Jump to content

arne22

Medlemmer
 • Content Count

  3743
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

834 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det betyr jo at du har et verv eller ansvar i denne foreningen slik at du står registrert i brreg.no Skulle tro at dersom man trekker seg fra det vervet eller den funksjonen som står registrert hos brreg.no, og rapporterer dette til brreg.no, da blir man slettet.
 2. De fleste plasser som man leier en båtplass, så følger det også med tilgang til strøm og en strømavtale. Vanligvis så betaler man ingen ting fast men et beløp pr kw-time. Med mindre man bruker strøm til oppvarming, så blir det ikke særlig mye ut av det. Vanlig kapasitet for strøm til båtplass er 16A, altså det samme som en vanlig stikkontakt. I den båten som jeg har solceller, så bruker jeg solceller og batteri til lys, PC. Internett, osv. Kaffe og varmtvann lages vha gasskoker. Den båten har nesten ikke behov for landstrøm. Den har også et dieseldrevet varmeapparat, men det har noen tekniske problemer som jeg ikke har fått fikset. Må derfor ha strøm om jeg skal varme opp inne i båten. Har også for lite solcelleanlegg til å drive kjøleboksen. Slenger derfor på et par kg is i døgnet, eller bruker fryseelementer, somm jeg har liggende i fryseren hjemme, hvis jeg ikke har landstrøm.
 3. Ulikheten ser ut til å bestå i hva det er man synes er "å måtte trikse fram og tilbake". Det forrige abonementet jeg hadde med 100 GB grense så synes jeg der var slik, ettersom jeg hele tiden måtte passe på hvilken dataforbindelse jeg brukte, slik at jeg måtte trikse fram og tilbake mellom flere forskjellige internettilkoblinger. Etter at jeg skiftet over til Ice så opplever jeg at alt kjører av seg selv og at det er slutt på behovet for å måtte "triske fram og tilbake".
 4. Jeg har ikke turt å teste alt for mye, men jeg bruker nok uansett ikke mer enn litt over 100 GB med "fri bruk". Da vet jeg jo at muligheten finnes.
 5. Hadde bil og hadde lyst på bobil, men så slo jeg den planen fra meg. Måtte ha meg noe med litt mer frihet og luft i håret. Solgte så Renaulten (bilen) og kjøpte meg en seilbåt. Synes det var ganske gøyalt og kjøpte meg en til, slik at jeg nå har 2 stk seilbåter med seil og dieselmotor. Betaler ca 1.000,- pr mnd for hver av båtplassene, dvs litt i overkant av 2.000,- for begge. (Stavanger og omegn.) Prisen for drivstoff er jo kroner 0,- når man seiler og ca kroner 11,- pr liter når man kjører med dieselmotor. Bruker ca 1,4 liter i timen når man kjører pent slik at det blir ca 15,- kr pr time. Søppel går i offentlige søppelkontainere, slik at det koster ingen ting. Strøm betaler man pr kw-time. Det vil normalt være ganske små regninger, med mindre man bor i båten og varmer den opp med strøm vinterstid. Har solceller i den ene båten og den har stort sett ikke behov for landstrøm. Når det gjelder Internett ombord så bruker jeg Ice med 10 Mps og 1 TB data. Det fungerer veldig bra her i distriktet. Aner ikke hvordan det funger andre steder i landet. Bruker jo samme Internet i begge båtene og hjemme på land. Har også tilgang til 1 Gbs Internett andre steder slik at 10 Mbs på mobil blir helt OK. Det er fullt ut mulig å bruke veldig mye penger på båt, men det er også mulig å få det til forholdsvis rimelig. Den båtplassen du har lenket opp til er ellers litt bredere og dyrere enn det som "folk flest" bruker.
 6. Det er jo bare å skifte ut bilien med båt, og så fylle på med farget diesel til 11,- kroner literen. Ikke så mange bonmstasjoner å passere heller. Gratis parkering utenfor 2 meter dybde. (Lurer på om jeg har blitt smittet.) Hadde en Renault og sitter nå i en seilbåt, så det er ikke bare tull heller.
 7. Rett over 100 GB denne måneden. Det betyr at 1 TB er tilstrekkelig med god margin. Det kravet eller ønsket jeg har til Internettilkoblingen det er at den skal fungere problemfritt til min bruk, med tilstrekkelig hastighet og datavolum, og uten begrensninger som forhindrer ønsket bruk. Slik fungerer det så langt. Tidligere og med en dyrere leverandør, så hadde jeg en 100 GB grense som var plagsom.
 8. Da jeg sjekket hastighetrekoden hos Ice så var den på noe over 100 Mbps, men da forsto jeg at jeg var inne på feil nett. Når jeg fikk lagget meg inn på det riktige nettet, så kom den ned på den ønskede verdien 10 Mbps. Internett brukes vel til litt forskjellig. Noen henger ut av vinduet for å måle hastighetrekoden på 5G og synes at det er viktig. Andre har andre ønsker og andre behov. Jeg har lagt litt arbeid i å teste ut Telia, Telenor og Ice sitt 4G nett der jeg bor. I forhold til mitt bruk av Internett så vil jeg si at Ice sin 4G løsning er den som fungerer best for meg, uansett prisklasse. I tillegg så er den også billigst. Vektlegging: Tilstrekkelig datamengde. Tilstrekkelig hastighet Stabilitet og symestrisk hastighet opp og ned. Pingtider og jitter. Geografisk dekningsgrad og dekningsgrad inn i bygninger. Foreløpig så er jeg i hvert fall godt fornøyd. Håper det varer.
 9. Ja, det var jo egentlig det jeg trodde. Av og til så er det imidlertid slik at det man trodde var naturlover ikke lengre gjelder, slik at det kan være nødvendig og nyttig og følge med. Ønsker dog ikke å kjøpe en 5G telefon før det er nødvendig eller nyttig. Jeg tolker svaret slik at 5G egentlig bare virker nær senderne men at omkoblingen til 4G skjer problemfritt, slik at det ikke medfører noen negative sider eller ulemper å bruke 5G. Når det gjelder hastighet, så er jeg fullstendig enig. I stedet for å oppgradere til 5G så nedgraderte jeg heller fra 100 Mb/s til 10 Mbs og mye større datakvote. Merker lite til at hasten er redusert til bare 10 %. Det fungerer nokså likt. Er en del på farten og da er det veldig praktisk å kunne ha mobiltelefonen som hotspot, med tilnærmet ubegrenset datamengde. Ligger ute på fjorden og poster på diskusjon.no akkurat nå. Stobilitet, dekningsgrad og datavolum blir sånn sett viktigere enn hastighet og ping tider.
 10. Det er vel sikkert noen som har prøvd 5G? Jeg har ikke prøvd, men min teori det er at det bare finnes dekning like ved antennemastene, og at man i praksis vil gå over til 4G så snart man beveger seg litt rundt i terrenget. Tenker derfor å¨å utsette overgangen til 5G intill antallet sendere har blitt bygd ut mye mer. Er det noen som kan bekrefte eller avkrefte?
 11. Mange takk for tilbakemelding. Ser at Elkjøp nå har satt opp prisen fra ca 1.700,- til ca 2.700,- Var visst for sein den gangen.
 12. Har mange PC'er fra før, men vurderer å kjøpe en Chromebook for å få litt erfating med den typen maskiner. Vurderer å kjøpe/teste denne ettersom den er på tilbud: https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/chromebook/188573/samsung-chromebook-4-12-barbar-pc-platinum-titan En funksjon som den må kunne brukes til, det er som off-line mediaspiller. Tenker på å bruke den ved siden av PC ifbm viderutdanning, altså kjøre video/media på Cromebooken og jobbe på PC'en. (I alle fall en del av tiden.) Er det noen som har prøvd dette, å bruke en slik Chromebook som off-line mediaspiller og som kan bekrefte eller avkrefte at det kan fungere ok? Kan man installere for eksempel VLC, eller er det andre mediespilllere som er mer aktuelle?
 13. Ja, kan bekrefte at det fungerer helt utmerket, hvis man ikke går i gang med å fikle for fiklingens egen skyld. Og kombinasjonen av 10 Mb/S i hastighet og et mulig volum på 1 TB den er slik at ved normalt bruk så har man alt det som man behøver. Synes det er en mye enklere og mer behagelig løsning enn å måtte stresse med først kjempefart til 100 GB og så bråstopp og snilefart etter 100 GB. Når man har en veldig stor hastighet da er ikke 100 GB uendelig mye. I mitt distrikt så er det faktisk Ice som gir den enkleste løsningen med minst mulig å tenke på. Det bare fungerer med passe hestighet og tilstrekkelig datavolum, uten at man behøver å tenke på noe som helst.
 14. Det har du jammen rett i. Bruker OneCall, Talkmore og Ice og Talkmore kjører nå i Telenor sitt nett. Sånn var det 🙂
 15. 5G bygges nå ut i diverse distrikter og jeg har en 5G mast ganske nær der jeg bor. (I Stavanger) Etter å ha testet litt med frekvenser, dekning og hastighet, så er vel min konklusjon den at det kan se ut som at 4G foreløpig er et bedre alternativ. Grunn: 5G i mitt distrikt bruker 3.500 eller 3.600 GHZ som gir kort rekkevidde og dårlig dekning inne i hus og bygninger. Jeg så langt ikke kjøpt noen 5G telefon, slik at dette egentlig er noe som jeg tror og ikke noe som jeg vet. Er det noen som har tatt i bruk 5G og som man dele litt erferinger? Bør man kjøpe inn en ny 5G telefon eller fungerer det like bra eller bedre med 4G og 4G+ ?
×
×
 • Create New...