Jump to content

arne22

Medlemmer
 • Content Count

  3036
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

533 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Den var interessant. Den har jeg aldri vært borte i. Fant en video med en del beskrivelse. Må man ha to forskellige harddisker for å installere "host system" og "guest system", eller er det jeg som misforstår? https://youtu.be/azORbxrItOo Lurer på om Procmox blir mer komplisert å sette opp enn ESXi for eksempel på grunn av krav om flere harddisker. Men Proxmox har ett eller annet sysem for bacup?
 2. Nei, det kan jeg ikke huske var mulig. Dette var jo en kjempefiks løsning hvis man bare kan navigere rett inn på ip adressen. Mange takk for info!
 3. Se der ja. Dette ser jo ut til å være ganske supert og midt i blinken, akkurat som i gamle dager. Da ESXi var ny, eller da den ble gratis, og det er jo en del år siden, så satte jeg opp en viruell gateway og en liten samling med servere på et virtuelt nettverk. Jeg hadde aldri trodd at det kom til å kjøre stabilt over tid, men jo det sto og snurret og gikk i 5-6 år, intil serveren, dvs hardware var så gammel at jeg måtte ha noe nytt. NUK, det var en god ide. Kom akkurat på at jeg har et par tre liggende ett eller annet sted. En litt kraftig laptop er kanskje også en mulgihet, slik at man har en transportabel batteriserver. Download står det jo ellers også på skjembildet. Dette var jo bare stor stas. Tror ikke ur-utgaven av ESXi hadde nedlasting fra web. Drev i alle fall og rotet med SSh og WinSCP den gang. Mange takk for info!
 4. Som ordfører så er nan jo en "offentlig person". Har man gått inn i en orførerrolle så har man jo takket ja til å være det. Man henger vel ikke ut hvis man informerer om noe som er dokumenterbart sant og som kanskje har offentlighetens interesse. Det skal vel godt gjøres at ordføreren kan påberope seg at det har skjedd et lovbrudd i forhold til Straffelovens § 263 eller § 266, selv om sannheten skulle komme for en dag.
 5. Legg en enfase last mellom nøytralleder og faselleder i et TN system eller mellom to faser i et IT eller TT system og du har en usymetrisk belastning. Symetrisk belastning = Alle tre faser belastes likt, for eksempel et trafase varmelement koblet i delta eller i stjerne, og med samme reistans i hvert av vearmelementene. Ta vekk ett eller to av varmeelementene da får du i begge tilfeller en usymetrisk belastning. En trefase motor vil vel i de fleste tilfeller være en tilnærmet symetrisk belastning. Blir det brudd i en av faseviklingene da blir belastningen usymetrisk.
 6. Hei! For en del år siden så kjørte jeg et oppsett med hjemmeservere på Vmware ESXi. Det kjørte kjempestabilt gjennom flere år. Hvis jeg skal sette opp en tilsvaende løsning nå i dag, er Vmware ESXi fortsatt det jeg bør satse på? Levers det fortsatt et gratis grafisk grensesnitt for administrasjon av de virtuelle serverne? Leste på Internett at det ikke fantes en bacupløsning for gratisutgaven av ESXi. Men det er vel fortsatt mulig å lagre kopier av de virtuelle serverne og "snapshot" på ESXi boksen? I gamle dager sp var det mulig å logge seg på "host system" vis ssh/WinSCP og så hente ut kopier av de viruelle "imagene" eller "serverne" via nettverket. Det er vel fortsatt mulig? Jeg er ellers ikke på jakt etter det aller siste eller det mest avanserte, heller noe i retning av "det aller enkleste" og "det aller mest stabile".
 7. Men det kan vel være lønnsomt for forsikringsselskapene hvis folk flest tror at "reiseforsikringen gjelder ikke i utlandet", slik at de blir i Norge og betaler reiseforsikring, som om de skulle reise verden rundt. Da har vel forsikringsselskapene inntektene men ikke utgiftene.
 8. Nei ikke hjemreise, men man har krav på samme behandling, på samme vilkår og samme pris som for landets innbyggere. Hvis de ikke betaler millioner for en behandlig så gjør du det heller ikke, og ordningen er jo en del av EØS avtalen, det stemmer jo. Det finnes ellers et dansk forsikringsselskap som tilbyr en del spesielle reiseforsikringer, når det av en eller annen grunn ikke er mulig å få tak i en norsk forsikring. Husker i farten ikke navnet til dette selskapet.
 9. Men det finnes jo også en gratis forsikringsordning som kan gjelde for alle: https://helsenorge.no/turist-i-utlandet/europeisk-helsetrygdkort Man skulle jo normalt ikke opparbeide noen milliongjeld ved behandling på et offentlig sykeshus.
 10. Har reist der mange ganger opp gjennom årene, vasnligvis på gjennomreise, men jeg har da pleid å stoppe noen dager. Tror det stemmer rimelig godt det du sier. Folk bor utrolig tett, og skal man ha en vanlig norsk boligstandard, så koster det nok ganske mye. Det er på et vis en slags dobbelt økonomi. Velger man det som er beregnet for oversjøiske turister og forretningsfolk, så kan Hong Kong være utrolig dyr. Kikker man seg litt rundt og ter seg som en lokal innbygger eller en turist fra et naboland, da kan Hong Kong være ganske billig. Men stort sett så har det lett for å bli ekstremt trangt hvis man velger en billig overnatting. Et hotellrom som man ville bruke som enkeltrom eller dobbeltrom i Norge, det kaller man glatt for "sovesal" og så fyller man opp med 6-8 personer. Hadde en gang et enkeltrom til ca 200,- NOK og det fungerte slik at når man hadde lukket døren, så var det ikke mulig å gå ut av sengen, for den tok all den plassen som fantes.
 11. Hong Kong er et veldig bra utgangspunkt for videre reise ut til ulike land i Asia. Det virker som at det er kjempe stor forskjell mellom de som er rike og de som ikke har så mye. Det er mange som kjører rundt i kjempedyre sportsbiler, og inne i denne byen så ser det jo nesten bare dumt ut. Det ser ellers ut som at alle har så de klarer seg, men at det er ganske mange som bor veldig trangt. Ellers normalt en veldig hyggelig og bra by, når man ser bort i fra uroligheter og sykdom i løpet av den senere tid. Hvis man bare takker ja til de første tibudene som melder seg, så kan nok Hong Kong være en veldig dyr by. Hvis man legger litt arbeid i å undersøke for billige løsninger, da er den forholdsvis billig. Når jeg reiser eller bor da er Hong Kong ett av de rimelige alternativene. Det er ellers den eneste store by jeg vet om som oppleves som direkte koselig.
 12. Jeg ser at Hong Kong har oppnådd en rangering som verdens dyreste by. https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/70W37v/hongkong-er-verdens-dyreste-by-aa-bo-i To byer som jeg har besøkt og bodd i tid om annen er Hong Kong og Oslo. Når jeg bor i Oslo, så regner jeg at kostnadene 2-3 ganger så høye i Oslo, i forhold til når jeg bor i Hong Kong. Når man ankommer til Hong Kong flyplass, så kan man følge strømmen og gå rett fram. Da kommer man til et veldig moderne og flott flytog som koster ca 200 kr til Hong Kong sentrum. Men man kan også dreie til høyre og gå ned en trapp og ta bussen, Da koster det 30 kroner eller noe slikt, og så tar det 10 minutter lengre, men til gjengjeld som kommer man mer "fram til døra". Man slipper å gå noe særlig langt og reisetiden blir stort den samme. Slik er det stort sett hele veien i Hong Kong, man kikker seg litt rundt og ser litt på hva de lokale gjør, og så finner man stort sett en løsning for det meste som koster en halvpart eller en tredjepart av det man tilsvarende finner hjemme. Billigste overnatting på ""dormatory" finner man for ca 100,. kroner eller litt mindre. Billigste enkeltrom, ca 200,- Maten i Hong Kong er gjennomgående veldig god, og her kan man gå på "en ekte kinarestaurant" og betale 50,- for et måltid. Jeg har også forsøkt å lese på oppslag for "stilling ledig" i Hong Kong og det kan vel se ut som lønnsnivået for jobber som ikke krever særskilt kompetanse ikke ligger spesielt høyt, slik at det nødvendigvis må finnes rimelige alternativ for "folk flest" og for de som ønsker å reise rimelig.
 13. Den gang så brukte man jo også Squid web proxy. Men en sak jeg ikke har tenkt over før akkurat nå. Hvis man bruker tilkobling til Internett via 4G da er jo "latency" et problem, og akkurat dette vil jo faktisk en DNS cache motvirke. Mulig at både DNS proxy og web proxy kan ha noe for seg også nå i dag. For 4G så betaler man jo også ofte for overført trafikkvolum. Mon tro om ikke en web proxy faktisk kan redusere trafikkvolumet noe ??
 14. Det er godt mulig at jeg rett og slett har "tenkt feil" og konstruert et problem for meg selv som faktisk ikke eksisterer. Tester ut Technitium DNS server på Windows, akkurat nå, og den ser faktisk også ut til å gjøre jobben. Installasjonen er ganske enkelt men editering av "name records" er på "gamle måten". Sitter ellers på en veldig dårlig Internettlinje akkurat nå, og da viser det seg at en lokal caching dns derver faktisk også gir en merkbart hurtigere internettforbindelse.
 15. Nå har jeg satt opp en del Linux servere gjennom en del år, med og uten dns server funksjon. Av de guiidene som jeg har funnet så har jeg enten satt opp en "ordinær DNS server" med DNS records, eller så har jeg satt opp en caching DNS server for LAN. Da jeg egentlig hadde behov for en "kombinasjon" altså en cache for alle mulige andre DNS oppslag, og noen få lokale DNS records for testservere på LAN, så satte jeg opp en Windows server for dette, og det fungerte "knirkefritt". Kan det være så enkelt at hvis man setter opp en "ordinær DNS server" på LAN med noen få records, så vil den svare på requestene fra LAN med disse records'ene, og så gå ut på nettet og hente alle andre "tilordninger"? Hvis det er så enket, da er jo problemet mitt bare "ett innbilt problem", og da kunne jeg jo like godt har brukt en Linux derver i stedet for en Windows server, gjennom den perioden jeg brukte det. Noen som vet? Skulle det ellers finnes noen routere, eventuelt noen Linux eller Unix gateways som har dette som innebygd funksjon? Hvis man har en løsning som man vet kan fungere så er det jo ikke noe problem å legge noen arbeidstimer i det, men det kan jo også være litt kipt å legge masser av arbidstimer i noe som ikke kan fungere. Ut i fra denne diskusjonstråden, så kan det jo se ut som problemstillingen er akkurat den som jeg trodde den var, altså at det på et vis dreier seg om to forskjellige problemstillinger som skal løses på en gang. https://superuser.com/questions/45789/running-dns-locally-for-home-network Edit: Mulig at noe av dette kunne fungere? http://www.thekelleys.org.uk/dnsmasq/doc.html Edit 2: Her er også noen andre alternativer som jeg Googlet opp: https://maradns.samiam.org/download.html https://technitium.com/dns/
×
×
 • Create New...