Gå til innhold

Vaniman

Medlemmer
 • Innlegg

  3 360
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Vaniman vant dagen sist 4. oktober 2018

Vaniman hadde mest likt innhold!

2 følgere

Nylige profilbesøk

7 258 profilvisninger

Vaniman sine prestasjoner

2,8k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Den bakenforliggende årsaken er innvandring fra ikke-vestlige stater. Hvis Svergie ikke reduserer innvandringen, vil nok problemene vedvare. I Svergie har det vært tabu å nevne dette, fordi man frykter det vil føre til rasisme og diskriminering. Men det virker som vestlige samfunn blir tvunget til å ta debatten før eller senere uansett, så man kan like gjerne gjøre det først som sist.
 2. For å bekjempe kriminalitet, må man i hovedsak gjøre to ting. 1) Øke sannsynligheten for at kriminelle blir tatt, og 2) øke konsekvensene hvis de blir tatt. Dette kommer av at kriminelle vurderer risiko ved lovbrudd. Ikke bare forbrytelser og kriminalitet, men all risiko kan defineres som: Risiko = Sannsynlighet x Konsekvens. I praksis betyr det 1) mer politi, for å øke sannsynligheten for å bli arrestert ved lovbrudd, og 2) lengre fengselsstraffer, for å øke konsekvensene ved å bli tatt.
 3. Innvandrere og etterkommere av innvandrere utgjør allerede ca 30 % av befolkningen i stater som Storbritannia, Nederland, Tyskland og Frankrike. Utviklingen har skjedd fort, og kommer til å gå enda fortere med dagens migrasjon fra Afrika og Midtøsten. Det er ikke galt, såfremt bare flertallet av folket ønsker en slik utvikling. Men hvis folket IKKE ønsker det, så blir det galt fra et demokratisk perspektiv. Det du egentlig sier Atib, er at man gir innvandrere statsborgerskap og så er de ikke lenger innvandrere. Men dessverre er det ikke så enkelt å løse utfordringer knyttet til integrering, at man bare kan gi noen statsborgerskap, og så er alt i orden. Når USA i dag er som Vest-Europa, så er det fordi det var vest-europeere som dro dit. Det samme da arabere fra Midtøsten innvandret Nord-Afrika. Da ble Nord-Afrika som Midtøsten. Hva blir resultatet av dagens innvandring til Vesten? Kanskje innvandringen fra ikke-vestlige land i hovedsak vil være positiv. Jeg kan godt tro det. Men kanskje også vil den ikke være det. Jeg bare sier det. Er du villig til å gamble på at norsk og vestlig kultur vil bestå?
 4. Enig. Veldig naivt system.EU bør heller vokte sine grenser. Stanse menneskesmuglerne og stanse den ulovlige innvandringen som har så mange negative konsekvenser. Intensjonene ved å se bort, unngå å stanse migrantene er sikkert gode. Men det betyr ikke at resultatet blir godt for det om.
 5. Klart at alle mennesker har rettigheter. Men det vi ser nå/de siste årene, er ikke flyktninger. Det er migrasjon. Om bare noen årtier vil den opprinnelige befolkningen i vest-europeiske stater havne i mindretall, hvis denne innvandringen fortsetter. Det er et matematisk faktum. Nå kan vi ha en evig lang diskusjon om dette er positivt eller negativt. Men istedenfor det, tror jeg det er bedre først å la folket bestemme om de faktisk ønsker en slik endring, gjennom demokratiske prosesser.
 6. Synes Erna Solberg bør gå av som leder for Høyre. Hun har vært inhabil i saker som statsminister, og har sannsynligvis også vært det som stortingsrepresentant de siste to årene. Jeg stemte på Høyre da hun var statsminister. Men hadde jeg vist dette, så hadde nok stemmen gått til Venstre eller Frp. Går ut fra at jeg ikke er alene om det. Erna bør gå for å gjenopprette noe av tilliten til Høyre.
 7. Jeg er ikke så sikker på det. Det kom mange flere innvandrere fra Latin-Amerika til USA etter presidentvalget 2020, og dette ble forklart med at Biden-regjeringen var mer liberal, ikke ønsket mur osv. Det samme kan være tilfelle med EU, og hvilke signaler som sendes. Uansett er det ikke slik at EU lever på nåde av afrikanske og arabiske menneskesmuglere. Hvis viljen til å stanse migrantflommen er der, så er også evnen der.
 8. Vi bør innføre demokrati -også når det gjelder innvandring. La flertallet av befolkningen bestemme. Gå noen år tilbake i tid. Hvis politikerne bare hadde lyttet til folket, så hadde vi/Europa ikke hatt alle disse problemene med massiv ulovlig innvandring, menneskesmugling, svart arbeid, integreringsproblemer og gjengoppgjør som vi har nå. Men politikerne måtte selvfølgelig sette folkeviljen til side, være mer høyverdige og edle enn resten av hopen. Nå ser vi resultatet. Ikke særlig høyverdig og edelt, akkurat. Så da var det altså vanlige folk som hadde rett da. Nok en gang.
 9. Jeg tror nok mange ser det. Jeg kjenner ikke Makedonia, men det er vel komplisert, med ulike strømninger og følelser i sving. Unge som flytter, holder kanskje kontakt med familie og venner i hjemlandet, og så sprer ideer om demokrati og frie markeder seg på den måten. Andre, gjerne eldre er konservative, og ønsker ikke å bevege seg mot EU eller Vesten. Nytter uansett sjelden å diskutere. De fleste av oss fungerer slik at når vi først har tatt et standpunkt, så forandrer vi aldri mening uansett. Det er debattanter her på diskusjon.no det beste eksempelet på. Det beste du kan gjøre for øyeblikket, er nok å nyte ferien og ha det gøy. Folk er folk, hvor enn man drar.
 10. Det er nok mange i denne regionen som ikke liker Vesten. Det er derfor de støtter Putin og Russlands krigføring (nå sa du jo at disse personene ikke støttet krigen da, men Putin og Russland). Det har egentlig ikke noe med Ukraina å gjøre. I Vesten hegner vi om verdier som demokrati, menneskerettigheter, kapitalisme og velferdsstat. Og så blir vi overrasket når andre folkeslag og regioner ikke ønsker det samme, men heller sverger til autoritære ledere og undertrykkende samfunnssystemer. Har selv opplevd og stusset over lignende ved reiser i Nord-Afrika og Midtøsten. Det oppleves jo som rart og litt fremmedgjørende for en godtroende nordmann. Men ja, det er faktisk helt vanlig å støtte Putin og Russlands invasjon av Ukraina i fattige og underutviklede stater utenfor Vesten. Tenker det også er et normalt standpunkt i Hellas f eks, som jo er ganske likt Makedonia. Men over tid vil nok Makedonia bevege seg mot Vesten likevel, akkurat som Hellas har gjort i lang tid og som nå også Ukraina gjør.
 11. Jeg skrev visst feil på valgdag, 10 september. Valget avholdes 11 september. Mulig å forhåndsstemme til 8 september.
 12. Huff, hvordan gjør man det da? Har litt å gjøre nå, kanskje jeg gjør det senere.
 13. Valgte å forhåndstemme, i tilfelle det skjer noe på valgdagen og jeg får det travelt. Da slipper man også kø. Det ble H på meg denne gang (både på kommune og fylke). Vurderte V, men valgte høyre fordi jeg synes partiet fremstår som noe tryggere.
 14. Hva stemmer vi ved lokalvalget 2023? Holdes 10 september. Det er mulig å forhåndsstemme nå. Oppretter tråden i tilfelle noen ønsker å diskutere. Kanskje noen ønsker å lese/poste innlegg før de stemmer.
 15. Vi må åpne opp for private skoler i større grad. Når offentlige skoler feiler, er det viktig å ha alternativ. Norsk skole har store utfordringer. Den gode nyheten er at dette kan folk løse selv, hvis staten bare gir dem muligheten.
×
×
 • Opprett ny...