Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Flere har hintet frempå at det var på tide at den originale filmprat-tråden var moden for pensjonering og det var på tide med en v2.0.

 

De samme reglene gjelder her som i den foregående tråden. Filmprat er en oppsamlingstråd for alle de små spørsmålene/utbruddene som ikke hvor de ikke er hensiktsmessig å opprette en dedikert tråd. Det kan være alt fra småopplysninger du ønsker å dele med resten av forumbrukerne til anbefalinger av filmer du nettopp har sett/bestilt.

 

Det er dog enkelte ting som bør bli tatt utenfor filmprat, og det er følgende:

I tillegg anbefaler jeg alle nye brukere å lese stickyen/annonseringen Oversikt over viktige tråder i Film-kategorien. Ved at alle leser den slipper vi mange unødvendige tråder som omhandler de samme tingene.

 

Førsteposten vil bli oppdatert løpende dersom dere synes noe ekstra bør bli lagt til. I mellomtiden sier jeg bare: Kjør debatt! :)

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Annonse

[1] Random productId 5977903 from global

Hmmm, blir litt tungt å ta farvel med den gamle filmprat-tråden. :cry:

 

Jaja, life moves on.

 

Hva mener folket her om United 93? Kan den sammenlignes med Stone's spydrama "WTC", eller er den litt mer ordentlig? Skal se den på skolen ganske snart. Gleder meg litt.  :)

7151614[/snapback]

 

United 93 er den desidert beste av de filmene (jfr. United93/Flight93/WTC)

 

Hvorfor?

-United 93 viser det som skjer ombord på flyet, samtidig som den forteller godt om "flight control", som var maktesløse i denne settingen.

-Bra skuespiller prestasjoner av enkelte

-Den ble ikke for sentimental, slik som Flight 93/WTC blir til tider, men den viste det på en troverdig måte.

Endret av Xtra
Lenke til kommentar

Jo, jeg så det... likevel, ganske så tåpelig. Er nesten så at folka bak Flight 93 prøver å få solgt filmen sin ved å kalle den det samme som United 93, og dermed er det alltid en eller annen stakkar som plukker feil film i butikken, da han har fått anbefalninger av kompiser eller noe slik, og ikke er mer kritisk enn det. :p

 

EDIT. LarsP, du burde kanskje sette "[DØD]" i topic på den forrige filmtråden da, så folk begynner å bruke denne. :)

Endret av Hr. Jenssen
Lenke til kommentar

United 93 er en mye mer seriøs film enn WTC. Den er ikke amerikanisert og hollywoodisert, men er et såkalt dokudrama. Altså det viser nøyaktig det som de mente skjedde, og begynner ikke å rote med unødvendige klisjeer (se Stones WTC). Var en skikkelig bra skildring av hva som skjedde både i sentraler og i det faktiske flyet, som var beregnet til det hvite hus.

 

Filmen får mine varmeste anbefalinger. Kan kanskje bli litt kjedelig hvis du ikke har en interesse rundt emnet.

Lenke til kommentar
Jo, jeg så det... likevel, ganske så tåpelig. Er nesten så at folka bak Flight 93 prøver å få solgt filmen sin ved å kalle den det samme som United 93, og dermed er det alltid en eller annen stakkar som plukker feil film i butikken, da han har fått anbefalninger av kompiser eller noe slik, og ikke er mer kritisk enn det. :p

Kjøpte Flight 93 her om dagen jeg. Synes den var veldig bra, men nå må jeg visst gå til innkjøp av united 93 også :whistle:
Lenke til kommentar

VG snakket vel om at The Prestige toppet USAs Box Office (Hvilke filmer som tjente mest penger på kino i USA sist uke) over The Departed. Den gikk ikke over IMDbs Top 250 liste (Hvilke filmer som IMDbs brukere syns er best), som du tydeligvis har blandet med.

 

Hvis du kikker på IMDbs framside ser du hvilke filmer som ligger på toppen av Box Office, og der ligger The Prestige over The Departed.

Endret av Scarface^
Lenke til kommentar

United 93 eier ikke spor av det. Filmen kunne ha handlet om hvilken som helst ekstremt spente situasjon, ettersom den er blottet for patriotisk sentimentalitet. Vi ser hvordan helt normale folk som er ukjente for hverandre reagerer under særdeles skjerpede omstendigheter, og ettersom 11. september er noe omtrent alle i den vestlige verden har et eller annet bestemt forhold til, kan mange kjenne seg igjen i anonymiteten til ofrene på flyet. Helt klart en av de beste filmene i år. Jeg tror jeg bør være stein hvis jeg skal gidde å se den Stone-filmen.

Lenke til kommentar

Ut i fra det jeg har hørt, sett og erfart tidligere i livet, virker filmen som et uinteressant maskeradeball av klisjeer, ynkeverdig illustrasjon av det mange mener er Vestens grunnpillar - håpet, en marinejeger som sier til noen som er redde for at han skal forlate dem "Dere er mitt oppdrag" og en Nicholas Cage som ser bikkjetrist ut i hele filmen som et symbol det amerikanske folks melankoli. Enkelte ganger behøver man ikke å se en film for å vite at den er elendig.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...