange år. Men kan også være litt ubehagelig på kort og mellomlang sikt, siden børsene verden over er i nærhet av alltimehigh, selv midt i koronapandemien, vaklende økonomi, stigende dødstall og smitte som sprer seg som ild i tørt gress. Ingen veit om samfunnet stenger ned igjen. Og da kan børsene stupe nedover. Men du har jo en glimrende mulighet til å starte med fondssparing, ved å sette inn en liten tusenlapp eller to i måneden, mens arven står trygt på sparekonto Først og fremst: hva slags lån er det du har? Om det er forbrukslån: betal det ned. Boliglån med mindre enn 2% rente og du ikke liker børsen: sett pengene på høyrentekonto med høyere rentesats enn boliglånet.
 4. newman221

  Firmabil

  Å komme seg til å fra kontoret er privat anliggende, og ikke noe arbeidsgiver kan dekke kostnaden til uten at det skattelegges.
 5. Metode 1 fra Herr Brun er ganske fin. Selv gikk jeg for metode 2 da jeg kjøpte hus sist med samboer. Der gikk jeg inn med hele egenkapitalen på 1.4mill. Økonomisk sett ren idioti fra min side, da jeg taper rundt 30'000 i året i renteinntekter (om jeg hadde plassert den summen i banken). Men igjen, lite man gjør som samboere er økonomisk lurt. Sett i forhold til det å få barn, eller kjøpe nybil, er det lommerusk å regne. Vi i Norge liker å kalle oss sosialister, hvor de rike skal fø de fattige og alt det der, så det var mitt bidrag til å fordele "rikdom" i samfunnet. Så har vi en avtale om at innskutt egenkapital holdes utenfor når bolig engang i fremtiden selges. Om boligmarkedet går til hælvete har jeg imidlertid et problem.
 6. åh hjelp. Slike folk ødelegger for vanlige hobbyelektrikere...
 7. Jeg forelsket meg i blåBosch for mange år siden. Liker ergonomien og de smarte løsningene de har på sine maskiner. Dessverre har de ikke særlig med hageutstyr for den tradisjonelle hagemannen. BlackDecker ville jeg ikke plukket opp om noen kastet det etter meg. Hadde en eksentersliper fra det møkkaselskapet, og den ristet mer i meg enn i plata den skulle pusse. Endte opp med å gjøre pussejobben med den lille fein-saga og for hånd.
 8. Nå har jeg bare prøvd én snøfreser i livet, og har relativt begrenset behov for den egentlig. Men den gjør livet lettere kl. 0645 når man skal ut med bilen og den kommunale brøytebilen har laget en skikkelig brøytekant foran innkjørselen min. Den føles ganske robust, men har antagelig skavanker og svakheter sammenlignet med Ariens-fresere til dobbel pris. Sveivehåndtaket for rotering av utkast er litt vinglete, men har ikke peiling på hvordan slikt er på andre modeller. Den fungerer bra, og holdes i fast posisjon, så det begrenser ikke funksjonen. For min del hadde jeg ikke betalt 40% mer for en enhet med tilnærmet lik motorkraft. Tror ikke det er treverk på min modell. Lenge siden jeg har sett på den. Pass på bredden på maskinen. Dersom du skal frese terrasser og andre smale passasjer er det ofte greit med smalere modell. Til store gårdsplasser er det kjekt med litt arbeidsbredde
 9. For min del blir det PS5 fordi jeg har PS+ (forhåndsbetalt på tilbud for mange år fremover) og et passe stort spillbibliotek på PS4 allerede. Skal bli fint å parkere forrige generasjon i garasjen sammen med PS3-konsollen, godt stuet bort sammen med alt annet rot. Eller kanskje den selges? Hmmm. Også føler jeg at spillene til Playstation passer meg bedre. Rører ingenting som er online, og har opp gjennom årene kost meg med Uncharted, Last of Us, God of War osv. Sånn sett virker PS5 som et naturlig valg for meg. Har blitt såpass gammel at jeg orker ikke bry meg om hva som er best, jeg vil bare ha noe som fungerer som forutsatt. Selvfølgelig litt skuffende om PS5 blir merkbart dårligere enn XBSX, men jeg blir nok fornøyd. XBX er vel allerede kraftigere enn PS4Pro, uten at det plager meg.
 10. Vil ikke stolpesko, 48-lekt og 28mm terrassebord bygge såpass høyt at du ikke får åpnet terrassedøra?
 11. Må også kontakte kommunen. Å lage en ekstra etasje er søknadspliktig. Husk også at du må ha rømningsveier. Bad er normalt å anse som rom for permanent opphold.
 12. Jeg har den Alko-freseren. Ganske fornøyd med den, tatt prisen i betraktning. En nabo av meg har en søt liten Honda-freser med belter, og den kaster snøen dobbelt så langt som min. Ser også ut som den er flinkere til å kaste tung kram snø unna. Der sliter Alko'n bittelitt. Men den gjør jobben ganske bra. Den er riktignok totalt ubrukelig uten kjetting på hjulene. De koster kriminelt mye hos forhandler, men de til Biltema passer 95% (litt slark, men det går fint), og koster 1/3. Hatt den siden 2018. Fikk den riktignok til en vesentlig bedre pris enn tilbudet ditt... Kjøpte min på Bauhaus ALKO snøfreser SnowLine 560 II Sum: kr 4 799,20 Levering: kr 499,00 MVA: kr 1 059,64 Totalsum: kr 5 298,20
 13. Dersom du justerer skattekortet ditt riktig hos skatteetaten får du mindre skatt resten av året. Du kan antagelig også snakke med lønnsavdelingen på jobben og forklare situasjonen og spør om de kan trekke litt mindre forskuddsskatt neste måned for å kompensere for det du betalte for mye sist måned. Men du får ikke pengene "tilbake". Du kan bare betale mindre de neste månedene.
 14. Jeg har nettopp gjort dette fordi jeg passerte 34 for lenge siden, og det ikke lenger er gode renter å oppdrive på BSU. Har Nordea. Løsningen de hadde var å avslutte BSU og overføre de midlene til trekk-konto for huslån. Så i praksis har jeg nå en passe god stund hvor all lønn kan spares, mens sparepengene brukes til å betale ned lånet. De BSU-pengene som står på kontoen må brukes i sin helhet til nedbetaling av huslån. Tror muligens kontoen nå er sperret for uttak (har ikke prøvd, tør ikke bråke med skatteetaten).
 15. En relativt standard surroundforsterker er ca 43cm bred. Etter hva jeg har sett av hva andre på internettet har målt seg frem til er PS5-konsollen rundt 39cm bred. Så det er hårfint med plass på sidene om man pleier å ha konsollen i en mediabenk
×
×
 • Create New...