Jump to content

M98kF1

Medlemmer
 • Content Count

  2640
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1442 :)

About M98kF1

 • Birthday 02/28/1981

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

21429 profile views
 1. «De» som har regulerbar kraft (de store magasinene på fjellet) bestemmer ganske fritt hvor mye de produserer når, og prosen de tar er basert på «vannverdien» dvs. hvor mye de tror de kan få solgt vannet i magasinet for i fremtiden. Har de fulle/nesten fulle magasin da så blir vannverdien lav (helt ned mot null når det renner over, sånn som i midt/nord nå)m har de derimot tomme/nesten tomme magasin kan de prise vannet sitt høyt, da de nesten sikkert kan vente på bedre priser før de produserer. Nå har vi da eksportkapasitet nok til å kunne tappe betydelig av magasinene gjennom hele året, det har selvsagt magasineierene utnyttet til å «tømme» magasinene slik at de får optimal pris på tilsiget. Dette gir selvsagt dårlig forsyningssikkerhet, men det er det noen andre enn kraftprodusenter som får regningen for
 2. Fordi vi har laget et system der «tomme magasiner» og «kraftkrise» garanterer høye kraftpriser. Da er det ikke veldig overraskende at kraftbransjen har sørger for å holde seg på «kraftkrise» og slik får gode priser. «Kraftbransjen» måtte vært idioter om de ikke sørget for kraftkrise. (Eventuelt så måtte de byttet kroner mot «samfunnsansvar»). men hvor blir det av ditt vanlige forslag om atomkraftverk i Oslo sentrum?
 3. Alle betalingsmiddel er et kompromiss mellom sikkerhet og praktisk bruk. det er tryggere å ha kjelleren full av poteter og korn, enn lomma full av kobber og gull, men det er litt upraktisk å betale for en ny oppvaskmaskin med 2,4 tonn poteter. På samme måte er metaller sikrere en mynter og sedler sikrere enn bankkort og bankkort sikrere enn vipps. Men vi godtar risikoen fordi det er praktisk og åpner nye muligheter, så helt greit med «kontantløst samfunn», akkurat som det er helt greit med «byttehandel med 5kg poteter og 2 høner, mot en bøtte korn og en fisk-løst sammfunn».
 4. Tipper «Sosialist57» er født i 1957 og «valgte side» etter å ha hørt om hvor bra Kampuchea gjorde det på gymnaset i 1975, eventuelt en 19-åring som LARP’er tankie…
 5. Nå kommer dette sikkert som et hard slag i din landsdelsindendtitet, men nordlys er relativt vanlig «her sørpå» også, men blir riktignok ofte borte i lysforurensningen å byene.
 6. Det er (blant annet) disse eksempeloppgavene finnes ikke enda, men «kommer snart», og ved kunnskapsløftet så endret man ikke selve eksamensordningen bare læreplanen. Ved kunnskapsløftet var også både sentrale læreplantolkninger og eksempeloppgaver klare før den nye læreplanen var innført.
 7. Er en annen faktor her også: vi har nye læreplaner og nye eksamensordninger. Men denne nye eksamensordningen er ikke helt klar enda, så «ingen» vet egentlig hvordan eksamen i mai (skulle ha blitt) blir. Både undervisningsdirektoratets tolkning av læreplanen og selve utformingen av eksamensoppgavene og sensorveiledninger er langt fra klart, og det er bare 3 måneder til eksamen skulle vært
 8. Til «prøveturen»: om bilen/motoren er litt gammel og skral så vil det meste gå lettere gjennom kontrollen om den er god og varm. Særlig avgass-kravene og særlig på diesel vil gå bedre med varm bil. Men også alt mulig rart av lagre, pakninger, servoer og bremsekraftforsterkere kan være litt «sytete» om de bare tar en iskald bil rett inn fra parkeringsplassen.
 9. Ja, kanskje bedre å plassere solcellene på atomkraftverket du vil ha i samme område?
 10. Her er et forslag du kan bruke helt gratis: hva med å rive alle bygg mellom Frogner og Tøyen og så sette alle solcellepanelene der?
 11. Hvilken alder har ungene, og hva tenker du du trenger?
 12. Den store gevinsten er at elkraft-delen av kraftverket blir veldig regulerbar. Elektrolyse kan skrues av og på i løpet av sekunder/minutter, mens selve reaktoren bare leverer jevnt. Å kunne selge regulerbar kraft gir masse penger inn, om de da greier å både produsere og selge all denne hydrogenen på en lønnsom måte så blir det fort «stor gevinst».
×
×
 • Create New...