Gå til innhold

L4r5

Medlemmer
  • Innlegg

    25 462
  • Ble med

  • Dager vunnet

    105

Hjelpsomme svar

  1. L4r5's innlegg in Hva betyr det at rentene løper fra dag 1? ble markert som svaret   
    Uten å ha finregna på det så høres det riktig ut, ja. Men de regner renten daglig, ikke månedlig. Så regnestykket stemmer hvis du venter hele måneden med å betale.
     
    edit: Promilla mi lurer meg. 1160 er 11,6%. Du bommer med en faktor på 10
  2. L4r5's innlegg in Akselerasjon i verdensrommet ble markert som svaret   
    Jo, den kan nå 99% av lysets hastighet (heretter C). Den vilnå enda større hastigheter også. 99,99999999(...)% av C, men aldri 100% av C. Akselerasjonen vil gå tregere og tregere jo nærmere C man kommer. Grunnen til dette er at tiden går tregere og tregere jo nærmere C man er.
    La oss gjøre det enkelt. Akselerasjonen er på 1m per sekund per sekund. Men ett sekund ved 99% C er mye lenger enn ett sekund ved f.eks. 1% C. Nå har ikke jeg de reelle tallene foran meg, så jeg lager noen tall for å illustrere. La oss si at ett sekund ved 90% av C tilsvarer 10 sekunder ved 1% av C. Altså vil det relativt sett ta 10 sekunder å øke hastigheten med 1 meter per sekund sett fra synspunktet til 1% av C.
    Ved C vil tiden stå stille. Altså kan man ikke oppnå noen akselerasjon.
  3. L4r5's innlegg in Tips til å komme seg enkelt til Sandefjord ble markert som svaret   
    Ah. Da ville jeg tatt flyet. Bestill tidlig så får du like gode priser som toget.
    Ellers er Bergensbanen en reise som er verd å få med seg, men selv blei jeg lei etter et par titalls turer.
    Tar du toget må du bytte i Drammen. På dagtid på vanlige dager er det i underkant av en time å vente i Drammen. Å ta nattoget er et alternativ, spesielt hvis du heller vil sove vekk reisetiden, men for all del ikke gjør dette natt til lørdag. Da får du noe sånt som tre timer å vente i Drammen fra sånn ca. halv seks på morgenen eller noe. Been there, done that.
    Du kan strengt tatt ta buss også. Da må man nok bytte buss en eller to ganger. Jeg hadde uansett ikke giddi det. Ta toget om du har god nok tid til det og ikke har fått med deg Bergensbanen tidligere eller ta flyet til Torp. Både SAS/Widerøe og Norwegian har daglige avganger mellom Bergen og Sandefjord. Legg merke til at Widerøe og SAS ofte har forskjellige priser på samme avgang selv om det er samme flight så husk å sjekke begge.
     
    Er du "eventyrlysten" kan du ta båt til Danmark og så til Langesund. Så hiver du deg på en rutebuss inn til Porsgrunn og tog eller buss derfra. Båtturen fra Bergen og helt frem til Langesund tar ca. et døgn, men du får taxfree på kjøpet.
  4. L4r5's innlegg in hva er HAARP ble markert som svaret   
    Kort forklart er det et forskningsprosjekt for å analysere ionosfæren for å bedre radiokommunikasjon. For å oppnå dette sender de høyfrekvente radiobølger (nærmere bestemt i bølgelengder på 2,8 til 10MHz) opp i atmosfæren.
    Her er en utflyllende artikkel på engelsk: http://en.wikipedia.org/wiki/High_Frequency_Active_Auroral_Research_Program
    HAARP har vært et yndet mål for konspirasjonsteoretikere og har fått skylda for alt fra UFO-er til jordskjelv og "chemtrails"
     
     
    Edit:
    EISCAT er et lignende prosjekt som drives (delvis) i Norge. Det kan du lese om her: http://no.wikipedia.org/wiki/EISCAT
×
×
  • Opprett ny...