Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
AveMORphine skrev (2 timer siden):

Norske f35 landet på en motorvei i Finland for første gang. Dette er noe vi må jobbe med å få til i hele Norden og ikke bare i Finland.

Norge har vel klart flest flyplasser av alle de nordiske landene, og det man ser på i norsk sammenheng er å bruke disse til spredningskonseptet fremfor å tilpasse veinettet, jfr. denne artikkelen i Teknisk Ukeblad.

Sitat

Her til lands har vi ingen veistrekninger som er tilpasset som feltlandingsplasser slik Finland og Sverige har. Derimot har vi ganske mange flyplasser, og disse vurderes nå i forbindelse med spredningskonseptarbeidet.

– Som kjent har vi bremseskjerm på våre F-35 slik at de kan operere på kortere og glattere landingsbaner. At vi er i stand til å operere i mindre forband fra flere steder gjør oss mer uforutsigbare og øker overlevelsesevnen, sier generalen.

Det er trolig mer kostnadseffektivt å utnytte de mange norske småflyplassene fremfor å skulle gjøre større investeringer i et vanskelig utbyggbart veinett mht. topografien vi har her i landet.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (4 timer siden):

Det er konstatert feil på 12 av 20 av stridsvognene Danmark hittil har donert til Ukraina sammen med Tyskland og Nederland, melder danske TV 2.

 

Det er eldre vogner, men dette er selvagt uholdbart. Det er ikke lett å raskt sette i stand igjen eldre utstyr heller. Det har særlig Russland fått føle på. Men da bør de kannibalisere det som ikke funker. Om de ikke har gjort det alt. Og sette i stand resten senere, om mulig.

Vi bør også selvsagt sende fler Leo 2, Abrams, Challenger osv.

No kom eg til å tenkje på Øystein Sunde og visa om alt som var så kjekt å ha:

Sitat

Men der skulle det ikke kastes no' bil
Og langt i fra, så han kjøpte en til
Delebil, makan til den gamle Mazda'n
Men det som var i støkker
På den bilen han hadde
Var jo akkurat det som var
I støkker på den andre
Så dermed sto'n der med dobbelt av alt:
Både det som var i orden og det som var galt

https://www.google.com/search?q=sangtekst+for+øystein+sunde+kjekt+å+ha

  • Liker 2
Lenke til kommentar
4 hours ago, TAC-2 said:

Mulig jeg hadde for store forventninger men jeg er litt overrasket over vestens manglende evne til å avse mer enn en symbolsk mengde moderne og fungerende stridsvogner. Etter det jeg har fått med meg har i alle fall Norges donasjoner vært i funksjonsdyktig stand. Det er også misvisende at mange land annonserer donasjoner om igjen i månedsvis før det faktisk blir sendt noe utstyr til Ukraina. Man kan jo få inntrykk av at tusenvis av stridsvogner har blitt levert.

«Feil» kan være så mangt.

«Brannslukkere og førstehjelpskrin gått over dato» og «girkasse totaltvraket» er begge en «feil»

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (56 minutter siden):

Sevastopol i dag, for noen få timer siden. Grunnen til at sivile står ute i det åpne og ikke løper for livet er forøvrig fordi de vet at det er Ukraina som angriper med presisjonsvåpen, og Ukraina slår bare til mot militære mål.

 

 

Ein har aldri nokon garanti for at det ikkje kan skje feil, årsaker kan vere alt frå jamming til teknisk svikt. Det var jo nyleg ein episode der ein rakett trefte midt i ein ukrainsk by. Ukraina la skulda på Russland, men det kom etter kvart fram at raketten var ukrainsk.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
shockorshot skrev (7 minutter siden):

USA er ikke et oligarki. Greit nok egentlig at du skriver det, viser jo hvor langt ut på siden du er i konspiland. Og her trodde jeg originalt bare at du var glad i imperalisme, men du viser jo at det er flere lag med deg. Litt som en løk.

Om ein vel å kalle det oligarki eller ikkje, så har han vel litt rett akkurat i dette. Du kan ikkje drive valkamp i USA utan å ha mykje pengar og støtte frå mektige interesseorganisasjonar.

Endret av torbjornen
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
7 minutes ago, torbjornen said:

Om ein vel å kalle det oligarki eller ikkje, så har han vel litt rett akkurat i dette. Du kan ikkje drive valkamp i USA utan å ha mykje pengar og støtte frå mektige interesseorganisasjonar.

Dette er kraftig overdrivet blant noen folk. Penger har mye mindre å si enn hva mange nordmenn innbiller seg. I valgkampene de siste 50 åra så har de som har vært veldig rike alltid blitt slått av kandidater med mindre penger. F.eks. Bloomberg som tapte mot Biden. Det er likevel viktig å samle inn penger for valgkampen, men det er for å kunne ordne valgkamparrangementer. Et eksempel på et slikt arrangement idag er for unge demokrater, hvor de skal bo i et kollektiv i svingstater for 6 måneder hvor de får 5k $ i måneden for å overleve, mens de går fra dør til dør for å campaigne. Ting som det koster mye når man er mange. Hvis man selger sjelen sin for å få tak i de valgkamppengene, så vil det å motivere grasrot slik som dette, være så å si umulig.

Mektige interesseorganisasjoner er ikke noe unikt til USA, det er tilstede i alle demokratier og en nødvendighet for et velfungerende demokrati. Vi har ganske mange av dem i Norge for eksempel slik som LO, NHO, oljearbeidere, bønder, osv.

Endret av shockorshot
  • Liker 2
Lenke til kommentar
shockorshot skrev (36 minutter siden):

Dette er kraftig overdrivet blant noen folk. Penger har mye mindre å si enn hva mange nordmenn innbiller seg.

Er det egentlig det?

Halvparten av medlemmene i Kongressen er millionærer. Gjennomsnittsmedlemmet i Huset er 12 ganger rikere enn gjennomsnittsamerikaneren. Jeg er enig i at USA ikke er et oligarki, men penger har altfor mye å si for å få folk valgt i det landet. 

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

USA påstår de har for få ATACMS, men de betaler visst Lockheed mer for å kvitte seg med gamle ATACMS enn de gjør for å sende dem til Ukraina for å bli brukt.

Det har vært sagt at ATACMS kanskje ikke vil være like effektive mot russiske mål da de ikke er like bra på å unngå antiluftskyts.

Uansett er det bra at tabuet brytes. Så får vi håpe Ukraina får 500km versjonen av Storm Shadow SCALP og Taurus.

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...