Jump to content

Neonex

Medlemmer
 • Content Count

  1040
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

410 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hopp over ex phil og ex fac, kjøp deg en bok om akademisk skriving (evt type slik kommer du i mål med bacheloren/masteren ol - hør med biblioteket på skolen du skal begynne på, de har god peiling) og kjør det som selvstudium. Universitet og høyskole har vel samme rammer rundt akademisk skriving, eneste forskjell kan være siterings-/referansestil som brukes (de fleste bruker APA, men noen kan være unntak). Disse får man lett oversikt over ved å bruke noen timer øving og terping på sokogskriv.no (i tillegg gir alltid biblioteket referanse- og siteringskurs i starten av semesteret).
 2. For min del er det meget god verdi iom at de øker GBIT til 60 dager.
 3. Du kommer ikke unna banker som ikke har chatterobot. Så gidder du ikke skrive menneske eller rådgiver, er det ikke håp. Såvidt meg bekjent (har mottatt 30+ kredittkort i posten de siste 5 årene) så finnes det INGEN banker som ikke sender ut kort i anonym konvolutt i posten. At det ene kortet ditt er aktivert må ha vært noe som en i banken gjorde, for dette er umulig med bare kort (og selv om de også skulle fått tak i kode), da man må aktivere i nettbanken, så evt har de fått tilgang til bankiden din, noe jeg anseer som svært usannsynlig. Dette med min økonomi er ofte tilgjengelig i flere banker, men er en funksjon du må klikke deg inn på og de fleste plasser samtykke til. Har eller har hatt kundeforhold til de fleste større banker (foruten Sbanken, som jeg for øvrig har hørt mye godt om) og derfor prøvd flere nettbanker. Jeg er veldig glad i SPV (sparebanken vest) sin nettbank. Mange som skryter av datterselskapet Bulder bank også, så ville sjekket ut disse to og sett om det kan være noe for deg. SPV har chatterobot, men meget god chat support når du kommer til menneskene. De har også min økonomi, men mener man må gi samtykke for å bruke den.
 4. Tror du vil spare penger (mtp hva du er ute etetr) på å kjøpe et eksternt grafikkort. Sist jeg så (og før prisene datt) tror jeg et eksternt 3080 lå på 15k. Så ville sjekket om dette er en løsning for deg, da kan du nemlig fikse deg en billig dock, og ha en egen skjerm hjemme evt en usb dock koblet til mus og tastatur, så det bare er til å plugge den i, plugge i usb-c kabel, og vipps, så slipper du oppgradere to forskjellige pcer.
 5. Ville da vitterlig ikke kjørt rådet om mindre kjøtt til en som veier mye (er klar over maks 400g rødt kjøtt i uken ifbm kreftfare langt senere i livet, men sett opp mot metthetsfølelsen for en som er sterkt overvektig, så ville jeg kanskje ikke kjørt på med dette først?) @ts 2 skiver og 2 egg høres veldig lite ut. Jeg veier halvparten av det du gjør, og skulle slitt med å bli mett på det der... Er det kanskje derfor du trøkket i deg chips etterpå, eller er det en spiseforstyrrelse/uvane du har? Avhengig av hvilken chips (drar tall rett ut av luften her) så kunne du sikkert spist 6 egg og 6 skiver i stedet for samme kaloriantall, og sittet igjen med betraktelig mer: - Metthetsfølelse - Protein - Vitaminer og mineraler som er fra egget Dropp for store mengder med drit, la vær å ha det i hus, evt kjøp en og en pose, eller mindre pakker (jeg gikk opp 2 kg da jeg storhandlet Smash på tilbud. Det er som de sier - vanskelig å spise bare en). Finnes masse juksetriks du kan benytte deg av, f eks drikke ting med kullsyre (kullsyre gir en falsk metthetsfølelse). F eks cola zero/pepsi max eller du kan kjøpe deg en sodastream og lage eget kullsyrevann, kaffe (eller koffein generelt), tyggis. Du kan også finne en del relativt tomme kalorier, f eks grønnsaker. Kan spise avsindige mengder grønnsaker med voldsomt lite kalorier. Dette er noe du kan bruke i matlagingen også. En 500g pose med frosne grønnsaker er ofte type 25 kalorier pr 100g, så 125 kalorier, og EKSTREMT mettende. 1 pk 500g pose frosne grønnsaker + 1 first price biff på 180g, så har du et meget mettende, men også kalorifattig måltid. Hadde du kjørt det til frokost hadde du helt sikkert kommet billigere unna enn dagens variant. Sjekket kalkulatorene på menys sider; biffer er 200 kcal pr 100 g, pakken er 180 g, så si 400 kcal grovt regnet + 125 fra grønnsakene. 100g av maarud salt og pepper er 500 kcal, og du spiste hele posen.
 6. Synes vigilo er noe drit (må selv bruke den), men her får de ufortjent pes. Dette er brukerfeil til tusen og har egentlig ikke så mye med appen å gjøre (det samme kunne helt fint skjedd på mail). Det er lagt ved et word dokument (og man er NØDT til å kunne sende vedlegg i appen). Det står klart og tydelig før man sender en melding "husk å ikke sende filer med sensitive opplysninger) nesten direkte over "SEND"-knappen. Alle ansatte i Bergen kommune må i tillegg gjennom et intro-kurs (praktisk talt how-to: vigilo for dummies), og likevel presterer vedkommende å sende ut en liste med diagnoser, som er ekstremt sensitivt materiale... Nei, dette er menneskelig idioti, som man dessverre aldri kan gardere seg mot.
 7. Må for guds skyld ikke følge rådet om aksjesparing, som er helt elendig (når du har sagt at du skal kjøpe ny bolig ila 1-2 år). Aksjesparing - beste sparing når du har langsiktig perspektiv. Du har kortsiktig perspektiv, og da er aksjemarkedet den verste formen for sparing, rett etter madrassen. Behold BSU, da du kan låne opp på den om 2 år. Bankene gir pluss i boken for BSU-spareevne, så behold den så lenge den overstiger boliglånsrenten. Når du bare har 1-2 års sparehorisont, så er det i grunn bare en ting å gjøre som er fornuftig; og det er å sette de 150k på høyrentekonto (ville unngått fastrente mtp de varslede renteoppgangene) og beholde BSU. Ikke sette den som trekkonto heller.
 8. Synes her var mye korttenkte og dårlige råd. Jeg ville overhodet ikke betalt ned alt av boliglån. Worst case hadde jeg betalt ned en del og latt resten pengene stå på høyrentekonto for å se an utviklingen fremover. Gitt alderen din ville jeg selv (som er like gammel som deg) gjort følgende (forutsatt at du ikke ønsker å følge rådet gitt ovenfor med å investere i utleiebolig). Betal ned så mye som du er komfortabel med på boliglånet (men max 50%), gitt at dette gjør at du kommer innenfor 5x-inntekt-regelen. Hvis ikke kom deg akkurat under. Hold av 15% av resterende til å se an om du vil betale inn mer, eller ha til oppussing, uforutsette utgifter eller lignende. Investér minst 35%, gjerne mer. Tenk på mulighetene dette gir deg til tidlig pensjon - da du og jeg ser ut til å bli ganske fucked over mtp pensjonsreformene. Det å ha friheten fra den potensielle avkastningen der og kunne gå av årevis før alle andre, eller om du starter (ny) familie og barn blir involvert; så har du faktisk muligheten til å jobbe redusert for å tilbringe mer tid med dem i ung alder.
 9. Spar kjører faste kuponger for alle som er på rotasjon, ikke basert på analyse av dine kjøp på noe som helst måte. Coop sine skal gjøre det, men synes de har gjort et eller annet rævva med algoritmene sine. Før fikk jeg alltid 1.75L gratis melkekupong som var midt i blinken. Sikkert ikke fått det på over 6 mnd nå. Kjøpte go morgen yoghurt én gang fordi den var nedsatt til 3 kr, og har nå fått 3 gratis yoghurter 3 mnd på rad...
 10. Skal ikke kverulere, men er vel ørlitegranne mer? 😛 Billigste eggene du får er vel 6 pkn for 10er på Spar/Joker (ikke medregnet trumf-"rabatt"/bonus. Om du klarer å få billigere må du gjerne korrigere meg med hvor). Er vel da 1.6 kr pr egg - 16 kr for 10 egg. Ost + paprika + 5 skiver (selvom kneip) for 4 kr er kanskje litt vel billig Egg er supermat. Hamrer fortsatt i meg støtt og stadig. Kjøp 5 kg sekk med løk, rødløk og sjalottløk (ofte 60 kr for sekken, altså 12 kr kg - vesentlig billigere enn løs-mini-løk i butikkene). Legg det i garasje eller annet sted som holder 10 grader, så holder det lenge. Noen få råtner og blir dårlige, men de aller fleste holder i månedsvis. Hiv sammen og lag fritatta. Svære, billige, gode retter som er lette å variere, og kan brukes med alt du måtte ha av restemat og holder til mange måltider.
 11. Kan ikke forstå hva skatteetaten har tenkt her, men er riktig som du sier at det ikke finnes et eget felt i det innen virtuell valuta-fanen. Er også heller ikke mulig å føre negativt beløp på mining inntekt (hvis du har hatt større utgifter til innkjøp av utstyr enn inntektene). I utgangspunktet er tap bare for reelle tap (og skal da innebære en form for realisasjon, altså salg). Jeg ville heller ført det du har ført i tap som fradrag for annen inntekt og spesifisert innkjøp miningutstyr. Resultatet skattemessig blir nemlig så godt som nøyaktig det samme (jeg har prøvd og sett på beløpene, nemlig), men føringen blir mer riktig. Du bør evt ha det skriftlig at du har fått beskjed fra skatteetaten om å føre det slik du har gjort, for logisk for meg så er det feil, selv om de selv har laget en elendig løsning i praksis.
 12. Flere som opplever problemer med PSN og nettverkstilkobling i det siste? Har fiber fra Telenor. Slet ikke med noe før den siste oppdateringen. Prøvd å slå av og på ruter (ikke full reset). Kan spille på nett men ikke bruke PSN/Ps-store eller nettleser på ps5en. Den består på nettverkstest (både PSN-biten og alt det generelle).
 13. Til en annen gang: kjøp deg en deigskraper i metall. De er ikke så skarpt blad på. Funket meget bra til å skrape i min, og ingen riper. Et annet alternativ er de svarte stekespadene fra Ikea. Jeg tok en industristøvsuger jeg hadde stående fra oppussing uten pose og støvsugde mens jeg skrapte vekk isen. Førte til at jeg bare kunne tømme frysens innhold på gulvet, skrape mens jeg støvsugde slik at alt falt rett i støvsugeren. Tok så bare støvsugeren ut på plenen, snudde opp ned og tømte.
 14. Man kan fint ha jernpanner med trehåndtak i ovnen, bare man er litt fornuftig i forkant. Kan f eks ta et kjøkkenhåndkle i bomull, dynke i vann og surre rundt håndtaket, for deretter å ta aluminiumsfolie utenpå der igjen. Gjorde det på min og hadde vel en heavy støpejernspanne jeg arvet etter min far som jeg hadde pusset ned med stålull og fått rusten vekk fra på 185g i 6 timer. Tok av alu folien og det våte kjøkkenhåndkleet og kunne ta på håndtaket med en gang jeg tok den ut av ovnen. Brant meg overhodet ikke, og ingen antydninger til sprekkdannelse i treet. Man MÅ bruke en olje som har høyt smoke-point (dette kan du google). Det anbefales solsikke, raps, druekjerne (grapeseed, fås på meny bla). For guds skyld, ikke bruk olivenolje, den har lavt smokepoint. Værs obs på evt overganger eller skjøtepunkter, og at du også seasoner der, typisk der det er evt håndtak, festepunkter, på kantene, rundt evt lokk osv.
×
×
 • Create New...