Gå til innhold

Hamas har erklært krig mot Israel


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (1 time siden):

«Channel 12 in Israel has learned that 2 options are currently being debated and assessed by the Israeli government:

1: Hard, but limited fighting. IDF would withdraw from the Gaza Strip without completely eliminating Hamas' military capabilities. This is an option that could be preferable IF Hezbollah joins the war.

2: IDF occupies the Gaza Strip and completely destroys Hamas. There are debates if the IDF should remain in control of Gaza, rely on the Palestinian Authority, or allow an international force with the cooperation of Arab countries oversee the Gaza Strip.»

Det første alternativet er uakseptert fordi politisk sett har myrderiene i sørvestre Israel fulgt til at det ikke er mulig å tolerere en fortsettelse av Hamas` eksistens i Gazastripen, man kan dermed bare utsette nådestøtet inntil Israel har nok ressurser på plass for å fullføre dette i en flerfrontkrig. 

Det andre alternativet burde gjennomføres, det er klart at selvstyret må annulleres og erstattes med et mandatstyre som Fatah-regimet kan få en sentral rolle i, men underlagt en internasjonalt protektoratstatus hvor USA og Vesten må trå til, det kommer ikke på tale å la araberstatene går inn i første omgang før en fredsordning mellom Israel og Saudi-Arabia er på plass - dette ligger allikevel langt inn i fremtiden. 

Hva israelerne må gjøre er å eliminere Hamas (og Hizbollah hvis nødvendig), gjenokkupere Gazastripen, invitere til en internasjonal konferanse i regi av USA og akseptere en plan hvor et mandatstyre kan innføres for å avvenne befolkningen fra Hamas-vanviddet. Men da må Israel stoppe settlementsprogrammet og få til en avtale med palestinerne om en tostatsløsning som kan innebar at Jerusalems status vil forbli nøytralt - Jordan burde hentes inn. Den meget destruktive umyndiggjøringspolitikken hvor man hadde prøvd å ødelegge det palestinske folkets status som et folk med egne rett på en stat, må oppgis med umiddelbar virkning. Gaza hadde eksplodert, neste gang kan Vestbredden eksplodere. 

En grense har blitt nådd, lenge kan det ikke fortsette. Settlerne har dessuten blitt et alvorlig problem for de sekulære israelerne som hadde begynte med å reagere voldsomt på disse. Israelerne kanskje hater palestinerne, men de er smertelig klart over at de kan ikke holde ned et folk i evig tid uten å fornedre seg selv. De vil dermed gjøre alt for å ødelegge de patologiske galningene og overla ansvaret for palestinerne til mer rasjonelle anlagte folk. 

Netanyahu er på vei ut. Og da kan palestinerne kanskje se lys i tunnelen i en nær fremtid når nazistene som Hamas er eliminert for godt. 

Endret av JK22
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Everket skrev (6 minutter siden):

Vg bruker ordet hamas krigere når de beskriver hva som skjedde med enkelte under festivalen.

"BARNDOMSVENNER: My Naim og hennes barndomsvenn Lotan Abir ble begge drept av Hamas-krigere."

Det er så feigt, og det vil bare skape mer uro.

"terror-organisasjon"-krigere har blitt brukt i vel alle sammenlignbare situasjoner, som IS-krigere, ISIS-krigeren, Al-Qaida-krigere, Taliban-krigere osv.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
aklla skrev (2 minutter siden):

"terror-organisasjon"-krigere har blitt brukt i vel alle sammenlignbare situasjoner, som IS-krigere, ISIS-krigeren, Al-Qaida-krigere, Taliban-krigere osv.

Hvorfor er ikke ordet "militante" benyttet? Dette er langt mer egnet enn "soldat" og "kriger", og var jo tidlig brukt av norske medier i eldre tid. 

militant – Store norske leksikon (snl.no)

"The current meaning of militant does not usually refer to a registered soldier: it can be anyone who subscribes to the idea of using vigorous, sometimes extreme, activity to achieve an objective, usually political. A "militant [political] activist" would be expected to be more confrontational and aggressive than an activist not described as militant. "

Militant – Wikipedia

Newspapers, magazines, and other information sources may deem militant a neutral term, whereas terrorist or guerrilla conventionally indicates disapproval of the behavior of the individual or organization so labeled, regardless of the motivations for such behavior. Militant, at other times, can refer to anyone not a member of formal armed forces engaging in warfare or serving as a combatant.

The mass media sometimes uses the term "militant" in the context of terrorism.[18] Journalists sometimes apply the term militant to paramilitary movements using terrorism as a tactic. The mass media also has used the term militant groups or radical militants for terrorist organizations

Det er presist hvorfor jeg meget kategorisk bruker ordet "militante" om statsløse væpnede organisasjoner og terroristbevegelser! 

Lenke til kommentar

Efrat Fenigson er journalist og tidligere IDF soldat. Hun kjøper ikke det offisielle narrativet om hvordan dette kunne skje.
 


Disse tankene blir ekstra interessante, med tanke på at det meldes i dag om at Egypt advarte Israel om at angrepet ville skje på forhånd. Allikevel flyttet de mange av soldatene vekk fra grensa denne dagen.
 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Grensen for hva en jihad dødskult innebærer for de vantro har nådd et nytt ytterpunkt.

Nyheten om at flere barn under to år ble halshugget av islamistene er nå rapportert og konfirmet.

 

https://www.nationalreview.com/news/biden-claims-to-have-seen-pictures-of-hamas-terrorists-beheading-children/
image.png.7d4a8b26970c9f9d7fe8039fd543d534.png



Vanskelig å si når VG og afterposten er ferdig med å "konfirmere" dette og slå det bredt opp på forsiden. Kansje aldri. VG kjører nå i stedet på forsiden et oppslag om at Hamas nekter for dette. Dette er gravalvorlig at landets største avis bruker tid på å gi Hamas "rett til motsvar". Jeg vet ikke hva jeg skal si.

VG

image.png.1b39895dc3266cb295f5fc26b934d841.png
 

Endret av Ekspertkommentator
  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Ben Shapiro (youtube channel) har de siste dagene jobbet med å dokumentere og vise verden grusomhetene som Hamas og Islamic Jihad har utført.

De som fortsatt sliter litt med å tro på historien om halshugging av små barn kan ta en titt på hva Shapiro dokumenterer uten noen form for filter eller sensur.
 
Youtube video "Ben Shapiro - The Face of Absolute Evil" tidspunkt 17:15 viser Hamas eller Islamic Jihad som mishandler en asiatisk mann som ligger på gulvet i en kibbutz. Deretter tar en av disse "freedomfighters" tak i en hakke, justerer posisjonen til mannen på gulvet og regelrett går i gang med å hakke hodet av personen samtidig som kompisene roper "ya allah" Jeg advarer: Dette er ikke for de med svak mage.

Fra "Ben Shapiro - The Face of Absolute Evil" tidspunkt 18:04. Jeg har sensurert ved ikke å vise personen på gulvet. Dette er hva djevelskap ser ut som.

 image.png.8c3eb60ce1e31129ec9bf91661d05fb7.png

 

Uansett hvor mange slike videoer som dokumenteres kan vi være bra sikker på at endel i vesten vil si at "Men det er Israel som selv har drevet palestinerne til dette". Jeg for min del er bare glad de bare har hakker, maskingevær, granater og små raketter. De som lar islamistene få tilgang til større og farligere våpen leker med eksistensen av den vestlige verden.

Endret av Ekspertkommentator
typo
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
27 minutes ago, jahooo said:

"Uansett hvor mange slike videoer som dokumenteres kan vi være bra sikker på at endel i vesten vil si at "Men det Israel som har drevet palestinerne til dette". "

 

Denne krigen er mindre sort/hvit enn Russland/Ukraina krigen.

Hvis man ikke kjenner til eller vil anerkjenne forholdene som har ligget til rette for hvorfor Gaza konflikten er så vanskelig, så er saken superenkel.

Uansett, det er nå ikke vann eller strøm i Gaza, og dette med overlegg. Det et også minst 1200 - mange sivile som er drept i bomberegnet. Man prøvet ikke engang å begrense seg eller vise varsomhet ovenfor sivile.

Da er det bare å vente på at støvet har lagt seg, og se fremveksten av ekstremister (eventuelt rebranding av Hamas) som svar på forholdene - ballen ruller videre.

Endret av The Very End
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Kanskje et tullete sidesprang:

Dersom en fikk organisert en slags pålitelig global minimum sosial/materiell sikkerhet (for alle), så ville kanskje ikke "nasjonal identitet" bli så viktig. I en slik verden ville jeg ha en svakere "nasjonal identitet", og dersom jeg for eksempel var "palestiner" så ville jeg satse på en internasjonal karrière. Og hvis jeg foretrakk å bo i Midt-Østen så kunne jeg kanskje flytte til Israel og og drive business der og drite i min "etniske identitet". Kall meg gjerne "jøde" i en selskapslek - eller "viking" 🙂

Endret av lada1
Lenke til kommentar
18 minutes ago, lada1 said:

Kanskje et tullete sidesprang:

Dersom en fikk organisert en slags pålitelig global minimum sosial/materiell sikkerhet (for alle), så ville kanskje ikke "nasjonal identitet" bli så viktig. I en slik verden ville jeg ha en svakere "nasjonal identitet", og dersom jeg for eksempel var "palestiner" så ville jeg satse på en internasjonal karrière. Og hvis jeg foretrakk å bo i Midt-Østen så kunne jeg kanskje flytte til Israel og og drive business der og drite i min "etniske identitet". Kall meg gjerne "jøde" i en selskapslek - eller "viking" 🙂

Mer penger til å produsere raketter, mer sement til å lage tuneller. Skulle hatet forsvinne ved sosial/materiell støtte som de allerede mottar? Hatet har ikke akkurat avtatt.

Hvorfor det evinellige fokuset på grensen til Israel fra Gaza, de har en grense til Egypt også. Etter isoleringen forsvant mye av problemet med selvmordsbombere. 

En befolkning som velger Hamas demokratisk sier vel alt egentlig. 

Det fantes aldri noen stat eller land ved navn Palestina. 

Lenke til kommentar
Ekspertkommentator skrev (2 timer siden):

Ben Shapiro (youtube channel) har de siste dagene jobbet med å dokumentere og vise verden grusomhetene som Hamas og Islamic Jihad har utført.

De som fortsatt sliter litt med å tro på historien om halshugging av små barn kan ta en titt på hva Shapiro dokumenterer uten noen form for filter eller sensur.
 
Youtube video "Ben Shapiro - The Face of Absolute Evil" tidspunkt 17:15 viser Hamas eller Islamic Jihad som mishandler en asiatisk mann som ligger på gulvet i en kibbutz. Deretter tar en av disse "freedomfighters" tak i en hakke, justerer posisjonen til mannen på gulvet og regelrett går i gang med å hakke hodet av personen samtidig som kompisene roper "ya allah" Jeg advarer: Dette er ikke for de med svak mage.

Fra "Ben Shapiro - The Face of Absolute Evil" tidspunkt 18:04. Jeg har sensurert ved ikke å vise personen på gulvet. Dette er hva djevelskap ser ut som.

 image.png.8c3eb60ce1e31129ec9bf91661d05fb7.png

 

Uansett hvor mange slike videoer som dokumenteres kan vi være bra sikker på at endel i vesten vil si at "Men det er Israel som selv har drevet palestinerne til dette". Jeg for min del er bare glad de bare har hakker, maskingevær, granater og små raketter. De som lar islamistene få tilgang til større og farligere våpen leker med eksistensen av den vestlige verden.

Enig. Hamas har vist sitt sanne ansiktet og må dermed behandles som nazistene fra en tid vi hadde trodd er et tilbakelagt stadium, og som er minst lik opprørende - eller enda mer verre - enn ISIS hadde vært. Vi kan ikke lenge bortse fra denne barbariske fanatismen som har ledet mange vestlige ut i antisemittismens dal og gjort mange muslimer til tikkende bomber for omgivelsene. 

Nå er det 530,000 soldater i Israel. 

Selv IDF kjøper den mulige forklaringen på den totale overraskelsen om at et lite klikk hadde på egenhånd stått for angrepsforberedelsene og gjennombruddet samt forbrytelsene, de nylig hevdet å ha angrepet kommandofasiliteter "kommandoenheten Nachaba" ansvarlig for krigsutbruddet. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Ekspertkommentator skrev (4 timer siden):

Grensen for hva en jihad dødskult innebærer for de vantro har nådd et nytt ytterpunkt.

Nyheten om at flere barn under to år ble halshugget av islamistene er nå rapportert og konfirmet.

 

https://www.nationalreview.com/news/biden-claims-to-have-seen-pictures-of-hamas-terrorists-beheading-children/
image.png.7d4a8b26970c9f9d7fe8039fd543d534.png



Vanskelig å si når VG og afterposten er ferdig med å "konfirmere" dette og slå det bredt opp på forsiden. Kansje aldri. VG kjører nå i stedet på forsiden et oppslag om at Hamas nekter for dette. Dette er gravalvorlig at landets største avis bruker tid på å gi Hamas "rett til motsvar". Jeg vet ikke hva jeg skal si.

VG

image.png.1b39895dc3266cb295f5fc26b934d841.png
 

Fullstendig sinnsykt. Jeg håpet dette ikke var sant til det siste.

Ikke fordi jeg håpet det var falske nyheter for å sverte Hamas, men for de stakkars ungene og pårørende. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Da slipper vi å spekulere mere på hva som er Israel sin plan med Hamas,

“We will wipe out this thing called Hamas,” Gallant said in the Wednesday evening press conference. “Hamas — the Islamic State of Gaza — will be wiped from the face of the earth. It will not continue to exist. There will be no situation in which Israeli children are murdered and we all go about our business.”

Gallant described the Hamas onslaught as “the worst terror attack the world has ever seen.” And he cited “children bound together and murder, people burned, barbaric deeds that the Jewish people has not suffered since 1945.”

https://www.timesofisrael.com/gallant-vows-to-wipe-hamas-from-earth-after-the-worst-terror-attack-in-history/

Så når Hamas som organisasjon blir borte, hva med alle de som glorifiserer og støtter Hamas sine udåder? Vi har sett eksempler på det i mange land siste dagene. Tankegodset vil bestå om ikke noe gjøres.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Ekspertkommentator skrev (4 minutter siden):

Da slipper vi å spekulere mere på hva som er Israel sin plan med Hamas,

“We will wipe out this thing called Hamas,” Gallant said in the Wednesday evening press conference. “Hamas — the Islamic State of Gaza — will be wiped from the face of the earth. It will not continue to exist. There will be no situation in which Israeli children are murdered and we all go about our business.”

Gallant described the Hamas onslaught as “the worst terror attack the world has ever seen.” And he cited “children bound together and murder, people burned, barbaric deeds that the Jewish people has not suffered since 1945.”

https://www.timesofisrael.com/gallant-vows-to-wipe-hamas-from-earth-after-the-worst-terror-attack-in-history/

Så når Hamas som organisasjon blir borte, hva med alle de som glorifiserer og støtter Hamas sine udåder? Vi har sett eksempler på det i mange land siste dagene. Tankegodset vil bestå om ikke noe gjøres.

Når Hamas er borte vil det være så mange døde sivile i Gaza at hatet mot Israel mest sannsynlig vil nå nye høyder.

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sitat

Det israelske forsvaret forbereder seg på en bakkeinvasjon av Gaza, opplyser en talsperson for forsvaret ifølge Associated Press. 

– Vi forbereder oss på en bakkeinvasjon, opplyser en talsperson for forsvaret. 

Sitat

De israelske myndighetene har foreløpig ikke bestemt seg for om de skal iverksette bakkeinvasjonen, og forsvaret sier de venter på politisk klarsignal. 

https://www.tv2.no/direkte/hgd7e/krigen-i-israel-og-palestina/65278a422e055229137d8e5b/det-israelske-forsvaret-forbereder-bakkeinvasjon-venter-pa-politisk-klarsignal

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...