Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Russerne prøver å presse på nå - de er vel pålagt å ha framdrift før i morgen. Spørs til hvilken pris. [kilde]
- Ukraine: Ukrainian forces foiled and destroyed a Russian bridging attempt in Luhansk oblast. Damaging/capturing three PP-2005 floating bridges, IMR-2 combat engineering vehicle, a PTS-3 tracked amphibious transport vehicle, TMM-3 bridge layer and a BMP-2M

- Russian troops have captured northern parts of Shandryholove village in Donetsk region
- Heavy clashes near Drobysheve

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
>generisk navn> skrev (1 minutt siden):

Det kan bli en lang tur hjem for disse russerne. Tyrkia har så vidt jeg husker lagt ned forbud mot flytransport over tyrkisk territorium av soldater til krigen i Ukraina. 

Korrekt, det er bare få tusen russiske soldater i Syria som må dermed flyr ut over Irak og Iran. Aserbajdsjan har også stengt sitt luftrom for russiske fly.

Og det kan være dette Erdogan venter på. Han har gått på frierføtter til Saudi-Arabia hvor kronprinsen mottok ham under et scenario som er megetsigende; Erdogan kledt som en tigger i møte med Salman i sjeikantrekk. Dessuten ser det ut som at Erdogan omsider har begynte med å bli litt mer lyttebart mot amerikanernes krav om å slutte fred med syriskkurderne, mens islamistene i Idlib er i ferd med å renske ut de verste i egne rekker. På den andre siden er Assad-regimet i krise, krigsutbruddet har hindret mat- og oljeleveransene i et land som er underlagt en totalblokade av USA (som jeg ikke liker). Ved en grusom feil hadde Bashar Assad støttet invasjonen, og deretter mistet det lite av sympati man hadde, samtidig som oljesjeikene kan finne på å slutte fred med tyrkerne. 

Assad-regimet er i stor fare; man må slutte fred med oljesjeikene, men da man hadde russernes støtte, var dette mulig - nå er det mye vanskeligere ettersom Iran overtar mer av sakene. Det russiske engasjementet i Syria går mot slutten; alle politiske gevinster er gått opp i røyk, Israel har fjernet seg bort og iranerne har gjennomskuet russernes hensikter med å tillate angrep på iranerne i Syria, nemlig at Putin ville dytte Irans innflytelse bort.

Dette i tur kan lede til en iransk-israelsk krig ettersom den israelske Iranbesettelsen som er ved å bli den israelske statens største feiltagelse i mange tiår, har fulgt til en fordekt krig som truer med å koke over så lenge atomtraktatsamtalene fortsetter uten en løsning i sikte. Biden i hans arroganse hadde skapt et salig rot (Bidens arroganse skinnes også gjennom hans rolle i Ukraina) slik at Iran ikke lenge følt de kan stole på USA eller i det lange løpet på Russland.

Hvilken er det atter siste man vil ha med tanken på tilstandene globalt sett. Biden vil fremdeles ikke innse at en krig vil velte alt for USA, og israelerne er så besatt, at de evnet ikke å innse at de risikere å slutte seg til Russland som parianasjon om kan kastet hele verden ut i dødelig kaos.

Når russerne trekker seg ut, må situasjonen i Midtøsten roes ned snarest mulig, og da må noen gå inn og bestemme hva som skal skje, men Bidens arroganse og det amerikanske etablissementets ufattelige stupiditet gjør dette utenkelig.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (18 minutter siden):

Russerne prøver å presse på nå - de er vel pålagt å ha framdrift før i morgen. Spørs til hvilken pris. [kilde]
- Ukraine: Ukrainian forces foiled and destroyed a Russian bridging attempt in Luhansk oblast. Damaging/capturing three PP-2005 floating bridges, IMR-2 combat engineering vehicle, a PTS-3 tracked amphibious transport vehicle, TMM-3 bridge layer and a BMP-2M

- Russian troops have captured northern parts of Shandryholove village in Donetsk region
- Heavy clashes near Drobysheve

Broleggingsforsøk som kan ha hendt sør for Kreminna, kunne bare ha hendt i forbindelse med erobringen av Popasna - og burde aldri ha blitt gjennomført ettersom området der ikke er fullstendig sikret, med tung fiendtlig artilleri i nærheten. Dette kan tyder på at de var sterkt overoptimistisk og ikke realisere at Popasna er bokstavelig talt en blindvei ettersom det er bare en enslig vei inn i byen.

Uansett er ukrainske fly av type Su-24M og Su-25 aktiv i Donbass, og det meldes om røyk fra flere lokaliteter hvor russerne holdt til. Vi kan trygt si at det var Su-24M som hadde "trollet" befolkningen i Belgorod.

I Søndre Donbass/Zaporizhia fronten har det i mange dager vært sett artilleriaktivitet spesielt på ukrainsk hold, mot vest fra Huliaipole så det er mulig at man forberede et gjennombruddsangrep. Terrenget sør for Kamianske og T-08-12 vegen er gjennomskåret av trebekledte "murer" i et åpnet åkerlandskap som gir forsvarerne gode fordeler, men det betyr også at enhver man gjør, kan sees på lang hold. Hvis de bryter gjennom på Piatykhaty flyplassområdet kan de enten holdt tilbake russerne eller presse dem ned til Hrozove-Dolynka vegstrekningen. Men det er for tidlig å si noe sikret. Skal ukrainerne til Melitopol, må de ta M-18 vegen fra Vasylivka og byen Tokmak under kontroll. Der har russerne betydelige styrker som var trukket ut fra Mariupol.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
JK22 skrev (23 minutter siden):

Skal ukrainerne til Melitopol, må de ta M-18 vegen fra Vasylivka og byen Tokmak under kontroll. Der har russerne betydelige styrker som var trukket ut fra Mariupol.

Det har jo vært rapporter at de sendte 12 bataljoner nord i Donbas fra Mariupol. Det var jo sikre kilder som har observert bevegelsene (etteretning fra US, hvis jeg ikke husker feil). Hadde de virkelig betydelige menger igjen til Tokmak mm og samtidig mange fortsatt igjen for å angripe stålverket .... Høres litt rart ut for meg, men kan jo stemme

Endret av D0vendyret
Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (Akkurat nå):

Det har jo vært rapporter at de sendte 12 bataljoner nord i Donbas fra Mariupol. Det var jo sikre kilder som har observert bevegelsene (etteretning fra US, hvis jeg ikke husker feil). Hadde de virkelig betydelige menger igjen og samtidig mange fortsatt igjen for å angripe stålverket .... Høres litt rart ut for meg, men kan jo stemme

Det tar for lang tid fra Mariupol til nord i Donbass, hvor det er simpelt for tett med russiske styrker fra før. De hadde store materielle tapene i Mariupol, mesteparten av infanteritapene kom fra Donbass-milits og ikke-russiske styrker. De har overført en del til Khersonfronten og mesteparten til søndre Donbass. Severodonetsk-fremspringet har nå mistet sin militære betydning fordi tapene er blitt for stor sammen med for høy ressursforbruk, i Kharkivfronten står de foran et sammenbrudd - og de stående styrkene desimeres altfor raskt når ukrainerne har betydelige styrker i reserve.

Som forvarslet, den russiske hæren ødelegges i Donbass. Siden 1. april har russerne hatt et tap på 200 til 400 mann hver dag - 7,500 til 14,500 minimum, og 15-20 kjøretøyer hver dag - omtrent 700 til 750 kjøretøyer. Ved å gå sløvere ut hadde russerne klart å holde ned tapene, men i det lange løpet er det ikke mulig å unngå uerstattelig tap. Om 400 per dag kan fordobles, ment det 25,000 til 30,000 døde, skadede og savnede på 37 dager. Deres forsøk på materialslag har mislykket.

Og betydelige våpenleveranser er underveis. Det er nå stadige flere og flere bevis på vestlig våpen, et intakt Brimstone-missilvåpen var funnet udetonert av russerne.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
JK22 skrev (11 timer siden):

En nordmann hadde valgt å dele et bilde av en M109A3GN på nettet og dermed forbrøt seg mot konsensusen om å ikke formidle observasjoner av krigsvitale, militære og politiske sensitive objekter som et selvdrevet artilleri på en trailer her i Norge, av respekt for den norske statens hemmelighetskodeksen som er mye strengere enn i mange av de vestlige landene. Bildet var tatt i Gardermoen der et An-124 fly landet flere ganger i to dager. Alt tyder da på at Norge har levert et uspesifisert antall M109A3GN til Ukraina.

Slagmarken;

Ukrainerne har omsider besluttet seg for å evakuere - men ikke i skogene nord for Slovjansk eller i Severodonetsk som forventet; man har istedenfor valgt å oppgi den 100 % ødelagte byen Popasna. Dette kunne gjennomføres fordi de fremdeles kontrollere tre av fire kanter omkring byen, som russerne har omgjort til et lite langstrakt fremspring. Alle vegene gjennom byområdet har blitt ufremkommelig for all motorisert bevegelse. Russerne kan bare angripe i nordøstre eller vestre retning fordi det er mye åpne lend  med flere elveløp i nordvest og dels vest.

I skogene nord for Slovjansk virker det som at russerne hadde kjørt seg så fast, at de konsentrere seg om "lette" mål som landsbyen Shandryholove som lå utenfor, og var ignorert til fordel for fremstøtene i Oleksandrivka-området i vest og i Lyman-området omkring Jampil. De kom ikke noe vei mot ukrainernes flanker og led betydelig tap, så de vil presse seg mot det åpne senteret som er sterkt bebygd; hele fire tettsteder står i veien.

Verden;

Den russiske brutaliteten har skapt et sterkt inntrykk av det russiske folket som barbarer ikke bare i Vesten, det merkes at man i Ikke-Vesten er ved å ta avstand fra Russland, og i selve Kina hvor de kultursjåvinistiske kineserne oppfatter seg som siviliserte representanter, merkes et voksende antipati mot noe man bevitnet hadde beveget seg mot barbariets domener. Og i russisk TV babler man nå om total krig med konfiskering av alle formuer og all økonomisk virksomhet, uten å innse at russiske forretningsmenn og forskerne bare rømmer raskere bort.

Et angrep på en skolebygning i Bilohorvika hvor 90 voksne og barn hadde skjult seg, vekket som vanlig forargelse ettersom tretti overlevende kom seg ut. I sammenligning har ukrainerne sjeldent angrepet sivile lokaliteter uten mål og mening.

Om det russiske folket kollektivt stemples som barbarer av en samlet verdensbefolkning, vil det sette dem i pariastatus kanskje i tusen år. Den ufattelige løgnkampanjen i Russland er ved å gjøre russerne vesensforskjellig om denne ikke stanses, for resten av menneskeheten.

Tusen år er vel å ta litt hardt i, men i snart 80 år er det tyskerne som har hatt rollen som det onde folk i Europa, den børen vil - i hvert fall langt på vei - bli flyttet over på russerne. 

Endret av Windfarmer
  • Liker 1
Lenke til kommentar
>generisk navn> skrev (2 timer siden):

En ting som bekymrer meg er hva som skjer ETTER denne krigen med titusener av russiske (og sikkert en del ukrainske og andre) veteraner med dype krigstraumer. De kan gjerne ha full førlighet, men vil slite med å fungere normalt i et samfunn. Flere av disse vil trolig havne i en kriminell løpebane, og kanskje vil de også komme hit til Vest-Europa for å etablere slik virksomhet.

Det er ikke helt ukjent for oss heller at østeuropeiske kriminelle tilfører en helt ny grad av brutalitet, og jeg har som nevnt en uro for at dette blir et problem.

Ruzzizk mafia trenger folk med erfaring av drap og tortur...... Mange påstå at deres leder er putler.

Ruzzere skal ikke ha inntrede til vesten i mange år fremover.... da slipper vi vanskene med det.... straks etter krigen i gamla Jugoslavia da kom en del til Norge og de tok over heroin import og salg. Det var økning i narkooppgjør da i Norge. Det skal vi ikke ha igjen. 

Denne muligheten har jeg påpekt med krigsskadde individer og det ønskes at hjelpeapparatet i ruzzia eksisterer ikke til å hjelpe de tilbake til vanlig hverdag....... da sliter folket i ruzzia på lik linje som Ukrainere gjør nå.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Intensive vedvarende angrep på stålverket og Putin er desperat etter å få noe som går sin vei, før morgendagen. Håper de ikke klarer det og at offensiven ned mot Melitopol mm går etter planen for Ukrainerne og at det blir god framdrift, slik at muligens Mariupol også blir truet slik at de ikke kan fortsette angrepene på stålverket der. (da blir også muligens flyangrepene færre iom de blir utsatt for nedskyting?)

Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (14 timer siden):

Du må ikke glemme fregatten «Admiral Makarov» som også var ved øya

Det er skremmende lite om Admiral Molotov i media..... noe uklare bilder i starten av påstått attakk og sen ikke noe stort.

Er det noen som har mulighet å bekrefte Admirals Molotov brann og eventuelt skadeomfang....... Uavhengige kilder!! 

Men om sant er da er det fantomenes bra gjort...... 

Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (9 minutter siden):

Intensive vedvarende angrep på stålverket og Putin er desperat etter å få noe som går sin vei, før morgendagen. Håper de ikke klarer det og at offensiven ned mot Melitopol mm går etter planen for Ukrainerne og at det blir god framdrift, slik at muligens Mariupol også blir truet slik at de ikke kan fortsette angrepene på stålverket der. (da blir også muligens flyangrepene færre iom de blir utsatt for nedskyting?)

Det kan bare være for å binde ned en mulig russisk konsentrering på dette frontavsnittet, og et forlatt flyplassområde ligger tilgjengelig for et ukrainsk angrep.

Opptaket som vist Su-24M flyet, avslørt minst to til tre uidentifiserte flygende objekter i luften, det ene som flyr over Su-24M flyet så ut til å være et fly fremfor et missil. Dette tyder på at luftrommet over Donbass, trolig ved Izium og Slovjansk, var tettpakket med fly i dette øyeblikket. Dette kan tyder på et gap i den russiske SAM-paraplyen som i Kharkivfronten flere dager siden.

Etter et MRLS-angrep valgt russerne i strid med allmenn fornuft å gjenbruke depotområdet hvor man har sine transportvognene ved å simpelt reist jordvoller i dagene etter 29. april. I 8. mai har det kommet opptak som vist bruk av rørartilleri med droneassistanse på Zabavne. Dette var i fakta utenfor rekkevidde for ukrainsk rørartilleri. Og russiske opptak vist erobrede BTR-kjøretøyer og et par T-64 stridsvogner "i umiddelbar nærhet av Izium". Opptaket er utydelig og kraftig oppklippet, men det ser ut at minst fem til et dusin upansrede kjøretøyer er ødelagt - etter angivelig tre eller fire angrep med enkeltgranater. 

Det ryktes på russisk hold om Slangeøya har blitt evakuert. Ukrainerne har dessverre bare sivilfarkoster å bruke, ettersom de gjenværende er sløvgående kystvaktfartøyer, og man risikere dermed flyangrep fra Krim-halvøya. (Ennå er det sett at MiG-29 med BVR missiler er observert over Odessa, muligens i vent på fly fra Krim-halvøya, russerne vet AWACS fly er bare et hundre kilometer bort så det finnes ikke overraskelsesmoment)

Og av en eller andre grunn er SAM batterier utplassert i nordre Krim-halvøya. Hva skulle de der? Er sikkerhetssituasjonen på Kherson-landtungen blitt verre? Eller har ukrainerne konsentrerte en del av sine flystyrker i Odessa? Dessuten har et stort antall flerrørs rakettbatterier blitt deportert i nordre Krim-halvøya, fremfor sendt til fronten. Mulige tegn på en defensiv strategi i Sør-Ukraina.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
15 minutes ago, En som undrer said:

Det er skremmende lite om Admiral Molotov i media.....

 

Krysseren Molotov (ikke Admiral Molotov, han var politiker, ikke admiral) ble hugget på 70-tallet.

Fregatten Admiral Makarov hører vi lite om ja, jeg vil tro dette enten var en liten skade eller en ren forveksling med et helt annet fartøy, feks et landgangsfartøy i Serna-klassen som gikk på en smell ved Slangeøyen.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Penny skrev (20 minutter siden):

Krysseren Molotov (ikke Admiral Molotov, han var politiker, ikke admiral) ble hugget på 70-tallet.

Fregatten Admiral Makarov hører vi lite om ja, jeg vil tro dette enten var en liten skade eller en ren forveksling med et helt annet fartøy, feks et landgangsfartøy i Serna-klassen som gikk på en smell ved Slangeøyen.

Admiral Makarov. Arestovich benektet rykter om senkingen av den russiske fregatten ved Zmeiny - Nyheter om Ukraina, Politikk - LIGA.net

PS: Det synes å ha blitt senket/skadet et Serna landgangsskip, størrelsen og formen på skipet i videoen synes å stemme.

Ukrainske styrker angrep igjen den russiske hæren på Zmein: truffet av en båt - video fra UAV - Nyheter om Ukraina, Politikk - LIGA.net

%C2%AB%D0%94-156%C2%BB.jpg

 

 

 

 

Endret av Windfarmer
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
lada1 skrev (9 timer siden):

Tror du på et mulig forent altrernativ til Assad?  Eller ville det bare ligge ann til slossing mellom forskjellige fraksjoner - den ene værre enn den andre?  Mulighet for IS?

Dette er vel et av hovedproblemene, ekstremister som ikke skyr noen midler, og som pga religion også får støtte i deler av befolkningen. Som kan ta makt fordi de ikke spiller med samme regler som alle andre. Samme så vi i Irak, i enda større grad Afghanistan. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En meget alvorlig sak omkring systematiske bortføring av ukrainske sivilister har blitt avdekket; et stort antall leirer har blitt åpnet for de deporterte ukrainerne som bortføres og bosettes mot disses vilje uten dokumenter, uten penger og uten hjelpemidler. Det er mulig at Norge og Finland vil oppleve den usedvanlige opplevelsen med å motta rømlinger som var deportert, fordi noen av disse leirene er reist i Murmansk oblast under kontroll av myndigheter som lenge hadde pleiet et samarbeid med norske i Nord-Norge.

https://inews.co.uk/news/putin-mariupol-survivors-remote-corners-russia-investigation-network-camps-1615516

Omlagt 6,250 mennesker er registrert i 38 TAP (Temporary Accommodation Points") - ut av 66 kjente TAP-leirer over hele Russland, og man anta at over 10,000 har blitt deportert mot disses vilje. Det er mulig at flere hundretusener kan være i samme situasjon. Og heldigvis finnes det en russisk undergrunnsbevegelse som tar kontakt med de deporterte for å hjelpe dem ut til friheten, ettersom ingenting hindret dem fra å bevege seg ut av leirene. Akkurat som da jødene var hjulpet til Sverige under krigen.

Sannsynligheten for at ukrainske deporterte som flyktet og dukket opp i Norge, må regnes å være rimelig stor. Og for de nordnorske myndighetene er dette så skandaløst, at all håp om en normalitet nå er definitivt forduftet. Hvordan kan man ha noe å gjøre med menneskerettighetsbrytere? Det blir stadig mer og mer klart at Nazi-Russland er i ferd med å oppstå, ettersom regimet med tilhørende statsapparat åpenbart ignorere alle siviliserte regler etablert i etterkjølen av nazistenes fall i 1945. Sanne totalitære tilstander har oppstått med en ukontrollert militarisme som virket tvangsinnført mot befolkningen.

I mellomtiden ser det ut som at russerne nå går berserk med en orgie av kryssermissiler lenge før aften falt. Opptil 2,050 ballistiske missiler og kryssermissiler har blitt avfyrt mot Ukraina under krigen. Hvilken er ikke lite skremmende. Sumyregionen har vært angrepet flere ganger i det siste, muligens som respons på angrep inn i Belgorodregionen.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...