Jump to content
Dotten

Hva ønsker du å si til moderatorene og veilederne? Les 1. post!

Recommended Posts

Hei!

 

Som moderator er det få ting som er viktigere enn det å få tilbakemeldinger. Positive er alltid gøy, den negative sorten er den som kan hjelpe oss til å bli bedre.

 

I den anledning tenkte jeg vi kunne prøve med denne tråden hvor dere brukere, på generell basis, kan komme med innspill og kritikk av hvordan vi i moderatorteamet går frem i utførelsen av den oppgaven vi har.

 

Men før du gjør nettopp det, merk dette (og dette er så viktig at jeg gjentar det i parentes, merk dette);

 

Retningslinjene og nettiketten er det vi i hovedsak bygger vår moderering på. Det nytter ikke å komme med kritikk av moderatorer for å moderere ut ifra dette. Om du er uenig i en retningslinje så er det en annen diskusjon. Som moderator kan man ikke velge hvilken regler man vil moderere ut ifra og hvilken man ikke vil. Det er ikke automatisk gitt at en moderator rent personlig er tilhenger av en regel, men det er nå slik at det er vår jobb å sørge for at de blir fulgt. Så om det skal komme noen kritikk mtp retningslinjer så må det i så fall være for manglende oppfølging.

 

Det som er spesielt interessant for oss er;

 

- Hvordan opptrer vi?

- Hvor flink er vi til å kommunisere?

- Hvor hjelpsom er vi?

- Hvor hurtig er vi til å ta oss av rapporteringer?

- Er vi for strenge/milde i moderering?

- Hvor konsekvente er vi?

 

Annet dere kommer på er også av interesse. Men husk, her snakker vi på generell basis. Enkeltavgjørelser og enkeltmoderator er ikke tema her. Jeg vil i den anledning (paragrafryttermodus) referere til #13 i retningslinjene;

 

#13: Respekter dine moderatorer. De her er for å holde orden i forumet, ikke for å skremme dere vekk. Stenges en tråd, har dette en grunn. Om du er uenig i stengingen av tråden, ta det opp med moderatoren som stengte den via e-post eller private meldinger. Fører ikke dette fram, kan forumstyret kontaktes på e-post. Kraftig hetsing og uthenging av moderatorer fører til utestengelse uten varsel. En klage skal være begrunnet, være saklig og skal fremlegges i beherskede vendinger. Blir du sinna, er det lurt å vente 10 minutter før du sender en klage.

 

Ønsker du å gi tilbakemelding på enkeltavgjørelser eller enkeltmoderator så er veien å gå å gjøre dette på pm. Men moderering på det prinsipielle plan er selvfølelig helt greit.

 

Kun seriøse og konstruktive innspill er ønsket. Flaming og trolling i denne tråden er overhodet ikke å anbefale. Innlegg kan bli fjernet uten varsel.

 

Jeg håper denne tråden kan leve og at den kan bli en fin dialog mellom oss brukermoderatorer og dere brukere. Det skulle bare mangle da det er dere vi er her for. Slik kan vi i moderatorteamet gi begrunnelse og innsyn for hvorfor vi modererer på den måten vi gjør og dere kan komme med bidrag til at vi kan gjøre vår jobb bedre. Kort og god øke forståelsen hos hverandre. Husk at vi også er tilgjengelig på pm og flere av oss også på MSN.

 

Denne tråden vil bli flyttet litt rundt etter hvert for å gi oppmerksomhet til flest mulig brukere.

 

På Forhånd takk :)

  • Like 1

Share this post


Link to post

Selv om det er kjipt dere stenger tråder som er fun, så skjønner jo alle at dere har regler å følge dere å. Finnes et par maktsyke tullinger, men storsett er dere en hyggelig bunsj. Noen må jo holde orden på dette forumet oxo. Her er det ordentlige tråder og ikke bare masse tull og rot. En av grunnene til at jeg henger på dette forumet i stedet for andre... :) Stå på, dere gjør en god jobb. Syntes eg :)

Share this post


Link to post

Nå har jeg sett mest av de moderatorene som oppholder seg i OT-Baren, men til gjengjeld synes jeg de gjør en god jobb. Det eneste jeg savner er litt klarer melding når dere fjerner poster og stenger tråder, som regel må vi ta til takke klipping og liming fra retningslinjene.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Må bare få sagt at jeg seriøst ikke ser grunnen til å stenge SO4, helt utrolig teit.

Dette har irritert meg noe grenseløst, fra mitt stå sted har dette kun ført til irritasjon hos oss forumbrukere. ?!!

 

Jaja, nok om det. For det er jo faktisk ikke lov å snakke om SO lenger heller. HALLO :ermm:

 

Greit... deilig å blåse ut litt damp :blush:

 

Ellers vil jeg si at dere moderatorer er utrolig trege til å svare på rapporter som omhandler programmerings delen av forumet.

 

NB: Jeg forventer ikke noen svar/kommentar/quoting av det nevnt ovenfor angående SO4.

 

Svein. :)

Edited by chills

Share this post


Link to post

Jeg vil klage på noe..

 

1: Mange som personangriper på andre, slipper som regel unna.. skjer ingen ting med dem

2: ÅPNE SO4 :(

3: Når noen har rapportert, tar det tid før mods kommer. Skjønner godt at mods har også et liv utenfor forumet, men. Om mods kommer ikke raskt nok, vil det skape mistrivsel blant folk.

4.diskriminering, folk som diskriminerer andre, fortjener ikke å være her.. BANN DEM! jeg blir bare irritert at det kryr folk som diskriminerer

urealtisk drøm: Få Oyvind_Dahle til å bli mod igjen :p *drømmer*

 

 

ROS!

1. DERE er SUPER!

2. Forumet har blitt bedre enn slutten av 2005.. min mening velfall(hvertfall :grin: )

3.Tving Dotten til å skrive flere fortelling :p

4. Takk for et flott forum som jeg får kose meg med når jeg kjeder meg

  • Like 1

Share this post


Link to post

Når det gjelder fjerning av poster så oppgis det som oftest, men til tider blir det fjernet uten varsel. Eksempelvis er brudd på fjortentegnsregelen. I begynnelsen fjernet jeg den og sendte så en pm når det ble gjort. Men det tok tid, mye tid etterhvert (er blitt sendt et par hundre meldinger). Så er det mange rapporter og mye å gjøre så slettes slike overtramp uten nærmere beskjed. Men det vil variere.

 

Når det kommer til stenging av tråder så er det bare å ta med seg videre at vi skal prøve å gi klarere melding om hvorfor.

Share this post


Link to post
- Hvordan opptrer vi?

 

Stort sett greit.

 

- Hvor flink er vi til å kommunisere?

Varierer veldig fra mod til mod.

 

- Hvor hjelpsom er vi?

Varierer veldig fra mod til mod.

 

- Hvor hurtig er vi til å ta oss av rapporteringer?

 

dette varierer også alt etter hvilken tid på døgnet det er om det er helg osv.

 

- Er vi for strenge/milde i moderering?

- Hvor konsekvente er vi?

 

Tar disse under ett, opplever at det er litt opp og ned her. da en mod kan være å lese i en tråd og finner alt ok for så at neste kommer kort tid etter og redigerer,stenger tråden eller gir advarsler.

Litt for stor variasjon av hva som er tillatt av hvem,der en kan slenge dritt og det er ok,menst om en annen slenger samme dritten blir det enten moderert bort eller vedkommende får en PM med trussel om warn .

Share this post


Link to post

Noen gode grunner til å gi klare meldinger på hvorfor dere stenger tråder:

 

1. Trådstarter slipper å bli irritert, for å så slenge dritt til den aktuelle moderator på PM.

2. Han slipper å få warn for å så sende klage til forumstyret som godkjenner klagen grunnet moderatoren ikke gav klar nok melding.

3. Slipper en hel haug med papir arbeid som omhandler det over. :p

Share this post


Link to post

Personangrep og personuthenging er det jeg personlig ser på som det værste med et forum. Har man ikke bedre ting å ta seg til enn å bedrive mobbing på et forum er det kanskje på tide å få seg en hobby.

 

Jeg hater å gi advarsler og jeg hater å utestenge. Men om slike virkemidler skal benyttes er personangrep og personuthenging tilfeller hvor det ikke koster meg så mye å benytte seg av.

 

Husk å rapporter slike overtramp.

 

Angående rapporteringer og behandling av de så er det nok noe vi kan bli bedre på. Programmeringsdelen er vel et felt som krever litt kompetanse og man overlater det kanskje til en moderator som er bedre skikket. Tror nok det er bedre med sen moderering enn dårlig moderering.

Share this post


Link to post

Nå begynner det å bli en del år siden jeg registrerte meg, så jeg synes alt i alt at dere gjør en god jobb. Enkelte moderatorer har selvfølgelig skilt seg ut både i den positive og den negative enden, men slik vil det alltid bli. Moderatorer som Blib, TWFA, Psilocybe og du Dotten gjør Søppel (nekter å si OT-Baren) et bedre sted å være. Og selvfølgelig Alastor, da. A true crimefighter! post-17450-1145916463_thumb.jpg

 

 

 

Jeg tror mange moderatorer kan lære mye av Dotten med tanke på å sprite opp forumet litt. Først med påskekrim og deretter denne tråden.

Når det kommer til SO5 kunne jeg personlig ikke gitt mer faen ettersom det bare har blitt bs der uansett, men er kanskje best å holde det i en tråd. Det kommer sannsynligvis til å bli opprettet ørten unødvendige tråder hvis ikke SO5 kommer til å opprettes, så er kanskje like greit å opprette den med tiden.

 

dimiles :]

Edited by dimiles

Share this post


Link to post

Jeg savner i likhet med Skarstad av og til en god forklaring på hvorfor enkelte tråder blir stengt. Dessuten synes jeg dere til tider er FOR konsekvente på regler, dere lar reglene komme foran allmenn fornuft og vanlige normer av og til.

 

Ellers vil jeg si dere gjør en veldig god jobb, og i tillegg til å moderere skaper dere ekstra dimensjoner ved spesielt OT-delen. Takk!

Share this post


Link to post

- Hvordan opptrer vi?

Veldig forskjellig fra moderator til moderator. Enkelte er hyggelige og imøtekommende, andre er arrogante drittsekker.

- Hvor flink er vi til å kommunisere?

Igjen store forskjeller. De fleste har et stort forbedringspotensiale.

 

- Hvor hjelpsom er vi?

Se de to foregående punktene.

 

- Hvor hurtig er vi til å ta oss av rapporteringer?

Det går som regel ganske kort tid fra rapportering til handling. Meget bra. Kunne alikevel tenkt meg å få svar (via pm) fra den moderatoren som "responderte" på rapporteringen.

 

- Er vi for strenge/milde i moderering?

For mye tulling med småting (3-ordsregelen m.m) og for mye snillisme når det kommer til grove overtramp.

 

- Hvor konsekvente er vi?

Veldig inkonsekvente. Snille mot "venner", harde mot "fiender".

 

Til slutt: det som irriterer meg mest er når moderatorene stenger GODE tråder fordi noen idioter har bestemt seg for å spamme de ned med dritt. Gi strengere advarsler og la trådene få leve. Eneste måten å få bukt med trollingen, imho.

Edited by LarsP

Share this post


Link to post

Jeg mener at diskriminering er noe som mods ikke bryr seg om. Og lar medlemmer å gjøre narr av ditt og datt.. Jeg krever at mods skal slå dem ned hardt!

Share this post


Link to post
Noen gode grunner til å gi klare meldinger på hvorfor dere stenger tråder:

 

1. Trådstarter slipper å bli irritert, for å så slenge dritt til den aktuelle moderator på PM.

2. Han slipper å få warn for å så sende klage til forumstyret som godkjenner klagen grunnet moderatoren ikke gav klar nok melding.

3. Slipper en hel haug med papir arbeid som omhandler det over.  :p

5982185[/snapback]

 

Er enig her. Min erfaring er at det nesten alltid blir reagert på om man får advarsel. Og ofte om en tråd blir stengt. Slik form for moderering er ikke morsomt for en moderator fordi man vet det ofte kommer reaksjoner. Enkelte brukere har også vanskelig for å forstå at det finnes retnignslinjer og blir irritert på en moderator fordi han moderer utifra slike retningslinjer.

Share this post


Link to post

Godt poeng angående programmerings delen Dotten. :yes:

 

Angående personhets, jeg hadde en krangel med en i SO4 og endte opp med

å kalle vedkommende et rævhøl grunnet noen spurte hvorfor vi kranglet så mye.

Då sendt han PM til moderator og jeg fikk warn, noe som hva helt urettferdig.

Her satt ikke moderator seg inn i hele "historien".

 

Forøvrig klaget jeg på denne "warn" til forumstyret som godkjente klagen og trakk tilbake warn.

 

Det krever litt innsikt før en moderator gir advarsel grunnet personhets. :yes:

Edited by chills

Share this post


Link to post

De menneskelige moderatorene (Dotten, TWFA i sin tid, Dahle) er veldig flinke til å se situasjonen an, og ikke slette innlegg med 13 tegn.

 

Noen moderatorer har tydeligvis fått jobben fordi de er registrert før 2003 og ikke har fått noen advarsler, ikke fordi de har skilt seg ut som spesielt gode brukere som ville blitt flinke moderatorer. De har statusen (bruker)moderatorer uten å gjøre noe særlig med det, annet enn å slenge ut en "ikke snakk om ting jeg ikke vil snakke om"-kommentarer. Disse har jeg ikke noe til overs for.

 

Dotten liker jeg.

Share this post


Link to post

 

- Hvor hurtig er vi til å ta oss av rapporteringer?

Det går som regel ganske kort tid fra rapportering til handling. Meget bra. Kunne alikevel tenkt meg å få svar (via pm) fra den moderatoren som "responderte" på rapporteringen.

 

 

Av kapasitetshensyn er dette veldig vanskelig. Er ikke lenge siden jeg gikk gjennom 35 rapporteringer, som tok sin tid. Er kun i spesielle tilfeller hvor bruker blir kontaktet, det er som regel når man velger å ikke reagere på en rapport.

 

Men svarer her for min egen del. Hver moderator vil opptre forskjellig.

Share this post


Link to post

Jevnt over synes jeg dere gjør en god jobb. Mine meninger samsvarer ganske godt med LarsP sin post rett over her.

 

 

Angående SO5, så bryr det meg ikke noe særlig. Et artig sted å skrive bullshit på er jo greit å ha iblant, og vi har jo sett ettereffektene av det, hvor en del andre tråder har blitt opprettet og stengt i hytt og pine. Alt i alt ville det kanskje vært bedre å samle alt tullet på et sted.

 

Noen som er enige?

Share this post


Link to post

En ting, for å komme med tilbakemelding andre veien, er at som moderator opplever jeg ofte "han begynte" oppførsel. Det vil si at man ofte synker ned til samme nivå som den som startet. Nå står det klart i nettiketten at også regelbryteren er beskyttet av retningslinjene, noe jeg fullt og helt støtter.

 

Vet det er vanskelig når man blir provosert, men jeg ber brukere anstendig om å heve seg over slikt :)

 

Skal til sengs nå, vil svare mer så fort anledningen byr seg.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...