Jump to content

arne22

Medlemmer
 • Content Count

  4374
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

988 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kjørte en gang 60 mil med tråsykkel, 30 mil med 100 cc scooter og Europa rundt med tung motorsykkel. Av de turene så opplevdes turen rundt Europa som minst anstrengende, og de 30 milene på scooter som den mest anstrengende. Turen med scooteren var med to personer på en 100 cc moped, som var like stor som en vanlig 50cc moped. Scootere og mopeder har vel generelt ikke noen særlig god sittestilling, slik at turen blir ganske anstrengende av den grunn. Da vi kjørte 30 mil på scooter så delte vi opp turen i to deler, med en god pause mellom "frem og tilbake". Det er selvfølgelig godt mulig å kjøre 40 mil på moped, men det er nok lurt å dele turen opp i mindre etapper med pauser og å ta det over et par dager med overnatting. For eksempel så kan man legge opp turen i etapper fra by til by, for eksempel med mulighetet for service/vedlikehold på veien, ved eventuelt behov. Kjører man mope, så må man selfølgelig kjøre på veier som passer for mopeder.
 2. Jadaq, alt dette fungerte når jeg testet IPad også, men på en så elendig måte at det ikke var brukbart. Skal se om jeg kan få postet en video som viser eksempel på bruk, på Android og på Chromebook når jeg kommer hjem. Hvis man så kan poste en video som viser tilsvarende bruk på Ipad, eller Iphone, da har man jo fått klart opp i den problemstillingen. Hvis man skal sammenligne to bilmodeller, så holder det jo ikke å si at "begge to kan kjøre forover". Det er også snakk om kvalitative forskjeller som kan gjøre den ene betydelig bedre til enkelte oppgaver enn den andre.
 3. Som tidligere nevnt. Det kommer jo helt an på hvem "vi" er. I ethvert samfunn så vil det jo altid være enkeltindivider som kanskje behøver en "åndelig oppvåkning" slik at man for eksempel først kan skaffe seg en utdanning som samfunnet har bruk for, og så komme seg ut i jobb. I et hvert samfunn så vil det alltid finnes grupperinger av individer og et antall "vi" som opplever utenforskap og som har behov for en viss form for oppvåkning for å bli til en del av det samfunnet, som de andre er en del av. Det er vel også noen som bruker tiden til "fintenkning på kammerset" men det blir det vel ikke alltid så mye ut av. Hvis man synes at det er veldig flott på landet, så finnes det en konkret løsning på det: Å flytte på landet. Hvis man føler en stor lengdel etter folkedans, så finnes det en løsning for det også: Melde seg på kurs i folkedans.
 4. Når var det vel ikke det som var spørsmålet. Spørsmålet var vel hvor bra dette kjører (på de nye modellene) og hvordan dette fungerer i praksis, sammenlignet med Android. Det fantes da jeg testet, men det fungerte så dårlig (i forbindelse med min testing) at det var ubrukelig til mitt bruk. Det vil tilsvarende være et spørsmål om hvor bra de videoløsningene som finnes til IoS fungerer og i hvilken grad disse er like gode til studieformål. Ser eller at MX Player, som er min favoritt for Android finnes, med samme navn for IoS, men synes ikke bilder og beskrivelse tyder på at de to MX Payerne fungerer likt. https://apps.apple.com/in/app/mx-player/id1429703801 Noen som har testet eller som vet det?
 5. Sånn fungerer det ikke på den gamle IPaden som jeg har liggende. Ikke i det hele tatt. Brukte i sin tid ganske mye tid og innsats på å kjøpe inn og tesgte ut nettbrett for å bruke dem i studiesammenheng. For min bruk av IPad så fungerte det ikke i det hele tatt. Testet ut med diverse 3-parts filemanagere, men det var håpløst dårlig. Det er jo ikke helt utenkelig at IPad kan ha utvikliet seg til noe som er noe mer brukbart, men det var altså det med å bruke enda flere tusenlapper på å kjøpe inn en ny Ipad som kanskje fungerer, når man har både Andriod nettbrett og Chrome nettbrett/chromebook hvor dette kjører perfekt. Hva med å legge ut en video, eller linking til dokumentasjon som beskriver at dette nå også fungerer godt nok på IPad? Realiteter kan vanligvis dokumenteres eller underbygges på en eller annen måte.
 6. Det handler vel ikke om det, men heller å vurdere hvilket arbeidsredskap som er egnet for ulike typer arbeidsoppgaver. Det kommer jo faktisk an på hvilke arbeidsoppgaver det er snakk om. En annen plattform som er ganske relevant i "nettbrettsegnentet" det er jo Chromebook. Hadde behov for et nettbrett på 12 tommer eller større, og endte opp med å kjøpen en Lenovo Thinkpad Yoga Chromebook. https://www.lenovo.com/us/en/p/laptops/thinkpad/thinkpadc/thinkpad-c13-yoga-chromebook-enterprise/22tpc13c3y1 Dette er jo et annet segment enn mobiltelefon, men til studier og som "ipadkiller" så synes jeg den fungerer meget bra til det. Alle de andriodapper som jeg har prøvd har kjørt knirkefritt. Jeg bruker den mest som nettbrett og mediaspiller, men den har jo også et meget bra tastatur og kan brukes som en slags PC. Men dette kommer jo annpå hva slags jobb eller arbeidsoppgaver man skal utføre. Skal man ha en liten mobiltelefon i lomma så er vel ikke Thinkpad Yoga det rette. Skal man der i mot ha egenskapene til et stort nettbrett ++, da mener jeg at Yoga Chromebook er et godt valg. Chromebook er jo sånn sett også en konkurrent til Android og kjører for eksempel de samme appene.
 7. Rocky Linux, ja, "den nye utgaven av Centos" den hadde jeg nesten glemt. Er det noen som vet hvordan det går med dette prosjektet og hva som er status? https://rockylinux.org/ Ikke kjempemye info her, i neste link, men de anmeldelsene som er er da gjennomgående positive. I oversikten over revisjonssatatus og innhold, så kan man jo også se at dette er en distro som kan brukes både som server og som desktop. Sannsynlig "litt kjedelig" ved at den er mer eller mindre prikk lik RedHat minus noen tools. (Har faktisk ikke testet den.) https://distrowatch.com/table.php?distribution=rocky
 8. Kan det forholde seg akkurat motsatt - At det er behov for det motsatte - Mange konkurrerende ideologier og alternative "pakker" og eventuelt "totalpakker" som man så kan vurdere og velge opp mot hverandre? Da må jo de som står for "pakker og totalpakker" kunne forklare hva deres "pakke" står for. Det har blitt nevnt i foredraget at noe av en slik totalpakke kan bestå i flere småbruk og mer folkedans, og så har dette med behovet for en bedre strekkoder blitt nevnt i tråden her. Dette må vel bli litt lite for "en totalpakke, der alt henger sammen med alt"? Hva består nå resten av denne totalpakken av? Kan det være slik at vi trenger en "åndlig oppvåkning" mot "totalpakker" og "totalitære ideologier"?
 9. Med andre ord - Da skulle vel svaret i så fall være gitt. Slike "totalpakker" de finnes vel kun i totalitære politiske og/eller religiøse ideologier? Det betur vel da at videoen øverst egentlig er en propagandavideo for en eller annen slik totalitær politisk eller religiøs ideologi? Først så bygger man opp en stemning av missnøye, så framstår den politiske eller religiøse lederen med sin "totalpakke", får tak i sine tillhengere av "totalpakken" og bygger opp sin sin maktposisjon gjennom dette. Finnes det noen andre typer ideologier enn de totalitære ideologiene som tilbyr "totalpakker, der alt henger sammen med alt"? Hvis dette medfører riktighet, hvilken totalitær ideologi og hvilken "totalpakke, der alt henger sammen med alt" er det foredragsholderen eventuelt snakker om? Finnes det "totalpakker" som ikke er "totalitære" og som ikke hevder at de står for den ene riktige måten å se tingene på? Hvordan kan ellers småbruk og folkedans og forbedringer av strekkoder, som har vært nevnt til nå fungere som en slik "totalpakke"? Hva er resten av "den totalitære pakken" sitt innhold? Hvilken "totalpakke" eller "totalitær ideologi" er det vi behøver å "våkne opp til" for å oppnå: "Identitet, kultur, og psykologisk helse"?
 10. Forutsetningen for enhver politisk eller religiøs bevelgelse, det er vel at noen har det vondt? Først så må man fortelle flest mulig at de har det vodt, og så må man få flest mulig til å være enig i det. Så kan nye maktmennesker stå fram med "den nye ideologien" og "den åndelige oppvåkningen". Først må det gjøre vondt, og så må man få løsningen i form av en "åndelig oppvåkning", som medfører at "nå gjør det ikke lengre vondt". - "Se på disse flotte barkodene - Nå gjør det ikke lengre vondt". Så kan man for eksempel starte det nye "Barkodepartiet" eller et "livssynsforening for penere barkoder". Da har de som har slått seg opp som ledere i "Barkodepartiet", eller "livssynsforeningen for penere barkoder", eller hva det nå måtte være både fått seg jobb og en viktig posisjon i verden. Kan det kanskje være like greit som noe annet, å se litt på hva innholdet i denne "åndelige oppvåkningen", og hva den skal bestå i? Småbruk, folkedans, penere barkoder. - Vil ikke dette være en litt "smal" politisk eller ideologisk agenda? Hva mer? .. Og hvem er nå egentlig "vi" (som foredragsholderen refererer til)?
 11. Det er vel slik med åndeligheten som så mye annet at for mye og for lite er omtrent like galt. De fleste totalitære regimer snakker jo om en eller annen form for "åndelig oppvåkning" til "de rette verdier". For eksempel i Nord Korea, så er det jo vært mye fokus på den "ådelige oppvåkning" slik at alle og en hver skal ha fokus på "de rette verdier". For en god åndelig oppvåkning, så behøves det jo også gode åndelige ledere med god avlønning, gode arbeidsvilkår og personlig makt. Foredragsholderen snakker om "vi" men han nevner ikke noe om hvem "vi" er eller hvilken organisasjon vedkommende representerer. Hvis vi nå vinkler denne oppvåkningen litt mot innholdet i den aktuelle "oppvåkning til verdier", hva er det nå egentlig slags verdier denne foredragsholderen står for? Er det dette med å bo på småbruk og danse springar som liksom er "de nye verdiene"? Jeg for min del har aldri bodd på småbruk, og jeg har aldri danset springar. Jeg savner i alle fall ikke det siste. Et lite poeng kan det vel være at foredragsholderen har i forhold til det som går på psykisk helse. Her kan det vel se ut som at gjennomgangsmelodien er "vi foreskriver bare litt mer av det som ikke virket før". Også her har vi vel fagfolk og "åndelige ledere" som skal ha sin lønn. Politisk nasjonalisme, kan det være en for for "åndelig oppvåkning"? Har ikke dette blitt prøvd tidligere ved et par anledninger, både hist og her? - Hva ble nå resultatet av den oppvåkningen?
 12. Slik som jeg tolker det så er begrensningene først og fremst utarbeidet for å forhindre brukerne å bruke produkter og tjenester som Apple ikke har inntekter fra. Hvis det forjholder seg slik at man ikke kan laste over en serie med forelesninger fra universitetet og spille dem av, slik som man ønsker, på grunn av at det ikke gir Apple inntekter, så må det da bli ganske absurd å kjøpe disse Apple produktene. Hvorfor skal man kjøpe Apple produkter, hvis man kan få langt bedre og anvendbare produkter til en forholdsvis lavere pris?
 13. Noen betraktninger fra den samme damen omkring forskjellen på hvordan computere fungerer og hvordan mennesker tenker:
 14. Synes rent personlig ikke at religion er den den mest innlysnede innfallsvinkel til objektiv viten. Ville tro at religion for en stor del handeler om "det å tro" og ikke så mye om "det å stille kritiske spørsmål". Fant noe interessant omkring denne problemstillingen "hva er tid" og hva ligger i begrepet "nå". I vår tenkning og vårt ressonement rundt "det å tenke" og "tankens frihet" og eventuelle "mangel på frihet", så har man lett for å forutsette at begrepet "tid" og begrepet "nå" er noe "absolutt", men er det nå nødvsndigvis slik som det faktisk forholder seg? https://en.wikipedia.org/wiki/Sabine_Hossenfelder
 15. Jeg kjøpte en IPad for en tid tilbake for bruk i forbindelse med studier, men konklusjonen var den at den var fullstendig ubrukelig i en slik sammenheng, så den er fortsatt så godt som ubrukt. Har en liten samling med Android nettbrett som alle sammen gjør jobben på en utmerket måte. Har også kopi av forelesninger på Andriod mobiltelefon som bacup. I dag så kan man faktisk ha en kopi av forelesninger til et 5 års studie liggende på en Android mobiltelefon. Fant litt info om "ny IoS filemanager", men synes ikke innholdet framstår som helt overbevisende:
×
×
 • Create New...