Gå til innhold

nomore

Medlemmer
  • Innlegg

    16 081
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    6

Alt skrevet av nomore

  1. Jeg har i flere tråder her på diskusjon.no til tider forsvart modereringen på KG. Ikke det at jeg nødvendigvis har forsvart modereringen i seg selv, men jeg har nok til dels fort konkludert med at de som klager over KG kanskje og oppfører seg dårlig der. Jeg må nå innrømme at jeg har endret standpunkt. Og vil beklage om jeg har gått for lang i kritikken av enkelte brukere her. Etter en del år som bruker på KG nå så har jeg i de siste årene sett en tydelig forverring av en håpløs moderering og holdning til brukere. Jeg har ved flere anledninger hatt dialog med moderatorene og holdningen deres til andre brukere er hinsides hva som kan aksepteres. Det forventes en utvilsom respekt av rollen deres, og stiller du spørsmål rundt noe de sier er det regelbrudd. Stiller du spørsmål med modereringen så er svaret ofte at avgjørelsen er tatt i fellesskap, basert på skjønn eller en kombinasjon. De fleste reglene er og såpass vanskelige å forstå. Noe jeg faktisk nå mistenker er gjort med vilje. Jeg forstår og nå hvorfor så mange skriver anonymt der inne. Moderatorene har jevnt over en bruker for moderering og en bruker for diskusjon, men få er åpne om hvem de er slik tilfellet er på diskusjon.no. Det er uheldig praksis på KG når en da til tider og opplever å bli "straffet" av moderatorene for å inneha en mening. Et problem jeg ofte ser går igjen er at det ikke er lov å si at noen lyver. Så kommer en med en påstand så må den motbevises, uten å si at det er løgn. Å si at noen lyver går under regelbrudd som krenkende og brukerdebatt. Noe som ikke er lov. Så da må du heller bevise at det er feil. Problemet da er at det er forbudt å gjengi for mye tekst fra eksterne nettsider. Er det for mye tekst så blir innlegget slettet. Og i mange tilfeller kan moderatorene og slette eksterne linker som "innhold KG ikke vil assosieres med". Da ender man fort opp i en diskusjon hvor du ikke har lov å bevise at noen lyver. Hva gjør man da? Det er helt håpløst. Dessverre. Jeg har sett flere brukere blitt utestengt der i det siste på helt meningsløse grunnlag.
  2. Gleder meg til journalisten publiserer saken. Dette burde være en enkel sak for Elkjøp å forstå, men de setter seg på bakbena i trass virker det som. Men jeg og gjør som @zanta. Sjekker alltid modell opp mot produsent for å få korrekt info. Det er ekstremt mye copy-paste ute og går og de som jobber med dette tar seg ikke alltid tid til å kvalitetssjekke jobben. Det er fortsatt butikkens ansvar, men jeg sjekker for å spare meg tid og stress med å håndtere butikken i ettertid. Og nok en OT: Dette blir bare spekulasjoner fra min side, men jeg sitter med en opplevelse av at flere og flere butikker snikinnfører AI verktøy på ulike nivå. Vi har jo alle møtt boter som vi må "snakke" med for å få hjelp (dvs finne linker på deres support sider som vi burde kunne søke opp selv). Men bak der tror jeg og mye blir erstatte med AI. Og selv om AI kan være nyttig til ekstremt mye så tror jeg manglende forståelse av AI kan gi utfordringer som dette. Kanskje kundemedarbeideren har brukt AI for å spørre om en artikkel er endret. Det kan gi feil svar. Kanskje AI er brukt for å oppdatere produktspesifikasjonene. Det kan jo gi feil. Og dersom en da kombinerer en bot som sliter med å forstå naturlig språk, og en AI som skal tolke det som sies - så ser jeg fort for meg at man opplever "nye" medarbeidere hele tiden som ender opp med å svare med samme konklusjon hver gang, til tross for at en ba om bedre begrunnelse.
  3. Ja? Jeg tenker vi kan kritisere Holstad for mye (veldig mye faktisk) men å påstå at han lyver når han sier han ikke driver med dropshipping, om han ikke gjør det, er ikke en av disse tingene. I tillegg har ikke dropshipping noe med kvalitet å gjøre. Det er bare snakk om logistikken. Det finnes andre nettbutikker som faktisk driver med dropshipping som og selger kvalitet. Men de er i mindretall.
  4. Det avgjørende her er jo om han har et lager selv han sender ut fra, eller om alt går fra produsent og direkte til kunde. Det er det siste der som er dropshipping. Har han lager selv så er ikke det dropshipping. Det er mye misforståelser ute og går rundt dette og derfor viktig at dette blir satt rett.
  5. Et forbrukerkjøp defineres av ar selger opptrer som næringsdrivende og kjøper er en privatperson. Hvordan fant du frem til produktet og er e-postadressen knyttet til firmaet/nettsiden?
  6. Forbrukerkjøpsloven sier innen rimelig tid. Rimelig tid er ikke en definert entydig lengde men normal praksis sier at 5-6 uker er innenfor rimelig tid. Så jeg vil påstå at du nå har krav på å heve kjøpet.
  7. Dersom vedkommende ikke lenger svarer hjelper det lite med paragrafer. Jeg ville derfor startet prosessen med Forbrukerrådet i første omgang med krav om heving av kjøp. Det er så vidt jeg har fått med meg lang behandlingstid i systemet så det gjelder å komme i gang med den prosessen.
  8. Her er altså et godt eksempel på hvorfor du skulle ha klaget på skjermen når det først oppstod, ikke lenge etterpå når du nå og har selvpåførte skader på komponenten som har feil. At du påstår at feilen var der før skaden oppstod har liten verdi da selger uansett kan nekte å reparere skjermen nå pga risiko for større feil og følgefeil som følge av reparasjonen.
  9. Oppdatering fra oss Telia ble det for mye tull med. Grunnen til at vi ikke kan ha Telia ellers her er pga dekning. De sliter med dekningen her i kommunen (og nabokommunen) og det ble da for dårlig dekning på klokka til tider at vi hverken såg hvor den var eller fikk kontakt med den. Så det ble avsluttet og så gikk vi for et helt vanlig Telenor abonnement på en eldre iPhone med et tvilling eSIM til Apple Watch. Men siden Telenor ikke støtter familieoppsett så mister vi et par funksjoner som var kjekke. For eks å kunne gjøre endringer på oppsettet fra våres telefoner og tvunget skolemodus i skoletid. Men vi overlever
  10. Men det der er en AIS sender med MMSI nummer. MMSI nummeret står ikke på den kanskje, men det er knyttet opp til et MMSI nummer i registeret til Telenor Maritime. Det du evnt kan gjøre er om du kjenner noen med båt med AIS mottaker. Dersom den fortsatt sender så kan du se der hva MMSI nummeret er (gjerne også med mobilnummer til eier).
  11. Ta kontakt med Telenor Kystradio og oppgi serienummer. Kanskje de oppgir eier eller vil ha den inn for å sende til eier.
  12. I forbindelse med EU-kontrollen må vel feilkilden som gir lys løses, og dersom den sier EGR-ventil så må den da byttes. Men har du snakket med mekaniker om den kan renses? Det som ofte skjer på eldre dieselbiler er at avgasssystemet soter mer og mer og denne soten setter seg blant annet i EGR-ventilen som gjør at den ikke fungerer som den skal (eller blir ødelagt) og må byttes. Problemet er bare det at dersom dette har begynt å skje så tilsier min erfaring at det bare er et tidsspørsmål før det skjer igjen og du får nye 17k i utgifter. Eller at noe annet i avgasssystemet ryker (partikkelfilter som blir tett eller temp sensor som ryker). Kan du fikse ting selv så er dette noe en gjør selv og kostnadene holdes nede. Men må en inn på verksted for dette (slik jeg må) så vil kostnadene med bilholdet nå bare øke fremover. Vurder å bytte ut bilen nå eller på kort sikt.
  13. Problemet her er at det er absolutt ingen selvfølge at en hobbymekaniker vet hva han eller hun gjør. Langt derifra. Det finnes mange "eksperter" der ute. Og problemet da er at man står der med veldig få rettigheter dersom noe går galt, og de få rettighetene en har vil være krevende å få igjennom. Og skulle jobben til "Hobbymekaniker ENK" ikke være tilfredstillende nok for kontrolløren så får man fort en krevende og lang diskusjon (med potensielle utgifter) for å komme i mål. Og da er det jo fort litt kjipt å ha betalt "Hobbymekaniker ENK" 10k (som verkstedet priset til 20k) og fortsatt ikke være i mål. Det høres jo ut som om du vet hva dette går i, og kunne helt sikkert fikset dette på en lørdags ettermiddag hjemme. Men for resten av oss som ikke er født med motorolje i blodet så må vi (dessverre) til en viss grad stole på verkstedene med høyere pris enn deg. Jeg har selv stått der med bildelene liggende strødd ut over gardsrommet og en kompis som ikke klarte å få delene sammen igjen samtidig som jeg måtte ha bilen klar til mandagen for å dra på jobb. Resultatet ble at jeg hadde ikke bil på mandagen, det kostet meg mer totalt sett å få gjort jobben og vennskapsforholdet var noe anstrengt i etterkant. Det gjør jeg ikke igjen. Jeg vet og om mange solskinnshistorier og biler som går mange år etter endt levetid fordi en mekanikerkompis holder kunnstig liv i bilen - men det er ikke en risiko alle kan ta. Dessverre 😕
  14. Dette er er hinsides galskap. Jeg synes det offentlige jobber for sakte i slike saker. De burde ha kortere saksbehandlingstid fra ting klages inn/oppdages til det foreligger vedtak/dom/bot. Og deretter bør det følges opp at dette etterfølges innen rimelig tid. Og konkurskarantene biter jo ikke på Holstad ettersom han nå har fått en annen til å være eier for seg, mens han selv styrer i kulissene. Der burde og noen gått inn og ilagt forbud mot innvolvering når det er snakk om så grove ting som det her er snakk om.
  15. Min første tanke ut fra listen er at det er på tide å kutte emosjonelle bånd til bilen og la den gå. Men jeg forstår at det kan være tøft. Du har hatt en trofast og rimelig bil frem til nå, og dersom du kunne vært sikker på relativt forutsigbare og lave utgifter fremover så kunne det kanskje vært verdt å fikse for 20-30k. Men bilen er 17 år gammel og min erfaring er at når først utgiftene kommer på gamle "trofaste" biler så kommer de på rekke og rad. Trikset er å stoppe FØR man har investert for mye. Som eksempel her nå. Om du tenker dette er det verdt mtp hvor lite du har brukt den til nå så koster dette deg kanskje 20-30k. Ok. Fordelt over de siste 7 årene er det fortsatt billig. Men så om to måneder kommer det noe annet til 10k. Da blir det ekstremt surt å tenke på at du nettopp brukte 20-30k du ikke får igjen, og det blir kanskje vurdert at 10k har du råd til. Fortsatt rimelig bilhold de siste 7 årene. Så går det nesten ett år og du må ha nye dekk. 8k til. Dekk må en jo ha. Og så ryker dynamoen. 15k til. In for a penny, in for a pund som de sier over kanalen. Når skal du stoppe? Men fremtiden vet jo ingen. Du kan jo ta 50k å kjøpe deg en rimelig bruktbil og få en mandagsbil som varer i to uker og. Er ikke alltid enkelt å vurdere Har du råd til det er min anbefaling å skrote denne bilen og få tak i en bruktbil så ny som mulig, fra en troverdig forhandler. gjerne elbil om bruksmønsteret og lademulighetene dine tillater det. Datteren min kjøpte en Nissan Leaf for 45k for over 1 år siden og selv om rekkevidden er laber så går den som ei klokke foruten om rust på bremseskivene (som alle hybrid og elbiler sliter med). Men det er ofte og det eneste
  16. Hei! Jeg har prøvd å søke i forumet og andre steder men jeg sliter litt med å konkludere skikkelig Om kort tid skal jeg begynne å selge tjenester fra bedriften men jeg sliter litt med prising. Utfordringen ligger i at jeg vil ha kunder som både har rett til MVA fradrag (registrert i MVA registeret) og kunder som ikke har det. La oss si at jeg har tenkt å ta kr 1000,- pr måned for en tjeneste. I starten før jeg er MVA registrert så kan jeg ikke oppgi dette eks MVA så vidt jeg har forstått. De kundene som får MVA fradrag får da ikke fradrag her (og betaler kr 1000,- i måneden) og de som ikke har rett på MVA fradrag betaler og kr 1000,- og det er det. Ganske greit så langt. Men så går det til MVA registrering for meg. Da oppgir jeg jo pris til kr 1000,- eks mva og fakturerer 1250,- pr måned. De som er MVA registrert får de 250 kronene tilbake og har fortsatt betalt kr 1000 mens de som ikke er MVA registrert må nå betale 1250 kr. Hva er normal og ryddig praksis her? Alternativ 1 er jo å beholde prisen slik den er og da vil jo de som ikke kan kreve MVA fradrag måtte betale "mer". Alternativ 2 er å justere ned prisen til 800 kr pr måned. Da vil de som ikke kan kreve MVA fradrag beholde samme pris mens de som kan kreve MVA fradrag får en billigere tjeneste. Jeg vil da og tape 200 kr pr måned pr kunde. Finnes det et tredje alternativ? Jeg vet jeg kan forhåndsregistrere meg i MVA registeret men det er ikke sikkert at jeg vil passere 50k i fakturagrunnlag i løpet av de neste 12 månedene. En optimistisk vurdering er at jeg kan klare det i løpet av måned 9-10 men jeg vil være litt med forsiktig og tenke rundt måned 14-16. Takker for svar. Det kan være jeg har misforstått noe grunnleggende her og.
  17. Fantastisk tråd å dra opp 😃 Jeg synes det sier det meste når en nå (7 år etter) enda ikke har hatt eller tatt seg råd til å etablere et AS. Det er i seg selv ikke noe galt i ENK (jeg har det selv) men dersom en har tenkt å tjene en del penger og har høye mål så vil et AS gi en del flere fordeler og mindre personlig risiko enn et ENK.
  18. Han har tidligere sagt nei. Men er ikke sikker på at jeg tror på det.
  19. Og jeg som fikk inntrykk av at dette temaet var løst?
  20. Uten å ha sett videoen så kan jeg forstå at det er mulig å glemme seg. Dvs legge brillene oppå kofferten for eks. Da viser man med handling at man har tenkt å betale, men vil kikke videre. Eller legger de i ei handlekorg for eks. Og så går en ut og glemmer at de ligger der. Fort gjort. Men om man velger å putte briller man har tenkt å betale for inni jakkelommen, nedi veska eller i kofferten - da er det noe galt med vurderingsevnen til vedkommende. Og når en så oppdager "forglemmelsen" - og skjuler spor - da mener jeg det er gått over til overlegg. Hvordan skal en stole på at vedkommende ved en senere anledning oppdager å ha gjort en feil, og tar rett vurdering? "Oi jeg har visst fått for mye utbetalt i forbindelse med pendlerbolig, hvordan kan jeg dekke over dette?"
  21. Hvorfor forholder du deg ikke bare til Power der du kjøpte klokken? I henhold til forbrukerkjøpsloven så har de like mye ansvar ovenfor deg som kunde som produsent, leverandør og importør. Om du har snakket med de og de henviser videre så driter du i det og står på ditt mens du viser til at det var de du kjøpte den av og vis til lovverket hvor det tydelig står at du kan velge å forholde deg kun til de. Og i en senere klagesak vil det være vesentlig enklere for forbrukertilsynet i Norge å få gjennomslag fra norske Power, enn et utenlands selskap.
  22. Jeg hadde ikke brukt mye tid på dette. Du har alle reklamasjonsrettigheter i behold og går direkte på power for å få reklamert. Hadde og krevd de 99 kr refundert. Reklamasjon skal være kostnadsfritt for kunde.
×
×
  • Opprett ny...