Gå til innhold

Nordvarg

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Nordvarg sine prestasjoner

122

Nettsamfunnsomdømme

  1. Den britiske regjeringen har nå akseptert at russiske og belarusiske utøvere kan delta i sommerens Paris-OL. Frankrike, Tyskland og USA har også sagt ja. IOC tillater at utøvere fra disse landene kan delta så lenge de ikke har uttrykt støtte til krigen eller er forbundet med militæret. IOC har videre utformet en veiledning hvor det heter at ukrainske utøvere ikke skal stå ved siden av russiske utøvere eller håndhilse på disse. https://www.dw.com/en/ioc-gets-its-way-as-top-western-nations-all-agree-to-russian-athletes-at-paris-2024/a-68777934 Greit å vite hvilket idrettsarrangement jeg ikke skal se i sommer…
  2. Helt enig. Ser at Polen og Finland langt på vei gjør dette allerede. Polen skal, blant annet, bygge 500 nye skytebaner for allmennheten fremover. Den norske vernepliktsgrensen på 44 år kan med fordel fjernes også (Hilsen kar på 53 - 50 er det nye 40, vettu 😉…)
  3. Godt poeng! Min mening: Uansett hvor mange bøker man har lest eller skrevet, uansett hvor mange doktorgrader man har eller hvor mange universiteter man har forelest på… Du blir uansett ikke utrustet med en overmenneskelig evne til å spå om fremtiden. Du kan komme med «kvalifiserte» gjetninger. Bare vær forberedt på å ta feil minst 50 % av gangene. Og her kommer et spark til mediene. I den utmerkede Folkeopplysningen-episoden «Ekspertene» forteller tidligere nevnte Cecilie Hellestveit om journalister før og nå. Tidligere ville journalister at ekspertene skulle forklare hva som skjer og hvorfor. Nå er det en kraftig dreining mot dette spørsmålet: «Hva kommer til å skje?» Problemet er bare at svært få, om noen, kan forutse fremtiden uansett hvor godt opplyste de er. Når eksperter blir bedt om å spå fremtiden for Ukraina for eksempel, er gjetningene deres ikke særlig bedre enn hva en sofageneral på Toten kan hoste opp. Dette er for øvrig bevist i en stor undersøkelse utført av den kanadiske professoren Philip Tetlock. Han samlet inn spådommer fra, blant andre, journalister, politiske kommentatorer, økonomer, analytikere og eksperter på geopolitikk. Han overøste dem med spørsmål som «Vil George Bush bli gjenvalgt? Vil Apartheid i Sør-Afrika ende fredelig? Vil dot-com-boblen sprekke?» Etter om lag 20 år og over 80.000 spådommer forelå resultatet: Ekspertene bommet så det sang, også innenfor feltene de var eksperter på. (Kilde: Veritasium på YouTube) Poenget er dette: Russlands overfall på Ukraina har vært, er, og vil forbli preget av utallige variabler. Det er altfor mange eventualiteter til at noen som helst kan spå treffsikkert om utfallet. Asle Toje kan selvsagt få rett i at Ukraina ikke vinner krigen. Og skulle han få rett, er det neppe fordi han er flinkere til å spå eller er en bedre ekspert enn andre. Den mest sannsynlige årsaken er at han har flaks. Jeg håper selvsagt at Toje og hans like tar styggelig feil og at Ukraina vinner så det ljomer. Og så håper jeg media slutter å bruke eksperter som spåkvinner og spåmenn. Det er bortkastet tid for alle.
  4. For å fortsette et av temaene i videoen over… Shoigu annonserte i går at russerne skal bygge: 2 armeer 14 divisjoner 16 brigader Ifølge Institute for the Study of War (ISW) skal de nye styrkene stå klare i løpet av 2024. ISW bedømmer at russerne gjør dette for å forberede seg for en mulig storskala konflikt med NATO.
  5. CNNs Jim Sciutto har skrevet bok. I boken påstår han at Russland har vært mye nærmere bruk av atomvåpen i Ukraina enn hva jeg har trodd, i alle fall. Sciutto har snakket med amerikanske myndighetspersoner. De hevder at russerne i høyeste grad vurderte å angripe med taktiske atomvåpen sensommeren 2022 etter at russiske tropper var jaget ut av Kherson.
  6. Ifølge ABC News, ønsker russerne å sende atomvåpen ut i rommet for å nuke satelitter... https://abcnews.go.com/Politics/white-house-plans-brief-lawmakers-house-chairman-warns/story?id=107232293
  7. Historien har en lei tendens til å gjenta seg... Bildene er klippet fra en YouTube-video som viser en protest mot amerikansk involvering i WW2 (New York, juli 1941). Bildekilde: Catarina Buchatskiy (Historikere ved det amerikanske Holocaust-museet mistenker at protestmarsjen var iscenesatt av filmskaperne. Det rører allikevel ikke ved fakta at anti-krigsretorikken fløy høyt i USA også den gang.)
  8. Hvorfor deler du et klipp som er 3 år gammelt? Her er det originale klippet fra februar 2020:
  9. 90 % av ukrainere vil ikke avstå territorier til Russland: The Kyiv Independent: Poll shows 90% of Ukrainians oppose territorial concessions to Russia Meningsmålingen er gjennomført i perioden 9–15 august (2023). 2.019 ukrainere fra 18 år og oppover svarte. 22 av 25 oblaster er representert i meningsmålingen (ikke Krym, Luhansk, Donetsk)
  10. Han leter etter bedre dekning... Kilde: Financial Times
  11. Slenger meg på og anbefaler dokumentaren Putin mot vesten hos NRK. Her kommer det frem at Ukrainas ledere ville unngå kaos og at stridsdyktige rømte landet før invasjonen. Derfor kunne ikke Zelensky stille opp offentlig med CIA-sjef Burns for eksempel, og innrømme at «ja, vi er sikre på at russerne kommer…» For meg personlig var dokumentaren også en god påminnelse om at det skjer mye mellom stater og deres ledere som vi aldri får vite om (hvis hovedpersonene ikke stiller opp i dokumentarer senere, da.)
  12. Meduza publiserte i går et oversatt intervju med den russiske forskeren Grigory Yudin (han forsker på russisk politikk og samfunn.) I intervjuet tegner Yudin et skremmende bilde av Putin. Her er noe av det jeg bet meg merke i: Så lenge Putin er i Kreml, vil ikke krigen ta slutt, men øke i omfang. Selv barneskoler gjøres om til propagandamaskiner som skal forberede landet på en lang og vanskelig krig. For Putin er krigen evig, uten mål og definisjoner av hva en seier innebærer. Putin (og hans krets) mener krig er normalen. 22 februar, 2022, skrev Yudin at den kommende krigen med Ukraina vil bli den mest meningsløse krigen i Russlands historie. Nå, ett år senere, har andelen russere som mener det samme knapt blitt større. I 2021 skal Putin ha sagt at det ikke finnes glede i livet. Yudin tolker dette som at Putin mener verden er et dårlig sted hvor den eneste løsningen er å kjempe og drepe. Putin mener (fortsatt) at Russland ikke har grenser, at hele det østlige Europa (Warszawa-paktsonen) skal tilhøre hans påvirkersfære (også det game Øst-Tyskland). Yudin tror heller ikke Putin er så redd for NATO som flere tror. Han (Putin) er overbevist om at hvis han tester NATOs artikkel 5 i det rette øyeblikket, med et fremstøt i Estland for eksempel, vil hele NATO falle sammen. Putin tolker Vestens støtte til Ukraina som en bekreftelse på at vestlige makter hadde planer om å angripe Russland fra nettopp Ukraina. Om det russiske militærets elendige innsats: Putin mener det er bra at svakhetene har kommet for en dag nå, før den virkelige krigen starter. Det russiske lederskapet mener det er uunngåelig med en større krig i fremtiden, uten at Yudin spesifiserer mot hvem. Slik jeg tolker Yudin, er Putin ikke interessert i forhandlinger. Han vil ha krig og er beredt til å ta den utenfor Ukrainas grenser. Her er intervjuet: ‘Russia ends nowhere,’ they say Sociologist Grigory Yudin discusses a year of war and what comes next — Meduza
  13. Jeg har også to døtre (tenåring og i tyveårene) som er ivrige gamere. Når jeg spør hvorfor de spiller, skjønner jeg at følelse av mestring er viktig. Den yngste har ADHD, spilling hjelper henne også med å gire ned hjernen når den er i ferd med å ruse av gårde. Begge har opplevd å få slengt kjønnsbasert dritt etter seg, men det er, som den yngste sier, «først og fremst når vi gruser gutta…» De bryr seg ikke nevneverdig. De reagerer mer på de sleske kommentarene. Hvis serverne oppdager at de er jenter, er det tidvis full testosteronoppblomstring. Av og til hagler det med beskjeder om hvor hardt de skal bli tatt og på hvilke måter, for eksempel. Det skal sies at det finnes menn/gutter som ber hormonklubben roe seg ned, men de kan selvsagt ikke gripe inn i private meldinger. Uansett har dette ført til at jentene i mye større grad spiller med venner og i lukkede grupper i stedet for på åpne servere. Selv er jeg over 50 og spiller fortsatt. Det kunne så klart gå en kule varmt online på begynnelsen av 2000-tallet også, men ofte var chatten preget av «GG» og hjelpfulle kommentarer. Tonen ble etter hvert røffere, ikke minst når «gaming trash talk-videoer» ble en egen sjanger på YouTube. Denne (u)kulturen holdes ved like i dag av streamere og influencere, først og fremst fra USA. Selv har jeg hud som tåler selv de verste lobbyene, men jeg synes det er synd at aksepten for gaming + drittslenging er så stor at det anses som at man ikke kan ha det ene uten det andre. Her om dagen måtte jeg for øvrig ta en prat med min 10 år gamle sønn og kompisen hans. Jeg måtte si til dem at det ikke er greit å si til hverandre de nokså grufulle tingene man skal gjøre med hverandres mødre selv om man spiller Fortnite…
  14. Gårsdagens New York Post-forside: Dagens New York Post-forside: Det er Murdoch-familiens News Corp som eier New York Post. Jeg antar at Murdoch har avventet resultatet av mellomvalget og at han nå går all-in for DeSantis som republikanernes neste presidentkandidat. Det har riktignok ligget i kortene en stund at Trumps stjerne i News Corp-mediene har vært fallende, men disse forsidene tar detroniseringen til et nytt nivå. (Kilde)
  15. Godt poeng. Jeg håper norske myndigheter mer enn ser på hva finnene gjør. Her er noe av det Svein Wara skrev i et innlegg i mai (Finland vs. Norge): Alle finske skytterlag og skytekurs for sivile er fullbooket ut året og har ikke kapasitet til å ta imot flere. Det finske forsvaret støtter den finske reservistorganisasjonen med flere våpen og mer ammunisjon for å øke kapasiteten. De 100.000 medlemmene arrangerer forsvarskurs for sivile. Finland har planlagt forsvaret i et totalforsvarskonsept der landet kan mobilisere ca. 900.000 mennesker i forsvarsorganisasjonen - i tillegg til et stort stående forsvar. I Norge er det ingen planer om å inkludere den ikke øvde reserven av vernepliktige som vil kunne melde seg til tjeneste ved et angrep på Norge. Sivile borgere som ikke står i styrkestrukturen, vil i dag bli avvist av Forsvaret. Og de som eventuelt tar til våpen på egenhånd mot en okkupant, vil bli betraktet som milits som handler i strid med loven. Jeg heller tror ikke det er en umiddelbar fare for at vi blir angrepet. Det skader allikevel ikke å være forberedt, uansett hva det ender med i Ukraina.
×
×
  • Opprett ny...