Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
11 hours ago, Budeia said:

Uff, høres nesten ut som et sitat fra Mussolini. Lol. Må logisk sett bety at en holder seg til gjenåpningsfase nr 3?

Huff gjenåpningsfase nr. 3 høres så kommunistisk ut. Siden kommunister fra Sovjet-æraen elsket å navngi f.eks skoler med et nummer framfor et navn. Nå til noe mer matnyttig..

 

Nyhet om medisinpotensiale:

https://www.nrk.no/urix/giften-til-en-slange-i-brasil-inneholder-et-molekyl-som-kan-brukes-til-a-utvikle-koronamedisin-1.15633112

Endret av G
Lenke til kommentar

Jonas mener regjeringen gpr for "raskt frem" om avslutning på untakstistanden:

https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2021/08/30/195783547/jonas-gahr-store-urolig-for-forhastede-signaler-om-gjenapning

Greit, da vet jeg ihvertfall det. Jeg har aldri vært så usikker på hva jeg skal stemme i år og vet at det ihvertfall ikke blir Arbeiderpartiet når Støre slår seg på restriksjons-populisme. I Danmark(som er sosialdemokratisk) skal man avslutte untakstilstanden 10. september; 3 dager senere er det valg i Norge og Støre er bekymret for et økende antall PCR-tester, sier han. Jeg mistenker sterkt at dette er velgerfrieri til de 30% av befolkningen som ikke ønsker slutt på untakstilstanden ennå, og det er jo en betydelig del stemme å hente der. Å nøre opp under fortsatt frykt når det tross alt går så bra, veldig få er alvorlig syke og helsevesenet har dette under kontroll er ikke noe sympatisk spør du meg. Så da er det klart, AP blir det ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Morromann skrev (36 minutter siden):

Jonas mener regjeringen gpr for "raskt frem" om avslutning på untakstistanden:

https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2021/08/30/195783547/jonas-gahr-store-urolig-for-forhastede-signaler-om-gjenapning

Misforstår du kanskje litt hva han sier her? Han mener ikke noe om man går for raskt eller sakte frem, men hva regjeringens retorikk har vært rundt det.

Støre har jo helt rett, han kritiserer Høie og Solbergs uttalelser for noen uker siden hvor de lovet full gjenåpning i september. Det skjer åpenbart ikke nå, og det ga helt feil signaler mtp hvor vi er i pandemien. Uttalelsene deres fikk både folk og lokale myndigheter til å tro det er over, og gjorde mange uforberedt på det som man nå står oppe i mens tiltakene fortsetter.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Misforstår ikke hva han sier. Jeg har levd en stund og kjenner meget godt til politiker-retorikk og det å sende ut subtile signaler til velgerne.

Nei, det skjer åpenbart ikke nå fordi vi tillater unødig frykt å styre dette og fortsette en fullstendig irrasjonell untakstilstand som burde vært forbeholdt krigstid eller eventuelt alvorlige virusutbrudd av typen ebola, ikke under noen omstendighet covid-19 slik det er nå.

Det er ingen som "tror det er ovet"(de fleste mennesker i Norge er smartere enn det VG og Dagbladet gir inntrykk av); men ganske mange av oss inkludert undertegnede har fått med oss at dette ikke lenger er noen alvorlig trussel mot folkehelsen og samfunnet som retferdiggjør og legitimerer en untakstilstand som setter begrensninger på folks bevegelsesfrihet. Å si at folk "tror det er over" er undervurdering av vanslige menneskers vurderingsevne og insinuering om at "folk flest er uvitende og trenger en politikerklasse til å tenke for oss". Jeg og mange andre VET, tvertimot at covid-19 er kommet for å bli fopr alltid men at det ikke er noen fare som retferdiggjør en semi-permanent og drakonisk unntakstilstand. Mange av oss har også fått med seg at de såkalte smitteutbruddene ikke er stort mer enn et utslag av en helt ekstrem massetesting under en lav sko som gjør at dette på papiret ser så mye mer ekstremt og farlig ut enn det i praksisk er.

Høie har ikke gitt noen "feil signaler om hvor vi er i pandemien"; tvert imot var de for forsiktige og unvikene fremfor det som burde blitt gjort; avsluttet untakstilstanden umiddelbart vel vitende om at det ville blitt møtt med et hav av protester fra de som i praksis tar til orde for en mer eller mindre permanent untakstilstand hvor man fortsetter ekstrem massetesting av befolkningen under en lav sko og bruker dette for å legitimere dette.

 

Endret av Morromann
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Okay... Det Støre sikter til og kritiserer er dette:

Varsler sluttdato for tiltakene: Kan leve som normalt i slutten av september
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/eEMBV9/varsler-sluttdato-for-tiltakene-kan-leve-som-normalt-i-slutten-av-september

Sitat

Statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie sier det ligger an til at vi kan klemme og danse og leve helt normalt igjen i løpet av neste måned, selv om corona-smitten øker. Og: Alle som ikke blir vaksinert, vil etter hvert bli smittet. (...)

– Når kan vi leve normalt?

– Slik det ligger an nå, er det når alle har fått to doser i slutten av september. Da vil det være mulig å leve normalt, uten en-meters-regelen og andre innenlands-begrensninger, men hvor vi må ha økt beredskap i samfunnet vårt for nye truende virusvarianter, og hvor vi raskt må kunne innføre tiltak, smittespore og stanse spredning, sier Høie.

Støre mener det var feil å gå ut så hardt og love folk noe som ikke er realistisk, og som nå etter all sannsynlighet ikke blir å skje. Det sendte ganske åpenbart feil signaler om hvor vi stod i pandemien. Ikke ifølge meg, men ifølge regjeringen selv. Noe Høie nå så smått har begynt å ta selvkritikk på, og gitt Støre rett i.

Du vrir det til å virke som Støre mener gjenåpningen/tiltak går for raskt frem, men det er altså retorikken/signalene han kritiserer siden de ble feil.

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Kva Støre (og andre politikarar for den skuld) meiner er ikkje godt å vite, det er vanskeleg nok å vite kva dei seier, men eg mistenker dei alt for ofte for å sei det som dei trur gir dei fleire velgarar og ikkje nødvendigvis det dei meiner. Men no er vi vel kanskje lagt på viddene i forhold til tema, bortsett frå at det er synd at pandemien blir politisert.

Endret av ok67
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 minutter siden):

 

Støre mener det var feil å gå ut så hardt og love noe som ikke er realistisk, og som nå etter all sannsynlighet ikke blir å skje. Det sendte ganske åpenbart feil signaler om hvor vi stod i pandemien. Ikke ifølge meg, men ifølge regjeringen selv. Noe Høie nå så smått har begynt å ta selvkritikk på, og gitt Støre rett i.

Nei, det kommer nok desverre ikke til å skje på grunn av stort press fra de delene av helsebyråkratiet som konstant vil "vente og se" og fordi deler av befolkningen lar seg rive med av frykt- og redselsjournalistiskken til Dagbladet og VG(hvor de til og med må gå til USA for å finne skrekkhistorier). Selvfølgelig "backer" Høie ut istendenfor å stå rakrygget slik han burde. Men det er slik det er. Nordmenn er mye mer redd for corona enn resten av Skandinavia, desverre.

Hvorfor er det ikke realistisk å avslutte en untakstilstand som ikke er legitim? Danmark gjør det jo. Det er nok grunnet press at det ikke er "realistisk". Man kan hvis man vil. Untakstilstanden er dessuten ikke leigim, å ha et samfunn nedstengt skal det være skyhøy terksel for, betingelsene var der vinteren 2020 men de er ikke der på noen som helst måte i september 2021; jeg skjønner ikke hvordan man kan forsvare slikt? Alle i risikogruppene er fullvaksinerte, likevel flyttes mplstreken kontinuerlig. Og det blir ikke noe bedre de neste månedene når folk trekker innendørs og man fortsetter å drive massestestings-tvang på befolkningen. Jer vurderer seriøst å flytte fra Norge for alle signaler som sendes ut nå tyder på at lockdown-politikken nå er kommet til Norge for å bli helt til eventuelle domstoler setter foten ned og sier at nok er nok; noe jeg håper de gjør. De er vårt siste håp. Untakstilstanden er ikke lenger legitim og sannsynligvis også et brudd på menneskerettighetene.

Lenke til kommentar
ok67 skrev (6 minutter siden):

Kva Støre (og andre politikarar for den skuld) meiner er ikkje godt å vite, det er vanskeleg nok å vite kva dei seier, men eg mistenker dei alt for ofte for å sei det som dei trur gir dei fleire velgarar og ikkje nødvendigvis det dei meiner.

Det er slik politikkens vesen alltid har vært. Når Høie lovet å avslutte untakstilstanden(noe jeg selvsagt er 100% for uten motforestillinger)var det nok helt klart valgflesk; men når Støre kritiserer det så er det nok valgflesk det også.

Lenke til kommentar
Morromann skrev (12 minutter siden):

Nei, det kommer nok desverre ikke til å skje på grunn av stort press fra de delene av helsebyråkratiet som konstant vil "vente og se" og fordi deler av befolkningen lar seg rive med av frykt- og redselsjournalistiskken til Dagbladet og VG(hvor de til og med må gå til USA for å finne skrekkhistorier). Selvfølgelig "backer" Høie ut istendenfor å stå rakrygget slik han burde. Men det er slik det er. Nordmenn er mye mer redd for corona enn resten av Skandinavia, desverre.

Hvorfor er det ikke realistisk å avslutte en untakstilstand som ikke er legitim? Danmark gjør det jo. Det er nok grunnet press at det ikke er "realistisk". Man kan hvis man vil. Untakstilstanden er dessuten ikke leigim, å ha et samfunn nedstengt skal det være skyhøy terksel for, betingelsene var der vinteren 2020 men de er ikke der på noen som helst måte i september 2021; jeg skjønner ikke hvordan man kan forsvare slikt? Alle i risikogruppene er fullvaksinerte, likevel flyttes mplstreken kontinuerlig. Og det blir ikke noe bedre de neste månedene når folk trekker innendørs og man fortsetter å drive massestestings-tvang på befolkningen. Jer vurderer seriøst å flytte fra Norge for alle signaler som sendes ut nå tyder på at lockdown-politikken nå er kommet til Norge for å bli helt til eventuelle domstoler setter foten ned og sier at nok er nok; noe jeg håper de gjør. De er vårt siste håp. Untakstilstanden er ikke lenger legitim og sannsynligvis også et brudd på menneskerettighetene.

Mye tekst her ut fra veldig lite som har med det opprinnelige å gjøre. Igjen, det er ikke jeg som sier det ikke er realistisk, det er regjeringen. Det er nettopp det Støre kritiserer, at regjeringen lovet full gjenåpning, men så skjer det ikke. Og det visste de da de kom med uttalelsen, som nå ser mer og mer ut som et valgkamp-utspill.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (Akkurat nå):

Mye tekst her ut fra veldig lite som har med det opprinnelige å gjøre. Igjen, det er ikke jeg som sier det ikke er realistisk, det er regjeringen. Det er nettopp det Støre kritiserer, at regjeringen lovet full gjenåpning, men så skjer det ikke. Og det visste de da de kom med uttalelsen, som nå ser mer og mer ut som et valgkamp-utspill.

Å si at noe ikke er realistisk: det er urealistisk å finne opp en medisin som helbreder all kreft innen en måned, det er urelatisik å oppfinne tidsmaskiner. Men det er alt annet enn urealistisk å oppheve og avslutte en politisk bestemt untakstilstand, det er fullt mulig og ukomplisert og kan gjøres i løpet av denne fredagen om det er vilje til det. Javel, regjeringen sier detm, hva så? De er mennesker og de er politikere. Politikere har en bestemt måte å snakke på som også handler om å ikke tape ansikt, det er en del av retorikken de er pålagt å bruke det, men det er ingen naturlov som sier at dette ikke kan avsluttes en gang for alle. Danmark skal gjøre det 10.september. Jeg kommer ikke til å kalle det full gjenåpning., dette er en untakstilstand som oppstod da et ukjent virus man fryuktet ville smitte og ta livet av større deler av befolkningen dukket opp og må sees i kontekst av dette. Nå vet vi at det ikke var tilfelle, nå har vi vaksiner mot det og dette er på ingen som helst måte noen trussel mot folkehelsen. At vi nå i september 2021 skal ha untakstilstand for en sykdom nå dreper langt færre enn vinterinfluensaen i 2018 og juleinfluensaen i 2016 er iu mine øyne og utifra mitt verdisyn 100% illegitimt.

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (Akkurat nå):

Da burde de ikke lovet full gjenåpning når de visste det var så usikkert, det ga et falskt håp og var unyttig i innspurten.

Og hvorfor var det usikkert?`Hva er det egentlig som er usikkert? Er det noe som helst som tilsier at vi skal opprettholde en medisinsk untaskstilstand som i utgangspunktet startet grunnet et ukjent virus som man på den tiden fryktet ville ta livet av 10% av de smittede og sette helsevesenet ut av spill? Jeg kan ikke se hva som er usikkert her.

Lenke til kommentar
Morromann skrev (6 minutter siden):

Og hvorfor var det usikkert?`Hva er det egentlig som er usikkert? Er det noe som helst som tilsier at vi skal opprettholde en medisinsk untaskstilstand som i utgangspunktet startet grunnet et ukjent virus som man på den tiden fryktet ville ta livet av 10% av de smittede og sette helsevesenet ut av spill? Jeg kan ikke se hva som er usikkert her.

Du sklir ut igjen. Det er _regjeringen_ som bestemmer dette, og _regjeringen_ som kom med lovnaden om full gjenåpning. Så enkelt er det, derfor kritiseres de av blant andre Støre for å unødvendig love noe de ikke holder.

Hvilke personlige kriterier du eller jeg har for hva de skal gjøre eller ikke gjøre er irrelevant.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 minutt siden):

Du sklir ut igjen. Det er _regjeringen_ som bestemmer dette, og _regjeringen_ som kom med lovnaden om full gjenåpning. Så enkelt er det, derfor kritiseres de av blant andre Støre for å unødvendig love noe de ikke holder.

Hvilke personlige kriterier du eller jeg har for hva de skal gjøre eller ikke gjøre er irrelevant.

Det er greit det, det er muloig jeg tolket det slik at du er enig med Støre at det åpnes for tidlig, men uansett vet jeg at det er for lite jeg får gjort med det uansett. Jeg lever som normalt igjen, jeg har deltatt i dugnaden, tatt sprøyten når jeg fikk beskjed og da er det ikke stort mer jeg kan få gjort. Jeg lever så normalt som jeg kan ut i fra det jeg har lov til, jeg følger ingen spesielle corona-relaterte anbefalinger som ikke får juridisike konsekvenser å ikke følge, jeg håndhilser igjen; klemmer, møter folk sosialt igjen og planlegge også utenlandsturer. Jeg er fullt foreberedt på at jeg kan få corona når som helst men det er noe jeg må leve med og ikke engste meg unødig for fordi jeg ser det slik at om jeg skal ureoe meg for det vil det forverre livskvaliteten. Om andre i samfunnet har andre vurderinger respekterer jeg også deres valg der; det burde være opp til alle og enhver å ta sine egne valg om de vil utsette seg for risikoen eller ikke; og for å oppsummere det hele så mener jeg det; jeg respekterer at andre viser ekstra varsomhet men også at andre(som meg)velger å leve i en situasjon hvor risikoen for smittsomme sykdommer er tilstede og mener samtidig at det ikke er noe regjeringen skal legge seg opp i med mindre det er snakk om en veldig dødelig epidemi som risikerer å sette viktige samfunnsfunksjoner ut av kontroll.

Lenke til kommentar

Problemet er ikke at folk dør lenger. Det er svært få som dør av C19 i Norge nå, men hvis for mange blir smittet, vil det overbelaste helsevesenet hvis mange nok blir innlagt, og da er det ikke sikkert alle får den hjelpen de trenger. Snakker ikke bare om koronapasienter, men også folk med andre lidelser. Så ja, vi trenger fortsatt restriksjoner. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
2 hours ago, Morromann said:

Det er greit det, det er muloig jeg tolket det slik at du er enig med Støre at det åpnes for tidlig, men uansett vet jeg at det er for lite jeg får gjort med det uansett. Jeg lever som normalt igjen, jeg har deltatt i dugnaden, tatt sprøyten når jeg fikk beskjed og da er det ikke stort mer jeg kan få gjort. Jeg lever så normalt som jeg kan ut i fra det jeg har lov til, jeg følger ingen spesielle corona-relaterte anbefalinger som ikke får juridisike konsekvenser å ikke følge, jeg håndhilser igjen; klemmer, møter folk sosialt igjen og planlegge også utenlandsturer. Jeg er fullt foreberedt på at jeg kan få corona når som helst men det er noe jeg må leve med og ikke engste meg unødig for fordi jeg ser det slik at om jeg skal ureoe meg for det vil det forverre livskvaliteten. Om andre i samfunnet har andre vurderinger respekterer jeg også deres valg der; det burde være opp til alle og enhver å ta sine egne valg om de vil utsette seg for risikoen eller ikke; og for å oppsummere det hele så mener jeg det; jeg respekterer at andre viser ekstra varsomhet men også at andre(som meg)velger å leve i en situasjon hvor risikoen for smittsomme sykdommer er tilstede og mener samtidig at det ikke er noe regjeringen skal legge seg opp i med mindre det er snakk om en veldig dødelig epidemi som risikerer å sette viktige samfunnsfunksjoner ut av kontroll.

Hyggelig for deg at du har fått to doser. Kan du vurdere å være solidarisk med de av oss som ikke har fått det?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...