Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
57 minutes ago, Markiii said:

Det er kanskje litt sjansespill. Jeremy Corbyn som ledet partiet før støtter russisk nazisme og imperialisme, mens han som leder det i dag støtter Ukraina og er ikke nazist.

Det er nesten som nazi er på venstre siden eller hva? Det spiller liten rolle i dag siden høyre og venstre ikke har den samme betydningen lenger, men det er alltid artig når selvmotsigelser stadig oppstår men at man forsatt tror nasjonal sosialisme er på høyre siden.

Endret av Everket
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det ryddes fortsatt plass til valget i russland:

https://www.tv2.no/nyheter/utenriks/mener-putin-er-for-snill-domt-til-fengsel/16402259/

Igor Girkin er dømt til fire års fengsel i en domstol i Moskva.
– Dommen har kun ett mål: Å isolere Girkin før det russiske presidentvalget, samt roe ned de nasjonalistiske kreftene i Russland, sier Inna Sangadzhieva i Den norske Helsingforskomité til TV 2.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (43 minutter siden):

Det er alvorlig krise i USA, men jeg synes du forskutterer utfallet alt for tidlig.

NATO må forberede seg på at alliansens ryggrad, USA praktisk talt faller ut av alliansen i alle spørsmål om Ukraina. At USA ikke innser at kampen om den vestlige demokratiske verdens framtid utspiller seg hovedsaklig i Ukraina nå er en tragedie, men rest-NATO kan ikke bare gi opp hele vår framtid av den grunn. Vi må mangedoble vår støtte til Ukraina og heller ta diskusjonen om USAs fravær i etterkant. Rest-NATO må ruste opp VOLDSOMT! Som forsvarsjef Eirik Kristoffersen sa for et par dager siden - Vi har dårlig tid!

NAMMO må ikke tredobles - det må tidobles og det på rekord-tid. Ingen offentlige anbudsprosesser, utredninger, høringsrunder og trege prosesser. Pengene må på bordet i dag og spaden må stikkes i jorda i mårra. Som i et besluttsomt autokrati. Defence-delen av Kongsberg-gruppen må få samme ekspressbehandling. Resten av Europa må gjøre det samme.

Hvis rest-NATO skal forsvare verdensfreden uten USA så bør det gå kaldt nedover ryggen på enhver av disse statslederne. Eirik Kristoffersen har underkommunisert hvor dårlig tid vi har. Nå "brenner det på dass".

Hvordan? Det er for mange lover i vegen og for mange inkompetente politikere i en økonomisk krisetid med et marked som er villig til å selge komponenter til et land som kan bruke disse for å angripe de veldige landene disse kom fra! Da Sverigedemokratene ville ha statlige garantier for den svenske forsvarsindustrien, kunne man i sjokk se hvor ufattelig uforberedt europeerne er; de kaller dette "krigsøkonomi" selv om dette ikke er riktig! Det var statlige garantier for militærindustri under hele den kalde krigen!!! 

Det Norske Akademis Ordbok definerer en krigsøkonomi som «at (en stor del av) økonomisk virksomhet i et land er underlagt statens krigsbehov (f.eks. behov for å produsere krigsmateriell)».

Dette er den sanne definisjonen bak ordet krigsøkonomi. Det eksisterer ikke i Sverige eller andre vestlig land, og det er bare et enslig land som har avdelt betydelige ressurser for produksjon av krigsmateriell for statens krigsbehov; det er IKKE USA - det er Tyrkia. Tross all økonomisk misere i lang tid - vi har reportasjer om dødsfall i skipsverft som FAEN MEG BYGGE FERGER FOR SKATTPENGENE FRA NORGE!!!!! i Tyrkia - har tyrkerne nå jagerfly - treningsfly - stridsvogn - nærmest alt de kunne ha - under prøve eller produksjon. Alle har kuttet for meget, og det har oppstått et meget stort problem med fiktive kostvekst og ukontrollerte profittbesatte økonomer fordi altfor mange prosjekter ligges ned eller blitt for tidskrevende. 

Det hjelper ikke med massevis av penger her og nå; politisk vilje måtte til. Tyskerne har først i dag - snart TO ÅR siden de ønsket å utvide forsvarsbudsjettet med et stort sprang - omsider en opprustningsplan som kan gjennomføres på kort varsel. 

Norge må rustes opp så raskt som mulig. Det viktigste er å få skikk på de eksisterende styrkene man har, og man må deretter ha 3 % til 4 % av landets BNP på Forsvaret, og det burde være mulig å bruke Oljefondet for våpenkjøp. 

Men hvem? Støre er for risikomotvillig. Solberg er for grisk. Vedum er bare dum. 

HVEM!!! 

  • Innsiktsfullt 7
Lenke til kommentar

Space wars: Europe’s master plan to counter Elon Musk’s Starlink – POLITICO

Vi trenger IRIS². Nå. Det mener "Infrastructure for Resilience, Interconnectivity and Security by Satellite". Noen av satellittstjenesten kan bli tilgjengelig gjennom eksisterende satellitter i året 2024, men det vil være først i 2027-28 vi kan ha et nettverk av små satellitter under fellesstatlige kontroll. Her burde Norge går tungt inn fordi i vårt land vil satellittkommunikasjon være av størst viktighet for det nasjonale forsvaret ettersom det vil være mulig å spre styrkene og samtidig ha disse under sentral ledelse. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

https://nationalinterest.org/blog/buzz/jas-39-gripen-actually-battled-chinas-air-force-simulation-and-won-208835

JAS 39 Gripen Actually Battled China's Air Force in a Simulation and Won

https://bulgarianmilitary.com/2024/01/12/over-40-su-27s-killed-by-12-gripens-in-beyond-visual-range-fight/
Over 40 Su-27s ‘killed’ by 12 Gripens in beyond visual range fight

 

 

Simulasjoner må alltid tas med en stor neve salt. Likevel er dette simuleringer basert på "ekte" øvelser mellom Thailand og Kina og deres faktiske flystyrker. Ikke bare datasimulasjoner.

I øvelsen mistet Thailand 9 Gripen mens Kina mistet 41 Su-27. Su-27 er ikke det beste flyet Kina har, men er et av de mest robuste og har gode BVR (beyond visual range)-egenskaper og rekkevidde. De nyere selvbygde flyene deres har flust av problemer. De ønsker nok ikke å risikere å vise hva de kan eller ikke kan, under simulert kamp.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 minutt siden):

1000_JAS_Ukraine.thumb.jpg.597fb735215f106ae660ddeafc656640.jpg



Gripen i ukrainske farger.

Snart... veldig snart :)

Ni har trots alt lovat, Sverige!

Lite trolig at de første ukrainske Gripen-flyene kan være operativt før sommeren 2024. 

14 Gripen-fly utleide til Tsjekkia skal returneres til Sverige når 24 F-35 fly leveres i 2029-2033, men om disse skal leveres til Ukraina i 2024-2025 må erstatningsfly hentes inn. Dessverre er USA den eneste kilden. Sverige har bare 74 Gripen, men heldigvis har Saab startet masseproduksjonen av Gripen-E/F - den første leveres i oktober 2023, 70 nye E/F fly har blitt beordret, spesielt etter man hadde skiftet om til ferdigproduksjon fremfor modifisering. Hvis Saab kan påskynde produksjonen og ha et par dusin fly klar allerede i 2024, kan eldre fly sendes til Ukraina. Det er minst et dusin ledige fly hos Saab som kan hentes fram. 

Ukraina trenger minst tretti til femti Gripen-fly i 2024-2028, disse kan erstatte Su-24 og Su-25 som angrepsfly mens F-16 kan erstatte Su-27. 

Ikke-stealth angrepsfly med kapasitet for stand-off våpensystemer har blitt etterspurt på nytt. Så Saab kan vinner til seg nye kunder med sine E/F flyene i 2025-2035 og kanskje utvikle deres første dronejagerfly basert på Gripen. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
19 minutes ago, JK22 said:

Ukraina trenger minst tretti til femti Gripen-fly i 2024-2028, disse kan erstatte Su-24 og Su-25 som angrepsfly mens F-16 kan erstatte Su-27. 

Er ikke Gripen overlegen F-16 når det gjelder BVR egenskaper? Leste litt om Gripen på wiki, og husker norske piloters erfaringer under evalueringene når F-35 ble valgt, at det er et bedre fly enn F-16 på de fleste parametre. Det har bla en glimrende radar, samt Meteor missiler som er minst like bra som AMRAAM ut fra specs. Faktisk bedre vil jeg påstå.

Her har svenskene en gyllen mulighet til å fylle ordrebøker tiår frem i tid hvis de pusher Gripen inn i Ukraina og det resulterer i et havarert russisk luftvåpen.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Flere bilder fra vrakstedet er synlig; har sett at det er fire døde med intakte kropper og rester etter trolig mellom et og to dusin mennesker. Et flykrasj er i virkeligheten en gigantisk versjon av en bilkrasj i 200 km/t, bilføreren vil bli sterkt maltraktert av metallrester og annet når bilen nærmest tilintetgjøres, slik at vedkommende kuttes og rives opp. Det er stort sett strimler etter de fleste døde. Når du sitter i et fly idet et krasj skje, vil mesteparten av skadene på menneskekroppen kommer fra omgivelsene med mye skarpe metall og løsgjenstander. Hender kunne sees, alt annet er for grotesk å vises. Døden kom momentant.

Det var flere om bord enn bare flybesetningen. Og rester av klær som vises, ser ikke ut til å komme fra russiske uniformer for både flypersonell og soldater. Det blir mer og mer klart at det ikke var last om bord i flyet som kan ha fraktet et ukjent antall mennesker. Selve vrakstedet med skroget som hadde eksplodert, var meget bar - som tyder på at flyet var "tom" da det var truffet, med mulig unntak av passasjerer som kan ha vært om bord. 

På ukrainsk hold spekuleres om at de kan ha blitt forledet til å skyte ned flyet i troen om at det var et viktig mål uten at dets status som fangetransport har blitt kjent. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
Everket skrev (6 timer siden):

Det er nesten som nazi er på venstre siden eller hva? Det spiller liten rolle i dag siden høyre og venstre ikke har den samme betydningen lenger, men det er alltid artig når selvmotsigelser stadig oppstår men at man forsatt tror nasjonal sosialisme er på høyre siden.

Sjølv om det er skilnader finn ytre venstre og ytre høgre saman i mange saker.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

russisk familie som mistet faren sin til krig(generalen som sendte han inn i døden i hvitt skjegg) har fått en laptop.
Faren hadde antagelig stjel en laptop til familien fra Ukraina som åpenbart ikke kom frem til russland.
Hvilken glede.

image.png.cc4359df22e476313ef4ecab0b04dd3b.png

russland er ett ødelagt land..

Endret av aklla
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
4 hours ago, JK22 said:

Flere bilder fra vrakstedet er synlig; har sett at det er fire døde med intakte kropper og rester etter trolig mellom et og to dusin mennesker. Et flykrasj er i virkeligheten en gigantisk versjon av en bilkrasj i 200 km/t, bilføreren vil bli sterkt maltraktert av metallrester og annet når bilen nærmest tilintetgjøres, slik at vedkommende kuttes og rives opp. Det er stort sett strimler etter de fleste døde. Når du sitter i et fly idet et krasj skje, vil mesteparten av skadene på menneskekroppen kommer fra omgivelsene med mye skarpe metall og løsgjenstander. Hender kunne sees, alt annet er for grotesk å vises. Døden kom momentant.

Det var flere om bord enn bare flybesetningen. Og rester av klær som vises, ser ikke ut til å komme fra russiske uniformer for både flypersonell og soldater. Det blir mer og mer klart at det ikke var last om bord i flyet som kan ha fraktet et ukjent antall mennesker. Selve vrakstedet med skroget som hadde eksplodert, var meget bar - som tyder på at flyet var "tom" da det var truffet, med mulig unntak av passasjerer som kan ha vært om bord. 

På ukrainsk hold spekuleres om at de kan ha blitt forledet til å skyte ned flyet i troen om at det var et viktig mål uten at dets status som fangetransport har blitt kjent. 

 


Hvor er alle kroppene, dog? Det skal være 74 stykk. 17 av de angivelige døde på listen er i live, og i Ukraina.

Russland sier nå at de advarte Ukraina 15 minutter før. Det ville uansett være alt for sent. Jeg har heller ikke sett Ukraina si definitivt at det var de som skjøt det ned?

Enten lyver Russland, og/eller så har de begått en ny krigsforbrytelse.



https://edition.cnn.com/2024/01/25/europe/russian-plane-crash-belgorod-ukraine-intl/index.html

Only five bodies delivered to Belgorod morgue after mysterious Russian plane crash, Ukrainian intelligence suggests

 

 

 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det er vel en mulighet at russland har manipulert stedet før de publiserte bildene JK22 har sett/refererer til.
Altså, fjernet last og lagt til lik.
Etter hva jeg forstår stammer bildene fra ett par dager etter krasjen.
De har tross alt mer enn nok lik å ta av til å iscenesette at det var POW eller andre om bord.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...