Jump to content

Vaniman

Medlemmer
 • Content Count

  2930
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Vaniman last won the day on October 4 2018

Vaniman had the most liked content!

Community Reputation

2244 :)

3 Followers

Recent Profile Visitors

5148 profile views
 1. England ser litt tafatte ut offensivt. Nå har de scoret 1 mål på 2 kamper. Hvis England møter lag som Frankrike, Belgia, Italia i en finalekamp, så blir oddsen kanskje 40/60? 40% sannsynlighet for at England vinner en slik kamp? Jeg vet ikke, men jeg synes Frankrike, Belgia, Italia og Spania ser sterkere ut. Heier på England, da. Men jeg liker veldig godt det franske laget og.
 2. Jeg er enig med deg i det. Politikere har fjernet seg for mye fra "folk på bakken". Det er et demokratisk problem. Det var vel egentlig dette som førte til Brexit. Likevel er jeg glad for at EU og NATO eksisterer.
 3. Du har nok rett i at Norge står ganske fritt til å velge bort EU-direktiver ifølge EØS-avtalen. Saken er at politikerne frivillig implementerer EUs regelverk i Norge. Mange nordmenn føler dette som et svik, siden to folkeavstemninger nå har landet på nei til EU-medlemskap. Men EØS-avtalen er bra for oss økonomisk, såvidt jeg kan se, fordi vi får tilgang til EUs indre marked. Du viser til en annen handelsavtale, men hvorfor skulle den være bedre enn EØS avtalen? Store tollunioner er i det hele tatt en stor fordel økonomisk, fordi da kan handelen flyte fritt, uten barrierer. Europa bør vel også stå sammen for hevde seg i konkurranse med Kina og Russland.
 4. Men mange akademikere/forskere sier at Norge var fattig, og en enkelt sier at Norge ikke var det. Så da burde du kanskje høre på de mange? Personlig stoler jeg på det mine foreldre og besteforeldre fortalte. Jeg klarer ikke å se at de hadde noen grunn til å lyve.
 5. Ja, ungdom gjør opprør. Slik har det nok alltid vært. Jeg tror en del av vår tids ungdomsopprør er knyttet til klimapolitikk. En MDG stemme er nok ofte en type proteststemme.
 6. Mine foreldre og besteforeldre reiste i Europa før vi fant olje, i perioden 1935- 1970, og de forteller at Norge var fattig sammenlignet med land i Vest-Europa. Jeg har hørt andre personer fortelle tilsvarende. Det var vanlig på denne tiden å gå til sjøs, slik at folk i Norge kjente til Europa. Nå viser artikkelen til begynnelsen av 1900-tallet, men tviler på at situasjonen var annerledes da, siden vi ble ganske sent industrialisert i Norge sammenlignet med ihvertfall land i nordvesteuropa. Hvis alle sier at Norge var fattig på denne tiden, så er det nok sannsynligvis sant, selv om denne ene historikeren sier noe annet.
 7. Det er nok en del hysteriske personer eller hypokondere inne på denne tråden. Men jeg synes også mentalt friske personer har en tendens til å se seg blinde på corona, og ikke ha øye for samfunnets helhet. Kuren mot en sykdom skal ikke være verre enn sykdommen selv. Med vaksine av risikogruppe er det rett og slett ikke lenger mulig å forsvare inngripende tiltak på en rasjonell måte.
 8. Norge er del av en internasjonal arbeidsdeling. Vi er en råvareleverandør, ja, men vi tjener på det p g a olje og gass. Vi kan importere råvarer, foredle og så eksportere ferdigvarer, slik som Belgia og Japan gjør, med den EØS avtalen vi har, hvis vi selv ønsker det. Det er ikke mye i EØS avtalen som hindrer oss. Men jeg tror alle talentene er enten i eksportrettede næringer eller fordelt på andre sektorer i samfunnet, og derfor er det ingen som starter opp noe.
 9. Risikogruppen er vaksinert. Vi bør derfor åpne opp samfunnet og gå tilbake til normalen. Den totale dødeligheten i Norge 2020 var faktisk litt lavere enn normalt. Å tro at mange skal dø nå som vi har vaksine blir irrasjonelt. La folk få friheten tilbake.
 10. EØS avtalen er bra for Norge. Det gir oss tilgang til EUs indre marked. Uten EØS avtale er vi på utsiden av EUs tollmur. Men det betyr ikke at Norge skal implementere alt av lover og regelverk som kommer fra Brussel. EU importerer norsk olje, gass, aluminium og fisk. Det gir Norge et forhandlingskort. Hvis det er slik at EU ikke ser og forstår at Norge har vannkraft, og derfor ikke kan kutte CO2 utslipp på lik linje med nasjoner som har mye kull, så må vi jo gi beskjed om dette. Olje, gass, aluminium og fisk er livsviktig for Norge. Det er det vi lever av, og her er det viktig at vi ikke taper markedsandeler. Håper Lo og NHO står sammen og har et bra samarbeid i møte med trusler utenfra.
 11. Politikere i Vesten er forent og innviet i en tro på at mennesket er så teknologisk mektig at det kan styre klimaet, og at det må gjøres drastiske grep for å hindre en apokalypselignende krise som vil komme i fremtiden. Men for oss som står på utsiden virker dette bare helt rart, som en ny religion eller politisk ideologi. Ok. Vi kan ikke stanse denne nye religionen. Men Norge er et eksport land. Er det mulig å skyve kostnadene EU pakker på oss tilbake til EU ved økte priser? Det må i tilfelle være det riktige.
 12. Jeg tror mange homofile blir mobbet, det finnes vel nok av diskriminering i ulike miljøer, kan jeg tenke meg. Jeg synes det er riktig at det offentlige (f eks politikere, militæret) støtter Pride-bevegelsen. Personer som møter fordommer eller hat bør støttes og oppmuntres av storsamfunnet. Det er nok vanlig blant religiøse å være mot homofili fordi det går mot deres tro. Det står i Bibelen og Koranen at det er en synd. Men stat og kirke har skilt lag i Norge, så jeg ser egentlig ingen problemer med at staten støtter Pride bevegelsen i så måte. Det eneste jeg kanskje er bekymret for ved dette, er at hæren lar seg feminiserre og bli woke, dominert av myke verdier. Det vil jeg helst ikke. For siden vi nå en gang grenser til Russland, ønsker jeg soldater som er testosteronsbomber og noen tøffe jævler. 😀
 13. Enig i mye av det du skriver. Det er en uting i norsk politikk å "kaste penger etter løsninger", som du sier, i den tro at mer penger alltid er løsningen. Ellers høres det ut som du er plassert sentrum/høyre politisk. Et fritt marked med godt utbygd velferdsstat er vel en god løsning. Da får man liksom det beste fra både høyre og venstresiden. (Jeg tolker det slik at det er her du står politisk). Jeg synes egentlig det meste stemmer i Norge. Vi er høyt utdannet, har mye kapital, politisk stabilitet, nærhet til markeder (EØS-avtalen) og etterhvert en godt utbygd transport-infrastruktur. Men alle land har sine utfordringer, også Norge. Hovedutfordringen til Norge er nok en offentlig sektor som er for stor. Det binder opp produktiv arbeidskraft, og er dyrt for samfunnet. Det blir liksom tap-tap. Man taper arbeidere som kan produsere, og man taper fordi man må betale for disse unødvendige offentlige arbeidsplassene over skatteseddelen. Egentlig handler det om effektiv og smart ressursutnyttelse, der arbeidskraft og kapital er ressursene i dette tilfellet. Jens Stoltenberg advarte mot dette da han var statsminister, og vi ser nå at han hadde rett. Vi som stemmer borgerlig kan kanskje akseptere en såpass stor offentlig sektor, men da må den i tilfelle være mer effektiv enn i dag. Pengene over statsbudsjettet må investeres på en smartere, bedre og mer lønnsom måte. Jeg synes det høres ut som FrP, H og V er de partiene som står deg nærmest. Det er disse partiene som er aktuelle for meg. FNB forsvinner nok ut på sidelinjen etter dette valget. Håper du stemmer, ihvertfall. Det er jo det viktigste, når det kommer til stykket.
 14. Da måtte Lan Marie Berg bite i det sure eplet og gå. Utrolig at hun mener selv at hun ikke har gjort noe galt. Hun er nok en aggressiv alfahun med et stort ego, som aldri innrømmer at hun gjør noe galt. Hvis hun kommer inn på Stortinget, er det viktig å plassere henne en plass hun ikke kan gjøre for mye skade. Det finnes vel noen i Oslo som er dumme nok til å stemme på henne, antar jeg. 18-19 år gamle jenter, kanskje. Hun kan jo jobbe med kultur. Der er det begrenset hvor mye skade udugelige politikere som henne kan gjøre.
 15. Jeg må si jeg ble imponert over Frankrike i dag. Jeg visste jo på forhånd at de er favoritter, men jøsses for noen spillere de har. Pogba, Benzema, Kante, Griezman, Mbape. Mbape er en av de hurtigste spillerne jeg noensinne har sett. Tyskland var også bra. Jeg tror fortsatt de kan vinne EM, men det blir vanskelig for dem i gruppespillet siden Portugal vant.
×
×
 • Create New...