Gå til innhold

jahooo

Medlemmer
  • Innlegg

    244
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av jahooo

  1. jahooo

    Elbil-tråden

    Planlegger å montere ladeboks på en parkeringsplass ca 30 meter fra huset hvor jeg bor. Er det spesialfirmaer som tar seg av dette eller er det bedre å snakke med et vanlig eletriker firma? Noen forslag til type boks og spesielle hensyn jeg må ta?
  2. Ser at noen argumenterer for kjernekraft men da må vel prisene opp en del for at det skal være lønnsomt. Det går heller ikke på skinner for SMR reaktorer. The only company to have a small modular nuclear power plant approved in the US – cited by the Australian opposition as evidence of a “burgeoning” global nuclear industry – has cancelled its first project due to rising costs. The projected cost of the NuScale project had blown out from US$3.6bn for 720 megawatts in 2020 to US$9.3bn for 462MW last year. It had received about US$600m in government funding, but failed after securing subscriptions for only 20% of the required capital from a Utah-based consortium of electricity companies. NuScale’s share price fell nearly 30% after the announcement. Dette er en kostnadsøkning på 4 ganger per MW. Small modular nuclear reactor that was hailed by Coalition as future cancelled due to rising costs | Energy | The Guardian
  3. Så, hvorfor tror du Putin kom med denne åpenbare løgnen?
  4. Har Biden sagt noe om å skifte ut visepresidenten? Det kan bli helt avgjørende for hans sjanser at han har en VP med mer folketekke enn Kamala Harris.
  5. 300 kvm? Knapt på størrelse med en lagerbygning altså. 30x 10 meter.
  6. Hans taler og skriblerier på sosiale medier er ypperlige kilder. Jeg er iallefall ikke i tvil, basert på dette, at fyren kun tenker på seg selv.
  7. Logikken her er at vi ikke skal bygge noe form for industri i Sunnfjord eller andre steder i utkant Norge? Nå er det sikkert mulig at man ikke klarer å skaffe nok lokal arbeidskraft til selve driften men jeg kan garantere deg at det vil ha ringvirkninger for lokal leverandørindustri.
  8. Jeg antar at de dikter opp argumenter for å diskreditere prosjektet fordi de tapte kampen om utslippsløyvet.
  9. Gruven vil ha hundre ansatte i driftsfasen, som vil vare i mer enn en generasjon. Det blir en ikke ubetydelig bedrift i regionen.
  10. Nå vil jeg si at det har blitt stilt ekstremt mye krav til denne utbyggingen. Drakampen har vel pågått i 10 år.
  11. Jeg synes det er bedre at bransjen selv forsøker å finne innovative løsninger enn at staten skal subsidiere bort problemet. Da vil både den ene og den andre kreve at staten skal subsidiere deres miljøtiltak.
  12. Nå har Nordic Mining inngått en kontrakt med et selskap som heter Saferock for å bruke noe av avfallet til å produsere sementbindemiddel. Engebø Rutile & Garnet AS inngår intensjonsavtale med Saferock - Engebøprosjektet (Engebø Rutile and Garnet) (engeboprosjektet.no) Andre bruksområder blir også vurdert. Ref denne presentasjonen. Microsoft PowerPoint - MS-190430_Deponileaflet (d2zbxcnktjvvs5.cloudfront.net)
  13. Det er selvsagt trist at enkelte sliter med økonomien men jeg tror velferdsgodene i dette landet er mer enn nok til at ingen trenger å sulte ihjel. Jeg reagerte både på at mannen i artikkelen røyker og har bil. Og hva var disse 1200 kroner i måneden til inkasso?
  14. Ser man kynisk på det så har økt eksport kapasitet vært en gullgruve for Norge da vannkraft ressursene har fått en mye høyere verdi. Baksiden av medaljen er selvsagt at vi som ikke har inntekt fra denne bransjen taper på det. Da er det imidlertid en trøst at vannkraft stort sett er eid av stat eller kommuner. Vi kan jo dra sammenligning til fisk. Fisk er i dag ekstremt dyrt i forhold til kjøtt. Hadde vi ikke eksportert fisk så hadde sannsynligvis prisene vært mye lavere men da ville også en hel næring mistet sitt inntektsgrunnlag.
  15. "De ondsinnede anklagene mot Jackson Hinkle - nynazist?!" Det har gått inflasjon i å anklage personer eller grupper for nazisme. Russland og mange av deres støttespillere legitimerer en krig med denne typen beskyldninger. Jackson Hinkle har tatt Russland i forsvar og får derfor smake litt av egen medisin.
  16. Vitsen er vel at unge troner suverent på toppen i ulykkesstatistikkene og at ulykkene blir mer alvorlig jo tyngre bilene er.
  17. Hvor mange uskadde skip har russerne igjen i Svartehavet?
  18. "Hvor skal man ta tak i dette?" Interessant spørsmål. Om ikke Israel hadde hevnet terrorangrepene på en måte som også går utover sivile så hadde Hamas sittet igjen med svarteper.
  19. "Uansett hvor mange slike videoer som dokumenteres kan vi være bra sikker på at endel i vesten vil si at "Men det Israel som har drevet palestinerne til dette". " Denne krigen er mindre sort/hvit enn Russland/Ukraina krigen.
  20. Vel, for å sette det på spissen. Om en barnehageansatt blir anklaget og tiltalt for pedofili så lar man ikke vedkommende fortsette jobben inntil dom foreligger.
  21. Om artikkelen inkluderte intervjuer med hundrevis av personer under meget strenge vilkår og det i tillegg var mange forskjellige anklagere, så ville jeg permittert vedkommende på flekken.
  22. En av kvinnene gikk til et voldtektsmottak dagen derpå og beviser fra dette besøket ble lagt frem i artikkelen. Det må vel kunne kalles en fersk anklage selv om vi ikke har hørt om den før.
  23. At bevisbyrden er høy i en rettsal betyr ikke at bevisbyrden er like høy i det sivile liv. Et eksempel fra UK er fotballstjernen Greenwood. Han ble kastet ut av laget og NIKE sa opp sine personlige avtaler etter at han ble arrestert og tiltalt for vold mot samboer. Saken ble til slutt henlagt men Manchester United har likevel skjøvet han ut i kulda, sannsynligvis fordi alle "vet" at han egentlig var skyldig.
  24. Var det 300 vitner som stod frem og anklaget Saville etter at ITV avslørte hans utukt? Tror du de fleste av disse lyver siden de ikke gikk til politiet tidligere?
×
×
  • Opprett ny...