Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

11 minutes ago, Ekspertkommentator said:

De som leser denne Dagbladet tittelen tenker nok at her er Israel tatt i (nok en) løgn. Men nei, det er norske media på sitt værste. Stakkars de som bare skanner gjennom msm i Norge.

https://www.dagbladet.no/video/motbeviser-falsk-israel-video/uGS6urZQ

image.thumb.png.551966528b84731878ecfe825fbb28ac.png

 

 




Dette er jo fullstendig talentløst. Dagbladet har for lengst blitt tabloid clickbait, men disse overskriftene er jo totalt grammatisk idioti.

Endret av Brother Ursus
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Erna Solberg taler på Høyres sentralstyremøte 

Sitat

Jeg fordømmer Hamas sitt terrorangrep. De har med sine grusomme handlinger gjort det klart for alle at de er villig til å bruke ren terror for å nå målene sine. Israel har en klar rett til å forsvare seg.

- Men også her vil jeg være helt tydelig. Det finnes klare regler for hvor langt man kan gå når man forsvarer seg. De reglene bryter Israel nå. Det er helt uakseptabelt. Det er rett og slett hjerteskjærende. Israel må følge reglene for krig, sier Solberg.

Hun slår fast at Israel bryter folkeretten.

 

Kan noen i Israelmenigheten vennligst sette denne dama på plass?

Dette antisemittiske tankegodset er farlig.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Psykake skrev (19 minutter siden):

Erna Solberg taler på Høyres sentralstyremøte 

 

Kan noen i Israelmenigheten vennligst sette denne dama på plass?

Dette antisemittiske tankegodset er farlig.

Det vil nok bli flaut for henne i ettertid...mulig hun kan gjemme seg bak manipulerte nyheter fra medier hun burde stole på...vi får se.. men hun hater nok ikke jøder, der må jeg muligens skuffe deg...

I går var det en som ærlig erkjente at han så på Hamas som en legitim frigjørings organisasjon.. og at angrepet de utførte var frigjøringskamp...

Tror du det blir flere som står frem..??

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Mer fra Høyres partileder Erna Solberg, som fordømmer Hamas sine terrorhandlinger, forlanger at gislene slippes fri, sier at Israel går altfor langt, at de bryter folkeretten, peker på økende antisemittisme i samfunnet, bekymring for at konflikten sprer seg, at man må kunne kritisere Israel uten å bli kalt for antisemitt osv.

Erna Solberg hardt ut mot Israel: − Ikke et demokrati verdig
https://www.vg.no/nyheter/i/q1l5X0/erna-solberg-hardt-ut-mot-israel-ikke-et-demokrati-verdig

Sitat

Høyre-leder Erna Solberg mener Israel har rett til å forsvare seg - men at krigføringen Israel nå fører mot Gazastripen går altfor langt.

Det var en uvanlig tydelig Erna Solberg som under sin tale til Høyres sentralstyremøte tok et oppgjør med Israels krigføring.

Hun sier at omfanget av den humanitære blokaden på Gaza nå, er et klart brudd på folkeretten.

Hun fordømmer samtidig Hamas’ angrep 7. oktober.

– Hamas må frigi gislene de holder i Gaza, og de må avslutte rakettangrepene mot Israel.

Solberg sier at Israel har en klar rett til å forsvare seg.

– Men det finnes også regler for hva man kan gjøre når man forsvarer seg. Disse reglene brytes av Israel nå.

Solberg tok også opp norske jøders situasjon. Mange føler nå utrygghet også her hjemme.

– Deres budskap til meg var at vi alle må beskytte den jødiske minoriteten i Norge og at ord har betydning. Det er jeg helt enig i. Jeg vil oppfordre alle som ytrer seg på fredelig vis for Palestinas sak om å tenke igjennom ordene som brukes og hva man gir uttrykk for å støtte. Slagord som «Palestine is free, from the river to the sea» virker tilforlatelige, men vil i praksis bety at Israel skal fjernes fra kartet. Å kalle Israel for et land som har gjennomført «75 år med okkupasjon» er ikke en riktig fremstilling, sier Solberg.

– Regjeringen og vi alle må gjøre alt vi kan for å beskytte vår jødiske minoritet. Men samtidig må det være mulig å kritisere Israel uten å bli kalt for antisemitt, sier hun.

Hun er samtidig bekymret for at konflikten sprer seg, og at en mer tilspisset situasjon gir enda mer grobunn for ekstremisme.

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Lite nyheter fra Gaza i dag... 

Når det nordlige Gaza er ryddet for Hamas terrorister, vil de da gå igjennom den sørlige delen..?

Har de kontroll på om der går tuneller nord/sør..? om slikt finnes vil jo det være nødvendig å gå igjennom den sørlige delen også, for å ta ut Hamas medlemmer der også..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

I Storbritannia har krigen fått politiske ringvirkninger: Rishi Sunak har sparket innenriksministeren sin Suella Braverman, etter en rekke sterkt polariserende utspill relatert til krigen mellom Israel og Hamas den siste tiden. Hun er blitt massivt kritisert av egne partifeller for å misbruke krigen til å fremme sin egen agenda, og den normalt Tory-vennlige avisa Telegraph skrev på lederplass at "there is a special place in hell reserved for people who exploit the pain of others". Braverman er sterkt kritisk til muslimer, innvandring og flyktninger - og proklamerer den kjente Eurabia-konspirasjonsteorien om at innvandring "utgjør en trussel mot vestlig sivilisasjon". Hun mener også det bør være ulovlig for hjemløse å bo i telt...

Braverman, som har sagt at hun er inspirert av Donald Trump og Steve Bannon, beskyldes av eget parti for å spre hat og for å bruke situasjonen i Israel og Gaza for å med overlegg øke polariseringen mellom ulike grupper i Storbritannia. Hun har også sagt politiet ikke vil gjøre jobben sin, og tidligere hintet om at den høyreekstreme islamofobe gruppa English Defence League bør steppe inn. Politiet er nettopp innenriksminister Bravermans ansvar. Det toppet seg da hun sa at det bør bli ulovlig å vise sympati for palestinere (!), og ville gjøre det palestinske flagget forbudt (!).

Dette er andre gangen hun sparkes som innenriksminister, den første gangen var etter hun brøt regelverket.

Rishi Sunak sacks Suella Braverman as home secretary as he begins reshuffle
https://news.sky.com/story/suella-braverman-sacked-as-home-secretary-13003852

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Kritikk av Israel ≠ Antisemitisme.
Og det vice versa.
Antisemitisme ≠ Kritikk av Israel.
Sosiale media bruker ofte argumentet "jammen det er kritikk, ikke antisemitisme" for å skjule sitt jødehat.

Det sagt, Erna kommer med veldig generelle kritikk og lite detaljer, greit nok det. Vi får kanskje mer innblikk i tanken hennes/Høyres til vurdering senere i evt. debatter.

Merk. Erna spesifiserer "Å kalle Israel for et land som har gjennomført «75 år med okkupasjon» er ikke en riktig fremstilling". 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Entern skrev (10 timer siden):

Hvorfor ikke ta han seriøst? Mein Kampf er svært populært lesestoff i hele den arabiske verden og særlig  blant palestinere.

Selger ganske bra i Tyskland også. Syns at det var komisk at de fant boka på OPPÅ en død Hamas medlem. Satt han i stua og leste opp på hvorfor han skulle hate jødene, mens det regner ned bomber, legger også merke til at boka er i meget fin tilstand, til å være i en krigssone, ruiner, og attpå til ligge oppå et lik. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, the 3 X said:

Er velkjent at helt tilbake til PLO sine terror glansdager, så ble nazismen dyrket i de grupperingene

Ikke bare PLO. Hamas, Hezbollah, ISIS er alle islamo-facists som deler Third Reich sin ide om jødene.

Det er derfor skremmende at gatene i vesten fylles opp med folk, hvor mange i praksis støtter islamo-facistene gjennom slagord og ved å kle seg opp som terroristene. 

From German Egypt writer Abdel-Samad, bok "Islamic Facism:"
Similarities between fascism and Islamism are striking: “Fascism’s ideology corrupts its followers with hatred and resentment, partitioning the world into friends and enemies and threatening those who oppose it with retributions. It opposes modernism, Enlightenment values, Marxism, and Jews, while glorifying militarism and self-sacrifice – even martyrdom. Modern Islamism shares all these qualities, having emerged simultaneously with fascism in the 1920s”. Abdel-Samad lambasts ‘experts’ who fawn over ‘moderate Islamism’, claiming it to be compatible with democracy. On the contrary, he asserts that deep down Islamists despise democracy and consider it a little more than a route to power.

Leading Islamists were sympathetic to European fascists. Hassan al Banna, the founder of the Muslim Brotherhood revered the militarism of Mussolini; Amin al Husseini, the grand mufti of Jerusalem, resided as Hitler’s personal guest during World War II; and the Indian Abu Ala Maududi enthusiastically spoke of the “brilliant and strong leadership of Hitler and his comrades”.

Original bok, Abdel-Samad
https://archive.org/details/IslamicFascismAbdelSamadHamed2016/page/n41/mode/2up

Denne ref. kritiserer boka,
https://www.conwayhall.org.uk/blogs/2016/05/islamic-fascism-by-hamed-abdel-samad/ 


Nazi hilsen er i bruk for å gjøre jødene litt nervøse.
image.thumb.png.4c28a166564d5efb3782e47e8da96eff.png

Endret av Ekspertkommentator
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
2 hours ago, Ekspertkommentator said:

De som leser denne Dagbladet tittelen tenker nok at her er Israel tatt i (nok en) løgn. Men nei, det er norske media på sitt værste. Stakkars de som bare skanner gjennom msm i Norge.

https://www.dagbladet.no/video/motbeviser-falsk-israel-video/uGS6urZQ

image.thumb.png.551966528b84731878ecfe825fbb28ac.png

 

 

Jeg har vanskelig for å tro at de har gjort det med vilje, men der er uansett ødeleggende for troverdigheten deres.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
1 minute ago, Ekspertkommentator said:

Ikke bare PLO. Hamas, Hezbollah, ISIS er alle islamo-facists som deler Third Reich sin ide om jødene.

Det er derfor skremmende at gatene i vesten fylles opp med folk, hvor mange i praksis støtter islamo-facistene gjennom slagord og ved å kle seg opp som terroristene. 

"Similarities between fascism and Islamism are striking: “Fascism’s ideology corrupts its followers with hatred and resentment, partitioning the world into friends and enemies and threatening those who oppose it with retributions. It opposes modernism, Enlightenment values, Marxism, and Jews, while glorifying militarism and self-sacrifice – even martyrdom. Modern Islamism shares all these qualities, having emerged simultaneously with fascism in the 1920s”. Abdel-Samad lambasts ‘experts’ who fawn over ‘moderate Islamism’, claiming it to be compatible with democracy. On the contrary, he asserts that deep down Islamists despise democracy and consider it a little more than a route to power.

Leading Islamists were sympathetic to European fascists. Hassan al Banna, the founder of the Muslim Brotherhood revered the militarism of Mussolini; Amin al Husseini, the grand mufti of Jerusalem, resided as Hitler’s personal guest during World War II; and the Indian Abu Ala Maududi enthusiastically spoke of the “brilliant and strong leadership of Hitler and his comrades”.

https://www.conwayhall.org.uk/blogs/2016/05/islamic-fascism-by-hamed-abdel-samad/ 

Nazi hilsen er i bruk for å gjøre jødene litt nervøse.
image.thumb.png.4c28a166564d5efb3782e47e8da96eff.png

Er det nå man skal peke på likheter mellom sionismen og nazismen?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
DDDD skrev (10 minutter siden):

Kritikk av Israel ≠ Antisemitisme.
Og det vice versa.
Antisemitisme ≠ Kritikk av Israel.
Sosiale media bruker ofte argumentet "jammen det er kritikk, ikke antisemitisme" for å skjule sitt jødehat.

For noe tull. Kritikk av Israel, en stat, er selvfølgelig ikke antisemittisme. Med logikken din er det fryktelig mange antisemittiske jøder i Israel.

Antisemittisme er fiendtlige holdninger, handlinger, diskriminering o.l. rettet mot jøder på grunn av deres religion.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Israel har angrepet mål i Libanon etter at to raketter ble skutt mot Israel og traff et jorde. IDF har også rammet en terrorcelle ved grensa.

Israel strikes terrorists in Lebanon after rocket fire at North
https://www.jpost.com/breaking-news/article-772979

Sitat

Israeli artillery fired at the source of two rockets launched on Monday morning from Lebanon into northern Israel, the IDF said. 

The two rockets fell in open fields, the Israeli military noted. No casualties were reported.

In addition, IDF fighters struck a terrorist cell identified along the Lebanese border overnight.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Hamas startet byggingen av sitt kommandosenter under Shifa sykehuset i 2007 med plass til flere hundre (terrorister). De bygget flere etasjer under bakken koblet til tunellsystemet sitt.

Det beskrives akkurat som jeg antydet i min post fra forrige uke: Terroristene stjeler fra sykehuset sin infrastruktur, som f.eks. strøm.


https://www.israelnationalnews.com/news/380218

 

image.png.bc9a5ad03cc4538ac608b6630a567136.png

image.png.8fac88b6f22a4de113f1c82aef9d6bc2.png

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
10 minutes ago, Snikpellik said:

For noe tull. Kritikk av Israel, en stat, er selvfølgelig ikke antisemittisme. Med logikken din er det fryktelig mange antisemittiske jøder i Israel.

Antisemittisme er fiendtlige holdninger, handlinger, diskriminering o.l. rettet mot jøder på grunn av deres religion.

Det er jo bl.a. det jeg sier. Koselig at du også er enig.

Lenke til kommentar

Et eksempel på et flyveblad som har begynt å florere på amerikanske universiteter.
Kort forklart: Det påstås at jødene er 1%-ene, og noe må gjøres...
Første tanke som slo meg, var at dette var bl.a. et av argumentetene til Hitler den gangen.

Har også lagt merke til at antijøde-poster har poppet opp i sosiale medier mer og mer de siste årene. Det var hele tiden vært de "vanlige" grove jødevitser og memes. Mens de senere årene har det virkelig vært "antijøde", men fortsatt i form av memes.

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Anbefaler de fleste og se denne videoen rundt konflikten man står opp i nå, spesielt de som har bestemt seg for å gjøre tråden om til en kulturkrig. 

Noen sitater: 
* Å anerkjenne ens lidelse betyr ikke at man lukker øynene for andres. 
* Netanyahu er ikke Israels stemme
* Hamas er ikke Palestinernes stemme
* Hamas ble valgt inn i 2006 med lovnad om demokrati, og oppgjør mot daværende korrupte styresett. Hamas er ikke det samme i dag, og en stor andel av befolkingen har aldri fått muligheten til å stemme på politisk retning
* Våpenhvile og samtaler er eneste vei ut av sirkelen av vold
* Direktesitat fra Israeler som mistet sin datter: We can choose to share this land or choose to share the graveyard under it

Endret av The Very End
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
The Very End skrev (17 minutter siden):

Noen gullkort: 
* Netanyahu er ikke Israels stemme

Apropos nettopp hvor upopulær og forhatt han er: i en måling svarer 76% av de spurte at Netanyahu må gå av. Bare 28% svarer at de stoler på Netanyahus gjennomføring av krigen. Undersøkelsen er utført for Channel 13 som er blant Israels største nyhetskanaler.

News poll 13: Who is responsible for the failure - and should Netanyahu resign?
https://13tv.co.il/item/news/politics/politics/new-poll-903784948/

Sitat

A Nov. 3 poll found 76% of Israelis want Netanyahu to resign. On Nov. 7, a leading pro-Netanyahu newspaper reversed its stance and ran an editorial calling for his ouster after the war. Polls taken last month show Netanyahu would lose if elections were held now.

https://www.npr.org/2023/11/11/1211767117/israel-netanyahu-growing-opposition-hamas-war-gaza

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...