Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Brother Ursus skrev (Akkurat nå):

Jeg la merke til at Putin ikke ville be Lukashenko om hjelp. Han vet nok hvor skjørt regimet i Minsk er også. Det ville nok også blitt sett som ikke-russisk inngripen.

Nok en spekulasjon fra min side:
Hva skjer i Moskva om Belarus "faller", altså om det blir maktskifte og demokratiske reformer i Belarus? Det er vel ikke HELT utenkelig at russerne kan se det som en inspirasjon til å gjøre eget opprør. Om Rosgvardia og Omon er fullt opptatte med å kvele Wagner vil det kunne gjøre det enklere å ta til gatene i demonstrasjoner mot krig, korrupsjon, vanstyre, Putin (fritt valg på en nokså omfattende øverste hylle). Dette handler ikke bare om Kreml og Moskva lenger...

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det verserer en hypotese om at Prigozhin ble skadet i angrepet på Wagner i går morges, rett før opprøret begynte. Dette bildet var visst fra i går. Prigozhin kan da muligens ha gått etter Shoigu for å få hevn og redde sitt eget liv, men så viser det seg at Putin har tatt Shoigus side, eller at Shoigu hadde klarert det med Putin på forhånd.

Den som lever vil se. Antagelig ikke alle disse! 😄

agoEAYw_700bwp.webp

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
11 minutes ago, Pop said:

Nei, det er det jeg tenker på. At russland skulle plutselig ta ansvar for sitt styres og lands handlinger hadde vært noe helt nytt i historien. Det har aldri skjedd, og derfor har jeg ingen tro på at de har tenkt å begynne nå. Det er lett å havne i naivitetsfella, som vi var i hele 90-tallet og store deler av 2000-tallet. Å tro at russerne vil bli som oss med demokrati og ... ehm, frihet...

Det er lett å nå tro at nå har de lært. Å gjøre samme naive feil om igjen. Bare endre litt på ordene. Men ingen vil vel lære eller endre seg om man ikke tror fullt og helt på at det blir til det bedre. Og en manglende sterk leder som har all makt kan nok synes som verre.

At russerne tar ansvar og betaler erstatning skjer vel ikke under Prigozhin heller. Så da er mitt håp at dette blir en real blodfeide av en borgerkrig, der russernes krigsmateriell forbrukes i høyt tempo. Det er jo ingen grunn for vesten til å lette på sanksjoner om ikke erstatning betales. Og det blir vanskelig for russerne å ruste opp om de tapper militæret for de siste ressursene i en langdryg borgerkrig. 

Om dette drar ut og putin ikke evner å slå tilbake i løpet av kort tid, må det nesten bety at russiske styrker fra Ukraina trekkes hjem for å beskytte russland mot sinte russere. Hvor mange som blir kalt hjem er vanskelig å spå, men det vil nok gjøre ting betydelig enklere for Ukraina fremover. Og kanskje er dette muligheten Ukraina har til å kaste ut alle russiske styrker fra hele Ukraina? 

At russere slakter russere er vel det beste vi kan håpe på, samt at det går med betydelige militære ressurser fremover. Da vil den nye sjefen i russland ha lite penger til å ruste raskt opp. Og det sikrer fred i Europa - om ikke dette ender i et ennå villere kaos der alt rakner og russisk militært utstyr igjen er på verdens svartebørser. 

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Inspector said:

De nærmeste timene og dagene blir spennende når forskjellige fraksjoner melder seg på de forskjellige sidene i konflikten.

 

 

 

Diverse nettsider til russiske politikere i sosiale medier er visst også komplette shitshow, hvor russere støtter begge sider.

 

 

Endret av Brother Ursus
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (9 minutter siden):

 

 

 

Diverse nettsider til russiske politikere i sosiale medier er visst også komplette shitshow, hvor russere støtter begge sider.

 

 

Kaoset er komplett. Alt pga en maktsyk og gammel Putin som ikke forsto rekkevidden av egne handlinger….

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (4 timer siden):

Et politisk kupp i Moskva tror jeg foreløpig er lite sannsynlig. Prigozhin har ingen stor elitebase. Han er en outsider. Dette er derfor trolig ikke et konvensjonelt kuppforsøk som handler om regimet som helhet, men om militæret.

Men det Prigozhin gjør er at han tar rollen som et utløp for anti-elite frustrasjonene over Russlands fiaskoer i denne (meget) spesielle militæroperasjonen. Det sinnet har et behov for en gallionsfigur, og det kan meget vel være Prigozhin.

Kanskje vil han ende opp med å kunne gjøre akkurat som han vil.

Ingen stor "elitebase"? har du sett det enorme hovedkvarteret til Wagner gruppen i St Petersburg?

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...