Jump to content
LarsP

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film

Recommended Posts

Flere har hintet frempå at det var på tide at den [url="https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=269467&st=0"]originale filmprat-tråden[/url] var moden for pensjonering og det var på tide med en v2.0.

De samme reglene gjelder her som i den foregående tråden. Filmprat er en oppsamlingstråd for alle de små spørsmålene/utbruddene som ikke hvor de ikke er hensiktsmessig å opprette en dedikert tråd. Det kan være alt fra småopplysninger du ønsker å dele med resten av forumbrukerne til anbefalinger av filmer du nettopp har sett/bestilt.

Det er dog enkelte ting som bør bli tatt utenfor filmprat, og det er følgende:[list]
[*]Spam/annet tull: Kommentarer som enten er offtopic eller lite verdifulle for resten av forumet. Selv om dette er en tråd som omhandler løst prat så er det viktig å huske at vi oppholder oss i en "seriøs" del av forumet.
[*]Spørsmål om nettbutikker/Kjøp av film på nettet: Dette tas i [i][url="https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=529497"]Guide for kjøp av DVD filmer på nett[/url][/i]
[*]Spørsmål om filmer du ikke vet tittelen på: Dette tas i [i][url="https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=447094&st=0"]Film ID, lurer du på hva filmen heter? Spør her![/url][/i]
[/list]
I tillegg anbefaler jeg alle nye brukere å lese stickyen/annonseringen [i][url="https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=587960"]Oversikt over viktige tråder i Film-kategorien[/url][/i]. Ved at alle leser den slipper vi mange unødvendige tråder som omhandler de samme tingene.

Førsteposten vil bli oppdatert løpende dersom dere synes noe ekstra bør bli lagt til. I mellomtiden sier jeg bare: Kjør debatt! :)

Share this post


Link to post
Hmmm, blir litt tungt å ta farvel med den gamle filmprat-tråden. :cry:

Jaja, life moves on.

Hva mener folket her om United 93? Kan den sammenlignes med Stone's spydrama "WTC", eller er den litt mer ordentlig? Skal se den på skolen ganske snart. Gleder meg litt. :)

Share this post


Link to post
Annonse
[quote name='Hr. Jenssen' date='25/10-2006 : 22:33']Hmmm, blir litt tungt å ta farvel med den gamle filmprat-tråden. :cry:

Jaja, life moves on.

Hva mener folket her om United 93? Kan den sammenlignes med Stone's spydrama "WTC", eller er den litt mer ordentlig? Skal se den på skolen ganske snart. Gleder meg litt.  :)
[right][snapback]7151614[/snapback][/right]
[/quote]

United 93 er den desidert beste av de filmene (jfr. United93/Flight93/WTC)

Hvorfor?
-United 93 viser det som skjer ombord på flyet, samtidig som den forteller godt om "flight control", som var maktesløse i denne settingen.
-Bra skuespiller prestasjoner av enkelte
-Den ble ikke for sentimental, slik som Flight 93/WTC blir til tider, men den viste det på en troverdig måte. Edited by Xtra

Share this post


Link to post
Vel Flight 93 er strengt tatt en TV-produksjon... men jeg regner den som en "film".

[url="http://www.imdb.com/title/tt0481522/"]Flight 93[/url]

[url="http://www.imdb.com/title/tt0475276/"]United 93[/url]

Share this post


Link to post
Jo, jeg så det... likevel, ganske så tåpelig. Er nesten så at folka bak Flight 93 prøver å få solgt filmen sin ved å kalle den det samme som United 93, og dermed er det alltid en eller annen stakkar som plukker feil film i butikken, da han har fått anbefalninger av kompiser eller noe slik, og ikke er mer kritisk enn det. :p

EDIT. LarsP, du burde kanskje sette "[DØD]" i topic på den forrige filmtråden da, så folk begynner å bruke denne. :) Edited by Hr. Jenssen

Share this post


Link to post
[quote name='Hr. Jenssen' date='25/10-2006 : 23:22']EDIT. LarsP, du burde kanskje sette "[DØD]" i topic på den forrige filmtråden da, så folk begynner å bruke denne. :)
[right][snapback]7152065[/snapback][/right]
[/quote]
Den vil bli stengt asap zulu honolulu.

Share this post


Link to post
United 93 er en mye mer seriøs film enn WTC. Den er ikke amerikanisert og hollywoodisert, men er et såkalt dokudrama. Altså det viser nøyaktig det som de mente skjedde, og begynner ikke å rote med unødvendige klisjeer (se Stones WTC). Var en skikkelig bra skildring av hva som skjedde både i sentraler og i det faktiske flyet, som var beregnet til det hvite hus.

Filmen får mine varmeste anbefalinger. Kan kanskje bli litt kjedelig hvis du ikke har en interesse rundt emnet.

Share this post


Link to post
[quote name='Hr. Jenssen' date='25/10-2006 : 23:22']Jo, jeg så det... likevel, ganske så tåpelig. Er nesten så at folka bak Flight 93 prøver å få solgt filmen sin ved å kalle den det samme som United 93, og dermed er det alltid en eller annen stakkar som plukker feil film i butikken, da han har fått anbefalninger av kompiser eller noe slik, og ikke er mer kritisk enn det. :p
[/quote]Kjøpte Flight 93 her om dagen jeg. Synes den var veldig bra, men nå må jeg visst gå til innkjøp av united 93 også :whistle:

Share this post


Link to post
Guest Slettet-dUuoCe48tm
Det var litt melankolsk at den gamle filmprattråden ble stengt :( En epoke er over. Lollerlops, jeg så akkurat Deep Blue sea :!:

Share this post


Link to post
[quote name='Slettet-dUuoCe48tm' date='26/10-2006 : 00:03']Det var litt melankolsk at den gamle filmprattråden ble stengt :( En epoke er over. Lollerlops, jeg så akkurat Deep Blue sea :!:
[right][snapback]7152344[/snapback][/right]
[/quote]

Det er jammen hjernedød underholdning på høyt plan, men hva mer kan du vel egentlig forlange av en film som inneholder gigantiske haier og den udødelige LL Cool J.

Share this post


Link to post
VG snakket vel om at The Prestige toppet USAs Box Office (Hvilke filmer som tjente mest penger på kino i USA sist uke) over The Departed. Den gikk ikke over IMDbs Top 250 liste (Hvilke filmer som IMDbs brukere syns er best), som du tydeligvis har blandet med.

Hvis du kikker på IMDbs framside ser du hvilke filmer som ligger på toppen av Box Office, og der ligger The Prestige over The Departed. Edited by Scarface^

Share this post


Link to post
Disse 9/11 -filmene... Blir de FOR "Amerikanske".. dere skjønner sikkert hvor jeg vil!? Er det super-duper-Patriotiske filmer?

Share this post


Link to post
United 93 eier ikke spor av det. Filmen kunne ha handlet om hvilken som helst ekstremt spente situasjon, ettersom den er blottet for patriotisk sentimentalitet. Vi ser hvordan helt normale folk som er ukjente for hverandre reagerer under særdeles skjerpede omstendigheter, og ettersom 11. september er noe omtrent alle i den vestlige verden har et eller annet bestemt forhold til, kan mange kjenne seg igjen i anonymiteten til ofrene på flyet. Helt klart en av de beste filmene i år. Jeg tror jeg bør være stein hvis jeg skal gidde å se den Stone-filmen.

Share this post


Link to post
Ut i fra det jeg har hørt, sett og erfart tidligere i livet, virker filmen som et uinteressant maskeradeball av klisjeer, ynkeverdig illustrasjon av det mange mener er Vestens grunnpillar - håpet, en marinejeger som sier til noen som er redde for at han skal forlate dem [i]"Dere er mitt oppdrag"[/i] og en Nicholas Cage som ser bikkjetrist ut i hele filmen som et symbol det amerikanske folks melankoli. Enkelte ganger behøver man ikke å se en film for å vite at den er elendig.

Share this post


Link to post
Egentlig ikke sett noe spesielt til hverken den ene, eller den andre, jeg.. Men, dette var jo det jeg var redd skulle skje med disse type filmene.. *grøss*

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...