Jump to content

Dr. Brodsky

Medlemmer
 • Content Count

  5257
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3670 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

52328 profile views
 1. Grillet hamburger av høyrygg (med litt bacon), karamellisert løk, "yellow mustard", cheddar, et salatblad, en skive tomat og syltet habanero. Drakk lys pils til.
 2. Jeg kjenner ikke kameraet god nok til å kunne skrive en brukerveiledning til deg, men det er nå ganske likt på de fleste kamera. Jeg ville begynt med å sette kamera i A-modus og med auto ISO. Da velger du blenderåpning (og eventuelt blits), og kamera fikser resten. Selv om kameraet fremdeles nærmest er på auto, kan du tenke over valgene dine og følge med på hva kamera velger. Når du blir mer komfortabel med dette, kan du utvide til M + auto ISO (om kameraet støtter dette) og til slutt full manuell modus. Det er imidlertid ikke noe poeng i seg selv å skyte i manuell bare for å skyte i manuell, men den er fin læring og i noen situasjoner vil det være nødvendig. Når det kommer til SCN-funksjonene går jeg ut i fra dette bare er kameraet som gjør diverse prioriteringer for blender, lukker og ISO, samt muligens noen endringer i jpg-prosesseringen for deg avhengig av situasjonen du har valgt. Jeg ville heller gjort disse valgene selv, da det ikke ligger noe magi i kameraet. Uskarp bakgrunn er fysikk, ikke en funksjon. Med sensoren og objektivet i ditt kamera skal det litt til å få uskarp bakgrunn på et typisk portrett. Prøv å zoom helt inn, største blender og ha størst mulig avstand mellom motiv og bakgrunn. Sånn som jeg har skjønt det vil største blender og maks tele på ditt kamera tilsvare 100mm f/13.4 på fullformat. Her er en rask test jeg tok for deg. ISO 640, 1/100 sek, 100 mm, f/13 (på fullformat), i passe avstand for et portrett. Trærne i bakgrunnen er rundt 30 meter unna. Med ditt kamera vil det si full tele og f/4.9.
 3. Dessverre. Hvis du forteller litt om hva du ikke er fornøyd med kan det være enklere å gi råd, ellers er det beste du kan gjøre å lese deg opp på det grunnleggende og prøve deg frem. Det finnes ingen fasit.
 4. Hva er det du sier? Tjener noen mer enn meg?!! Da er det vel 36 timer i et døgn, da...
 5. Både jeg og min arbeidsgiver opererer med 24-timers døgn. Vi er også enige om timelønnen min. Blir jeg lurt? Kan jeg kreve mer?
 6. Det er fremdeles fotografen som tar bildene! "Bra ISO" og "et kamera med rask lukkertid" gir ingen mening. På en telefon slipper en unna slikt uten problemer da telefonen gjør jobben. Kjøper du deg et systemkamera må du i større grad vite hva du holder på med. Var jeg deg ville jeg spart de 6 lappene og heller fokusert på hvordan en kan få gode bilder med en telefon. Etter du har funnet ut av dette så har du gjerne både spart opp til et større budsjett og fått en bedre forståelse for hva du trenger. Jeg vet dette ikke er det du vil høre, men det er helt oppriktig hva jeg mener du burde gjøre for å ta best mulig bilder.
 7. Forskjellen på D800 og D800E er at D800E ikke har AA-filter (eller i hvert fall et svakere/annen type). Dette filteret er der for å forhindre moaré, men det gjør også bildet ørlite mindre skarpt. Jo flere MP jo mindre er moaré et problem, så for høyest detaljnivå er D800E å foretrekke. Forskjellen er imidlertid minimal, og det skal litt til å få utnyttet denne forskjellen. D810 er nok kameraet jeg ville valgt om jeg har skjønt dine prioriteringer, men jeg nevnte det ikke da jeg tenkte det ble for dyrt. For å sjekke objektivene er det vel greiest å google dem. Forskjellige produsenter har forskjellige forkortelser for å angi om de er for fullformat eller ikke.
 8. Jeg ville gått for D800 (helst D800e). Særlig om høy oppløsning er viktig for deg. Det kan også være verdt å ta en titt på Nikon D750. Når det gjelder Canon 5D mark iii er det ikke heller et dumt valg, men særlig høy oppløsning har det ikke. Det er imidlertid en god del 5D'er til salgs på bruktmarkedet, så det skulle gjøre det enklere å finne en god deal. De Canon-objektivene du har er vel for APS-C..?
 9. M50 er flott, men det kreves mer kunnskap å ta gode bilder med et kamera enn det gjør med en telefon. Moderne telefoner gjør ting og tang i det skjulte for å gi deg bedre bilder enn hva du egentlig burde kunne forvente. Det finnes også andre kameraer i den prisklassen, særlig brukt. Hva er viktig for deg?
 10. For mine ører er det Apple AirPods som fungerer best. Kan fint ligge på siden uten ubehag. Det eneste problemet er at en våkner midt på natten som prinsessen på erten, men det er ikke en ert som er problemet...og den andre har forsvunnet. Ellers syns jeg ikke lydkvaliteten står helt til prisen, men de scorer høyt på andre punkter. Edit: Prisen har visst gått kraftig ned siden jeg kjøpte mine. Nå er kanskje ikke lydkvalitet/pris like ille som tidligere.
 11. Jeg kjøpte nettopp et par Mackie CR3-XBT som PC-høyttalere til de få gangene jeg ikke bruker hodetelefoner. Alt lever opp til forventningene (som pga pris var ganske lave), sett bort i fra en ting; støy. Det er rett og slett i overkant mye støy fra høyttalerne. Støyen er lik uavhengig av volum, og er lik på både høyre og venstre side (aktiv/passiv høyttaler). Er det noen som har erfaring med disse høyttalerne, og kan si noe om dette? Jeg er usikker på om det skal være så mye støy, om jeg har et dårlig eksemplar eller om jeg må finne på noe med kabler og tilkoblinger.
 12. Etter hva jeg har forstått er det et godt objektiv til prisen. God byggekvalitet, og grei optisk kvalitet. Ingenting fantastisk...kanskje annet enn prisen. Vær klar over at det er et helt manuelt objektiv. Ingen autofokus. Ingen autoprogram. Blender stilles på objektivet.
 13. Moms, toll, høye lønninger, lavt volum osv.
×
×
 • Create New...