Gå til innhold

Hva tror du skjer dersom Jonas blir statsminister?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Problemet med statsministerposten er at du må like både partiet, og personen, for å være fornøyd.
Hovedsakelig må partiet også være ett av de større partiene for å få statsministerposten.
Blokk-leder partier byttes ikke ofte ut, da blir det slik.

Folk stemmer desverre mye på automatikk, og Høyres eneste realistiske alternativ er FRP, som kanskje er for vulgært for mange, jeg blir litt paff når avgiftpolitikk på rus og søppelmat, er hoved-agendaen til FRP.

Jeg er klart på høyresiden av salen, men partiet Høyre har gjort penger til sin gud, og Erna er både Dobbelt-moralsk og Dobbelt-talende, hennes største gave er PR-håndtering.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
lada1 skrev (1 time siden):

Hva tror du skjer dersom Jonar blir statminister? 

Jeg tror for min del at jeg får bekreftelse på at vi ikke har noe virkelig politisk realistisk alternativ til Erna.  Da velger jeg heller sofaen 🙂

Jeg tror det skjer veldig lite. Jonas er en svadamaskin full av floskler. En Høyre-mann som av en eller annen grunn har klart å forvirre seg til toppen av "arbeider"-partiet.

AP står ikke for noe.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Lurer på hvordan de skal skape minde økonomiske ulikhet. Det er jo et av deres sentrale slagord.

Jeg liker å sammenligne meg (økonomisk) med milliarderærer som flotter seg med yacht,  kul bilpark og privatfly - og gleder meg til at Jonas skal skaffe meg mindre avstand til dem. 

 

Endret av lada1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Arbeiderpartiet sto bak "Kunnskapsløfet", en skolereform som kanskje virket mot sin hensikt og den mest omfattende skolestreiken.

Arbeiderpartiet fungerer også slik at man først plasserer inn en person i ministerposter for kultur, utdanning og likestilling, og så ekskluderer man som en del av den pågående maktkamp i partiet:

https://www.adressa.no/tema/Trond_Giske/

Er dette er parti med en sunn lederkultur?

Vil det være til fordel for Norge om et parti med denne typen lederkultur kommer i maktposisjon?

 

Endret av arne22
Lenke til kommentar
4 hours ago, lada1 said:

Lurer på hvordan de skal skape minde økonomiske ulikhet. Det er jo et av deres sentrale slagord.

Jeg liker å sammenligne meg (økonomisk) med milliarderærer som flotter seg med yacht,  kul bilpark og privatfly - og gleder meg til at Jonas skal skaffe meg mindre avstand til dem. 

 

De som fjerner ulikhet slår ihjel den eneste årsaken enkelte har til å stå opp om morgenen. Muligheten til å stå på og få det bedre. Hvis alle skal ha det så likt uavhengig av evner og innsats er det lite vits med noe som helst.

Den som lykkes etter mange års innsats, ønsker ikke at det skal stå en politiker der fremme i tid. "Her setter jeg ned foten. Jeg skal omfordele din verdiskaping slik at alle er like! Rykk tilbake til start!" 

Endret av BadCat
  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Penger skaper bare lykke opp til et visst nivå.
Og lederskap og lønninger handler mer om skala enn kvaliteten på arbeidet;

Noen styrer over tjue ansatte i en bedrift.
Noen styrer over 100 ansatte i en bedrift -- hvor de har mellomledere som styrer lag på 20.
Noen styrer over 1000 ansatte i en bedrift hvor de har ledere som styrer avdelinger som igjen har mellomledere.

...jeg tror ikke at noen av formene for ledelse krever betydelig mye mer kompetanse enn andre -- de er bare sjeldnere, og krever andre erfaringer og valg.

En stemme til Høyre er en stemme til FrP og KrF.
En stemme til Venstre er en stemme til Høyre, FrP og KrF.

...

Og Norge, som mange andre vestlige land i dag, har havnet på feil side av hva som skaper verdier;
Nyskaping.
Det er ikke slik at gode ideer automatisk lykkes, og at folk med gode ideer blir hørt og stiger frem.
Det trengs kapital og utdannelse til flest mulig for at ideer som faktisk er verdt noe skal stige frem.

Når bare over- og middelklassen får realistiske muligheter til å starte egne bedrifter, og de øvre klassene krymper, og staten bruker skattepengene på å holde i live bedrifter som drives dårlig fremfor å omfordele slik at nye og sterke bedrifter i markedet kan spise svake bedrifter, så reduseres verdiskapingen.

Færre tar høyere utdannelse enn sine foreldre:
Sosiale forhold, Høyere utdanning | Færre tar høyere utdanning enn foreldrene (nettavisen.no)

Fordi høyere utdannelse er for dyrt for arbeiderklassebarn grunnet mangel på økning i lån og stipend i mange år; overklassen har trukket opp stigen etter seg og sine barn.
210120 (ssb.no)

...

Metastudier forteller oss at verdiskapingen i etterkrigstiden og i land som har hatt økonomisk vekst i moderne tid i stor grad har hatt økonomisk vekst på grunn av at flest mulig mennesker har ressurser til å realisere drømmene om å starte bedrifter for seg selv, og at overklassen er ekstremt lite effektiv i å skape nye arbeidsplasser om de betaler mindre skatt.
Tax Cuts for Whom? Heterogeneous Effects of Tax Changes on Growth and Employment | Owen Zidar (princeton.edu)

...høyresiden står videre for ideer om at klassene og klasseskillene er produkter av biologisk arv og skaper en rettferdig ressursfordeling. Om det er noe de siser -- så er det den eneste konklusjonen man kan dra fra politikken de fører, da de sørger for lavere lønninger og dårligere muligheter for folk fra lavinntektsfamilier til å ta høyere utdannelse og i tur oppleve god nok lønn til å faktisk ha muligheten til å realisere bedriftsideene sine med et godt økonomisk utgangspunkt, samtidig som at de tar mindre hensyn til folks mentale og fysiske helse i skolen-- som igjen rammer de fattigste hardest, da det er dem som har høyest fravær på grunn av fysisk og psykisk sykdom.

...

Jonas er et lite paradoks.
En mann som kan betale for hva han vil og som ikke har trengt å bekymre seg for økonomi eller helse er øverste leder for et parti som representerer dem som har levd liv han ikke har muligheten til å forstå.
Jeg tviler ikke på empatien eller ferdighetene hans, eller på at han kan være en god leder.
Jeg savner bare et mer brennende engasjement.
Da han tiltrådte, så så jeg umiddelbart for meg mulighetene for at han bygget bro mot Venstre og til og med kanskje Høyre, for å slippe tullepartiet FrP, i og med at han er fra overklassemiljøet som Høyre utgjør.

...jeg tror ikke på store forandringer om Jonas blir statsminister, men det er bedre enn en ny runde med misforstått økonomisk politikk som fortsetter trenden med å trenere grunnlaget til verdiskaping; en høyt kvalifisert og velstående arbeiderklasse og stor middelklasse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Norge har tradisjon for politisk stabilitet. En regjering bestående av Ap, Sp og SV vil nok stort sett videreføre dagens politikk. Men noen endringer kommer det. Skatte -og avgiftsnivået går opp. Helsesektor og jordbruk får mer over statsbudsjettet. Det blir mindre penger til politi og forsvar. Og så kommer det flere innvandrere. 

 

 

Lenke til kommentar

Hadia Tajik hadde vært et godt alternativ: men er for ung og uerfaren ennå. Kanskje om 10 - 20 år. 

Jeg liker den sosialdemokrati som politisk ideologi - og dermed også venstresiden. Men det krever kloke og dyktige hoder til å styre et slik skute på rett kurs. Økt rikdom og et mer isolert levesett (med det mener jeg at individuelt og det selvstendige overgår fellesskapet) - så da er det kanskje naturlig at Høyre overtar etter flere tiår med AP på tronen. Det er nok det som er fremtiden. Mange dyktige folk i Høyre. Selv om jeg ikke er helt enig i politikken.

Skulle gjerne stemt på MGD - dersom de hadde hatt et realistisk og godt partiprogram og dyktige folk som ikke fantaserer om spinnville hippie-drømmer om superlokal valuta og mye annet tøys og fanteri. 

Et annet litt tøysete parti er Rødt. Men min stemme går faktisk til Moxnes & Co. Jeg syns Stortinget fortjener et stykk Moxnes som kan minne de andre om god og knallhard sosialdemokrati. 😂 Selv om også Rødt sitt partiprogram oser av helt ville forslag - i likhet med MGD.

Nei, det er nok kun Høyre som er alternativet til Norge i dag. 
AP har ødelagt mye for seg selv med flatfyll og skjev maktfordeling med skyhøy trynefaktor i Trøndelag. Interne konflikter og drama llama. Et stk usikker Jonas som vingler og åpenbart lar seg styre av rådgivere som mener ditt & datt. 

Da er det faktisk bedre med en fjellstø Erna som er så selvsikker at hu til og med sier ja til slikt:
 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Utfordringen i forbindelse med folks tilnærming til politikk er at folk flest er opptatt av hva andre kan gjøre for dem i  stedet for hva en selv kan gjøre for seg selv og andre. Svært få står opp om morgenen og stiller seg spørsmålet "Hva kan jeg gjøre i dag for at alle kommende dager skal bli bedre?" Alt for mye energi går tapt til å følge med på hva andre gjør eller til å konsumere meningsløst innhold. De som bruker storparten av sin energi på tull har lite energi til å gjøre noe fornuftig. Folk har blitt så tafatt at de heller skrur på en strøm om at en annen spiller et videospill i stedet for å spille selv."

Zombieapokalypsen er høyst reell. Å tenke er det kraftigste verktøyet man har som menneske. Alle mennesker tenker, men de fleste tenker på helt feil tema. "Hva skal du se på Netflix i kveld?"

Jeg skulle ønske at norsk politikk kom lenger enn å diskutere klima, abortsaken, rus og mer likhet. Dessverre tyder det meste på at  politikerne kommer til å tråkke sirkler på gulvet de kommende tiårene.

Endret av BadCat
  • Liker 2
Lenke til kommentar
BadCat skrev (3 minutter siden):

Utfordringen i forbindelse med folks tilnærming til politikk er at folk flest er opptatt av hva andre kan gjøre for dem i  stedet for hva en selv kan gjøre for seg selv og andre. Svært få står opp om morgenen og stiller seg spørsmålet "Hva kan jeg gjøre i dag for at alle kommende dager skal bli bedre?"

... et minutt senere. 

Abigor skrev (1 minutt siden):

Tror ikke det blir særlig forskjell i mitt liv om det blir Erna eller Jonas. Har ikke merket de store omveltninger ved forrige valg.

Morsomt. 😆

Ja, vi forsvinner mer og mer bort fra fellesskapet og inn i en egosentrisk boble der man skal beskytte seg og sine verdier best mulig. Dette er ingen tjent meg - og noe jeg frykter mest i fremtiden. Jeg tror det er en direkte farlig utvikling.

Dette egoet er også godt tydelig i avisene, stadig flere overskrifter - særlig i tabloidene går slik som dette:
"Slik påvirker nasjonalbudsjettet DEG...."
"Dette gjør DU sikkert feil...."
"Slik får DU mest ut av...."
"Har DU hytte ved sjøen, da bør DU...."


 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
4 minutes ago, Abigor said:

Tror ikke det blir særlig forskjell i mitt liv om det blir Erna eller Jonas. Har ikke merket de store omveltninger ved forrige valg.

Det blir forskjell i livet ditt hvis du gjør noe du ikke har gjort før. Hvis du gjør det samme som før vil du få mer eller mindre likt resultat. Kun gjør som før hvis du er tilfreds med det du har.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...