Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå har jeg ikke sett The Theory of Everything enda, men har på følelsen av at Eddie Redmayne stiller sterkt når det gjelder beste mannlige hovedrolle.

Har og inntrykk av at beste film er mer åpen i år enn i fjor, men håper og tror på Boyhood der.

Endret av gard.
Lenke til kommentar

Yay, så kjekt at TIG ble nominert til åtte Oscars! For å være ærlig så tror jeg ikke de kommer til å vinne så mye, spesielt ikke de største prisene. Birdman og The Theory of Everything er nok favorittene til beste film. Og selv om Cumberbatch var enestående i TIG, så er han nok for "ny" til å vinne en så gjev pris enda (han vant f.eks ikke Golden Globe som han også var nominert til).

 

Men veldig bra å se både Tyldum og Cumberbatch nominert, veldig fortjent!

Lenke til kommentar

 

Fett med 8 nominasjoner til The Imitation Game! Men tviler på at den vinner beste film eller regi. Et ran om Cumberbatch ikke vinner for beste mannlige dog.

 

Birdman og American Sniper er nok favoritter til beste film/regi.

 

The Imitation Game hva er det, er det en norsk film??

 

Regissert av norske Morten Tyldum.

Lenke til kommentar

Michael Keaton fortjener prisen mye mer enn Cumberbatch. Selv om jeg synes The Imitation Game er en oppskrytt film med flere skuespillere på "autopilot", så var Cumerbatch best med filmen, fortjener en nominasjon. Men ikke like mye som Jake Gyllenhaal i Nightcrawler eller Bradley Cooper i American Sniper.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

  • Beste film: Nightcrawler burde ha fått en nominasjon. American Sniper fortjener ingen. Mener også at The Imitation Game er oppskrytt. Ser at de har redusert antall nominerte fra ti til åtte i år. De kunne fint ha fjernet tre til.

Beste mannlige skuespiller: Latterlig at ikke Gyllenhaal er nominert. Holder nå en knapp på Keaton.

Beste regi: Tyldum burde ha vært erstattet med Gilroy.

Endret av tlwrtpmc
Lenke til kommentar

Får også komme med mine tanker rundt nominasjonene.

Negative
- Ingen "Lego Movie" i animasjonsfilm. Ikke nok med at den var en av favorittene på animasjonsfronten (selv om den kanskje kunne blitt slått av "How to train your dragon" slik som på Golden Globes, eller kanskje Academy hadde dratt frem Disney-kortet sitt med "Big Hero 6"). Men ingen nominasjon. Utrolig.
- Ingen Jake Gyllenhaal

- Skuffende lite for "Gone Girl". Burde fått flere nominasjoner blant de tekniske.

- Overraskende mye til "American Sniper". Bradley Cooper med sin tredje skuespillernominasjon på rad. Altså, jeg liker fyren, men dette er litt for voldsomt.

- Synd å ikke se "Turist" ("Force Majeure") for beste utenlandske.

 

Positive
- Mye mer nominasjoner til "Whiplash" enn jeg hadde antatt. Godt å se den ligge i "Best Picture"-rekka.

- "Ida" scorer en cinematography-nominasjon!

- Forventet heller ikke Deakins sin "Unbroken"-nominasjon. Jeg tenkte "Interstellar" eller "Gone Girl" ville komme høyere på den, men kanskje vinner Deakins sin Oscar?
- Godt å se Foxcatcher få de nominasjonene den fortjener, selv om jeg ville se den som en Best Picture-kandidat i tillegg.
- Fint for Torill Kove å få en nominasjon i animert kortfilm igjen, men norsk media bryr lite om henne når Tyldum tar fokuset. (Hun har bedre sjanse til å vinne enn han).

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hvordan Tyldum kan få regi-nominasjon når Fincher ikke får det for Gone Girl.

 

Greit nok jeg har nevnt at The Imitation Game ikke er en så bra film, men hva gjør filmen på regien som er bra? Ganske vanlig filming, og ikke klarer Tyldum å regissere ensemble-filmer bra nok, det var en ekstra grunn til at han ikke fikk Star Trek-jobben. Den bombe-scenen i Imitation Game var også ganske billig synes jeg.

Fincher sin regi er så stilistisk av seg, den er kanskje mer i tradisjon med hva han har gjort før, men på ingen måte dårlig. Skal vi også nevne hvor bra Fincher får ut prestasjoner av skuespillerne sine? Hei, filmen har med både Neil Patrick Harris og Tyler Perry med i dramaroller hvor det ikke ender opp med at de fucker opp filmen, det er en bragd i seg selv.

 

Fincher har regissert historien elegant fra A til Å, mens Tyldum bare gjør en helt vanlig greie. Det er liksom ikke noe å fremheve med regien hans som spesielt bra.

Endret av Maury
Lenke til kommentar

^Er det noe spørsmål om hvordan Tyldum klarte å skaffe seg nominasjonen da? Han hadde vel Weinstein på lag? Er ikke første gang Weinstein har ødelagt for Fincher, for å si det sånn. Jeg minnes 2011 da Kings Speech tok både beste film og beste regi foran Social Network. Og WTF er greia med å ikke gi Gone Girl nominasjon for beste score engang? Uten tvil det beste soundtracket, sammen med det til Theory of Everything.

 

Theory of Everything ligger ute på visse nettsteder. Synes selv at Eddie Redmayne fortjener oscar mer enn Cumberbatch. Har ikke sett Birdman, men jeg har litt inntrykk av at folk som var glad i Batman/Beetlejuice Keaton er litt overhyped av den filmen bare fordi Keaton har gjort ordentlig comeback. Men jeg har ikke sett den, så skal ikke si noe for sikkert.

 

Også må jeg bare si at jeg virkelig hater akademiets fetisj med Meryl Streep. Så nettopp A Most Violent Year, og Chastain fortjener den nominasjonen så utrolig mye mer.

 

Tror egentlig dette er det året jeg er minst fornøyd med akademiets nominasjoner. Hvor er Lego Movie? Hvorfor tok American Sniper så utrolig mange av nominasjonene? Cilnt Eastwood kan tydeligvis ikke gjøre noe galt for oldisene i juryen.

Lenke til kommentar

Nettopp, men jeg tenkte mer sånn hvis vi luker vekk penger, pr og sånt. Det er derfor A Most Violent Year ikke fikk en eneste nominasjon og. Det ble visst brukt veldig lite penger der på annet enn å sende ut screenere og reklame her og der. Synd at det er blitt veldig slik, mye på grunn av folk som Weinstein.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...