Jump to content

NikkaYoichi

Medlemmer
 • Content Count

  10383
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1625 :)

About NikkaYoichi

 • Birthday 01/27/1981

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

22969 profile views
 1. Godt forslag, men automatisk restart ved BSOD er slått av. Siste versjon av driveren er også installert og jeg har prøvd tidligere drivere, for å utelukke at feilen kom med siste driverversjon. Hvis feilen ligger her, så kom den med en driverversjon som kom for flere måneder siden og fortsatt er gjeldende i nåværende versjon(hvilket selvsagt ikke kan utelukkes). Ser at jeg har glemt informasjon her! Jeg har i tillegg to andre SSD-er og feilen oppstår med spill som ligger på hver av de tre diskene. Fellesnevner er jo at Steam(og OS-et) ligger på den originale disken, selv om spillene i seg selv ligger på andre disker. Et interessant tips! Skal ta en sjekk med nevnte verktøy ila kvelden.
 2. Maskinen er 5.5 år gammel og jeg har bestilt ny rigg, så dette er mer av akademisk art, enn at jeg har fryktelig stort behov for å faktisk rette feilen(selv om det også hadde vært hyggelig). Riggen ser slik ut: Intel Core i7-4790K Prosessor Socket-LGA1150,Quad Core 4.0GHz,8MB Cooler Master G750M, 750W PSU ATX 12V V2.3, 80 Plus Bronze, Modular, 4x 6+2pin PCIe, 8x SATA, 6x Molex, 1x FD, Varenr: 795139 / Prodnr: RS750-AMAAB1-EU ASUS Z97-AR, Socket-1150 Hovedkort, ATX, Z97, DDR3, 3xPCIe-x16, SLI/CFX, M.2, SATA Express, Varenr: 816004 / Prodnr: Z97-AR HyperX Fury DDR3 1866MHz 16GB 2x8GB 1866MHz (PC3-14900) DDR3 CL10, Sort, Varenr: 812885 / Prodnr: HX318C10FBK2/16 MSI GeForce GTX 980 4GB PCI-Express 3.0, DL-DVI-I, HDMI 2.0, 3x DisplayPort, UEFI, Varenr: 825178 / Prodnr: GTX 980 4GD5 OCV1 Kingston SSDNow V300 240GB 2.5" SSD SATA 3.0, 450/450MB/s, 7mm, OEM, SandForce, Varenr: 773518 / Prodnr: SV300S37A/240G Den har fungert smertefritt helt siden kjøp for 5.5 år siden, men jeg opplevde merkelige problemer for en tid tilbake(sannsynligvis tilfeldig) da jeg kjøpte Red Dead Redemption 2 og forsøkte å spille det. Problemet besto i at maskinen rett og slett bare restartet bare ved oppstart av spillet. Kom knapt inn i hovedmenyen, før maskinen startet på nytt. Ingen feilmeldinger, ingen BSOD, ingen feil i eventlog etc. Til å begynne med, så virket det som at feilen var begrenset til dette enkelte spillet, men har nå innsett at det er en faktisk feil med maskinvare - problemet er bare hvor. Av relevant testing har jeg gjort følgende: Kjørt benchmark med Heaven, uten problemer med restart, ingen overoppheting eller andre ting som skulle tyde på noe feil. Kjørt benchmarking som legger 100% last på CPU, uten at dette førte til overoppheting, restart eller annen ustabilitet. Kjørt minnetester, uten å avdekke noen som helst feil. Formatert og installert Windows 10 på nytt Tilsynelatende er altså alt OK, men så fort jeg prøver å starte et spill, så booter altså maskinen, så fort jeg kommer inn i menyen i spillet. Gode tips, mottas med stor takk.
 3. Problemet til Kim er at det er lekket eposter som tydelig viser at de både visste og tilrettela for illegal deling av piratkopiert materiale. Det er også vist at de også hentet ut data de var interesserte i, om jeg ikke husker feil. Det er også slik at det er meget sterke krefter som kjemper for denne utleveringen og det er rettighetshaverne til majoriteten av musikken, filmene og TV-seriene som ble delt via tjenesten. Sterk lobbyisme og amerikansk proteksjonisme av disse markedskreftene er det som driver frem denne rettsprosessen. Ulovlig snoking fra store selskap mot sine brukere, er litt meh.
 4. Øl er for de fleste nordmenn ensbetydende med pils og da gjerne den lokale pilsneren. Nordlandspils, Dahlspils, Mack og Hansa for å nevne noen. Noen av oss, tar et steg eller fem videre - og er du som meg, lidenskapelig opptatt av øl, eller rett og slett nysgjerrig på hva annet det finnes i denne verden enn det lokale "skvipet", så er dette definitivt tråden for deg! Av interessante bryggerier i Norge, finner vi Nøgne Ø, Kinn, Haandbryggeriet, Små Vesen og Inderøy Gårdsbryggeri for å nevne noen. Her lages det mer interessante øl, for et smalere marked enn de store bryggeriene. Fordelen her er at man får spennende øl og øl som ofte ikke smaker det samme fra gang til gang. Man får også mer smakfulle og ikke minst spesielle tapninger i mindre opplag. Så, hva er egentlig øl? Øl er samlebetegnelsen som omfatter veldig mange typer og undertyper av alkoholholdige drikkevarer brygget på korn. I dag benytter man vanligvis maltet bygg og humle, men det finnes unntak, nemlig hveteøl. Etter renhetsloven er det tre(fire) ingredienser som er tillatt; byggmalt, humle og vann og i senere tid også gjær. Enkelte øltyper erstatter også deler av byggmalten med ris, mais eller sukker. Det er nemlig malten gjæra lever av, og det er gjæra som produserer alkoholen. Det er to hovedtyper øl, nemlig undergjæret og overgjæret øl. Hovedforskjellene mellom dem er gjæringstid og temperatur. Overgjæret øl har stort sett en kraftigere aroma og de ettergjæres ofte på flaskene eller fat. Noen viktige øltyper å merke seg? Bitter, Pale Ale, India Pale Ale, Porter, Stout, Hveteøl(Wit, weissen, weissbier), Trapister, Klosterøl, Kölsch, Real Ale, Bayer, Bokkøl, Lager, Pilsner, Mild, Geuze, Lambic og Kriek. Øl produseres i mange alkoholstyrker, her hjemme kjenner vi best øl som ligger fra ca 4,7% abv og ned til alkoholfritt. Kanskje skyldes det at alt over 4,7% abv må selges på polet, da hvermannsen plukker med seg en six-pack mens de er på nærbutikken. Drar nordmenn på polet så er det for å kjøpe vin eller brennevin, stort sett. Heldigvis er det nå blitt fler og fler som faktisk plukker med seg godt øl fra polets hyller, noe som har ført til et økende utvalg på selv mindre pol. Det er noe som i alle fall gleder MEG! I utlandet og kanskje USA og Belgia spesielt er det vanligere å produsere sterkere øl. Her finner man ofte øl mellom 6-10% abv og gjerne over også. Enkelte bryggerier tar steget ut i det virkelig ekstreme og lager enkeltbrygg opp i over 40% abv. Det skotske bryggeriet Brewdog, har per tiden rekorden med 55% abv. De mindre norske bryggeriene følger opp denne trenden og produserer øl opp mot 17% abv(Dark/Sweet/Red Horizon ligger på 14-17% abv), men her også produseres det vi i Norge kaller butikkstyrke.
×
×
 • Create New...