Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

50 AASM bomber per måned betyr 600 bomber gjennom året. Det er altfor lite etter min mening, og nok et bevis på at den europeiske militærindustrien har seriøse problemer. AASM er forresten ikke som JDAM, fordi dette innbar langt større ombygging enn både JDAM og JDAM-ER av bombekjernen basert på en fransk lisensprodusert Mk 82. Og vet du hva?!! Produksjonen ble nemlig nedlagt i 2011 slik at den franske ordren som opprinnelig var på 4,200 stykker, bli kuttet ned til bare under 1,200 stykker! Da det franske flyvåpenet vil få flere nye, var de tvunget til å kjøpe direkte fra USA, og kunder som vil ha AASM, var likedan nødt til å kjøpe amerikansk. 

I 1996 var 3 % av Frankrikes BNP for forsvar, i 2010-årene var det bare halvparten av dette, og nyliberalistenes forsvarskuttene i Macrons første presidentperiode var så dyptgående, at stabssjefen for de væpnede styrkene gikk av i protest i juli 2017. I 2022-2023 var det oppdaget til manges sjokk - også i det franske forsvarsdepartementet - at nedkuttingene hadde gått så langt, at hæren var i ferd med å bli et museum av motoriserte kampkjøretøyer mens flyvåpenet måtte konkurrere med andre lands flyvåpen om Macrons oppmerksomhet - og marinen var kuttet til et minimum - det laveste på 500 år. 

Europeerne forstår nå at Trump representere en alvorlig trussel mot dem om han skulle velges i november 2023, og har ikke bare sagt fra til den amerikanske makteliten som har begynte med å fatte eventuelle konsekvenser, men også begynte med å innse at de hadde gått altfor langt. Så langt med forsvarskuttene og nedleggelse av militærindustri at man er meget svakt stilt i møte med Russland. Og amerikanerne nølt ikke med å påpeke dette for europeerne, som sviktet sine allianseforpliktelsene ved ikke holde Artikkel 3, som burde ha vært en betingelse for Artikkel 5. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gibblay skrev (3 timer siden):

Det er bombekits som lar vanlige bomber fly 60-70 km av det jeg har lest. Type JDAMS og de russiske glidebombene.

Egentlig er de noe bedre, for i tillegg til GPS/INS har det franske kittet også IR-søker. Dermed er den ikke så lett å forstyrre som vi har hørt er gjort med JDAMS. Nå vet vi vel ikke hvilken versjon som Ukraina får, men vi kan håpe at det omfatter også modellen med IR. De har også en booster motor for denne, og den er selvsagt meget interessant for Ukraina ettersom de da kan slippe den på lengre avstander. Integrasjon mot både Sukhoi/MIG skal være klar.

Endret av Jalla21
  • Liker 5
Lenke til kommentar
On 18.1.2024 at 8:21 AM, Jalla21 said:

Det er bare å slappe av. Regjeringspartiene ville ikke stemmer for et slikt forslag fra opposisjonspartiene CDU og CSU. Med andre ord et politisk spill på barnehage nivå. 

Får håpe du har rett. Det med at  langtrekkende våpen blir "holdt tilbake" er for meg ikke så lett å forstå logikken bak, eller er det «noe» eller mye vi ikke vet her?
Hvor mye vil etterretningen dele om funn som kan påvirke livene våre radikalt? https://global.espreso.tv/russia-ukraine-war-nato-calls-on-western-civilians-to-prepare-for-war-with-russia 
 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Sitat

 

Nå foreligger det et lovforslag fra det russiske innenriksdepartementet om at utlendinger i Russland må avgi en «lojalitetserklæring» til Russland. Hvis forslaget vedtas og også gjøres gjeldende for utenlandske pressefolk, vil disse måtte respektere russisk innenriks- og utenriks- politikk.

Det kan bety at NRK må stenge sitt kontor i Moskva, fordi et slikt krav kan bety en krenkelse av NRKs samfunnsoppdrag.

 

https://www.nrk.no/ytring/kreml-kan-kreve-nrks-lojalitet-1.16722079

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Quote

Tysklands forsvarsminister advarer om at Ukraina-krigen kan spre seg

 

Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius advarer om at krigen mellom Russland og Ukraina kan spre seg til andre naboland.

– Vi hører trusler fra Kreml nesten hver eneste dag, nå nylig mot våre venner i de baltiske landene, sier Pistorius i en artikkel i Tagesspiegel fredag.

– Det må være klart for alle at om Putin vinner denne krigen og okkuperer Ukraina, vil selvfølgelig faren øke for alle i alliansen.

I lys av den potensielle trusselsituasjonen blir det ifølge Pistorius nødvendig å ruste opp det tyske forsvaret, og også nødvendig å gjøre forsvarsindustrien mer effektiv.

Ja verdensbildet fra 1990 tallet har endret seg radikalt, og dette er den nye hverdagen. Krig i historisk perspektiv vil ramme svakere stilte land, igjen og igjen. For menneskets iboende griskhet og forkvaklede politiske ståsted gjør at ny-imperialister som putin gjerne ofrer både kapital, materiell og menneskeliv for å vinne territorier. Akkurat slik andre gærninger før ham har gjort opp gjennom historien. 

Snillismen fra 1990 tallet er død og begravet, eller den burde være det nå. Dessverre har ikke Europa helt tatt inn over seg det som skjer i Ukraina. Vi ser dette på hvor lite forsvarsbudsjettene er økt jevnt over. Og hvor sent skaleringen i produksjon av krigsmateriell, ammo, granater osv har gått. 

Endret av bojangles
  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
bojangles skrev (6 minutter siden):

AgBetON.jpg

Det jeg ofte konsentrer meg mest om er ikke antallet russere som er satt ut, eller hvor mange tanks som er gjort ubrukbare, men antallet vehicles and fuel tanks som er knerket. 

Dette tallet er daglig nesten aldri under 10, enkelte dager er det opp mot 30.

I dag var det 17.

Og det på en enkelt dag.

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Quote

EU vil levere 1,3 millioner granater i år

 

EU skal øke produksjonen av artillerigranater i 2024, som svar på Ukrainas ønske om mer støtte i krigen mot Russland.

Målet er at EU vil kunne produsere minst 1,3 millioner artillerigranater i året, sier EUs indre markedskommissær Thierry Breton.

Nord-Korea ifølge Sør-Korea har forsynt Russland med mer enn 1 millioner artillerigranater, ifølge Estlands statsminister Kaja Kallas.

Ja vi får vel se. Fint om de kommer mål denne gangen. 

Endret av bojangles
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...