Gå til innhold

nomore

Medlemmer
 • Innlegg

  16 066
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

nomore vant dagen sist 24. desember 2019

nomore hadde mest likt innhold!

Om nomore

 • Bursdag 3. januar

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

54 228 profilvisninger

nomore sine prestasjoner

10,7k

Nettsamfunnsomdømme

3

Hjelpsomme svar

 1. Hei! Jeg har prøvd å søke i forumet og andre steder men jeg sliter litt med å konkludere skikkelig Om kort tid skal jeg begynne å selge tjenester fra bedriften men jeg sliter litt med prising. Utfordringen ligger i at jeg vil ha kunder som både har rett til MVA fradrag (registrert i MVA registeret) og kunder som ikke har det. La oss si at jeg har tenkt å ta kr 1000,- pr måned for en tjeneste. I starten før jeg er MVA registrert så kan jeg ikke oppgi dette eks MVA så vidt jeg har forstått. De kundene som får MVA fradrag får da ikke fradrag her (og betaler kr 1000,- i måneden) og de som ikke har rett på MVA fradrag betaler og kr 1000,- og det er det. Ganske greit så langt. Men så går det til MVA registrering for meg. Da oppgir jeg jo pris til kr 1000,- eks mva og fakturerer 1250,- pr måned. De som er MVA registrert får de 250 kronene tilbake og har fortsatt betalt kr 1000 mens de som ikke er MVA registrert må nå betale 1250 kr. Hva er normal og ryddig praksis her? Alternativ 1 er jo å beholde prisen slik den er og da vil jo de som ikke kan kreve MVA fradrag måtte betale "mer". Alternativ 2 er å justere ned prisen til 800 kr pr måned. Da vil de som ikke kan kreve MVA fradrag beholde samme pris mens de som kan kreve MVA fradrag får en billigere tjeneste. Jeg vil da og tape 200 kr pr måned pr kunde. Finnes det et tredje alternativ? Jeg vet jeg kan forhåndsregistrere meg i MVA registeret men det er ikke sikkert at jeg vil passere 50k i fakturagrunnlag i løpet av de neste 12 månedene. En optimistisk vurdering er at jeg kan klare det i løpet av måned 9-10 men jeg vil være litt med forsiktig og tenke rundt måned 14-16. Takker for svar. Det kan være jeg har misforstått noe grunnleggende her og.
 2. Fantastisk tråd å dra opp 😃 Jeg synes det sier det meste når en nå (7 år etter) enda ikke har hatt eller tatt seg råd til å etablere et AS. Det er i seg selv ikke noe galt i ENK (jeg har det selv) men dersom en har tenkt å tjene en del penger og har høye mål så vil et AS gi en del flere fordeler og mindre personlig risiko enn et ENK.
 3. Han har tidligere sagt nei. Men er ikke sikker på at jeg tror på det.
 4. Og jeg som fikk inntrykk av at dette temaet var løst?
 5. Uten å ha sett videoen så kan jeg forstå at det er mulig å glemme seg. Dvs legge brillene oppå kofferten for eks. Da viser man med handling at man har tenkt å betale, men vil kikke videre. Eller legger de i ei handlekorg for eks. Og så går en ut og glemmer at de ligger der. Fort gjort. Men om man velger å putte briller man har tenkt å betale for inni jakkelommen, nedi veska eller i kofferten - da er det noe galt med vurderingsevnen til vedkommende. Og når en så oppdager "forglemmelsen" - og skjuler spor - da mener jeg det er gått over til overlegg. Hvordan skal en stole på at vedkommende ved en senere anledning oppdager å ha gjort en feil, og tar rett vurdering? "Oi jeg har visst fått for mye utbetalt i forbindelse med pendlerbolig, hvordan kan jeg dekke over dette?"
 6. Hvorfor forholder du deg ikke bare til Power der du kjøpte klokken? I henhold til forbrukerkjøpsloven så har de like mye ansvar ovenfor deg som kunde som produsent, leverandør og importør. Om du har snakket med de og de henviser videre så driter du i det og står på ditt mens du viser til at det var de du kjøpte den av og vis til lovverket hvor det tydelig står at du kan velge å forholde deg kun til de. Og i en senere klagesak vil det være vesentlig enklere for forbrukertilsynet i Norge å få gjennomslag fra norske Power, enn et utenlands selskap.
 7. Jeg hadde ikke brukt mye tid på dette. Du har alle reklamasjonsrettigheter i behold og går direkte på power for å få reklamert. Hadde og krevd de 99 kr refundert. Reklamasjon skal være kostnadsfritt for kunde.
 8. Jeg jobber med mye av dette på heltid. Problemstillingen har ikke blitt diskutert godt nok og konklusjonen er ikke klar. Dvs av de fleste som deltar i disse trådene er det kun du som fremstår å ha manglende forståelse for temaet du drar frem. De fleste andre ser ut til å forstå temaet veldig godt og er langt fra enig i dine konklusjoner rundt påstandene dine.
 9. Nja. Tipper mest det er snakk om dårlig oversettelse i gui fra Samsung, Huawei eller lignende.
 10. Ja dette må være på for at du skal få varsel.
 11. Selv om det er kjent at det skal testes så betyr det ikke at det passer seg for absolutt alle hver gang.
 12. Her hadde jeg hevdet at reklamasjonsfristen er 5 år, ikke 2. Jeg hadde begrunnet dette med at de selv selger utvidet garanti opp til 3 år for Apple Watch via Apple Care+, samtidig som at Apple Watch Series 6 fortsatt får OS oppdateringer fra Apple (inkludert watchOS 10 som slippes i år). Disse to momentene taler for at produktet er ment å vare vesentlig lenger enn 2 år, ergo 5 år i henhold til norsk forbrukerkjøpslov. Har du kjøpt denne direkte fra Apple eller via en forhandler her i Norge?
 13. Jeg leste noe av det. Men det virker ikke ut til at du forstår hva du poster. Da er det bedre at du argumenterer med egne ord i stede for å bare vise til linker.
×
×
 • Opprett ny...