Jump to content

Alexander4840

Medlemmer
 • Content Count

  550
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

510 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

1764 profile views
 1. 1. Litt som Oslo og London og Stockholm i dag? 2. Brain-drain og permanent befolknings-flukt destabiliserer nok mer enn noe annet. Asylanter behandles som Immigranter, svært mange får statsborgerskap og blir for godt.
 2. Til dem som syns verdens Uland ble laget av verdens Iland. We didn't start the fire, no we didn't light it, but we tried to fight it
 3. Absolutt. Hvorfor skal noen av de nevnte faktorene gjøre det dyrere? Skolens eiendom er langt billigere, det burde gjøre det mye billigere. Hoved-kostnaden til næring i sentrale Oslo, er husleie. Å pressentere informasjon med ett smil og humor er kanskje den beste måten å få folk interessert, og holde fokus. Får ikke komikere lov å lære bort noe da? og lærere får ikke lov å fortelle vitser?
 4. Interessant... kilde: lenken over. Ja, og? han er på TV, hans verdi er basert på det samme som Tom Cruise og Fotballspillere, underholdningsverdi. Han gjør veldig mye mer nyttig enn fotballspillerne som tjener 500 mill.
 5. Ref Ulikheter, enda ett kjempe-innslag av Norges Nerd https://tv.nrk.no/serie/harald-eia-presenterer-saann-er-norge/sesong/2/episode/1/avspiller WinNo, spol til 06:45
 6. Hvorfor tror du investorer tjener så heftig? Fordi få investerer, og mange er materialistiske å kjøper nytt og nytt og nytt. Fåtallet tjener mye på flertallet i dag, alternativt kan alle tjene litt på alle, om alle investerer. Om bare 0.1% hadde investert ville kanskje årlig avkastning vært 20% stabilt, har det vært slik noen gang i tiden? 5-10% per år er jo veldig mye, men det er enda ikke nok til å friste folk flest, som vil bruke penga NÅ, det har litt med oppdragelse og oppvekst å gjøre. Det kan skje, men jeg vil tro det skjer sjelden, siden det er ulovlig De har kanskje ikke like god oversikt som i Norge, kanskje ikke hard nok straff, eller mange nok skatt-innkrevere, som han nevnte. Virker som det også er ett stort problem, burde kanskje ha noe internasjonal avtale som kverker skatteparadis, evt svarteliste land og firmaer som oppererer slik. Er detkanskje en positiv ting på noe vis? hvorfor er det ikke gjort noe med? (Jeg aner ikke) Burde kanskje vente med formueskatt til noen har 10-20 median-årsverk oppspart da, så du ikke kverker alles mulighet til å spare. Litt surt å måtte betale 600 000 per år i formueskatt fordi du bor i familiehuset i bærum. Verdien ville vel synket kraftig da, men da blir det også umulig å bygge nye hus, fordi de koster gjerne 2-5m å bygge. Evt kan primærbolig være unntatt. Å stemme med lommeboka kan slette de store selskapene/formuene, bare slutt å bruk netflix og apple.
 7. Utrolig mye å ta i her, denne videoen kunne startet 20 tråder. Kapitalisme? Her står jeg: Forskjeller er uunngåelig med kapitalisme, Kapitalismen er den beste økonomiske modellen for å løse problemer, men noe regulering må eksistere. Folks ønske om å bli ''rik'', for å leve sikkert, kunne forsørge familien, og sikre fremtiden til barna, er fundamentalt... Når du kombinerer kapitalisme & sparsomhet, vil alltid noen ende opp med å eie mye. Skal vi løse det med 100% arveskatt? det vil isåfall knuse nesten alles ønske om rikdom, og dermed knuse kapitalismen. Burde det finnes noe formueskatt? aksje/fond er vel fritatt, penger i banken mister verdi pga inflasjon, burde folk tvinges betale for å eie huset sitt(som formueskatt gjør i tillegg til eiendomskatt, hvorav jeg mener primærbolig burde være unntatt). Kapitalismen er ikke perfect noe steder, men det er det mest naturlige, og det beste for samfunn og menneskeheten. Disproporsjonell innvandring av low-skill labour har skapt mye av forskjellene ved å ha vokst arbeiderklassen unaturlig, og svekket lønninger. De som tjener på befolkningsvekst, er de rike, som eier produksjon av det befolkningen trenger(og eiendom). Jeg som eier leiebolig i en by, har mye å tjene på befolkningsvekst og tettere byer. Jeg som eier aksjer hos Norgesgruppen, kraft foods, apple, osv, vil tjene på alles handling, jo flere, jo mer, jo rikere blir jeg. Mulig Løsning? Lær alle investering/sparing, være mindre materialistisk og kortsiktig, stem(også) med lommeboken. Gratulerer, du vant krigen mot de rike, til en viss grad.
 8. Fordi det er veldig mange kort-tenkte, hedonistiske ungdom, og folk vokser opp veldig sent for tiden. Hadde alle som sa ''jeg vil aldri ha barn'' ved 18 sterilisert seg, hadde halve befolkningen sterilisert seg, og folketallet hadde falt av klippen. Syns 25 er for tidlig, når de aller fleste som får barn i dag får det etter dette. Uansett burde absolutt ikke staten finansiere det Å sterilisere seg før barn er helt idiotisk, noen få unntak finnes såklart.
 9. Hvorfor drepe dem? Kan bare plassere dem i en akseptabel leir fremfor å kjøpe dem hus i EU, så frigjøres enorme resurser som kan hjelpe andre. Logikk og matte er fine greier.
 10. 1. Den gjørmete leiren er absolutt ikke en god nok løsning, jeg antar det er slikt som skjer med de ulovlige som ikke er registrert , en slik leir kunne flyktninger nærmest ordnet uten noen hjelp, med pinner og palmer. 2. Og akkurat derfor må vi få myndighetene til å rette blikket riktig vei, da må folk si ifra, erna solberg kommer ikke opp med all sin micro-politikk og nyanser på egen hånd, politisk engasjement hjelper. 3. Presedensen er i lenken jeg postet 2 ganger, og mange andre, og historiske leirer, det er ikke noen hypotetisk leir, det finnes nok også bedre leirer som ikke medier har besøkt, den standarden må de dårlige leirene løftes til. Hvem argumenteter for at leirer er bedre enn hus?? Palass er bedre enn hus, skal vi bygge palass da? Det er masse folk som bor i minileiligheter på 10kvm i Oslo, folk som bor i 2kvm biler i årevis uten problemer, Lars monsen har sovet i telt 4000 netter, det går helt fint å bo i en av de gode tyrkiske leirene, spesielt for noen som kommer fra ørken-ruiner med livet på en tynn line... Vi kan ikke kontrollere eller vite hvor lenge en krise varer, skal vi anta at alle kan vare evig å handle på det grunnlaget?
 11. 1. Å se lidelse personlig vil nok påvirke folk personlig, da snakker nok følelsene høyere enn logikken, jeg tror ikke mange i MSF er geopolitiske eksperter, eller har tenkt mye over det på amatørnivå. Basert på hva jeg hører fra NGOer har jeg ikke mye tillit til dems kapasitet for kritisk analyse. Ga de noen alternativ til flyktningleirer, og ringvirkningene rundt alternativet? 2. Fordi EUs fokus er langt vekk fra leirer. De overfylte leirene med ulovlige migranter er ett dårlig argument, Hellas sitt alternativ på lesvos er å kaste dem ut i vannet, eller la dem squatte utenfor grekernes hus, langs gater og inni hotell-lobbyer. 3. EU må løfte blikket, se på de leirene som funker til tross for EUs neglekt, og kopiere det, så nær som mulig syrias grenser, innafor grensene om regimet aksepterer det.
 12. 1. Nå snakker vi om Flyktninger og kriser, ikke ønsket om at kriser ikke eksisterte. 2. For hver flyktning som tas inn i Norge reduseres bistand for leirer tilsvarende kostnaden, det er slik politikk fungerer, det er prioriteringer. Hvorfor skal noen heldige få lotto?
 13. Det utsagnet dems er cirka så virkelighetsfjernt som det kan få blitt, hva er da alternativet? Fly hele syrias befolkning til Tyskland? flytte på hele land hvert år frem og tilbake fra en side av kloden til den andre? Fordi de skal såklart huses i landet de selv ønsker seg til, og alle vil ønske forskjellige land, så da må de spres over hele verden, mon tro hvor mange som vil være først til å returnere hjem til ørkenen. Mange leirer er uakseptabelt dårlige, fordi fokuset er satt på individuelle asylsøkere her til lands. Nå slutta jeg å gi til MSF fordi de har samarbeidet med menneskesmuglere i middelhavet, og videre nektet politi ombord i båtene for inspeksjon. Jeg har slutta å gi noe til veldedighet pga denne krisen, som i stor grad er blusset opp av MSF o.l.
 14. Igjen, https://www.nytimes.com/2014/02/16/magazine/how-to-build-a-perfect-refugee-camp.html Det gjøres overalt i dag, det er det som er normen, og det er dette vi må støtte, for alle syrere i området. Om EU hadde fokusert på dette fra starten kunne alle syrere hatt det relativt komfortabelt og trygt i standardiserte leirer, her kan vi få ekstrem valutta for pengene, og dermed hjelpe langt flere. Angela Merkels ''Kom alle sammen til tyskland'' var tidenes symbolpolitiske utsagn, så dytta de ansvaret over på EU og medlemsland. Vel viten om at det er mange land mellom tyskland og verden utenfor Europa. Hun gikk MOT normen, og flyttet fokuset vekk fra god lokal-hjelp.
 15. 1. For å unngå å prate om det.... fordi du nevnte de 2 tingene. Overkompliserte diskusjoner om 5 temaer samtidig gidder jeg ikke. Enig om uenighet. Antar det ikke er første gang ikke hele innlegget ditt blir sittert, så forstår ikke hvorfor du spør. Jeg svarte som alltid på det jeg er interessert i å diskutere. Om du ikke evner å generalisere(overse unntak), vil svært få diskusjoner bære frukt.
×
×
 • Create New...