Jump to content

Dr. Brodsky

Medlemmer
 • Content Count

  5309
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3611 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

53067 profile views
 1. Jeg tok ut 100 000 kr i kontanter for rundt 10 år siden. Fikk ingen spørsmål og hadde ikke bestillt time på forhånd. Mulig ting har forandret seg siden den gang...
 2. Her er forresten et bilde av en av de negative sidene ved å ikke bruke musematte. ...i det minste har jeg et godt kart over hvor på skjermen jeg bruker musen mest!
 3. Dessverre. Jeg liker ikke musematter. For min del er dette nok et pluss for MX Master; den fungerer veldig godt på alle overflater.
 4. Skal se nærmere på GigaWorks T20 Series II. Størrelsen ser i hvert fall grei ut. Glemte du en link, eller snakker du om GigaWorks T20 Series II?
 5. Har du valgt innlogging uten passord?
 6. Jeg bruker stort sett hodetelefoner når jeg sitter ved datamaskinen, men det er veldig greit å ha muligheten til å spille av lyd fra høyttalere av og til. I dag har jeg et par Mackie CR3-XBT 3", men disse passer ikke helt mitt bruk. Det største problemet er at de er litt for stor til at jeg kan plassere dem symmetrisk i forhold til skjermen. Ellers syns jeg de er stygg og har litt for mye støy når de er slått på (ikke påvirket av kilde, volum, kabler osv.), men ikke spiller. Ellers har de veldig god lydkvalitet i forhold til størrelse og pris. Jeg er villig til å ofre lydkvalitet for design og størrelse, men jeg er opptatt av lydkvalitet. Det jeg trenger er små høyttalere som kan stå fremme i en stue. Ikke et 2.1-oppsett. Budsjett: 1 000 - 2 000 kr
 7. Hvordan fungerer scrolling opp og ned i nettsider? Kan man bytte mellom hurtig scrolling og trinnvis? - Ja, du kan bytte mellom trinnvis og trinnløs. Selv foretrekker jeg en kombo, hvor den scroller trinnvis når du scroller sakte og blir trinnløs om du gir den litt fart. Sensitiviteten på denne overgangen kan du selv justere. Når jeg klikker med scrollehjulet på en link, så åpnes den i ny fane. Er det slik, eller kan man stille det inn slik på Master? - Usikker. Det er ikke en funksjon jeg bruker. Sitter nå på en Linux-maskin med noe begrensede instillingsmuligheter. Standard på Linux Mint er i hvert fall at klikk på scrollhjul er lim inn merket tekst. Veldig rask og enkel måte og gjøre "klipp og lim" på. På MacOS er dette ikke mulig (jeg vet i hvert fall ikke hvordan). Windows vet jeg ikke. Der er imidlertid en hel del valg i medfølgende programvare, så godt mulig åpne link i ny fane er en tilgjengelig funksjon. Er fram- og tilbaketastene på siden av musa lett tilgjengelig, og lett å venne seg til? - Jeg vet musen har fått kritikk for dette. For meg er de akkurat der de burde være, og veldig lett å føle seg frem til. Legg imidlertid merke til at disse er flyttet på nyeste utgave. Fungerer sidescrolling på nettsider og i regneark? - Ja, men jeg sliter med å scrolle både rask og nøyaktig samtidig. Mulig det er en vanesak og jeg ga opp for tidlig.
 8. Selv sverger jeg til Logitech MX Master. Har en 1. gen på jobb og en 2S hjemme. Og når jeg i fremtiden kommer til å trenge en ny mus vil det bli en ny MX Master. Det jeg imidlertid kan si er at sideveis scrolling ikke fungerer like bra som du gjerne ser for deg. Mulig MX Master 3 er bedre, men det virker mest som om det er avhengig av programmene en bruker, og ikke musen sin feil. Batteriet holder lenge nok til at det ikke er plagsomt. Så du må virkelig ikke "lade hele tiden", og et par minutter lading er nok til flere timers bruk. MX Master 3 har sikkert også bedre betteri enn de to jeg bruker.
 9. Jeg har hatt covid19 to ganger. Det var skikkelig kjipt, men jeg følte aldi jeg var i nærheten av å trenge medisinsk hjelp. Tror jeg skal tåle det et par ganger til.
 10. Dette er et godt poeng, som jeg opprinnelig tenkte å ha med i mitt innlegg. Slo det imidlertid ifra meg da jeg tenkte at de det for veldig mange vil føre til at de velger stativ på feil grunnlag; det er ganske ubetydelig for de fleste. Selv har jeg stativ med Arca Swiss siden jeg bruker Peak Design Capture Clip. Det betyr én liten plate til både stativ og til å klipse fast kameraet i beltet/sekken.
 11. Det er et veldig bra stativ. ...men det er et reisestativ. Og skal du faktisk bære det med deg kan versjonen i karbon være en god idé. Hvordan du tenker å bruke det er helt avgjørende for om det vil være et godt valg.
 12. På min arbeidsplass bruker vi takvann til toalettene, vasking av biler og maskiner og alt annet vi måtte trenge av vann som ikke skal drikkes eller brukes til å vaske oss selv med. Jeg vet ikke noe om hvordan systemet er lagt opp eller hvilke filtre vi bruker, men vannet oppleves like rent som drikkevannet. Edit: Fant litt ekstra info: Vannet samles på taket og ledes via et sandfilter til en glassfibertank på 10 000 liter. Systemet er adskilt fra det offentlige nettet.
 13. Trådstarter spurte om årets lønnsoppgjør kom på toppen av avtalt lønn, eller allerede var inkludert. Jeg kan ikke skjønne at svaret kan være: "for det første må bedriften faktisk ha en fagforening og bedriften må faktisk følge en tariff". Det korrekte svaret til trådstarter er at dette kommer an på hva som er avtalt, og om dette ikke ble spesifisert så må trådstarter spørre arbeidsgiver og eventuelt gjøre forhandlinger.
×
×
 • Create New...