Jump to content

nomore

Medlemmer
 • Content Count

  15867
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

nomore last won the day on December 24 2019

nomore had the most liked content!

Community Reputation

10433 :)

About nomore

 • Birthday January 3

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

53039 profile views
 1. Det er en elektrikerjobb. Det er en veldig enkel jobb i de aller fleste tilfeller så snakk med en elektriker og få pristilbud, og ta flere punkter samtidig. Helst alle for å spare mest mulig penger.
 2. Kan dere ikke sjekke hva som står i tek 17 selv? Og kan dere ikke rådføre dere med kommunen tidlig?
 3. Synes bilde sa litt lite. Men det er kommunen som godkjenner byggesaker og er rett sted å henvende seg for å klage. De kam sannsynligvis og veilede i spørsmål rundt dette. Samtidig er byggesøknader offentlig info og du skal da kunne finne frem til tegningene og da sjekke om det som er oppført er det som det ble søkt om. Ut over det er det vel Tek17 som skal stille tekniske krav til bygg. Men det finnes nok en del tillegg for ulike fagområder.
 4. Det første punktet vil jo være å ta kontakt med de du leier fra og si i fra om problemet
 5. Da begynner de å komme seg. Men som du sier, ikke på alle. Så en må fortsatt følge med litt. Jeg har lurt litt på om det burde innføres krav til at produsenter tar stilling til og offentliggjør forventet levetid på produkter. Og at dette skal merkes tydelig på emballasjen. Og at produsenten må støtte produktet (herunder oppdateringer) i hele produktets forventet levetid. Da kan de som vil selge billig ræl gjøre det, men de må være åpen om det. De kan skrive på esken at dette produktet har forventet levetid på 1 år - og etter ett år slippe å støtte produktet lenger. Inkludert butikken som selger det. Dette ville og ryddet unna spørsmål som for eks hvor lang forventet levetid har et tastatur? Noen butikker mener 2 år, andre mener 5 år. Noen mener prisen spiller inn, andre mener at det gjelder alle produkter uansett prisklasse. Osv.
 6. Her har du en fordel med Apple. De leverer oppdateringer i mellom 6-8 år etter lanseringsdato. Og jeg er ellers helt enig med deg. Denne måten å gjøre enheter utdaterte på er miljøfiendtlig og burde vært tatt tak i.
 7. Viktig å skille mellom Apple TV (fysisk hardware dings) og Apple TV+ (som er en app og abonnement).
 8. Er dette et valg en har? Er en MVA registrert så skal en jo trekke fra MVA på kjøpt utstyr uansett?
 9. Enig med @AndersT2. Det er tydelig gitt en pris på vindu og dør, og en pris på montering av disse - hvor materiell til montering er inkludert. Spørsmålet om prisen er høy på montering kommer ann på veldig mye. Plassering, høyde over bakken, behov for utstyr etc varierer jo veldig. Og det er vanskelig å vurdere det her. Men tilbudet er gitt todelt, en for jobben og en for vindu og dør. Og det er da dette en har akseptert.
 10. La oss ikke skylde dårlige rutiner på IKT eller teknologi heller da. Jeg har vært i mange diskusjoner hvor mange tror at personvern er noe som dukket opp nå de siste årene med GDPR og de siste tiårene med IKT. Sannheten er at personvern og fokus på informasjonssikkerhet har vært for dårlig i alle år i veldig mange ledd. Det kommer vi ikke unna. Papirer med kontaktopplysninger har vært fritt vilt i skolevesen og på arbeidsplasser i mange år før IKT kom på banen. Papirer med sensitive pasientopplysninger har vært funnet i konteinere ved flere anledninger av uvedkommende. Lite kunnskap om personvern og lite fokus på rutiner har vært standard i mange år. Ikke noe som kom med teknologien. Men ellers er jeg enig med deg i dette med design av apper, og kvalitetssikring av arbeidsflyt. Og ikke minst dette med sikkerhet rundt hacking, patching og rutiner.
 11. Vinduer står jo som en post, og arbeid som en annen. Reagerte du ikke på det?
 12. Han skal ha for grenseløs optimisme da. 12 år gammel VW som nærmer seg 200k? Det bør vel helst inkludere en følgebil med på kjøpet her.
×
×
 • Create New...