Jump to content

Neonex

Medlemmer
 • Content Count

  892
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

305 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fikk bare sett highlights, men synes Shaw og James utmerket seg særdeles positivt. Mye smarte bevegelser og pasninger fra vdB. Synes vi var spesielt gode å dra ut på venstresiden, men flere enn meg som synes det var gjennomgående mangel på folk i boksen (i midten)? Shaw og James hadde jo flere enormt gode pasninger, innlegg mm som bare gikk gjennom feltet fordi det ikke var noen der...
 2. Har nettopp kjøpt en enebolig fra 1970 (rent oppussingsobjekt - nytt tak fra 2010, ellers må det meste tas) hvor planen er å lage en utleiedel i kjelleren. 2. etasje er ca 85 kvm, kjelleren er 55 (+ et rart areal som lett kan omgjøres og nok vil øke areal til 65 kvm). Kan jeg risikere å gå på en smell mtp at da den nye delen (Selv om den er mindre) kan medføre at jeg må skatte, siden den da vil ha større utleieverdi enn delen oppe? Planen er å ta det i to etapper grunnet økonomi; og begynne med utleiedelen først. Skjønner jo at det nok er sånn teoretisk, men hvordan er det i praksis? Ser de bare på areal, eller tar de stikkprøver? Er det sånn at i all praksis vil det som oftest gå greit?
 3. Fordi dette ikke er KG. Anonym-funksjonen (mener jeg) bør være forbeholdt folk som er i gjeldskrise eller økonomisk ruin som ikke vil bli gjenkjent eller har helseproblemer som de synes er flaue ol. Det bør ikke være til bruk for helt alminnelige, normale spørsmål. Du svarte ikke på spm mitt, så da regner jeg med at du er eldre enn 34, men er jo bare til å prøve. Det verste som skjer er at du får en tlf som sier at de vil avvikle kontoen din innen x tid. Da har du jo valget med å bestille nytt kort og betale 295 igjen, eller å bytte bank.
 4. Kommer veldig an på forbruket. Oppsettet ditt ser noenlunde fornuftig ut. Jeg ville droppet trumfvisa og gått for Shell Mastercard i stedet (gir 1% opptjening overalt). Med blått trumf kort i tillegg får du like mye som trumfvisa, men er ikke bundet av at du bare får 0.5% alle andre steder (eller i konkurrerende matbutikker). Yxvisa har rabattkategorier som byttes noenlunde månedlig, men gir 5% rabatt i utvalgte kategorier for beløp opptil 5 000 kr. Er ikke allverdens, men hjelper. Evt har de også 100 kr i streamingrabatt, så jeg har hatt gratis 4k netflix (gjennom torbrowser vpn og "plassering i Tyrkia) + youtube premium (gjennom india) i over ett år nå pga det. Betaler 66 + 24 kr, altså 0 med 100 kr rabatt. Kredittkort fra ikano bank skal også gi deg tilgang til fordelsprogrammet dealpass, som gir rabatter hos en rekke restaturanter så vel som mange nettbutikker. Det fine her er at du bare trenger en kode som du skriver inn når du handler; du er ikke faktisk nødt til å bruke kortet. Utenom at Brabank har sinnsykt gode apper, så ville jeg ikke betalt for kortet, selv om det bare er 29 i mnd. Ser de 1.5% er utenlandsbeløp, ellers er det 1%. Da ville jeg heller gått for Shell MC, da det også gir 1% men er gratis. Trumfvisa er noe dritt (før kunne man hvertfall få en velkomstbonus på 100 trumfkroner - den har de nå fjernet). Gå for shell mc i stedet mtp ovennevnte resonnement i svar til Underkiller. Det beste er å trekke trumfkortet for så å betale med kredittkort (man har litt mer orden i kortstokken). Shell MC er et fint all in one-kort. Evt kan du vurdere Curve og så legge shell mc i backenden. Fantastisk nyttig funksjon. Merk at bransjerabatter som f eks dnb mc, ikano visa netthandel kategori ikke funker med curve.
 5. Hvorfor poster du som anonym for et slikt spørsmål? Jeg har gjort det i SPV og har fortsatt brukskontoen min der, så regner med det er likt i dnb. Hvor gammel er du? Hvite kort er gratis for alle som er under 34.
 6. Her høres det ut som du må omprogrammere kroppen din litt. Vanligvis er det fornuftig å være forkjemper for å lytte til kroppens signaler, men i dette tilfellet er de en såpass stor hindring, at det ikke er å anbefale. Å omprogrammere kroppen (og kjenne og merke resultatene) kan ta opptil 2 uker. Jeg snakker av erfaring. Jeg gikk over til periodisk faste for noen år siden, og slet med både appetitt og sultfølelse en masse i ca 10 dager, før kroppen justerte og normaliserte seg. I starten må du velge onde. Enten må du ta noen dager der søvnen er elendig, eller ikke-eksisterende, fordi du nekter deg selv å spise eller fortsette slik du gjør nå. Det å spise kl 2, er tydeligvis å gjøre deg selv en bjørnetjeneste slik tingene er nå. Om du nettopp har ferie er jo det litt dumt, da ferie kunne vært en god mulighet til å justere døgn/måltidsrytmen uten de helt store konsekvensene (at du blir sur på folk på jobben, har kort lunte, sover og presterer dårlig slik at det går utover jobb/sosialt liv osv). Mitt tips er i en liten periode å spise UANSETT til faste tider, bare for å tvinge kroppen over på nytt program. Personlig er jeg ingen tilhenger av at man er nødt til å spise frokost, det er gjerne sunt med en viss grad av faste. Du bør egentlig ha spist siste måltid innen 4t før leggetid (dette for at kroppen skal jobbe med restitusjon mens du sover og ikke fordøyelse av maten). Legg deg til fast tid, hvis du har anledning til det, og innrett måltids-tidspunktene noenlunde til dette. Hvis du starter på jobb 8, bør du være i seng til 24, og derfor ha spist siste måltid senest kl 20. Da kan du enten ha et måltid nr 2 kl 16, eller bare kjøre frokost/lunsj en gang mellom 10-12. Jeg personlig synes det er veldig befriende å bare spise 2 svære måltider kontra mange små (mer jobb å lage ting og planlegge hva jeg skal ha). Dette med at man må spise hver 3-4. time er bare piss. Kroppen justerer seg etter hva du gir den. Spiser du hver 3-4. time, forventer den og oppfører seg deretter. Spiser du 2 måltider, så justerer den seg og blir vant til det også (etter noe tid). Du kan bruke noen appetitt-dempende triks. Det er nok litt kontraproduktivt, men kullsyre er for meg veldig mettende - så kullsyrevann kan sikkert være noe, selv om dette kan resultere i at du må opp for å tisse hvis du drikker for mye. Mitt største tips er å spise et større sistemåltid som vil holde deg mett gjennom natten, gjerne med innslag av protein, evt masse grønnsaker (spiser du f eks en pakke biff på 150g + en pose (500g) med grønnsaker får du ikke de voldsomt store kaloriene i deg, men du bør bli stappmett).
 7. Jeg er uenig. Jeg tror man ikke har det samme forholdet til risiko med lekepenger kontra når det faktisk er snakk om ens egne midler. Den psykologiske effekten tror jeg ikke kan repliseres på samme måte når det er snakk om lekepenger. Noe av det jeg har lært mest av er når pengene har sunket 30-60k ila en uke, og det å da kunne "glemme pengene" og switche over til et langsiktig perspektiv. Jeg gikk også for første gang på akkord med prinsippene jeg hadde satt på forhånd nylig (ønsket å komme meg ut av markedet i frykt for en bølge to) - endte opp med å selge ca halvparten av en beholdning på 4k aksjer med litt tap, og halvparten med en ok gevinst. Hadde jeg ventet 2 timer, hadde jeg i stedet for 14k i pluss totalt (inkl utbytte) vært ca 30k i pluss (dagen da oljeprisen bikket 45$) I starten kjøpte jeg 1000 aksjer av gangen (for å kunne utnytte små svingninger). Etter at jeg røk på -60k gikk jeg over til 500. Mindre potensiell gevinst, men også mindre risiko for tap og store svingninger. Mitt tips er å sjekke aksjeskolen til nordnet. Synes det var en veldig ok innføring. Deretter velger du bank og tradingplatform du ønsker å bruke, setter du av et beløp du er komfortabel med /tåler å tape og setter i gang med å kjøpe i det små for å bygge erfaring. Kjøp sanntidskurs (bør koste fra 10-30 kr pr mnd), og sett i gang. Å starte med trygge, store selskaper på Oslo Børs kan være en fin inngang. Jeg personlig liker volatile aksjer (Aker BP f eks) som gjerne kan svinge inntil 6kr dagen mellom høyeste og laveste kurs. DNB og EQNR er trygge havner stort sett, men stiger som regel ikke mer enn +-2 kr på en god dag. Velg investeringsstrategien du ønsker (daytrading, short, long, utbytteutbetaling, investere i noe ukjent som kan bli svært (tenk bitcoin for 10 år siden) osv), les deg opp på hvordan utbytte funker. Hvilke selskaper du evt skal investere i er også viktig. Ser du allerede har investert i AMD som forteller meg at du muligens er interessert i (og har peiling på) data. Det kan være fornuftig. Bare vær forsiktig med å investere i ting du liker (og som ikke nødvendigvis går bra) - er flere som har brent seg på å satse på favoritt e-sport-laget sitt f eks. Avhengig av når du kjøpte tror jeg AMD kan ha vært en god investering. Apple hater jeg personlig, men det er som regel sikre penger å hente hos dem.
 8. Gjør det enkelt. Ta moocen IKT i læring på NTNU. Ekstremt enkelt hvis du har ok teknisk kompetanse. Gir 15 stp, kan melde seg på når som helst, eksamen kan leveres når som helst og rettes som regel ila en uke. Betaler du allerede semesteravgift ved annen høyere utdanning, slipper du også semesteravgift til NTNU. Så kan du evt google lette studiepoeng eller lignende til en senere anledning. MEner det er et studium som går på ulike fugler som er notorisk populært blant kontere og andre som har behov for full uttelling.
 9. Kan jo ikke være verre enn at PS bruker en eller annen liten partner til å "lekke" en pris. Microsoft svarer, og Sony matcher den prisen og sier at "lekkasjen" ikke stemte. Da fremstår Microsoft som "vinner" fordi de gav best pris til å begynne med, og Sony kan i stor grad se ut som de tar et tap som ikke er for stort og faktisk dermed kontrollere prisen til en viss grad (si de ser for seg å ta 6k, lekker pris på 7,5k og senker så til 6k). Hvis MS ypper til ordentlig priskrig så kan jo det bli ordentlig spennende, men tror ikke de tør det eller har behov for å gjøre det. Angående xbox og cross-gen exclusives har jo den nesten så godt som blitt debunked (var vel noe sånt som at det første året blir det cross gen-titles, etter det er det opp til utviklerne selv - aka skjer ikke).
 10. Hvordan er det med kvote og innførsel fra Sverige? Er det per grensepassering, per døgn? Si man bor 2 min fra grensen. Kan man i teorien kjøpe f eks 10 bokser snus og noe alkohol , passere grensen, dra hjem, legge fra seg, dra tilbake, handle nye 10 bokser mm samme dag, frem til man evt blir stoppet av valuta grensen på 3k (gjelder denne per passering eller er den kumulativ på hele døgnet)? Så spm er vel sånn sett om kvoten gjelder per passering, døgn eller annet (det betales moms for varen i Sverige - altså ikke tax free).
 11. Du hadde rett første gangen. Wolves kan ikke få 63 - de har 59p med 1 kamp igjen. Men kan få 3 lag a 63 poeng.
 12. Kl. Ink er helt kanon! Bestilte inn 1 stk av et kabinett til meg, og prismatchet komplett uten å mukke. Veldig fornøyd med servicen der.
 13. Hvis det gjelder å gå ned i vekt og samtidig være mett er det vel to stikkord som er viktige; proteiner og grønnsaker. Nå vet ikke jeg hvordan kostholdet ditt er sånn generelt mtp antall måltider, men for MEGET enkelthets skyld, si at du legger til en 500g pose med frosne grønnsaker til hvert måltid (hvis frokost består av omelett, lunsj er middagsrester fra dagen før og middag er f eks kjøtt/fisk med nevnte grønnsaker), så har hvertfall jeg følt meg helt stappmett når jeg tar en hel pose grønnsaker til bare et av måltidene (jeg veier dog ca 25 kg mindre enn deg). Så er det vel fullt lov å bruke enkelte tjuvtriks for å redusere appetitt (koffein og tyggis, vann med kullsyre, f eks sodastream).
 14. Er det noe fast system rundt fastsettelse av dato for utbetaling av utbytte? Har noen Aker bp aksjer (de har kvartalsrapport i morgen for q2). Er det rundt da ca, eller kan det være helt tilfeldig og først skje om flere måneder?
 15. Ja, fordi du da må skatte av gevinsten (rett rundt 30%),men hvis du i stedet selger fondene, beholder pengene på ask kontoen og kjøper nye fond, så må du ikke skatte før du tar pengene ut av ask kontoen. Behold dem på ask så lenge du kan (men du kan fint kjøpe og selge fond uten at du må skatte, så lenge de beholdes der inne)
×
×
 • Create New...