Jump to content

del_diablo

Medlemmer
 • Content Count

  9303
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1749 :)

About del_diablo

 • Birthday 07/17/1992

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jo, men du er litt mer verdt vis du er 20, vakker & høy & atletisk, har gode forbindelser og vet dine rettigheter. Du får en del mer rettigheter vis du har en onkel med medisinbakgrunnn som dobbeltsjekker papirene på behandlingene du får, så han forsikrer seg om at hans nære slekt eller venner faktisk får behandlingen de har krav på. Dette er normalt. Men det er ikke snakk om å skaffe seg rettigheter. Det er snakk om sortering under krise vis man går tom for ressurser. Hele poenget med Triage(fransk for sortering), er at det er ikke noe større poeng med å prioritere folk du kanskje ikke kan redde i kontrast med folk du kan redde. Så vis du går tom for ressursser, er det nok pensjonistene og de litt vel døende som blir nedprioriert. Det er ikke snakk om sengeposter eller førstehjelp, men antall respiratorer og hvor mye innsats det blir å redde liv. Men vi får ikke Triage i Norsk helsevesen før vi går tom for respiratorer og medisin.
 2. Jeg kan også lese mellom linjene, og jeg får: 'Da jeg var ung vakker og pen, lagde jeg meg en A4 med mye prose hvor det sto "meget flink, bruker en del tid I utlandet pga min sosiale status", før jeg dro hjem enn tur og måtte igjennom en intensiv søkeprossess hvor jeg slo markedet ved viten om arbeidstruktur som gjorde at jeg kunne headhunte dagelige ledere for å ikke konkurrere mot de 50-100 søkernde vis stillingen hadde blitt utlyst Det holdt med å polere klærne og skoene, for å få de jobbene.' Det er en vis sannhet i det du sier. Men poenget mitt er at det er ikke ansettelsesvegring i Norsk økonomi. Folk ansettes over lav sko, fordi Norsk økonomi også betyr at man tjener en del per ansatt. Poenget mitt er at kapitallen er bundet til noen perifere former for industri, som gjør at det er begrenset antall arbeidsplasser totalt. Og så lenge kapitalen blir der, vil arbeidsledigheten ha et reelt minstenivå da noen må tjene penger for at samfunnet går rundt. Det er også en viss sannhet i det du sier om NAV, men problemet for den Norske økonomien er at bedriftene har vent seg til ulønnede kontrakter fra NAV hvor de får oppbevaringssubsidier uten krav til at tiltaksutsatte for noe igjen for sin tid. Noe som igjen ødelegger NAV og bedriftenes rolle når de som skaffer seg uførepapirene har valget mellom en lavkasteejobb hvor de ikke får opplæring, eller free dosh med ekstra rettigheter vis de tar seg utdanning i noen form. Jeg tror NAV er den etaten som ødelegger mest for Norsk økonomi, i lengden. Og NAV vil ikke ta dette innover seg så lenge de har muligheten til å skjule tallene bak uførtallene. Så lenge folk jobber gratis i Norge via NAV, og NAV ikke er villig til å gå dem fordeller som trening og kvalitetsskjekk, så vil alltid Norsk bunnlinje for ulønnede være en usunn plass å jobbe.
 3. Det er dette som er så fantastisk med Norsk økonomi. Med Norske lønner har du ikke lyst på en hvilken som helst kar. Du har lyst på en kar med fagbrev som kan arbeide som en hest. Så plutselig vil bedrifter i praksis ønske 4 år med sterk jobberfaring, for bunnjobber. Som en til vis grad sikrer folk som har vett til å skaffe seg lærlingplass for de konkuransedyktige yrkene. Men det er ikke der i arbeidserfaringen problemet ligger. Du har 3 problemer som gjør det til hva det er: 1. Norge har et problem med å binde kapital utenfor hav/skogbruk/mineraler/olje. Dette gjør at størrelsen på arbeidsmarkedet er lite 2. NAV subsidierer bunnlinjen for de virkelig lavtlønnsjobbene. Det skaper et enormt gap mellom hva NAVere har tilgang på, og reele jobber som krever arbeidserfaring 3. Det allerede nevnte lønnsnivået og yrkeserfaringen Så blandingen av NAV, lønn og størrelsen på økonomien har gjordt at mange lavere kaste jobber har blitt faset ut mot automatisering, organisering og arbeidshesten med fagbrev. Samtidlig har NAV gjordt det mulig for uføre å ikke ta lavkastejobber, noe som gjør at bunnen av arbeidsmarkedet ikke blir presset ned økonomisk, noe som leder til høyere lønner for de som kommer seg inn i lavtlønnsjobber. Nedsiden med hele denne trelagskaka er at NAV subsidierer folk inn på alt av enkle jobber, fordi det er ikke igjen reele lavkastejobber for arbeidsmarkedet. Det leder til at uføre tar seg utdanning, skaffer seg trygd, og enten blir diskriminert ut av arbeidslivet eller tar seg til rette med lav stillingsprosent. Dette igjen leder til at den friske 25-åringen konkurrerer med subsidiert normal arbeidskraft fra NAV(eller er den del av pakken), for å komme inn på bunnen arbeidslivet for å bygge enn CV. Dette skaper mye underlig Mens i det store utland som du nevner, finnes mange av de lavkastejobbene fortsatt. Som på mange måter leder til større lykkelighet, fordi det gir en grunn til å stå opp hver arbeidsdag, kolleger, og sosialisering. Kronen blir da kun et bonustema i denne debatten. Så lenge kapitalen I Norge ligger i de sektorene den lligger i, vil Norge være utsatt for sterk flaggstangsvinging når noe påvirker oljeprisen. Samtidlig er det også først pandemi til Norge siden.... Spanskesyken? Ingen som lever I dag vet hva de skal forvente.
 4. Samt hva slags forsikringer de Norske stipenndordninger/institusjoner anseer som et minstegrunnlag.
 5. Hyttetøvet er vel veldig enkelt: Det går rett og slett ikke at hele Oslo/Trondheim/Bergen drar til hytta noen kommuner unna, for å så belaste helsesystemet som bare såvidt er stand til å håndtere høytidene.
 6. Vis vi får full Codvid19 så stryker det nok med 50.000 per % med dødelighet. Og enda mer vis vi går tom for senger. Det blir noe helt annet.
 7. Er virkelig ikke glad i lukten fra butikken, vis de har lugget åpent. Eller lukten fra plastposen, eller eventuelt lukten fra fabrikken hvor de ble forseglet. Helt vanlig, men det spørs om det er lukt av klærne.
 8. Det er en klassiker å gå fra fertsgrensen til 10-15 under der, hver jævla gang Uansett årstid eller føre
 9. Og det er nok grunnsteinen i anti atom propaganda også: Statene med atomkraft ønsker ikke at flere andre stater skal skaffe seg atomkraft. Såvidt jeg vet, ble ikke alternative måter å lager atombomber offentlig viten før enn langt ute i 60-tallet.
 10. Eneste jeg ikke forstår: Hva er det folk vil bruke munnbind for, vis det er snakk om dråpesmitte?
 11. Poenget er vel å se om dagens logistikk og trening kan gi bakkemanskap muligheten til å opprettholde et sånt forbud. Håper de publiserer noe statestikk om antall nedskutte droner etterpå
 12. Sånn er jo livet når vi importerer i bøtter og spann fra Tyskland og Frankrike.
 13. Leser jeg virkelig dette? Det virkelig så virkelighetsfjernt.
×
×
 • Create New...