Jump to content

M98kF1

Medlemmer
 • Content Count

  2589
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1418 :)

About M98kF1

 • Birthday 02/28/1981

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

20803 profile views
 1. Om du er med i en HEMA-klubb er du nok safe. Ellers er det nok mer «om politiet synes du er en grei kar så er det lov, ellers ikke». (Men stridsøkser, spyd, krigshammere og bajonetter (unntatt spikerbajonett (stilett) og sabelbanonett (over 25cm) til Krag-Jørgensenrifle) er helt ok
 2. Ja, samtidig så kan «vi» kjøpe lyddemper på XXL eller G-Sport. Våpenlovgivning er ikke så lett, da det er motstridende hensyn over allt.
 3. Norsk våpenlovgivning er basert på to prinsipp: 1) alle med «aktverdig behov» skal få lov å kjøpe og ha det de trenger 2) samfunnet skal beskyttes mot «særlig farlig» redskap. Det resulterer i at hovedlinjene er ganske fornuftige og både praktisk slyting (halvautomat rifler, pistoler og «taktisk» trening) og jegere kan kjøpe helt ok våpen uten så mye styr. Snekkere kan bruke tapetkniv også på jobb i Groruddalen og barnehager og speidere kan spikke pinner i bynære skogholt. Samtidig betyr det at detaljene er totalt uforståelige og/eller bare latterlige. Som forbudet mot «karatepinner». At de minste lommeknivene, som du får ha med gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen, er ulovlig å ha i lomma på byen. At det er lagt ned ett betydelig arbeid i å unngå at samlere kjøper den 90 år gamle og utdaterte US-m1-Carbin (som nesten er som en salongrifle å regne) samtidig som Breivik kunne kjøpe den oppgraderte og moderne Ruger mini-14 med bare en jegerprøve og Mastercard. Og nå at løvkniv, brødkniv, sushikniv og samekniv er forbudt om du er «slemming» men OK om du er bonde, kokk eller vanlig borger.
 4. Siden de har kopiert, og oppgradert, logoen til nazzene i gamle «NasjonalAlliansen», så er det neppe stor grunn til å tenke på disse som noe fornuftig alternativ til noe som helst: https://web.archive.org/web/20000303052333/http://www.nasjonalalliansen.no/
 5. Akkurat det. Enda en lov som kun gjelder om politiet ikke liker trynet ditt. (Også begynte jo ønsket om å «forby utøyarifla» å bli litt flaut nør den fremdeles kunne kjøpes etter 9 år...)
 6. Tja. Siden vi er avhengig av at «de store» også er med, samtidig som våre bidrag mest er av solidaritet så må vi vurdere hva vi skal gjøre om «de store» ikke blir med. Langt mot nord bor vi også, så om ikke klimatiltak (fortsetter å være) blir en «team effort» så er vi antakelig i den situasjon at våre kutt ikke hjelper noe, mens vi kunne brukt penga på å tilpasse oss isteden. Litt som om du bor i ett kriminellt «shithole country» så hadde nok vært best om alle de bemidlede betalte skatten sin, innførte sosiale program og fikk orden på samfunnet, men er ikke «alle andre» med også så er jeg kanskje nødt til å bruke penga på piggtrådgjerde og sikkerhetsvakter istedenfor å gi de til lokale fritidsklubben.
 7. Dette er nok bare en av de mange ulempene ved å være ett U-land.... det er mangel på alt, fra gjengetape, o-ringer og trykkflasker til logistikk, transportkapasitet og kunnskap. Legg på korrupsjon og inkompetanse så er det komplett.
 8. Nå er det fryktelig mange indere, da. Så sammenlignet med andre ser det ganske «normal smittebølg» ut:
 9. NRK har en sak om dette: https://www.ao.no/vi-far-farre-og-farre-barn-i-oslo-dette-er-grunnene/f/5-128-75872? og det ser ut som de kommer fram til det samme som jeg nevnte tidligere: det er ikke hvor lett det er å få barn som er problemet. Det er hvor lett det er å ha barn som er problemet. Folk vil ha (kvalitets) tid sammen med ungene sine, de vil ikke ha masse tiltak som gjør at de kan fortsette å jobbe 60-timersuker mens staten tar seg av ungene
 10. hvis du har lyst til en tur ned i kaninhullet, så er ikke det tilfeldig. «2. Perceived threat: A substantial number of people still do not feel sufficiently personally threatened; it could be that they are reassured by the low death rate in their demographic group (8), although levels of concern may be rising (9). Having a good understanding of the risk has been found to be positively associated with adoption of COVID-19 social distancing measures in Hong Kong (10). The perceived level of personal threat needs to be increased among those who are complacent, using hard-hitting emotional messaging. To be effective this must also empower people by making clear the actions they can take to reduce the threat (11).» https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/887467/25-options-for-increasing-adherence-to-social-distancing-measures-22032020.pdf
 11. Er vel rimelig åpenbart av (utenriks) politiske årsaker? Onkel Valdemar vil vel heller kjøpe seg allianser, sikre seg at noen skylder han/Russland motytelser og generelt fremme Russlands posisjon der han kan. At en del russere blir sjuke og at det blir mindre vaksine på russere er tydelighvis ikke så høyt på prioriteringslisten.
 12. Vet ikke hvor kjent du er i området, men bussterminalen på Farmansterdet (kjent som VKT blandt ungdommen) er en plass litt «belastet» ungdom gjerne tilbringer store deler av døgnet. En ikke ubetydelig del av Tønsberg-smitten kommer fra rusmiljøet/skoleskulkermiljøet og ungdommene som blir smittet der før de sprer smitten både hjem og til skolen sin.
 13. Nå er ikke nødvendigvis «folkemord» sånn som i Rwanda, holocaust og sånn. FN sier det er folkemord om du gjør ett av punktene her ( https://www.fn.no/om-fn/avtaler/menneskerettigheter/folkemordkonvensjonen ) å drepe medlemmer av gruppen; å forårsake alvorlig legemlig eller sjelelig skade på medlemmer av gruppen; bevisst å la gruppen utsettes for levevilkår som tar sikte på å bevirke dens fysiske ødeleggelse helt eller delvis; å påtvinge tiltak som tar sikte på å forhindre fødsler innen gruppen; med makt å overføre barn fra gruppen til en annen gruppe. En vanlig kritikk er også at det ikke er noe krav til omfang og størrelse på folkemordet, bare intensjon. Så om Kina vil ha færre uigurer så er det folkemord nesten uansett hva som skjer i disse leirene.
 14. Du gadd ikke lese begge linjene med tekst i din egen link? «Vaksinasjon er helsehjelp, og verga har i utgangspunktet ingen rolle i spørsmål knytt til helsehjelp.»
 15. Er nok så enkelt.. og skulle disse få behov for velferdsstaten så er det ting vi «aldri» vil slutte med som kreftbehandling eller ting som er basert på lønningen din (sykepenger og sånnt). Ett mer voldelig rusmiljø, at jobben din blir utkonkurrert av ulovlige innvandrere som jobber svart eller minstesats for sosialhjelp senkes med 500kr mnd er neppe særlig relevant for folk med mastergrad og fast jobb i staten
×
×
 • Create New...