Gå til innhold

Elon Musk kjøper Twitter for 44 milliardar dollar


Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Anbefalte innlegg

debattklovn skrev (5 timer siden):

Du vet like godt som meg hva looting fører til. Drap, vold, brannstifting og ødelegging av eiendom, eiendeler og liv. Om man ved å bruke advarsler bare kan redusere dette noe, så er det vel verdt det. Så får heller de som mistolker med vilje ha det så godt i safe spacene sine. 

Jeg kjenner dette uttrykket bedre enn deg fordi det er et gammelt uttrykk brukt blant rasistiske politi mot svarte «looters» igjennom civil rights bevegelse.  Uttrykket betydde at politiet og vigilanter kunne bruke vold mot svarte looters
 

He accused "young hoodlums, from 15 to 21", of taking "advantage of the civil rights campaign" that was then sweeping the United States. Having ordered his officers to combat the violence with shotguns, he told the press that "we don't mind being accused of police brutality

https://en.m.wikipedia.org/wiki/When_the_looting_starts,_the_shooting_starts

Det er mulig at Trump bare spøkte men det er ignorant å tro at folk ikke ville tolke det som sitt mest velkjent bruk. 

 

 

 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Aiven skrev (51 minutter siden):

eksemplifisert i denne tråden hvor alle som kritiserer Twitters sensurpolitikk blir anklaget for å være Trumptilhengere

Blir de det, da?

 

Aiven skrev (51 minutter siden):

Du har gode læremestere på dette forumet når det gjelder å henge seg opp i fiendebilder av "hvem folk er", framfor å tale sak.

Brukeren du siterte talte sak. Å bruke begrepet "trumptilhenger" i denne konteksten er ikke det samme som å si "hvem folk er". Jeg kan si "jeg er sjokolade-fan", men det sier da ikke så mye om hvem jeg er, gjør det vel?

Endret av AtterEnBruker
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Plugin for å skjule view counts, likes etc. tilgjengelig nå til Firefox og straks Chrome. Jobbes med plugin som skjuler kun view counts og. UI-designet nå er ganske så ille etter view count kom i går, så forhåpentligvis kommer det raskt.

Musk hinter forøvrig i dag til at likes skal gjøres privat på Twitter, og at det skal innføres flere type reaksjoner enn å trykke liker.

Håper ikke det skjer egentlig, jeg liker godt med Twitter at det er simpelt og ikke så mange valg for alt. Har alltid tenkt det er hva mange synes er blant det mest appellerende med plattformen. Mest mulig fokus på innhold og lite glorete greier. Savner liksom ikke muligheten til å trykke 😂 og 😡 på innlegg.

FkrMB1PUYAAiGeL?format=jpg&name=medium

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Mr. President™ skrev (8 timer siden):

Og disse finner du på alle sider av debatten.

Ikke på langt nær med like mye ressurser og innflytelse. Det er derfor om du spør den gjengse nordmann vil vedkommende ha ganske ferdigsnekra meninger rundt politkk, spesielt Trump.

Sitat

Det er neppe så svart-hvitt som du får det til å være. Du må gjerne finne noe godt å si om Trump, men når summen av alt er klart negativt av veldig gode belyste grunner så er det ikke rart at folk reagerer på andre som er så opptatte av å sette ham i et godt lys. Du kan finne noe positivt å si om selv historiens verste mennesker, det betyr ikke at vedkommende fortjener noe skryt for det. Husk at standardene skal være mye høyere i slike maktposisjoner.

Når du nevner Trump i samme ordelag som "historiens verste mennesker" illustrerer det mitt poeng om at folk blir tungt påvirket av medienes kondisjonering. VG som smelte forsiden med hitlerbart på mannen og resten som kom med konstante bekymkringer om det tredje rike var underveis. Om vi ser noe mer nøkternt på det så er jo bare helt ute på viddene.

Hensynløs forretningsmann? Jepp.

Grådig kapitalist? Jepp.

Flåsete i kjeften? Jepp.

Generelt usmakelig type? Jepp.

På nivå med historiens despoter som massakrerte millioner av mennesker gjenomm brutal erobring eller bedrev regelrett massetortur? Vær så snill..

Tar en kikk bak alt snakket om Trump, og ser på hva mannen faktisk gjorde på godt og vondt, er det krystallklart at å sammenligne med Hitler, Pol Pot, Idi Amin, Djengis Khan, Ivan Den Grusomme, etc så er helt absurd. Det er like absurd å beskylde en som påpeker dette for være en Trumpsupporter, når motivet er å sette ting i riktig perspektiv.

Sitat

Hva er egentlig woke og hvorfor blir det dratt frem så ofte av høyre-siden? Det blir stadig brukt som et trumf-kort av høyresiden som om det er et argument som betyr noe. Det gjør egentlig ikke det, hvis det skal være woke å ha en litt mer moderne tankegang, gjerne basert på vitenskap, men som du er uenig i fordi de ikke samsvarer med den tradisjonelle virkeligheten, ja da trenger vi egentlig woke. For det er det som gjør at verden beveger seg fremover, det har det gjort siden tidenes morgen.

Woke har jeg diskutert en del her allerede, og føler ikke at jeg har tid til å kaste meg inn i enda en runde i denne tråden. Kanskje vi kan ta den ved senere anledning.

Sitat

Det er ikke så vanskelig å kritisere mennesker og ideer som er i mot vaksiner, ikke tror på menneskeskapte klimaendringer osv. da vi lener oss på vitenskapen. Hvis motargumentet da er at 95% av alle verdens forskere er libtards og har en eller annen agenda som gjør at de av en eller annen grunn tjener penger på det så blir det litt tynt uten å ha noe fysiske bevis for det. Du må gjerne være skeptisk til nye vaksiner og alt av medisiner forsåvidt, det er tross alt bivirkninger forbundet med selv paracet. Men når statisikken er så klar som den er i forhold til hvor liten risikoen med en vaksine er samtidig som vi også vet at risikoen uten en vaksine er enda høyere så blir det for dumt å argumentere i mot. Spesielt når for eksempel covid-vaksinen skal får skyld for alt av dødsårsaker fordi det plutselig ikke eksisterer andre sykdommer mer. 

Nå appellerer du til disse ekspertene igjen som et uangripelig faktum. Nå er det ikke vitenskap i seg selv som er problemet, snarere applikasjonen og presentasjonen av dette. Vi fikk høre gjennom det offentlige narrativet at:

-Vaksinene skulle beskytte mot sykdom og smitte.

-Vaksinen var trygg og ferdig testet.

-Et enkelt skudd så var en godt sikret.

-Covid pass var en konspi-teori.

-Hvordan Covid sansynligvis vill føre til massedød i her til lands.

-Spådommer om temperaturøkning.

-Det ville ikke bli noen strømkrise.

 

Som i beste fall har vist seg å være sannhet med modifikasjoner. Nå tilsier ikke det at den andre siden har automatisk rett heller selvsagt, hvor en kunne lese rene sci-fi horrorscripts om vaksinene eller komplett ukritisk lojalitet til Trump.

Vi ser denne globale polariseringen rundt disse emnene fordi vi er grunnleggende sett fortsatt flokkdyr, eller stammefolk, så det å søke bekreftelse, trygghet og tilhørighet til sin gruppe blir høyere pri enn hva som faktisk er sant. Om en tror at det gjelder kun "den andre siden" så lurer en bare seg selv. Derfor stresser jeg dette med å ha en så objektiv og nøytral tilnærming til saker i utgangspunktet, aldri følge noen blindt og komme til selvstendige konklusjoner. Nå er selvsagt ikke det lett i en hektisk hverdag, men en kan ha det som ideal.

 

 

 

Sitat

Vær kritisk, men back det opp med data, ikke følelser.

Selvsagt, men jeg tør påstå at følelser, på et mer ubevisst plan, kan påvirke ens tolkning og bruk av hva enn data som skulle være. Mitt inntrykk av denne tråden er at det mye følelsesstyrte utbrudd mot Musk blant annet. 

Endret av Crooked Cracker
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Reuters skriver i en eksklusiv sak med to kilder at Twitter, etter sigende på ordre fra Musk, har fjernet funksjoner tilgjengelig for å forhindre selvmord. Ingen kommentar fra Twitter foreløpig. Det er vel i saker som dette det ville vært positivt om Musk ikke hadde lagt ned kommunikasjonsavdelingen, slik at de kunne besvare dette.

Exclusive: Elon Musk orders removal of Twitter suicide prevention feature, sources say
https://www.reuters.com/technology/elon-musk-orders-removal-twitter-suicide-prevention-feature-sources-say-2022-12-23/

Sitat

Twitter Inc removed a feature in the past few days that promoted suicide prevention hotlines and other safety resources to users looking up certain content, according to two people familiar with the matter who said it was ordered by new owner Elon Musk.

The removal of the feature, known as #ThereIsHelp, has not been previously reported. It had shown at the top of specific searches contacts for support organizations in many countries related to mental health, HIV, vaccines, child sexual exploitation, COVID-19, gender-based violence, natural disasters and freedom of expression.

Its elimination could add to concerns about the well-being of vulnerable users on Twitter. Musk has said that impressions, or views, of harmful content are declining since he took over in October and has tweeted graphs showing a downward trend, even as researchers and civil rights groups have tracked an increase in tweets with racial slurs and other hateful content.

Twitter and Musk did not respond to requests for comment on the removal of the feature.

Sitat

Washington-based AIDS United, which was promoted in #ThereIsHelp, and iLaw, a Thai group mentioned for freedom of expression support, both told Reuters on Friday that the disappearance of the feature was a surprise to them.

AIDS United said a webpage that the Twitter feature linked to attracted about 70 views a day until Dec. 18. Since then, it has drawn 14 views in total.

Damar Juniarto, executive director at Twitter partner Southeast Asia Freedom of Expression Network, tweeted on Friday about the missing feature and said "stupid actions" by the social media service could lead his organization to abandon it.

Reuters could not immediately establish why Musk would order the removal of the feature. The sources with knowledge of his decision declined to be named because they feared retaliation. One of them said millions of people had encountered #ThereIsHelp messages.

Eirliani Abdul Rahman, who had been on a recently dissolved Twitter content advisory group, said the disappearance of #ThereIsHelp was "extremely disconcerting and profoundly disturbing."

Even if it was only temporarily removed to make way for improvements, "normally you would be working on it in parallel, not removing it," she said.

In part due to pressure from consumer safety groups, internet services including Twitter, Google and Facebook have for years tried to direct users to well-known resource providers such as government hotlines when they suspect someone may be in danger.


Tidligere i dag skrev Insider at deres undersøkelser viser at innhold relatert til selvskading og innhold som glorifiserer selvmord har økt kraftig og er blitt svært utbredt, og at dette har vært et problem på Twitter lenge. Eksperter bekymrer seg for at kraftige kutt på moderering gjør at slikt innhold blir stående i mye større grad enn før. Heller ikke her har Twitter eller Musk svart på henvendelse.

Graphic self-harm content is thriving on Twitter in the era of Elon Musk, an Insider investigation found.
https://www.insider.com/twitter-struggles-to-contain-self-harm-content-2022-12

Sitat

Banned content is widespread, despite clear policies and a claim from Musk that he made child safety the site's "top priority" on taking over.

Anything glorifying self-harm is notionally banned from Twitter — but Insider easily found examples of every banned category of content. Outside researchers shared further examples showing the scale of the issue.

The problem of such content spreading is not unique to Musk's tenure, which began in late October. But experts have voiced concern that his moves to roll back moderation on the platform have left Twitter less able to react.

Sitat

In December, Insider found dozens of photos and videos of self-injury, some including gory imagery of profusely bleeding wounds. Insider is not reproducing the imagery.

Some posts were widespread, with likes from more than 500 other accounts. Self-harm hashtags were also full of jokes and memes making positive references to the practice.

Insider made repeated requests for comment on this story, including to Musk directly, but did not receive a response. Musk closed Twitter's communications department when he took over.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Elon Musk jobber nå fulltid med UI-design på Twitter. Kun to små problemer med det. Det ene er at han kanskje heller burde brukt tida på å være CEO for ikke bare Twitter, men også Tesla og et par andre selskaper. Det andre er at han åpenbart ikke kan en dritt om UI-design.


Ja, og så et tredje problem. Dette er ikke humor jeg forbinder med en intelligent og voksen person.

image.png.c0e40df3fbea6ac04f2253094c8ce55c.png

image.png.6f1cfaad98e446f1543f9a8649af0355.png

 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (4 timer siden):

Reuters skriver i en eksklusiv sak med to kilder at Twitter, etter sigende på ordre fra Musk, har fjernet funksjoner tilgjengelig for å forhindre selvmord.

Fjerne selvmordslinjen samtidig som hans trofulle småinvestorer taper familieformuen?

Jepp, det høres ut som Elon Musk.

Endret av uname -i
  • Liker 5
Lenke til kommentar
10 minutes ago, uname -i said:

Dert påstås at personlige data for 400 millioner Twitter-brukere er på avveie. Telenfonnumre og email-adresser. De som stjal infoen prøver å presse penger av Musk.

Om dette er sant så er det helt utrolig. Ikke en dag går uten at noe helt sprøtt skjer i dette klovne-showet.

 

Elon er i så fall rævpult av EU grunn GDPR. Han sparker hele sikkerhetsavdelingen og etterpå skjer dette. Twitter har da mest sannsynlig ikke gjort alt i sin makt for å forhindre at data kommer på avveie = risikerer bot. 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
The Very End skrev (2 minutter siden):

Elon er i så fall rævpult av EU grunn GDPR. Han sparker hele sikkerhetsavdelingen og etterpå skjer dette. Twitter har da mest sannsynlig ikke gjort alt i sin makt for å forhindre at data kommer på avveie = risikerer bot. 

Jeg aner ikke om dette skjedde under Musk og om det er en konsekvens av hans ville kostreduksjonser. Eller om det er oppspinn hele greiene.

Uansett er det hans problem nå. I tillegg til de mange anonyme kontoene som står i fare for å bli doxxet som for eksempel kritikere av Putin og CCP. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
On 12/22/2022 at 11:50 AM, DrAlban3000 said:

Nå er det et stykke fra det å akseptere folk med en annen seksualitet eller folk som vil være et annet kjønn, til det å innføre en doktrine for deg. Det er derfor debatten blir så sur, fordi de som ikke ønsker disse doktrinene/kommunisme/venstrehelvete - kall det hva du vil.

Det er de som vil regulere! Det er de som vil at "dette" ikke skal være lov, det er de som skal instramme. Hver gang! Se til USA, hvor polene nå er så tydelige de kan få blitt. Bøker blir bannet, kjønnsdebatten skøvet under teppet, mennesker som ønsker inkludering blir kalt barneovergripere fordi de har penis og kjole.

Så debatten handler i økende grad om kontroll. En side er kontrollerende idag omtrent i alle former de kan. Er det de du er redd for? Jeg og.

 

Bilde av musk for å holde meg til tråden:

 

Ghislaine Maxwell Asked Elon Musk to Destroy Internet: Report

Kontroll er en av hjørnesteinene i politikken, som de 20% av amerikanerne som anser seg for å tilhøre utkanten (woke/alt right) er veldig opptatt av. I mitt tilfelle er det mye lettere å kritisere venstresiden da jeg ser på meg selv som en av dem.

Mange ideer og tanker som er fundamentalt positive har blitt brakt til det ekstreme av det nye venstre. Selvfølgelig driver den amerikanske høyresiden med mye galskap, men slik jeg ser det, har det nye venstre langt mer innflytelse. Store deler av etablissementet og selskapene har brukt store summer på å støtte identitetspolitikk. Men hvordan man bekjemper urettferdighet i samfunnet er et komplisert spørsmål uten et åpenbart svar. Hvordan man løser det er et politisk spørsmål med mange ulike innfallsvinkler, og å så undervise i identitetspolitikk på skoler og arbeidsplasser høres for meg ut som indoktrinering.

Apropos Musk, når jeg ser det bildet, har jeg vanskelig for å tro at moren hans jobbet som modell.

On 12/22/2022 at 11:37 AM, uname -i said:

Beklager, det kan se sånn ut siden du hadde det siste innlegget før jeg skrev mitt. Det var mer en refleksjon over det siste døgnets avsporinger.

Må ha vært et dårlig timet innlegg på siden min. God jul og godt nytt år!

Endret av Bastu
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Crooked Cracker skrev (På 23.12.2022 den 23.10):

Når du nevner Trump i samme ordelag som "historiens verste mennesker" illustrerer det mitt poeng om at folk blir tungt påvirket av medienes kondisjonering. VG som smelte forsiden med hitlerbart på mannen og resten som kom med konstante bekymkringer om det tredje rike var underveis. Om vi ser noe mer nøkternt på det så er jo bare helt ute på viddene.

Her har du misforstått kraftig. Å nevne noen i samme ordelag har ikke en forhåndsbestemt betydning. Les det jeg skrev på nytt. Jeg har ikke skrevet at Trump er på det nivået, du gikk fullstendig glipp av poenget.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
kremt skrev (8 timer siden):

De seneste "rykter" ser ut til å hevde at twitter var drevet av CIA. Tanker rundt dette?

Jøss! Hvor skal vi begynne?

CIA hadde aldri solgt seg selv til Elon Musk. Dersom Twitter var myndighetsstyrt, ville de aldri tillatt salg av selskapet. Aldri!

Det faktum at verdens rikeste mann kunne komme ruslende og kjøpe opp hele Twitter i ren spontanitet (og frustrasjon?), er et klokkeklart bevis på myndighetene hverken da (eller nå), styrte skuta!

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...