Gå til innhold

Nedward

Medlemmer
  • Innlegg

    6 352
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Nedward's innlegg in Omprogramere vaskemaskin til å spille tetris? ble markert som svaret   
    Tror det skal være mulig, men det avhenger av hvilken mikrokontroller/prosessor som er brukt. Det er en del av de billigste som kommer med one time programable ROM. Da er det helt utelukket å endre noe uten å bytte.
    I tillegg kan det hende at displayet på maskinen består av statiske segment. Slik at symboler og slikt er enten av eller på.
    Slik som bildet her: https://www.google.no/search?q=segment+lcd+display&safe=off&client=ms-android-bullitt&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjTgJr3xaneAhXEqIsKHQhqBgUQ_AUIEigB&biw=360&bih=560#imgrc=nbgP9SVYmCcuMM
     
    Du trenger nesten en grafisk skjerm, og det tør jeg vedde på at et fåtall maskiner har pga. kostnad og kompleksitet.
     
    Du må rett og slett åpne den aktuelle maskinen og se hva som er i den for å kunne avgjøre om det er mulig eller ikke.
    Det skal finnes noen slike "lek og lær"-datamaskiner for barn som folk har laget ny firmware til. Så jeg ville ikke blitt overrasket om det finnes en veldig hacker-vennlig vaskemaskin der ute et sted.
  2. Nedward's innlegg in [Løst] Ipad abb. til mormor? ble markert som svaret   
    Du får det ned i 129,- pr. mnd. hos Telenor. Bøygen er jo begrensningen på databruk. Dog slipper du de sinnsyke merkostnadene for å overskride grensen om du bruker Mobilt Bredbånd, da reduseres bare hastigheten til 128 Kbit/s. Du slipper å betale noe ekstra.
     
    I så måte har det 5 GB abonnementet til 199,- pr. mnd. ganske høy bang for the buck faktor.
     
    http://www.telenor.no/privat/mobiltbredband/
     
    Netcom er 20 kroner billigere på 5 GB, MEN de tar seg betalt for overforbruk. 2 kroner pr. MB. Det kan fort bli dyrt.
     
    https://netcom.no/privat/priser/mobilt-bredband<- Les nederste linje. Jeg tolker det dithen at dem tar betalt for overforbruk uansett. Hadde de hatt samme vilkår som Telenor ville det nok ha vært poengtert.
     
    Eventuelt har du Chess til 149,- for 5 GB. Bruker du opp kvoten blir du videresendt til en side hvor du kan kjøpe mer. Altså du kan ikke fortsette bruken lengre. Men det koster ikke mer heller.
     
    For meg framstår Telenor sin deal som den beste for mormoren din med hensyn til både pris og brukervennlighet (med tanke på at hun i praksis slipper å forholde seg til kvoter). Da slipper hun å tenke på datapakker osv. Hun kan i praksis være tilkoblet hele tiden uten grunn til bekymring. Det eneste som skjer er at det går sakte om hun bruker for mye. Alternativet er å kartlegge bruken hennes. Bruker hun mindre enn 5 GB men mer enn 1 GB så er jo Chess billigst. Dessuten reklamerer de med full hastighet, opptil 80 Mbit/s, i motsetning til Telenor.
  3. Nedward's innlegg in Et lite spørsmål om skatt ble markert som svaret   
    Han lurer på om frikortet gjelder etter bursdagen hans.
    Svaret er ja, det gjør det. Du betaler ikke skatt.
  4. Nedward's innlegg in Problemer med HTTP i Telnet-klient ble markert som svaret   
    Du må sette "Telnet negotiation mode" til "passive" i PuTTY. Instillingen finner du under connections->telnet
    Eventuelt kan du bruke "raw" tilkoblingstype.
    Jeg antar 400 og 404 problemet kan ha noe med at du forsøker å koble til som en Telnet-klient på en HTTP-server
     
    Angående newline og carrige return er jeg ikke sikker. Jeg observerer i min Wireshark at både inngående HTTP og utgående HTTP bruker \r\n uansett hvor det kommer fra. Antar det skal være slik da.
  5. Nedward's innlegg in Y-veien i Data ble markert som svaret   
    Det er ikke en dans på roser (med mindre du er anlagt for å ta det lett), men du får undervisning hver dag og jobber du på egenhånd kommer du deg langt. Skolen har ingen interesse av at det skal være så vanskelig at folk ikke holder ut, så du trenger ikke å frykte for at det blir uoverkommelig. Opplegget skal tross alt være tilpasset dem som ikke har hatt matte på det nivået tidligere.
  6. Nedward's innlegg in [Løst] flyplass jobb ble markert som svaret   
    Mener det har vært mye styr i media rundt AFIS-folk som er overarbeidet. Det må jo være midt i blinken, masse arbeid og lange dager. Og god lønn.
  7. Nedward's innlegg in [Løst] Mistanke om fusk /forsøk på fusk på eksamen ble markert som svaret   
    Jeg ville referert til vedkommende som godkjente arket på stedet, samt så tvil om at det er rett ark som er hentet fra søpla. Det faller på sin egen urimelighet at de bare kan plukke opp et ark fra søpla uten å kunne dokumentere hvem opphavsmannen er.
  8. Nedward's innlegg in Oppgave i byggautomatisering ble markert som svaret   
    Varmelementene styres av kontaktorer, ja. Kontaktorene som styrer elementene må styres av f.eks. en termostat som kobler dem inn når temperaturen er under 19 og 22 grader. Er usikker på symbolet for en termostat, men prinsipielt tegnes det som en relekontakt som kobler inn kontaktorspolen.
  9. Nedward's innlegg in Betaling av husleie ble markert som svaret   
    Du har jo allerede sagt at han skal ta av depositum. Om du uansett skal ut der fra, så er det bare si at du sier opp leieavtalen nå. Det som er utestående av husleien blir da tatt fra depositumet.
    Du får bare gjøre det klart for huseier at trekk av depositum nå er din eneste mulighet for å betale husleien umiddelbart, og hvis han ikke er interessert i det får han bare vente til du er oppsagt og depositumet skal gjøres opp.
×
×
  • Opprett ny...