Jump to content

Vaniman

Medlemmer
 • Content Count

  2150
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Vaniman last won the day on October 4 2018

Vaniman had the most liked content!

Community Reputation

1460 :)

Recent Profile Visitors

4454 profile views
 1. Ja. Talentfulle mennesker ville forsvunnet ut av landet, det ville blitt færre investeringer og flere arbeidsledige. Men nå har egentlig ikke Norge fattigdom i tradisjonell forstand; noen personer føler seg fattige, fordi andre har mer, men de mangler egentlig ikke noe. Når fattigdomsproblemet tas opp i Norge, er det egentlig ikke snakk om spørsmål av materiell art. Det er snakk om sosial status. Her er det viktig å være klar over at mennesker alltid vil tildele hverandre sosiale statuser og skape hierarki. Det er slik samfunn og virksomheter er organisert. Det er genetisk betinget og kan ikke endres. Hvis sosiale klasser ikke skapes på økonomiske betingelser, vil det skje på annet vis. Hvis man ikke trives der man er, med den sosiale statusen man er tildelt, må man simpelthen selv gjøre noe for å endre dette.
 2. Biden klarer seg ganske bra i debatter. Han er en skuespiller som vet å spille president. Jeg synes både Biden og Trump har noe som er veldig amerikansk over seg, men på hver sin måte, noe som er litt artig. Trump vinner nok TV-debattene. Han er mer karismatisk enn Biden, og han har et politisk prosjekt og en retning, noe Biden mangler. Jeg tviler på om det finnes en sjel i verden som kan forklare hva Biden ønsker som president. Men media og akademia omfavner Biden, fordi han ikke er Trump. Artig å se hvordan journalister og akademikere er fanget i gruppetenkning. De har jo blitt en egen stamme i Amazonas, helt ute av stand til å forstå meninger og synspunkter utenom sine egne. Nå tror de Biden er favoritt til å vinne. Ser ikke ut som de har lært noe siden forrige valg. Trump står i posisjon til å gjøre et brakvalg, med tanke på at han nå har befestet sin rolle som president. Han beholder mange stemmer fordi økonomien gjorde det bra før corona, og vinner en del nye simpelthen fordi han er president. Jeg tror også Trump sanker en del stemmer på grunn av opptøyene. Folk blir skremt av å se etniske grupper med coronamasker og hetter som plyndrer og dreper. Biden og demokratene tar ikke klar avstand fra pøblene. En stor tabbe.
 3. Lonesome Dove er utrolig bra. Tøft med disse eldre herrene som legger ut på eventyr. Noen av scenene er uforglemmelige, som når karakteren til Duvall blir jaktet på over prærien. Kanskje på tide med et gjensyn av denne serien i sommer.
 4. Folk har jammen ulik smak. Bone Tomahawk gir jeg 1/10. Jeg forstår simpelthen ikke hvordan noen kan like en slik film.
 5. Jeg husker 2015 som et brukbart filmår, med filmer som The Revenant, Mad Max:Fury Road og The Martian. Prisoners og Captain Phillips var også bra. The Legend of Tarzan kom året etter, i 2016. Men den er det visst bare jeg som liker. Ellers har det vært en del bra dokumentarfilmer. Den siste virkelig store kinoopplevelsen var for meg Pirates of The Caribbean, helt tilbake i 2003. På 80, 90 og begynnelsen av 2000-tallet fikk man jo slike opplevelser flere ganger i året.
 6. Jeg har sett en del gode filmer fra siste 5-10 år etter tips på denne siden. Det har ihvertfall vært en utrolig utvikling innen spesialeffekter, som er positiv. Men for å være ærlig, kan jeg ikke huske å ha sett en film fra siste 10 år som har gjort særlig inntrykk. Mange mener jo at filmer er dårligere nå enn før. Det er også den erfaringen jeg selv har. Dette kan forklare nedgangen i kinobesøk de siste årene og det faktum at folk sjelden snakker om film lenger. Tidligere var jo Hollywood-film som fotball, alle snakket om det, på jobb, skole, blant venner osv.. Men folk i dag bryr seg knapt om film. Avisene har heller ikke så mange filmanmeldelser, og det finnes nesten ingen nye filmstjerner fra de siste 15 årene. Utviklingen skyldes nok delvis teknologiske endringer, som sosiale medier, ulovlig nedlasting, dataspill, flatskjerm, flere TV-kanaler osv. Men i hovedsak tror jeg filmindustrien endelig har blitt rammet av den sårbarheten som alltid har vært der: Publikum skal ikke ha mange dårlige opplevelser i kinosalen, før de slutter å gå. Som konsekvens går prisene opp, særlig i USA. Det finnes tross alt en stamme som går på kino, og nå må disse melkes. Det finnes naturligvis gode filmer fra de siste 10 årene. Men det blir alt for langt mellom dem til at Hollywood kan beholde sin dominerende posisjon innen feltet kunst/kultur. Hvis jeg f. eks. i snitt liker 1 av 10 filmer fra denne perioden, så kan jeg regne med omtrent 10 % sannsynlighet for at jeg liker en film på kino eller Netflix. Hvorfor betale for det? Som resultat har jeg sluttet å gå på kino, selv om jeg liker film, og det har personer i mitt sosiale nettverk også sluttet med. Store produksjoner fra perioden 1980-2005 er derimot nesten garantert gode, slik jeg opplever det. 80 % sannsynlighet for at jeg liker dem eller i det minste synes de er verdt å se. Hvis europeiske eller norske filmselskap har ambisjoner om å utfordre Hollywood, så er dette tiden å gjøre det på. Nå kan de ta markedsandeler, for Hollywood er ikke det de en gang var.
 7. Filmene produseres, det er bare ingen som går og ser dem lenger.
 8. Jeg tror folk begynner å få forstå at covid-19 er et forholdsvis mildt virus som knapt gir symptomer på friske folk. Risikogruppen ble vurdert som 65 +. Men dette har nok vært en feilvurdering, da risikogruppen i virkeligheten er 80 +. Samt at corona-døde bestandig har alvorlige underliggende sykdommer. På tide å avslutte hysteriet. Ut av ekkokamre og tilbake til virkeligheten. Covid-19 var falsk alarm.
 9. Du mener vel ikke seriøst at NRK er en objektiv nyhetskanal? Da har i tilfelle NRK lurt deg godt. NRK kan late som de er objektive, for bedre å kunne manipulere eller for å legitimere innholdet. Men de er venstrevridde, og de har den samme type antipati for kapitalistiske Trump og USA som venstrefolk pleier å ha.
 10. Jeg likte også denne. Men husker jeg syntes sluttscenene ikke var så bra, at noe der skurret. Depp har jo forøvrig spilt i to lignende, mørke filmer, "From hell" og "Sleepy Hollow". Det er virkelig gode filmer. Særlig den siste. Tror nok jeg ville gitt Sleepy Hollow 8/10, hvis jeg så den påny.
 11. I utgangspunktet kan private selskaper gjøre som de vil, og sensurere der de ønsker. Men det er ikke så enkelt med store tek-selskapene som Google, Facebook etc., fordi de i praksis har monopol på sine felt, og derfor har uforholdsmessig stor makt. Heldigvis er også demokratene i USA oppmerksomme på dette og inntar en skeptisk holdning, selv om Sillicon Valley sensurer deres motstandere, altså konservative stemmer, og på det viset hjelper demokratene. Å kalle dette en konspirasjonsteori blir bare for dumt og vitner vel helst om manglende livserfaring, da det er åpenbart at Sillicon Valley selskapene har utviklet organisasjonskulturer som er politisk venstrevridde. Jeg har også inntrykk av at det først og fremst er unge personer som ikke forstår dette. Så kommer naturligvis det at media også utvikler venstrevridde organisasjonskulturer i økende grad, noe som har vært kjent lenge. Konformitet og konsensus blant mediefolk var godt synlig allerede på 90-tallet. Det er definitivt slutt på den tiden da journalister hadde ulike perspektiver og meninger. Partipressens tid er forbi. Polariseringen øker som resultat. Det ser vi stadig nye eksempler på. Vestlige samfunn befinner seg i en tilstand av ubalanse, fordi offentligheten eies og forvaltes av venstrefolk, og disse stenger ute store deler av befolkningen fra å ytre seg. Ikke for det: Våre samfunn er sunne og friske, når det kommer til stykket. Men polariseringen øker altså og dette kan vokse til å bli et alvorlig problem i fremtiden.
 12. Har du glemt at første strategi til Norge og andre land var å flate ut smittekurven, slik at helsevesenet ikke skulle bli overbelastet? Dette var basert på helsefaglige råd fra bl. a. smitteverneksperter. Skifte av strategi til "slå ned viruset" var en politisk beslutning. Media og folkeopinion skapte et press på politikerne, slik at de følte seg tvunget til å innføre strengere tiltak. Ingen som er utdannet innen medisin med sin fornuft i behold, vil prøve å stenge et virus som covid-19 ute av landet. Det er umulig. Og skulle man faktisk forsøke, ville jo folk sulte ihjel. Vi har masse erfaring fra hundrevis av lignende virus. Norge må gjennom viruset. Det nytter ikke å skyve det foran seg. Men det er klart, at hvis media slutter å skrive om viruset, så forsvinner det fra folks bevissthet. Og det har eventuell stor politisk betydning.
 13. Sosial distansering er effektivt. Men viruset forsvinner ikke. Det du skriver i disse to innleggene er urealistisk. Norge har allerede viruset og kan uansett ikke isoleres. Covid-19 har kommet for å bli og vil aldri forsvinne. Det må du bare innse og akseptere. Folk har allerede sluttet å bry seg om smitte og det gjør de selvfølgelig helt rett i. Det er på tide å avslutte dette hysteriet og komme tilbake til normalen. Corona-døde er typisk 84-85 år og har 2-3 underliggende alvorlige sykdommer. Disse menneskene ville dødd innen kort tid uansett. Noen mennesker har en type krisepersonlighet som gjør at de kanskje bør jobbe litt med seg selv. Folk reagerer ulikt på kriser. Ikke alle klarer å holde seg rolige og tenke logisk. Jeg tror ikke det gjelder deg. Men alt for mange er hysteriske. Påvirket av våre tabloide aviser.
 14. Når folk får litt snue eller litt vondt i magen om et par års tid, vil de nok kalle det influensa, tenker jeg. Ingen vet navnet på viruset man er smittet av,- man bare kaller det influensa. Det vet du godt. Covid-19 kommer til de aller fleste med milde symptomer. Pustehjelp er uhyre sjeldent og gjelder for en rekke tilstander. Ikke bare corona. Så kommer også det at når man tester vil man få falske positiver, så tallene kan i virkeligheten se annerledes ut enn man tror når man leser VG eller ser NRK.
 15. Så alle forskere i verden tar altså feil når de sier at eneste måten å stanse et virus på, er ved flokkimmunitet eller vaksine? Av nysgjerrighet: Hvordan kom du frem til en slik konklusjon?
×
×
 • Create New...