Jump to content

Neonex

Medlemmer
 • Content Count

  852
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

290 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er det noen spesiell fremgangsmåte man må gjøre når man lager egne proteinbarer mtp konsistens? Stort sett veldig lett å få/finne oppskrifter på barer som er litt myke (og derfor må holdes i kjøleskapet), men hvordan får man samme konsistens som vanlige barer man kjøper i butikk (Tenker da litt sånn type big100 fra PF, diverse Monster-barer, samt vanlige barer som damene spiser som små mellommåltid fra Eldorado ol). Er det noe spesielt man må søke på i oppskriftene (enten på norsk eller engelsk) for å få til dette? Finner stort sett bare disse typene som blir veldig myke.
 2. Youtube music er veldig greit. Jeg har familieabbonnement (4 enheter, tror jeg det er) gjennom India (vpn-triksing) og betaler ca 25 kr måneden.
 3. Hvilken kommune jobber du for? Ser nå etter nærmere ettersyn at det ikke står i HTA, men i en tillegsavtale Bergen Kommune har. Om du jobber der, så gjelder dette også deg. Evt, har kanskje din kommune noe lignende. https://www.bergen.kommune.no/omkommunen/avdelinger/bemanningstjenester/3243/article-129614 Fra vedlegget bør du da merke deg følgende punkt: Samme har jeg blitt fortalt av alle mine arbeidsplasser når jeg har dokumentasjon på studiene mine (det gjelder fra 1. i mnd etter du har levert dokumentasjonen/noen ganger har jeg fått samme måneden). Vil dessverre tro at saken din stiller seg betraktelig svakere om du ikke har mulighet til å dokumentere at du leverte dette (f eks ved å vise til kopi av epost med timestamp (selv om det sikker kan manipuleres av kyndige), eller lignende. Holdt selv på å gå på en smell mtp dette da jeg leverte korrekt dokumentasjon men fant ut 2 år etterpå at de prøvde å snyte meg for et tillegg som jeg hadde krav på (og rettmessig hadde gjort alt riktig for å få - ref levert dokumentasjon på kompetanse). Jeg hadde da levert disse attestene i papir, og hadde ingen form for "kvittering" på at de var levert. Er derfor nå begynt å levere denne dokumentasjonen på epost.
 4. Regner med at de følger KS sin tariffavtale? Utgangspunktet slik jeg ser det (ingen juridisk bakgrunn, men lest arbeidsavtalen til KS en grei del) er at du når du nå får etterbetalingen, så skal den gjelde fra datoen du leverte dokumentasjon, altså 2017. Miljøterapeut vet jeg ikke noe om.
 5. Ja. All kommunal tjeneste godkjennes fullt ut (litt usikker på om du da får f eks 5 års ansiennitet i omsorgboligen = 20% x 5 tilsvarer 100% og gir 1 års ansiennitet for 100% stilling) eller om du får 5 års ansiennitet med en gang. Dette kan de hjelpe deg å sjekke. Men jo, du får ansiennitet for tidligere kommunal stilling eller arbeidserfaring etter fullført pedagogisk utdanning (Selv om det ikke er relevant). Om du var ferdig i 2015 med ped utd og har jobbet i butikk, så får du da ansiennitet, men ikke hvis du har jobbet i butikk under studietiden.
 6. Hater du konstant eller gjør du deg bare vanskelig? Det er jo etter min mening helt UDISKUTABELT at alle spillerne Solskjær og co faktisk har hentet har vært knallsukseer for oss? Tenker da på Harry, The Spider og James. Forsvaret vårt er jo den eneste lagdelen med mer enn 2 spillere som er skikkelig bra! Vi er jo et av lagene som slipper inn minst mål av alle i ligaen....problemet vårt er jo at vi scorer for lite (når vi taper er det stort sett ettmålstap, med unntak av Arsenal). Han sier gang på gang at de henter ikke spillere som ikke er typer de ønsker. Regner da med dette går på tilgjengelighet, pris, alder og profil. Alle vet at vi trenger midtbanespillere. Du er jo en av de største Matic-kritikerne (jeg er heller ikke fornøyd med ham). Det er jo nettopp en Matic signering du virker som du skriker etter. "Kjøp for å kjøpe/vise handlekraft eller whatever. Kjøp en tilsvarende nå, så har vi samme problemet til neste sommer når den spilleren er over høyden. Virker jo som han går etter ung, talentfull og britisk. Håper han kan fire på sistnevnte slik at vi får inn noen i januar. Ser jo da for meg at det er enten Maddison eller Grealish som er førstevalgene, og nekter vel å tro at hverken Leicester eller Villa slipper noen av dem midt i sesongen.
 7. Da bør du bruke det i minibank i utlandet (til å ta ut utenlandsk valuta). Bruker du det i Norge, risikerer du gebyr, selv om du tar ut valuta.
 8. Generelt er jo uttak av kontanter med kredittkort idioti uansett hva (med unntak av Norwegian-kortet eller Widerøe-visa). Du får som regel dårligere kurs på flyplassene. Lureste er generelt å ta ut i minibank i landet du skal til. Har du curve eller revolut er det det beste, hvis ikke bør du gå for et av de nevnte kredittkortene eller et debit-kort.
 9. Som tittel sier. 28 år, og på leting etter en plass man kan dra på quiz. Noen ganger med en kompis, noen ganger med en venninne. Om man blir paret opp med randoms er det sikkert ok. Noen som vet om noen steder som har gode quizer? Er teknisk sett fortsatt student (ved siden av jobb), så kan overleve den garden også. Finner en del gjennom google, men hadde vært kjekt med noe brukererfaringer.
 10. Sett opp budsjett og legg det ut her. Tror det er beste løsning for å få hjelp. Har du sett luksusfellen? Følg oppskriften deres, om du ikke føler for å melde deg på, kanskje. 1) Sett opp budsjett (bruk gjerne samme poster). F eks om du har 28k netto, og bare klarer å sette av 4k gjør du noen feile prioriteringer, har du 15k netto, er det veldig forståelig at du ikke klarer så høye beløp. 2) Selg unna ting du ikke trenger som kan gi penger inn NU (evt bare for å vise forhandlerne at du mener alvor) 3) Hvis du etter steg 1 og 2 fortsatt skylder sinnsyke mengder og går på havregryn og nudler budsjettmessig, så kan du begynne å se på mulige (gode) avtaler (type null-rente). Du kan til og med ha en fordel avhengig av hvordan du ligger an på #1. Hvis du etter nødvendige utgifter (ihht SIFOs-referansebudsjett) kan det i noen tilfeller være at kreditor sitter igjen med MINDRE enn de 4k de har nå, når lønnstrekk fra fylkesmannen kommer. Hvis så blir tilfelle er det noe du kan påpeke overfor kreditor i forhandlingene.
 11. Er det til folk du kjenner? Finn en word-dokument-filmal på nett (type gavekort, sjekk eller lignende) som du kan redigere. Rediger inn personens navn og beløp, og så vippser du beløpet til vedkommende?
 12. Ganske krise hvis en anmelder seriøst hopper fra 1. til 5. episode. Regner med det er et enkelthendelse, men er jo uhyre uprofesjonelt og urettferdig overfor materialet man anmelder, uansett hvilken serie det er snakk om. Generelt fornøyd, men meget misfornøyd med castingen av Triss. Fringilla kjente jeg i grunn ikke til (bare spilt spillene), men ser mange er veldig misfornøyde med henne også. I tillegg er de dårlig på å vise overganger i tid, men utenom dette er jeg meget fornøyd og ser frem til sesong 2.
 13. Du kan investere i globake indeksfond. Et annet alternativ med garantert avkastning (nok ikke like høy som fond) kan f eks være Nordea Boligsparekonto (kan der måke inn hele makssummen på 300k på én gang om ønskelig). Evt BSU 2.0 (hvis du har dnb eller obos-banken). Hindsight is the best sight, men angrer selv på at jeg ikke tok opp maks studielån i studietiden og satte i fond, evt på bsu/høyrentekonto og fikk gratis penger. Har nesten 900k i ulike BSU og bsu-lignende kontoer. Hadde jeg bare fylt opp vanlig bsu og satt resten i fond slik jeg har vurdert flere ganger (men feiget litt ut av), hadde jeg tjent MEGET godt på det.
 14. Du kan si at du vil betale i dag, så går det som regel greit. Gjorde dette på en adata-disk på forrige dnb kampanje. Fikk den for 2 uker siden.
 15. Lite stalltips til enkelte her inne (skulle gjøre det selv, men ble kansellert da de mente jeg kjøpte for mye andre greier hos dem og tappet dem for penger). Ulempen er at du må gjøre det i dag og ha nesten 34k i kredittgrense. Handler du med dnb mc hos en viss elektronikkbutikk som begynner på P, og oversatt blir siste del av Sten&Strøm, så kan du stacke hver 4. julegave 50% og dnb mc-rabatt. Får da 4 stk 3950x til 33 250 + 20% rabatt som gir 26.6k og stkpris 6 650. Så er bare å bande sammen hvis man har tålmodighet til å vente. Var visst noen som hadde innført en fake, skjult maks 1 per kunde grense (står ikke avertert noen steder, så regner med dette bare var noe de fant på i den ene), men da er det bare å prøve en annen butikk i området og se om det går der.
×
×
 • Create New...