Gå til innhold

Har du noen gang ringt nødnummeret?


Scarvo

Anbefalte innlegg

Spørsmålet er enkelt. Har du en eller flere ganger i løpet av ditt liv blitt nødt til å taste inn et nødnummer på telefonen? Hva var anledningen?

 

For å starte med meg selv. Jeg har ringt 110 da en del av skogen rett ved en kirke sto i flammer. Viste seg at noen hadde tent på noe søppel og kastet det fra seg.

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, rundt 10 ganger, vil jeg tru.

 

Flere ganger for å få hjelp til hvordan jeg skal behandle en bevistløs person som har kollapset. Det gikk alltid bra, og det var ikke nødvendig med ambulanse.

 

Én gang var da jeg jobber bak kassen på 7-Eleven og en kunde kollapset i et epileptisk anfall. Kunden hadde et kjede rundt halsen som visstnok symboliserte at hun var syk, og ofte fikk slike anfall. En annen kunde påpekte dette. Ambulanse på stedet innen 5 minutter.

 

Sist gang jeg ringte nødnummeret var da jeg reddet en venn av meg fra det jeg trudde var en overdose. Fant han på rommet sitt midt i et anfall med frådende munn og blanke øyne. Ambulansen kom etter rundt en halvtime. Det viste seg å være et epileptisk anfall som følge av for stort væsketap.

Lenke til kommentar

Nødnumrene skal liksom være tilgjengelig til alle, skal det ikke? Vær gang jeg har ringt 112 så få jeg besjed om, husker ikke helt nøyaktig hva de sa, men noe lignende som dette: - Desverre vi er ikke tilgjengelig der du bor. Du må ringe et annet nr.

Spør du meg så syns jeg det er veldig rart. Slik jeg har forstått, så skal man ringe dette nr 02800 hvis man bor i Finnmark (Alta). Veldig lattelig spørr du meg. :hm:  Med andre ord, jeg har sluttet å ringe 112 pga dette.

Endret av TheDarkSeeds - SCM
Lenke til kommentar

Gikk en dag gjennom nabolaget da jeg hørte en røykvarsler. Det var vanskelig å høre hvilket hus den kom fra, og den ga seg ikke. Ringte derfor 110 og forklarte situasjonen, og de var der kort tid etter. Da hadde imidlertid den det gjaldt fått somlet seg til å stoppe pipingen, og h*n ga seg ikke til kjenne. Det til tross var brannkarene påpasselige med å understreke at det var bra jeg ringte. 

Ellers har jeg hatt den tvilsomme glede av å bo i leilighet over en spik spenna koko narkis. Det ble en del samtaler med onkel da, dog mest via 02800. Sist sendte de hundene etter ham, så litt spenning ble det, før vi endelig fikk ham kastet ut.

Lenke til kommentar

Stemmer det at du kommer til 112 hvis du ringer 911?

Ifølge Dagbladet, fungerer 911 som en viderekobler til 112.

 

For min del, har jeg ringt nødnummeret 2x ganger og fått god respons. Brannvesenet derimot har svart meg med en frekk tone når jeg ringte vedrørende 2 store usikrede propantanker i en bakgård og henvendte meg videre til politiet.

Endret av Cipher Panda
Lenke til kommentar

Stemmer det at du kommer til 112 hvis du ringer 911?

 

Ja det stemmer, men eg er usikker på om denne koblinga er i telefonen eller i mobilnettet.

Eg meinar på at også at nødnummeret 999 som er i bruk blant anna i Storbritania også blir vidarekobla til 112.

 

For nokre år sidan så var det ein rekke mobiltelefonar som fungerte slik at alle tresifra oppringningar blei vidareført til 112, med det resultat at man ikkje kunne ringe direkte til brann eller AMK. Dette var vist på grunn av at telefonane då ikkje støtta meir enn eit nødnummer, og for å oppfylle kravet til nødoppringing så ble 112 valgt av produsent som universalnummer.

 

Dersom denne vidarekoblinga er progamert i kvar enkelt telefon og ikkje i telenettet så kan det være variasjonar frå ein mobilprodusent til ein anna mobilprodusent.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...