Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Bugle skrev (17 minutter siden):

At alle europeiske økonomier opplever resesjon må du nesten begrunne utover denne kommentaren, og gjerne med troverdige kilder.

Hvis du har fulgt med: Det har vært hyperinflasjon og resesjon, noe som er temmelig allment kjent. Jeg sa dessuten ikke "alle", men samtlige. Du får google ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
4 minutes ago, HSL-9 said:

Jaha? Hva er "verden" i denne sammenheng? Russland er en del av BRICS som nylig samlet passerte G7's totale BNP. Størstedelen av verden er ikke enige, de velger å handle med Russland. Verden er større en kun Ukraina-konflikten. Det er mange kriger rundt omkring. Russland er verdens største korneksportør f.eks. Og deres gass og olje er ikke ubetydelig. Interessant nok selges det til India som igjen selges også videre til Europa for høyere pris. 

I møte med ignoranse og arroganse blir det lite meningsfylt å diskutere videre. 

Tipper du følger Glenn Diesen på Twitter? Mistenkelig like poeng du kommer med. 

BRICS er tidenes hype. Russland og Kina med vaklende økonomi og miserabel demografi. India og Kina i konflikt som nok vil øke på etterhvert som India overtar deler av rollen som "verdens fabrikk". Sør-Afrika er et vanstyrt shit show uten sidestykke. Ikke har de blitt enige om noe annet enn tomme erklæringer og store lovnader.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Smule8o skrev (4 minutter siden):

Tipper du følger Glenn Diesen på Twitter? Mistenkelig like poeng du kommer med. 

BRICS er tidenes hype. Russland og Kina med vaklende økonomi og miserabel demografi. India og Kina i konflikt som nok vil øke på etterhvert som India overtar deler av rollen som "verdens fabrikk". Sør-Afrika er et vanstyrt shit show uten sidestykke. Ikke har de blitt enige om noe annet enn tomme erklæringer og store lovnader.

 

Espen Hugaas Andersen skrev (4 minutter siden):

Samtlige betyr alle.

Dette blir meningsløst. 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
HSL-9 skrev (14 minutter siden):

Hvis du har fulgt med: Det har vært hyperinflasjon og resesjon, noe som er temmelig allment kjent. Jeg sa dessuten ikke "alle", men samtlige. Du får google ;)

Jeg har fulgt med.

"Samtlige" er ensbetydende med "alle". Du får google ;)

Lenke til kommentar
Bugle skrev (10 minutter siden):

Nå er du ganske dramatisk.

NATOs overlevelse har aldri vært sterkere enn det vi ser nå.

Dette er ikke riktig.

Russland er verdens ledende innenfor elektronisk krigføring når det gjelder forstyrrelse og ødeleggelse av elektromagnetbaserte kommunikasjonsutstyr og helt siden 2014 hadde FORDØMTE KRONIDIOTER I PENTAGON nektet å lytte på advarsler fra sine egne eksperter og dyktige observatører slik at alle GPS-baserte våpensystemer og all kommunikasjonsevne veldig drastisk redusertes inntil punktet av å være ineffektivt! Disse trodde åpenbart at passive mottiltak og sekundærassistanse fra andre systemer skulle være nok, men i sommeren 2022 var det allerede oppdaget at de ukrainske feltavdelinger sliter sterkt med å opprettholde samband på kloss som lang hold, og dette bare forverre seg for hver måned. Det er kommet innrømmelser om at AWACS fant seg blind og døv da disse utsettes for ekstrem jamming på meget lang hold i september 2022. Kraften i de russiske EW-stasjoner er så sterk, at dette overgikk alt vestlige militære hadde vært vant til. JDAM-ER bomber kan bare brukes opptil en mil fra frontlinjen fordi de er altfor sårbar, og HIMARS måtte skifte om til mål i felten fordi disses raketter gang på gang bommer. Samtidig opplever ukrainske soldater, som har NATO-sambandsutstyr, at de ikke maktet å orientere seg eller snakke med andre. Russerne gjøre alle - inkludert sine egne menn - så blind og døv at man måtte slåss som for flere århundrer siden! Og Vesten var 100 % uforberedt på det. Det var ikke tatt skritt for å motarbeide slik intenst jamming. Det var ikke gjøre noe for å utvikle aktive mottiltak som ARM-våpen, mens russerne selv allerede i 1960-tallet utvikle våpen mot jammingskilder. 

Vi trenger ARM-våpen med områdebombardementsevne som M30A1-stridshode montert på et missil som skal kunne finne sine mål opptil 50-100 km vekk. Disse man har, som HARM, er for svak og ineffektiv. Slike EW-stasjoner er så stor og så viktig, at de må elimineres med størst mulig indiskriminering, heller drepe alt levende innenfor en radius på 100 m enn å bomme, risikoen er altfor stor. Så langt har ikke Vesten et slikt våpen. Men det har flere land som Kina, Russland og India!

Dessuten er det så mange små EW-fasiliteter, at det ikke er mulig med tradisjonelle ARM våpen, en rimelig løsning kan være å sette "Sidearm" ARM-missilet basert på Sidewinder i produksjon på nytt, dette våpenet kan treffe bevegende mål, selv om det var sist i produksjon i 1990. Det er ikke mulig å bruke passive mottiltak, faren er simpelt for stor ved å la russerne beholde så farefulle virkemidler som vil ødelegge den vestlige krigsmaskinens viktigste fordel - digitalisering. 

Lancet er blitt en katastrofe for ukrainerne. Amerikanerne vet ikke hvordan de kan stoppe dette, og så langt ser det ut at bare israelskutviklede ECCM-utstyr er svært effektiv mot disse selvmordsdroneflyene som dermed settes inn i felten fremfor dypt inn i ukrainernes rekker. Men da angrepet ved 27. juli var slått tilbake, var det sett at meget mange av de ukrainske BMP var truffet med akkurat disse droner som bare bli verre og mer dødelig med tiden. Nå er Lancet blitt det beste våpensystemet i hele krigen. Så mye som 500 fulltreff kan ha hendt. 

Det finnes ikke et effektiv forsvar mot Lancet for de fleste NATO-landene som trenger ECCM utstyr og anti-drone systemer, ukrainerne fremdeles sliter med å skyte ned disse dronene. Hvis en russisk styrke invadere Finnmark og deretter slå ut hele artillerivåpenet med bare tjue Lancet-droner som ikke kan oppdages på vanlig radar og ikke kan avskjæres tidsnok, og siden slå ut alle stridsvogner og stormpanservogner, er Norge beseiret på en, to, tre! Vi er forsvarsløst mot denne våpenet. NASAMS kan nemlig ikke stoppe dette våpenet, ukrainske SAM - Tor, Buk, Osa, Strela, Aspide - ingen av disse lykkes med å skyte ned en Lancet. 

Og så er det russiske luftvernforsvaret.

Hvordan kan man bryte seg gjennom et slikt forsvar oppdelt i flere lag fra MANPADS til ABM (Anti-Ballistisk Missil) uten å lide skrekkelige tap, stealth eller ikke? Og hva kommer man til å gjøre når GPS-styrte og satellittsstyrte våpen sluttet med å fungere når disse ikke kan treffe deres mål? Hva å gjøre når NATO-soldater mister kontakten med hverandre, ikke kan få assistanse fra artilleriet og få varsling fra staben om utvikling annetsteds? Når man må angripe, vil de suicidale russerne slåss til døden uten å gi etter for en tomme, mens artilleri og miner vil desimere egne soldater som risikere utmattelse og moralsk sammenbrudd i møte med horder av steingærne russiske soldater som ikke bryr seg om annet enn å forvolde seg på dem på alle tenkelige og utenkelige måter. Tap av kommunikasjon vil da lede til panikk og tap av samhold. Russiske menneskebølger og overveldende angrep med alle midler vil slite med NATO-styrker som må da retirere for å komme på avstand og reorganisere seg på nytt. Disses artilleri vil ha problemer med å finne disses mål når spotterdroner jammes, det er sett at NATOs egne droner er mer sårbart enn ventet - og flyene vil ikke være i stand til å yte assistanse i møte med ekstrem jamming og sterk kampluftvern. 

NATO må fikse dette, den russiske strategien med ekstrem jamming, tettpakket luftvernsforsvar og bruk av ustanselige selvmordsdroner sammen med horder av soldater som gladelig dør uten den minste nøling, er en krigvinner mot NATO. For russerne var ukrainerne feil motstander å gi seg i kast på, fordi ukrainerne kulturelt og mentalt er det som sto dem nærmest enn andre. 

Russerne har lært at hvis de ødela det vestlige teknologiovertaket ved å satse på totalødeleggelse og kjøttvekt, vil de vinne. De må ikke undervurderes i det hele tatt. Skal Ukraina vinner - og skal NATO være trygg for russisk aggressivitet - må disse russiske virkemidlene elimineres - permanent. Men Vesten hadde helt til nå ikke forstått faren. 

  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
14 minutes ago, JK22 said:

Dette er ikke riktig.

Russland er verdens ledende innenfor elektronisk krigføring når det gjelder forstyrrelse og ødeleggelse av elektromagnetbaserte kommunikasjonsutstyr og helt siden 2014 hadde FORDØMTE KRONIDIOTER I PENTAGON nektet å lytte på advarsler fra sine egne eksperter og dyktige observatører slik at alle GPS-baserte våpensystemer og all kommunikasjonsevne veldig drastisk redusertes inntil punktet av å være ineffektivt! Disse trodde åpenbart at passive mottiltak og sekundærassistanse fra andre systemer skulle være nok, men i sommeren 2022 var det allerede oppdaget at de ukrainske feltavdelinger sliter sterkt med å opprettholde samband på kloss som lang hold, og dette bare forverre seg for hver måned. Det er kommet innrømmelser om at AWACS fant seg blind og døv da disse utsettes for ekstrem jamming på meget lang hold i september 2022. Kraften i de russiske EW-stasjoner er så sterk, at dette overgikk alt vestlige militære hadde vært vant til. JDAM-ER bomber kan bare brukes opptil en mil fra frontlinjen fordi de er altfor sårbar, og HIMARS måtte skifte om til mål i felten fordi disses raketter gang på gang bommer. Samtidig opplever ukrainske soldater, som har NATO-sambandsutstyr, at de ikke maktet å orientere seg eller snakke med andre. Russerne gjøre alle - inkludert sine egne menn - så blind og døv at man måtte slåss som for flere århundrer siden! Og Vesten var 100 % uforberedt på det. Det var ikke tatt skritt for å motarbeide slik intenst jamming. Det var ikke gjøre noe for å utvikle aktive mottiltak som ARM-våpen, mens russerne selv allerede i 1960-tallet utvikle våpen mot jammingskilder. 

Vi trenger ARM-våpen med områdebombardementsevne som M30A1-stridshode montert på et missil som skal kunne finne sine mål opptil 50-100 km vekk. Disse man har, som HARM, er for svak og ineffektiv. Slike EW-stasjoner er så stor og så viktig, at de må elimineres med størst mulig indiskriminering, heller drepe alt levende innenfor en radius på 100 m enn å bomme, risikoen er altfor stor. Så langt har ikke Vesten et slikt våpen. Men det har flere land som Kina, Russland og India!

Dessuten er det så mange små EW-fasiliteter, at det ikke er mulig med tradisjonelle ARM våpen, en rimelig løsning kan være å sette "Sidearm" ARM-missilet basert på Sidewinder i produksjon på nytt, dette våpenet kan treffe bevegende mål, selv om det var sist i produksjon i 1990. Det er ikke mulig å bruke passive mottiltak, faren er simpelt for stor ved å la russerne beholde så farefulle virkemidler som vil ødelegge den vestlige krigsmaskinens viktigste fordel - digitalisering. 

Lancet er blitt en katastrofe for ukrainerne. Amerikanerne vet ikke hvordan de kan stoppe dette, og så langt ser det ut at bare israelskutviklede ECCM-utstyr er svært effektiv mot disse selvmordsdroneflyene som dermed settes inn i felten fremfor dypt inn i ukrainernes rekker. Men da angrepet ved 27. juli var slått tilbake, var det sett at meget mange av de ukrainske BMP var truffet med akkurat disse droner som bare bli verre og mer dødelig med tiden. Nå er Lancet blitt det beste våpensystemet i hele krigen. Så mye som 500 fulltreff kan ha hendt. 

Det finnes ikke et effektiv forsvar mot Lancet for de fleste NATO-landene som trenger ECCM utstyr og anti-drone systemer, ukrainerne fremdeles sliter med å skyte ned disse dronene. Hvis en russisk styrke invadere Finnmark og deretter slå ut hele artillerivåpenet med bare tjue Lancet-droner som ikke kan oppdages på vanlig radar og ikke kan avskjæres tidsnok, og siden slå ut alle stridsvogner og stormpanservogner, er Norge beseiret på en, to, tre! Vi er forsvarsløst mot denne våpenet. NASAMS kan nemlig ikke stoppe dette våpenet, ukrainske SAM - Tor, Buk, Osa, Strela, Aspide - ingen av disse lykkes med å skyte ned en Lancet. 

Og så er det russiske luftvernforsvaret.

Hvordan kan man bryte seg gjennom et slikt forsvar oppdelt i flere lag fra MANPADS til ABM (Anti-Ballistisk Missil) uten å lide skrekkelige tap, stealth eller ikke? Og hva kommer man til å gjøre når GPS-styrte og satellittsstyrte våpen sluttet med å fungere når disse ikke kan treffe deres mål? Hva å gjøre når NATO-soldater mister kontakten med hverandre, ikke kan få assistanse fra artilleriet og få varsling fra staben om utvikling annetsteds? Når man må angripe, vil de suicidale russerne slåss til døden uten å gi etter for en tomme, mens artilleri og miner vil desimere egne soldater som risikere utmattelse og moralsk sammenbrudd i møte med horder av steingærne russiske soldater som ikke bryr seg om annet enn å forvolde seg på dem på alle tenkelige og utenkelige måter. Tap av kommunikasjon vil da lede til panikk og tap av samhold. Russiske menneskebølger og overveldende angrep med alle midler vil slite med NATO-styrker som må da retirere for å komme på avstand og reorganisere seg på nytt. Disses artilleri vil ha problemer med å finne disses mål når spotterdroner jammes, det er sett at NATOs egne droner er mer sårbart enn ventet - og flyene vil ikke være i stand til å yte assistanse i møte med ekstrem jamming og sterk kampluftvern. 

NATO må fikse dette, den russiske strategien med ekstrem jamming, tettpakket luftvernsforsvar og bruk av ustanselige selvmordsdroner sammen med horder av soldater som gladelig dør uten den minste nøling, er en krigvinner mot NATO. For russerne var ukrainerne feil motstander å gi seg i kast på, fordi ukrainerne kulturelt og mentalt er det som sto dem nærmest enn andre. 

Russerne har lært at hvis de ødela det vestlige teknologiovertaket ved å satse på totalødeleggelse og kjøttvekt, vil de vinne. De må ikke undervurderes i det hele tatt. Skal Ukraina vinner - og skal NATO være trygg for russisk aggressivitet - må disse russiske virkemidlene elimineres - permanent. Men Vesten hadde helt til nå ikke forstått faren. 

Hvorfor ser du ikke alle feilene som er i russisk militære, bare Nato? Skjønner ikke helt tankegangen som ligger bak her. Samtidig så er verden sprengt i stykker lenge før Nato taper en konvensjonell krig mot Russland, det er et ikke-scenario.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Dagens påminnelse om at sanksjoner ikke virker ;)

https://onemileatatime.com/news/aeroflot-flying-planes-without-brakes/

Russia’s Aeroflot Now Flying Planes Without Brakes

"Russia’s invasion of Ukraine has led to all kinds of sanctions against the country, and that includes in aviation. These sanctions have impacted the ability of airlines like Aeroflot to get maintenance and new parts for their aircraft."

"So we’re seeing Aeroflot cut corner after corner, ranging from outsourcing maintenance to Iran, to telling employees to not report safety issues."

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Den krampeaktige hyllesten og "frempratingen" av RaZZland's ypperlighet fremfor "vesten" enkelte her driver med, særlig i det siste minner meg om forglemmelsen til "Kaptein Hans Geering" fra "Allo Allo" og hvordan han på en måte avslører seg her fra ca.15.22:

Det er vel og bra å være klar over, og gjøre oppmerksom på at RaZZland og deres medsammensvorne diktatorer og diktatorspirer i deres diktaturer ikke er ufarlige og har sine styrker, men "come on": Det får være måte på opphausing...😣

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Espen Hugaas Andersen skrev (1 time siden):

Å kunne norsk er ikke meningsløst om det er et språk du bruker.

Det blir for dumt. Samtlige brukes også om noe som står i felles kategori, med fellestrekk. Jeg ville ikke si alle, men samtlige f.eks. utfra tysk økonomi til felles som det rudimentære. Det er poenget. 

 

Det blir dessuten digresjon. Og ad hominem du forsøker her kan du la være. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...