Jump to content

Neonex

Medlemmer
 • Content Count

  878
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

294 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, fordi du da må skatte av gevinsten (rett rundt 30%),men hvis du i stedet selger fondene, beholder pengene på ask kontoen og kjøper nye fond, så må du ikke skatte før du tar pengene ut av ask kontoen. Behold dem på ask så lenge du kan (men du kan fint kjøpe og selge fond uten at du må skatte, så lenge de beholdes der inne)
 2. Selg fondet, kjøp i stedet enten dnb global aksje indeks a (0.22% avgift) er opp 14% i år kontra ditt med 5. Evt dnb teknologi a (er opp 25% i år, men 1.5% avgift). De 0.8% mellom indeks og ditt utgjør en del. Sett evt overskudd enten på bsu start eller boligsparekonto I nordea (der kan man sette inn Maxbeløpet På 300k med en gang, hvis man har så mye. Ville fylt 25k på bsu start og satt resten i nordea bsk.
 3. Må man i karantene hvis man har mellomlanding i Stockholm ila en gjennomgående reise?
 4. Nei. La det ligge vanlig eller lufttørke - ikke bruk hårføner, det kan skade plastikken. Ta av knappene som sagt. Logitech har noen hull som er meningen at væske skal renne ut av i slike tilfeller som dette (jeg har en eldre modell hvor dette er tilfelle, så kan nesten garantere at denne nyere modellen har det). Snur du det opp ned hindrer du faktisk væsken i å renne ut. For øvrig gode tips i posten ovenfor.
 5. 2,5% vil da være riktig, ja. Kjøpeutbyttet er for de aller fleste på 1% (noen har flere, tror ingen har færre; si 1% for argumenterings skyld). Da er det kjøpeutbytte + 1,5%, altså 2,5% (minimum). Du er medlem av det samrvirkelaget/fylket som du har adresse i (Jeg har Hordaland, det ser ikke ut til å være oppdatert med/til Vestland). Klikk deg inn på ditt samvirkelag, gå på medlemssiden når du kommer inn. Der står det opptjeningssats. https://coop.no/samvirkelag/
 6. Ja (dette står ganske tydelig på coop sine sider). https://coop.no/medlem/medlemsfordeler/coop-mastercard/#
 7. Neonex

  Digg rock

  Har dilla på Rise Against for tiden. Minnene fra Need for Speed Underground 2 kom kjapt tilbake med den her. Prayer of the Refugee er også meget bra. Har generelt hørt mye bra rock ved å spille Guitar Hero.
 8. Hvilke fag du har på vgs har forsvinnende lite å si hvis du har tenkt til å bli lærer (annet enn for å komme inn på studiet). Da er det fagene på lærerhøyskolen/uni som teller. Når du allerede har R1, så er du innafor mtp det eneste hinderet (måtte ta et forkurs hvis du vil begynne med matte og ikke har det fra før eller har for svak karakter i P/T). Mitt tips er å begynne på ingeniørstudiet og jobbe som lærervikar ved siden av, så får du testet hvordan det er. Hvis du finner ut at det er kjekt og hopper over til lærer så har du (forhåpentligvis) 60 stp ekstra, som vil gi deg lønnsøkning på minst 50k hvis du finner ut at du vil bli lærer (sjekk lønnstabeller hvor det nevnes med opprykk/med tilleggsutdanning). Jeg gikk opp fra 416 til 480k da jeg tok de 60 stp ekstra.
 9. Finnes det en volume limiter-app (som styrer alt på tlf)? Har en litt eldre sony-tlf jeg har skrudd litt på som har fått en litt lealaus minijack, så når den beveger seg i lommen kan den jekke opp lyden/musikken i ørepluggene til maks veldig plutselig (3-dobling av volumet jeg vanligvis bruker). Selv om jeg napper pluggene ut kjapt, så er det fortsatt veldig vondt i ørene. Ønsker da funksjon som gjør at du kan f eks sette at ingen lyd kan spille høyere enn 60% av max-volum elns. Noen som vet om det finnes apper som kan hjelpe på dette, evt andre workarounds (kjører lollipop, men ikke root).
 10. Hva slags database bruker du? Er det noe bare du har tilgang til gjennom jobben, eller er det noen som finnes fritt tilgjengelig?
 11. Ville vært litt forsiktig i disse tider med å kjøpe først og spørre senere. Hvis de sier nei, så kan du ikke returnere på åpent kjøp pga corona. Jeg ser de har den her i byn. Hvis du ikke har den i nærhet til deg, kan jeg handle for deg, og sende til deg hvis du ønsker (det koster jo da 150 kr med Norgespakke). Ville spurt komplett først slik at du har garanti for at de matcher (siden power ikke har den i nettbutikken sin, så kan de teknisk sett si nei og ha sitt på det tørre).
 12. Du får gjerne et mer juss-kyndig svar etter hvert, men skal vel kunne være egnet til å gå med overskudd over tid, noe dette her ikke vil falle innunder. Så er det vel noe beløpsgrenser også; usikker på hva disse er nøyaktig, men de er høyere enn 3 000. Dette går da på at skillet mellom privat og bedrift viskes ut. Når det er snakk om et éngangstilfelle, så er det fortsatt privatsalg, så her er du safe. (profitten i dette tilfellet er jo veldig høy grunnet force majeure-krise som har gjort at valutaen har stupt, samt plutselig høyere importpriser. Det skjer ikke mange ganger over tid). Jeg undersøkte selv ifbm videresalg av diverse ting fra ting kjøpt på mc-kampanjer. Jeg fikk da 20% rabatt på listepris ved kjøp av vare, og solgte varen på finn for type 100 kr mer enn de 20% (finn-kjøper fikk da 20% rabatt og jeg tjente en hundrelapp eller to, i tillegg til at jeg fikk bonuspoeng på kjøpet). Ergo kom jeg frem til at det ikke er mulig å gå i overskudd over tid (er avhengig av at det er rabatt i butikken - skjer type 4 ganger i året - og så tar man med arbeidstid, så går man vel akkurat i null, kanskje litt i tap (gjør det for bonuspoengenes del og får dermed indirekte billigere reiser)
 13. Anbefaler deg å se gameplay movies fra 1 og 2. Jeg likte egentlig eneren, men veldig mange synes det er drit gameplay-wise. Gled deg til Blood and Wine. Hadde det på vent i over 2 år, for jeg endelig tok det opp igjen og fullførte for en liten måned siden. Et av de bedre spillvalgene jeg noen gang har gjort. Jeg brukte disse videoen: https://www.youtube.com/watch?v=yLXCEGthdRE
 14. Sliter litt med å forstå prislisten til Nordnet. Hvis jeg ønsker å handle DNBs globale indeksfond (Global indeks A), så koster det slik jeg forstår det 0.22% i forvaltningsgebyr til dnb årlig. Leser jeg riktig at jeg slipper dette hos nordnet, eller er det noe luregreier et sted som jeg ikke forstår? Er begge gebyrfrie å kjøpe (så mye eller lite av gangen jeg ønsker), slik at det da vil være soleklart smartest å ha ASK hos nordnet fordi jeg der vil slippe forvaltningsgebyret på 0.22% kontra dnb?
×
×
 • Create New...