Jump to content

Dr. Brodsky

Medlemmer
 • Content Count

  5152
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3638 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

51062 profile views
 1. Jeg bruker de billigste stativene fra ebay. Finnes i en haug med forskjellige merker, men de er dønn lik og kommer nok fra samme fabrikk. Jeg vil på ingen måte anbefale dem, men jeg har hatt mine i et par år nå, og de fungerer fremdeles. Må ha sandsekker for å stå stabilt med større paraplyer, selv innendørs. Tviler på at de i kitet fra Scandinaviaphoto kan være dårligere.
 2. Ja, det kan også være regndråper. Jeg ser nå at det er to, temmelig identiske flekker på bildet, og det tyder nok på at det er regn, og ikke noe på sensoren. Et par regndråper vil sjeldent gi utslag på bildet, men regner det skikkelig blir det raskt synlig. Dråpene trenger ikke å ha truffet frontelementet heller, det er nok med et par regndråper godt utenfor fokus.
 3. Bokeh er kvaliteten på de uskarpe områdene, ikke mengden. "Mye bokeh" blir derfor ganske merkelig å si. Når det kommer til hva som avgjør dybdeskarpheten, er det egentlig bare 2 ting som direkte avgjør denne. Det er avstanden til motivet, og diameteren på inngangspupillen. Sensorstørrelse blir en indirekte faktor ved at den tvinger fotografen til å endre brennvidde (som påvirker inngangspupillen) og avstand for å oppnå samme utsnitt, men samme avstand og samme inngangspupill vil gi samme dybdeskarphet uavhengig av sensorstørrelse.
 4. Takk for tips, men nå dukket telefonen opp igjen. Den har ligget ute i 4 dager, uten bakdekselet. Regnet kraftig hver dag. Tørket den og alt fungerer som det skal.
 5. Min datter greide å miste telefonen sin, min gamle Samsung Galaxy S5. Ikke et stort tap, men nå må hun ha seg en ny telefon. Det vi (det vil si meg) ønsker oss er en telefon som er så billig som mulig, men fungerer OK til Spotify, Fabel (lydbøker), NRK Super og Netflix. Bør tåle litt vann, og litt hard behandling (dumt alt har bakside av glass for tiden), men dette er ikke et must. Det viktigste er billig.
 6. Kan du linke til bildeeksempler på hva du ønsker å oppnå?
 7. Du må nesten velge hva som er viktigst for deg. For meg er spørsmålet om jeg får kameraet i en jakkelomme, eller ikke. Går det ikke i lommen, så tar jeg like gjerne med meg full størrelse. Av den grunn blir det oftere og oftere GX9 + 12-32 mm f/3.5 - 5.6. Ikke verdens beste på noe, men det går i en jakkelomme eller en litt større bukselomme. Tidligere hadde jeg Nikon D5600 og selv om det er mindre enn Z6, så var det helt ubetydelig i forhold til innsats det krevde for å ta det med seg.
 8. Er du sikker på dette? Jeg arbeider ikke som forskalingssnekker/betongarbeider (selv om det blir en forskaling eller to i året), men trenger fra tid til annen hull i betong. Dette fikser vi selv, mer eller mindre alle i firmaet har intern, dokumentert opplæring på kjerneboring selv om det kun er snakk om et par hull i måneden.
 9. Jeg ville valgt et kamera fremfor en telefon, nesten uansett.
 10. Nytt leketøy! Mamiya 45mm f/2.8 + TLT Rokr Tilt/shift-adapter.
 11. Tror de fleste kamera har slike filtre. Panasonic GX9 har i hvert fall en hel haug: - Expressive - Retro - Old days - High Key - Low key - Sepia - Monochrome - Dynamic monochrome - Rough monochrome - Silky monochrome - Impressive art - High dynamic - Cross process - Toy effect - Toy pop - Bleach bypass - Miniature effect - Soft focus - Fantasy - Star filter - One point color - Sunshine Og Nikon Z6 har: - Dream - Morning - Pop - Sunday - Somber - Dramatic - Silence - Bleached - Melancholic - Pure - Denim - Toy - Sepia - Blue - Red - Pink - Charcoal - Graphite - Binary - Carbon Når det er sagt så ville jeg IKKE valgt kamera ut i fra dette. Selv har jeg aldri brukt noen av disse filtrene, og kommer nok heller aldri til å gjøre det. Jeg hadde forresten Nikon D5600 tidligere, og det er et flott kamera. Mangler en del av det som er nytt og fancy, og ligger litt bak når det kommer til video, men det er et godt kamera med en god sensor uten AA-filter.
 12. Er det kun under disse LED-lysene dette skjer? Kan det være lysmåleren i kameraet blir lurt av disse?
 13. Jeg vet ikke når det skjedde, men teksten i førerkortappen er nå endret. Her er hva den nå sier: "144 Traktor og motorredskap Du kan kjøre traktor som ikke er konstruert for å gå fortere enn 40 km/t, med eller uten tilhenger. Samlet tillatt totalvekt kan ikke være over 25 000 kg. Du kan også kjøre motorredskap som ikke er konstruert for å gå fortere enn 40 km/t, med tillatt totalvekt ikke over 25 000 kg, med eller uten tilhenger." Det virker altså som om det var en feil i appen, som nå er rettet. Jeg har nå også sett registrerte hjullastere. Vi (firmaet jeg arbeider for) har nettopp gått til innkjøp av to hjullastere (4-hjulssving, ikke leddstyrt) rundt 5 tonn, begge registrert med nummerskilt.
×
×
 • Create New...