Jump to content

Dr. Brodsky

Medlemmer
 • Content Count

  5199
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3652 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

51330 profile views
 1. Hadde nok ikke det, nei.
 2. 20 % sjalu 30 % usikker 50 % kåt = 100 % runke i dusjen
 3. Jeg har valgt gener/kroppslukt som gjør at mygg ikke plager meg. Blir lite stukket og stikkene er ikke særlig til bry. Fungerer helt supert! Syns det er verre med en sverm fluer som konstant prøver å fly inn i ørene mine.
 4. De er god, kanskje ikke best, men god. Etter hva jeg har funnet ut er de det absolutt beste kjøpet i Norge, da de få batteriene som kan utfordre dem må kjøpes fra utlandet (frakt + moms). Det finnes mange tester på youtube. Project Farm har et par gode tester av batterier hvor Ikea sine er med.
 5. Ikea sine er nok ikke de samme, og om de er det så muligens andresortering. De er imidlertid produsert på samme fabrikk, og med samme teknologi. Du får 24 Eneloop-batterier (2 000 mAh) for rundt 850 kr. Du får 4 Ladda 2450 (2450 mAh) for 69 kr. Det er rundt halv pris for batterier med litt bedre spesifikasjoner, men med potensielt dårligere kvalitet...produsert samme sted av de samme folkene. Om ikke Ikea-batteriene er det beste av det beste, så er de best med en gang en tar pris med betraktningen. PS. Jeg snakker kun om 2450-batteriene. De andre har jeg hørt rykter om at har flyttet produksjonen til Kina. Kjøp batterier "made in Japan".
 6. Ikea og Amazon sine batterier pleier å gjøre det bra.
 7. Ikea sine 2450 er produsert på samme fabrikk som Eneloop, som går for å være noe av det beste. Du skal ikke se bort i fra at det er samme batteri, bare med annen logo. Uansett er de veldig god, og kommer godt ut i tester. I tillegg er de jo blant de billigste.
 8. Jeg ville valgt et fastobjektiv mellom 85 mm og 135 mm om portretter var viktig for meg. Særlig utendørs. Når det er sagt så er det ikke noe i veien med zoom. Veldig mange bruker 70 - 200 f/2.8 profesjonelt. ...og dette er tatt med en billig telezoom. 195 mm og vid åpen (f/5.3). Er bakgrunnen for skarp? 100% crop Er motivet for uskarpt?
 9. Ja, jeg har montert lekeapparater. Mange! Hva lurer du på?
 10. Jeg kjøpte for ikke så alt for lenge siden en Panasonic GX9 som kamera nummer to. Fikk kameraet for 7999,- inkludert Panasonic 12-32, 25 og 45 - 150. Solgte alle objektivene for en snittpris på 1 350 kr og satt igjen med et kamerahus til 3 950 kr. Til dette kjøpte jeg Panasonic 20mm f/1,7 (og Laowa 4mm f/2.8 circular fisheye). Jeg er kjempefornøyd! Kameraet har et par ting som irriterer meg, og det samme med objektivet. Alt i alt er det imidlertid helt supert tatt pris og størrelse med i beregningen. Jeg har også et Nikon Z6 med et lite utvalg av optikk, men jeg bruker nok Panasonic'en i hvert fall 40 % av tiden.
 11. Ved samme generasjons sensor, kan en med ganske stor nøyaktighet bruke "crop-faktoren" for å regne ut forskjellen i støy ved forskjellige sensorstørrelser. Det er så klart litt forskjell på teknologi, oppløsning og produsentenes oppgitte ISO, men betydningen av dette er ganske minimal.
 12. Valget mellom X-T4 og Z6 er nok mindre viktig enn du tror. Det viktige er å være fornøyd med valget du tar, og ikke tenke så mye på alternativene. Selv har jeg Z6 (og Panasonic GX9), og har overbevist meg selv om at det er det beste valget jeg kunne tatt...selv om X-T4 og Fujifilm sin optikkpark kan friste. Velg det du har mest lyst på, og ikke nødvendigvis det du tror er best.
 13. Med mer informasjon, er det lettere å gi en god anbefaling. Prisklasse? Hva legger du i nærbilde? Hvilke dyr er det snakk om? Er størrelse viktig? Er du villig til å kjøpe brukt? Er video viktig?
 14. Det ser slik ut, ja. Det er imidlertid ikke noe problem å kutte flisene selv. Jeg er ikke flislegger, men legger og tilpasser beleggningstein, betongheller, skifer, granitt og av og til grove fliser i min jobb. Kanskje det finnes bedre metoder, men jeg ser absolutt ingen problemer med å oppnå ønsket resultat ved bruk av vinkelsliper som eneste verktøy for deling av fliser. Når det kommer til de opphøyde kantene kan du enten rette av hele underlaget, eller legge fliser på det underlaget du har nå. Begge deler vil kunne gi et godt resultat.
×
×
 • Create New...