Jump to content

newman221

Medlemmer
 • Content Count

  6684
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1937 :)

1 Follower

About newman221

 • Birthday 03/19/1981

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

17156 profile views
 1. http://download.rockwool.no/media/17736/brann_og_lydisolering_ROCKWOOL.pdf Fint sted å finne informasjon om veggkonstruksjoner og lyddemping. Hvis du blar ned til side 19 finner du vegger med trestender. Husk at dB-skalaen er logaritmisk, så selv om det fremstår som banal forskjell på 38 og 40dB er det meget merkbart. Og kommer du deg opp i 43dB (B60/EI60 ikke-bærende med 1+2lag gips vil du få merkbart bedre isolering. Flexi-A er standardisolasjonen til Rockwool. Den er bra på lyd, og ganske lett å jobbe med. Husk å fuge mellom gipsplate på vegg og tak, samt gulv. Åpninger og glipper i konstruksjonen ødelegger lydisoleringen.
 2. Hvor mye skal du dempe lyden da? Ønsker du skikkelig lydisolering kommer du ikke utenom dobbel stendervegg med isolasjon og hulrom samt to lag gips på hver side.
 3. Har man lov til å betale næringsdrivende mer enn 10'000 da? Var det ikke en lov som ble justert for 5-6 år siden som forbyr betaling over 10'000 kontant? Dersom man betaler mer kan man bli medansvarlig for betaling av mva på vegne av selskapet...
 4. Før eller siden finner noen en vaksine, og problemet er løst. Før det kan det tenkes at folk og samfunn rett og slett blir lei av hele opplegget, siden det er invaderende og plagsomt. Eneste konsekvens av korona for den "vanlige" borger er en forkjølelse, alternativt en lett influensafølelse. Bare se på hyttefolket nå. Hyler om menneskerettigheter, påskeferie og trivielle ting som komfort på hytta på fjellet. Så kanskje man ender opp i mai hvor den generelle nordmann gir f***, siden det ikke er så farlig uansett, og livet på hytta, shopping og sosiale aktiviteter er viktigere enn en og annen gammel mann med underliggende sykdom som uansett skal dø av noe annet. Presiserer at jeg ikke er så kynisk drittsekk som beskrevet over, men folk er innerst inne egoistiske når det går ut over egen komfort og levestandard. Bare tenk tilbake på Holmenkollen-helgen hvor folk prioriterte årets viktigste fest fremfor helsemyndighetene og Oslo kommune. Var inne i Oslo tidligere i uka, og det var fascinerende sted å være. Nesten folketomt. Fikk nesten Walking Dead-følelse (uten slemme zombier da).
 5. Lastetider bryr jeg meg ganske lite om. Ja, det kan ta litt tid å starte opp Last of Us, RDR2, God of War eller Horizon Zero Dawn, men med den sleep/standby-funksjonen er jo spillet oppe og går etter 5 sekunder etter en ukes tid på pause. Kanskje annerledes i online spill, men det rører jeg ikke.
 6. Burde det ikke egentlig holde for de fleste med rundt 10 spill installert? Spillene idag ligger vel på 30-70GB pr stk, så med 825GB tilgjengelig blir det fort plass til 10 spill. Kanskje litt færre spill hvis størrelsene øker pga. bedre textures og slikt. Jeg spiller sjelden mer enn ett spill av gangen, og kunne med fordel slettet litt iblant. Bare tull å ha Uncharted4 liggende der, ubrukt siste to årene...
 7. Variabel hastighet på GPU-delen og på CPU-delen... Vil ikke det si at ettersom utviklerne lærer seg å utnytte kraften fullt ut vil den konsollen høres ut som et jetfly, akkurat som de tidligere konsollene? Kanskje suksessen med PS4 har gjort Sony late og selvsikre? Ellers hadde det vært fint å få et bilde av den konsollen. Liker designet på XboxSX.
 8. Man skal være litt forsiktig med å fjerne alle velferdsgoder for de som har over snittet god lønn og økonomi også. Ingen er tjent med å skape forakt for velferdssystemet. De som tjener godt betaler veldig mye i skatt, men om de ikke får noe tilbake, selv i krisetider, kan det medføre uheldige konsekvenser. Selvfølgelig bør det settes begrensninger på utbyttemuligheter for selskaper som benytter seg av utvidede permisjonsmuligheter og statsstøtte, men tror ikke hovedfokuset til alle landets arbeidsgivere er å snyte staten for skatteinntekter for å ta de til utbytte. Vil tro mange av dem sover dårlig om natten med hodet full av konkursbekymringer.
 9. Usikker børs som faller og faller, rentenivå som synker, banker som er fleksible med betalingsutsettelser. Det kan medføre at bolig anses som en sikrere investering enn "høyrentekonto", børs og rentepapirer. Siden bankene tilbyr avdragsfrihet vil få miste boligen på tvangssalg. Tror ikke det får særlige negative følger. Men man trodde ikke at børsen skulle ned 30% heller. Eller at halve landet skulle settes i karantene og hjemmekontor. Så hva som faktisk skjer får man bare vente og se.
 10. Alle pakker får fra 01.04.2020 full mva ved innførsel til landet. Fra første krone. Kan innholdet i pakken spises er det 299kr i fortollingsgebyr, og 149 dersom innholdet ikke kan spises. EU kommer med en ny teknisk løsning for enkel selvfortolling til nyttårsaften, så da måtte selvfølgelig Norge være først ute med lovverket uten å ha en teknisk løsning i orden.
 11. Amerikanske børser startet ganske trist idag, utløste handelsstopp etter få minutter grunnet kraftig fall. Euroen ligger på 10,90. Så kan være litt ugreit og humpete med investeringer nå. Det ligger jo allerede 5-10% valutabommert i den eurokursen. Blir interessant å se om 750 er det nye tallet til Oslo børs, eller om den spretter fort opp til 900 igjen.
 12. Sony har antagelig verdens verste hjemmeside og nettbutikk hvis man besøker den via nettleser. Og ENDA verre om man bruker den totalt ubrukelige appen de har til mobil. Har ikke prøvd eple-varianten, men den til Android er så ubrukelig at det vondt. Prøvde nettopp å kjøpe God of War til 113kr (tilbud for plus-medlemmer), men det er totalt umulig å gjennomføre kjøp via appen dersom man ønsker å betale med Paypal. Da må man ha en skikkelig PC med en fullverdig nettleser for at det popup-vinduet til Paypal skal dukke opp. Hva skal de med en app som er sååå ubrukelig? Kanskje de burde legge PS5 på hylla og legge litt ressurser i appen?
 13. Og hva er galt med profitt? Hva er den elementære forskjellen på om et offentlig foretak sløser bort en million på dårlige rutiner og lite effektiv drift, sett opp mot et privat foretak som tar ut en million i utbytte pga. bedre driftsrutiner?
 14. Hvorfor ikke? Anbudet Vy leverte for Bergensbanen tilbyr de nå staten 200 millioner i året for å få lov til å kjøre. For i fjor, 2019, fikk de 200 millioner i offentlig bidrag for samme tjeneste. Statlige foretak uten konkurranse eller krav om effektivisering vil ALDRI være gunstig. Det vil aldri være noe incentiv om å effektivisere, gjøre noe annerledes eller spare penger. SAS hadde helt ekstreme priser på innenlands flyreiser før Norwegian og Braathens kom til verden. Widerøe har alltid hatt høye priser, med unntak av noen få måneder hvor Cato Air fløy litt. Da reagerte Widerøe med prisdumping på konkurransestrekningene og prisene falt 50-60%, helt til Cato var konkurs og prisene gikk opp igjen.
 15. Kommer litt an på hvilke forutsetninger man legger på kostnadssiden da. Usikker hvilket område du bor i, men jeg har aldri sett en leilighet med felleskostnader på 800kr. Selv har jeg mer selvopplevd erfaring med 3400kr/mnd i fellesutgifter, som da også inkluderer kommunale utgifter, TV, internett osv. Dette er kostnader som kan være inkludert når man leier. Det er vanskelig å legge frem en fasit hvor en av de viktigste parameterne for regnestykket er ukjent prisstigning. Og om man ikke kjøper får man avkastning på egenkapitalen. Edit: så først nå at du hadde lagt inn 15k i kommunale kostnader, i tillegg til trappevask
×
×
 • Create New...