Gå til innhold

Hva ønsker du å si til moderatorene og veilederne? Les 1. post!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg mener å ha sagt dette før; Modereringen i elektronikk forumet er ganske dårlig. Jeg mener det virker som det går noen dager mellom hver gang det er en moderator der inne. Hadde det ikke vært for at folk bruker rapporter-knappen (eller bruker folk den knappen?) så hadde det forumet vært floodet med innlegg som ikke har noe i den katogorien å gjøre.

 

Det jeg vil fram til er at det gjør ingen ting om det er en moderator (som leser litt omkring i katogorien) innom der litt oftere enn en gang i uken.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hvorfor er moderatorer så ivrige på å slette innlegg med litt off topic? Hvis en bruker føler for å si at det er fint vær i dag, for og så svare på tråden, vil posten i de fleste tilfeller bli slettet. Hadde det ikke vært bedre å redigere bort det som er off topic i innlegget? Jeg mener det blir feil å slette innlegg som inneholder mye on topic og noen usakligheter.

Endret av -drugiS-
Lenke til kommentar

en kommentar til moderering (dersom det tillates av Regimet):

 

merket meg at tråden "Hva slags musikk liker du?" (link) i Musikk ble stengt i dag. følgende melding ble postet:

 

Sorry folkens, men dette går under begrepet telletråd, altså en tråd hvor man kun ramser opp ting, uten særlig nytte.

 

Slike fungerer i forumet lekeplassen, men da burde det opprettes en ny tråd der.

 

Stenges.

 

har ingen personlig interesse av denne tråden (deltar ikke selv), men dette er helt meningsløs moderering. det er nesten pinlig at dette "forumstyret" deres tillater at maktkåte moderatorer med markeringsbehov (som helt sikkert fortsatt bor hjemme hos foreldrene sine) løper rundt og leter opp aktive tråder som nevnt over som de kan stenge, for noe så meningsløst som at forumet tråden er postet i heter Musikk og ikke Lekeplassen (også ironisk, da tråden handler om lite annet enn musikk).

 

basert på tilstanden forumet for tiden befinner seg i vil jeg fortløpende vurdere om jeg i fremtiden skal fortsette å tilby mine tjenester til diskusjon.no

 

ellers vil jeg benytte anledningen til å ønske samtlige medlemmer en fortsatt god aften

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Det er ikke slik at bukken passer havresekken her, om man er uenig i en enkeltavgjørelse eller på en eller flere moderatorer så sender man en e-post til [email protected] så vil de som er satt til å vurdere moderatorjobben ta seg av det.

Jeg hadde skrevet et langt innlegg, av en eller annen grunn så ville fingeren bort på "backspace". :p Kjører en kortere versjon her.

 

Vel det er jo nettopp det som er problemet. Det er moderatorteamet som vurderer, ikke sant? Problemet med dette er at klageren, klager i stillhet(ingen andre må få vite at noen ikke er helt fornøyd med sin dom må vite) og "arbeidskameratene" til den påklagede skal se på saken. Her er det noe som skurrer i mine ører, men jeg ser selvsagt problematikken med å ha en "offentlig domstol" på forumet.

 

Jeg vet av erfaring at modereringen kommer i seneste laget i enkelte tilfeller, slik at "feil person" får straffen. Enkeltbrukere er veldig flinke til å kaste ut agn, tullinger som meg har vært litt for flink til å bite over agnet med iver. Jeg har i den senere tid begynt å rapportere slike oppviglere, uten at jeg ser at det har noen effekt. Hva det skyldes har jeg faktisk ingen anelse om. Er det bare jeg som synes at slik oppførsel, å gang på gang prøve å lure andre brukere til å gå over streken, er noe som skal unngås? Jeg synes det er merkelig at moderatorne ikke gjør noe med det og straffer slik oppførsel - spesielt når det er brukere som har dette for vane. Om det er fordi at vedkommende er en kjenning av en eller flere i moderatorteamet vet jeg ikke, men det er heller ikke saken.

 

Problemet er at subtile angrep også bør slås ned på. Det er mulig å kalle noen for en idiot uten å si at de er en idiot. :)

 

Bortsett fra dette så er jeg veldig godt fornøyd med jobben moderatorene gjør her på bruket.

Lenke til kommentar

Vi holder for tiden på med en liten omorganisering i hierarkiet når det kommer til det som er "over" moderatorteamet. Men det er slik at vi har to personer som er ansatt som Community Manager, i tillegg til en fra drift som har et spesielt ansvar for forumet (Ueland). I tillegg til dette har man resten av forumstyret som i hovedsak består av redaktører. Moderatorteamet følges opp uavhengig og det skal gjøres profesjonelt. En moderator som ikke gjør jobben sin, eller som gjør noe hakkande gale kan i ytterste konsekvens skade hele nettverkets integritet så det er ikke en jobb som tas lett på.

 

Det er ikke slik at om jeg behandler en klage så vil jeg bry meg om å passe på å ikke bli upopulær. Slikt bryr man seg ikke om, om man kommer frem til at en moderator har gjort feil så reagerer man og gir klar beskjed. Man har også som jobb å følge opp teamet, så det blir jo klart at man prøver å møte og bli kjent med de man skal veilede. Men det forhindrer ikke fra å kunne gjøre en nøytral vurdering, akkurat som en sjef du evt. har på en arbeidsplass vil være i stand til å vurdere hvilken jobb du gjør (og når en kunde klage vurdere om det er hold i klagen).

 

Når det kommer til dette med å ha en slags "offentlig" domstol, så er det alltid artig å leke med slike tanker men det er umulig i praksis. Eksempelvis om noen skriver noe injuriene om en navngitt person, som er i strid med norsk lov. Uttalelsen fjerner vi slik at den ikke ligger ute for gud og hvermann å lese. Skulle man hatt noen offentlig saksgang på dette så måtte vi offentliggjort den injuriene påstanden. Brukere har ikke full innsikt i hva som har skjedd og vi gjør ikke eksempelvis advarselslogg til en bruker offentlig. En random bruker har absolutt ingenting med hva som står i advarselsloggen til en annen. Dett er bare et av mange eksempler. :)

 

Og til slutt så er det nå slik at et onde ikke forsvarer et annet. Om bruker a kaller bruker b en idiot og bruker b svarer med samme mynt så er de begge regelbrytere og vil begge få en reaksjon. Dette er nærmere beskrevet i vår nettikette. Det finnes ingen unnskyldning der, biter man på så må man stå til ansvar for bitingen :)

Lenke til kommentar
Og til slutt så er det nå slik at et onde ikke forsvarer et annet. Om bruker a kaller bruker b en idiot og bruker b svarer med samme mynt så er de begge regelbrytere og vil begge få en reaksjon. Dette er nærmere beskrevet i vår nettikette. Det finnes ingen unnskyldning der, biter man på så må man stå til ansvar for bitingen :)

 

Det er helt klart at begge er regelbrytere, men jeg har sett flere ganger at subtile angrep slipper unna. Poenget jeg prøvde å få frem er at enkelte bedriver en form for fisking. De bruker subtile angrep for deretter å rapporte de som biter på agnet. Det jeg har sett er at biteren ble straffet, mens fiskeren ikke ble straffet. En slik praksis har jeg sett flere ganger her på forumet. Om dette er tilsiktet eller om det er den hårfine forskjellen som gjør at det er slik vet jeg ikke, men en slik type fisking burde det også slås ned på, eller?

Lenke til kommentar

Men hvordan kan du vite at ikke begge ble straffet? Det er kun moderatorer og administratorer som har tilgang til advarselslogg. Det er ikke slik at vi annonserer at en bruker har blitt advart, tvert imot kan det anses som uthenging/gapestokk så det ser vi (forumstyret) helst at ikke finner sted. Det er derfor viktig at brukere husker på at den innsikt man selv har til all informasjon vedrørende avgjøresler som blir tatt, er og forblir begrenset ;)

 

Men det er jo såklart dumt om enkelttilfeller ikke fanges opp. Det er et stort forum med over 200 000 innlegg i måneden, det er slik at noe slipper gjennom filteret. Noen kan også være mer av generell art og man oppfatter det som personangrep. Eksempelvis at bruker A forteller at han syntes amerikanere er dumme, så svarer bruker B (som er amerikansk) at han syntes bruker A er dum. Førstnevnte snakker i generelle vendinger og holder seg generelt sett da innenfor retningslinjene (vi kan ikke forby folk å snakke generelt, unntaket er rasisme), mens bruker B klart har brutt retningslinjene. Men kan gjerne mene at han ikke har gjort noe verre enn bruker A. Men uavhengig så er det hver og en sitt ansvar å ikke bite på kroker som legges ut. Det blir ikke en særlig valid unnskyldning å komme med. :)

Lenke til kommentar

Syns noen moderatorer er en smuuule pirkete når det gjelder forum reglene. De fleste reglene har nok sin grunn, men om en brytes som ikke skader NOEN som helst måte er det vel ikke grunn til å være så pirkete? Vil tro reglene er der for å unngå misbruk og holde en god atmosfære, ikke for å stenge/slette tråder eller poster som ikke gjør noe skade.

 

En annen greie er at noen moderatorer begynner å redigere tråder fordi de personlig ikke like utviklingen i tråden, eller fordi den ikke er 100% on topic. Må jo være lov med en utvikling i tråden.

Lenke til kommentar

Elmentert kjære Dotten, man kan se at brukeren poster fritt i forumet etter overtredelsen. Selvfølgelig så kan man ikke poste i forumet mens man er suspendert. :) Hvis en bruker blir advart mens en annen blir kastet på trynet ut for den samme overtredelsen så er det noe galt med "rettssikkerheten" på forumet.

 

Vel, jeg sier jo ofte at kristne er dumme - jeg forventer også at jeg har retten til å si akkurat det. Så har man da problemet med alle de kristne som føler seg truffet i denne uttalelsen. De ser jo på det som et personlig angrep, ikke sant? Problemet er at jeg vet at brukere har blitt rapportert for noe jeg vil kalle grove overtramp, gang på gang - uten noen synlig effekt på postefrekvens eller endret adferd fra de det gjelder. Det kan ikke bortforklares med 200.000 innlegg, jeg vil ikke tro at dere har 200.000 rapporteringer i måneden. :)

 

Selvsagt kan det være tilfeller hvor det rapporterte innlegg går igjennom nåløyet til de som modererer, men jeg synes det er påfallende at enkeltbrukere synlig har en høyere terskel og større grad av godvilje fra moderatorer enn andre.

 

Det jeg mener med å bite på kroker er at det bør være like alvorlig å taktisk få andre brukere til å bryte lovverket, jmf. medvirkning. :p

Lenke til kommentar

Jeg synes moderatorene stort sett gjør en god jobb. Det jeg ikke helt forstår er prioriteringen i hvilke ting som fjernes/ redigeres når det blir rapportert og hvilke ting som blir stående. For noen dager siden rapporterte jeg et innlegg som inneholdt bla. dette:

 

Det er fortsatt terrorisme å angripe sivile på denne måten, uansett hvilke nazistiske grunner du måtte bruke til å rettferdiggjøre jødeutryddelse.

 

Jeg vet ikke med moderatorteamet, men jeg synes iallefall det er over grensen å annklage andre for å bruke nazistiske begrunnelser til å rettferdiggjøre jødeutryddelse! Spesielt da det ikke var det diskusjonen dreide seg om. Og etter det har jeg rapportert noen andre småting som ble ragert på veldig fort så det er tydelig at noen må ha sett det innlegget ingen reagerte på. Det synes jeg er temmelig rart, men ellers mener jeg moderatorene gjør en god jobb, kansje med unntak av noen få som liker å påse at tråder går i den rettningen de selv vil, men stort sett gjør moderatorene det bra. :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Bare har et lite spørsmål som egentlig ikke fortjener en egen tråd synes jeg. :p

 

Det står at man får automatisk advarselredusering etter et halvt år. Tar dere da datoen i måneden og legger til seks kalendermåneder eller tenker dere 180 dager eller hvordan fungerer det egentlig?

Endret av L4r5
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...