Jump to content

Neonex

Medlemmer
 • Content Count

  864
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

291 :)

1 Follower

About Neonex

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sliter litt med å forstå prislisten til Nordnet. Hvis jeg ønsker å handle DNBs globale indeksfond (Global indeks A), så koster det slik jeg forstår det 0.22% i forvaltningsgebyr til dnb årlig. Leser jeg riktig at jeg slipper dette hos nordnet, eller er det noe luregreier et sted som jeg ikke forstår? Er begge gebyrfrie å kjøpe (så mye eller lite av gangen jeg ønsker), slik at det da vil være soleklart smartest å ha ASK hos nordnet fordi jeg der vil slippe forvaltningsgebyret på 0.22% kontra dnb?
 2. Fikk bare kontakt med en tilfeldig kunderådgiver hos Lindorff, ingen som var direkte knyttet til akkurat den saken. Tok også kontakt med Tingretten som sa de ikke kom til å stadfeste noe som helst for innsigelsesfristen er ute (skjer den 24. mars). Er dette vanlig prosedyre og er det korrekt forstått slik de sa til meg at alle bud som kommer inn frem til stadfestelse vil være gjeldende og bli tatt hensyn til så lenge de kommer inn før stadfestelsen? Er det da gyldig om jeg legger inn en elektronisk budøkning på 1 000 kr den 23. mars kl 25:58 (ja, det er i grunn mest for å være kjip overfor andre budgiveren og megler). Det er ikke noe minimumsbudøkning man må forholde seg til? Tenker jo at når en liten, men sen budøkning på 5k ikke forkastes, så skal vel ikke tilsvarende tilfelle med en 1k budøkning bli det? Jeg er selvfølgelig inneforstått med at Tingretten etter all sannsynlighet kan og nok vil bruke lenger tid på å foreta stadfestelsen og at den ikke kommer på dagen den 24.
 3. Tusen takk for svar, krikkert! Da føler jeg at jeg har et litt bedre grunnlag for å skulle ta et informert valg. Prøver å ta kontakt med saksøker (er Lindorff som kjører på vegne av DnB - hovedkrav - samt noen andre med div småkrav på noen titalls tusen hver). Trenger jeg ta kontakt med alle, Lindorff eller bare DnB? Tar kontakt med alle åkke som ila dagen i dag, så gjør ingenting om du ikke har anledning til å svare. Du har allerede hjulpet mer enn nok. Takk.
 4. Inne på profilen min på wizzair er det følgende (refusjonen er kommet innunder "wizz account")
 5. Noen som har vært borti kanselleringer/avbestillinger med wizzair? Fikk flyet mitt (opprinnelig 17. april) kansellert grunnet corona - helt fair enough. Har egentlig ikke foretatt meg noe (ingen aktiv kansellering). I dag tikket det inn en kvittering på refusjon (som er kreditert til min wizzair-konto - beløpet + 20% i "wizzair-cashpoints"). Fikk ikke noe valg eller avhuking på om jeg ønsket refusjon tilbake til opprinnelig kort eller velge å benytte meg av "voucher-credits" (beløp +20%). Noen som har noen anelse om hva jeg må foreta meg for å få det refundert til kort i stedet?
 6. Trenger juridisk bistand veldig fort - må bestemme meg ila under 24 timer. @krikkert eller andre som måtte ha kompetanse på området. Har vært involvert (som budgiver/potensiell kjøper) i et tvangssalg. Fikk beskjed for ca 1 uke siden av advokat (medhjelper ifbm salget av eiendommen) om at de ville sende over mitt bud til stadfestelse hos Tingretten (budet mitt hadde da stått i 4 uker uten motbud). Si hypotetisk sett at budet mitt er på 3m, kreditors krav er på 2m (fiktive tall). Mottok i går et brev datert 10.03 om at det var oversendt tingretten og noe som ser ut som et tingrettsdokument (men ikke signert og står ikke noe navn på dommer, ser egentlig ut som en slags kladd). I brevet står det at andre budgivere var orientert om budet og hadde anledning til å matche/øke, men valgte å ikke gjøre det. I dag får jeg en tlf fra advokaten som sier at det er kommet et bud (med budøkning på 5 000 kr - altså 3 000 005. Huset er allerede 1m over kravet, så saksøker har fått dekket kravet sitt og vel så det). 1) Så er jeg usikker....er dette greit? Er det ikke noe om at hvis ting skal sendes til tingretten for en ny behandling så må det være en budøkning av en viss størrelse? Hvis jeg nå trekker meg og tingretten må behandle dette på nytt koster det vel dem lett mer enn 5k? 2) Hva bør jeg gjøre her? 3) Hvis jeg sitter stille i båten, vil de bare droppe å sende det inn og så får jeg det til opprinnelig sum (5k mindre enn nåværende bud)? Evt at tingretten sier at mitt bud gjelder fordi de ikke gidder å foreta en ny behandling for 5k i potensiell økt salgssum? 4) Har advokaten anledning til å forkaste budet og si at det ikke ble sendt inn i tide (og burde gjort det)? Jeg mener jo egentlig at de fikk sin sjanse den 10.03 og måneden fra mitt siste bud og til da. 5) Advokaten sa at nå må vi få avsluttet budrunden og ga frist til ut dagen i morgen (arbeidsdagen). Kan han egentlig gjøre det? Da begynner det jo egentlig å ligne på en ordinær budrunde, gjør det ikke? 6) Er ikke nye høyestebud nå bundet av 6 ukers-fristen som jeg har vært i hele prosessen? Hvis nei, kan jeg da by 5k over igjen. 7) Advokaten oppfordret til at vi måtte komme med våre sterkeste bud og ikke sånne 5-10k-økninger (har kjørt det hele veien med motpartene). Er dette bare tullprat og for å presse prisen opp for å motvirke #3 og gi Tingretten "skjellig grunn" til å gjenåpne behandlingen?
 7. I Bergen kaller vi det å dyppe / dypping.
 8. Er det noe AR-greier som er brukt for å forhåndsvise fargene? Hva, i så fall? Liker mest grått av de to, men ville kanskje vurdert noe annet. Kan fort bli litt sterilt.
 9. Hvor gammel er du? Er det snakk om din første bolig? Hvis under 34 på #1 og ja på #2 - nordea boligsparekonto (evt hvis du er obos-medlem bsu2.0 i obos-banken). Da kan du sette inn maksbeløp (på 300k) i ett jafs.
 10. Hva mener du? Har du trumf medlemskap så skaff deg meny-appen. Der ligger kupongene inne. Trumfkortet er ikke et rabattkort (det er egentlig et cashback-kort kan man si), hvor du i tillegg får kuponger (både hos meny og spar). Du må ha vanlig medlemskort, ja. Bare til å ordne deg det. Tar du ett i butikk, så knytt det til kontoen din (det skal de kunne hjelpe deg med), hvis ikke kan du bestille fra trumf-hjemmesiden. At butikkene taper på det er revnende likegyldig - meny har vel et villkår om at kupongen gjelder på én handel (men flere av varene kan du kjøpe inntil 10 stk av - slik som det virker som du hadde planer om å gjøre).
 11. Må du legsene innen en viss tid, behov for overnatting ol, mulighet til å ta fri fra jobb, eller enkelte ledige dager ol? GDN og TXL er alternativer hvor jeg ser du kan få 3 legs på 4-5t (hvis du ser den til GDN jeg har uthevet). For dem man kjøpe for poeng + penger, ja. Da er det en vanlig SAS-billett som man delbetaler med poeng.
 12. Litt viktig hvor du holder til, men jeg så f eks da jeg så på flygninger fra BGO - OSL 3. april at de solgte billetter i go for 4 996 poeng (som er poeng+penger billetter som derfor gir både poeng og legs). Du kan gå for ett par sånne. Noen har sikkert mellomlandinger også, men avhengig da å vite hva som blir din avreiseflyplass.
 13. Er det noen spesiell fremgangsmåte man må gjøre når man lager egne proteinbarer mtp konsistens? Stort sett veldig lett å få/finne oppskrifter på barer som er litt myke (og derfor må holdes i kjøleskapet), men hvordan får man samme konsistens som vanlige barer man kjøper i butikk (Tenker da litt sånn type big100 fra PF, diverse Monster-barer, samt vanlige barer som damene spiser som små mellommåltid fra Eldorado ol). Er det noe spesielt man må søke på i oppskriftene (enten på norsk eller engelsk) for å få til dette? Finner stort sett bare disse typene som blir veldig myke.
 14. Youtube music er veldig greit. Jeg har familieabbonnement (4 enheter, tror jeg det er) gjennom India (vpn-triksing) og betaler ca 25 kr måneden.
 15. Hvilken kommune jobber du for? Ser nå etter nærmere ettersyn at det ikke står i HTA, men i en tillegsavtale Bergen Kommune har. Om du jobber der, så gjelder dette også deg. Evt, har kanskje din kommune noe lignende. https://www.bergen.kommune.no/omkommunen/avdelinger/bemanningstjenester/3243/article-129614 Fra vedlegget bør du da merke deg følgende punkt: Samme har jeg blitt fortalt av alle mine arbeidsplasser når jeg har dokumentasjon på studiene mine (det gjelder fra 1. i mnd etter du har levert dokumentasjonen/noen ganger har jeg fått samme måneden). Vil dessverre tro at saken din stiller seg betraktelig svakere om du ikke har mulighet til å dokumentere at du leverte dette (f eks ved å vise til kopi av epost med timestamp (selv om det sikker kan manipuleres av kyndige), eller lignende. Holdt selv på å gå på en smell mtp dette da jeg leverte korrekt dokumentasjon men fant ut 2 år etterpå at de prøvde å snyte meg for et tillegg som jeg hadde krav på (og rettmessig hadde gjort alt riktig for å få - ref levert dokumentasjon på kompetanse). Jeg hadde da levert disse attestene i papir, og hadde ingen form for "kvittering" på at de var levert. Er derfor nå begynt å levere denne dokumentasjonen på epost.
×
×
 • Create New...