Jump to content

ok67

Medlemmer
 • Content Count

  1805
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

302 :)

About ok67

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

12301 profile views
 1. Gjelder kanskje berre Oslo øst, dvs alle som vil...
 2. Frykteleg sprikande informasjon om forventa vaksinering framover. FHI seier vel at dei håpar alle er vaksinert i løpet av august, medan Trondheim kommune trur dei vil halde på til over nyttår... https://www.adressa.no/pluss/nyheter/2021/05/11/Dersom-vi-ikke-får-en-vesentlig-økning-kan-vi-risikere-at-det-blir-vaksinering-til-over-nyttår-23949208.ece https://www.adressa.no/pluss/nyheter/2021/05/12/Kritisk-til-at-de-innbiller-folk-at-nå-kommer-det-vaksiner-23952772.ece
 3. Ja, siste utbrotet i Trondheim har også utspring frå utestad https://www.nidaros.no/kommuneoverlegen-om-smitteutbruddet-startet-pa-et-utested/s/5-113-197678 Men når alkohol og fyll og fanteri er viktigare enn smitte, så blir det slik.
 4. Blir nok som katteluka som regerer på chippen katta har i nakken.
 5. Dei trur vel at dei kan kapre nokre nye stemmer på dette. Kjerneruppa til FRP har vel feriehus i FRP-bastionen på Solkysten i Spania
 6. Eg kjøpte også den boksen frå BIltema for å få tak i eit par slike skruar...
 7. Det kan vel kanskje tenkast at det blir testing ved ankomst til Europa frå enkelte deler av verden, avhengig av smittesituasjon og mutantar, men at det ikkje blir ved reiser internt i Europa f.eks. Men alt dette vil nok være avhengig av utviklinga framover. Det er derfor viktig at heile verden blir vaksinert og får kontroll på smitten. På lang sikt hjelper det ikkje om vesten grafsar til seg all vaksine og lar resten av verden segle sin eigen sjø. Litt same strategien som at vi i Norge prioriterer Osloområdet med mykje smitte for å unngå spredning til resten av landet.
 8. Har nok mindre enn halve livet igjen, men rekner ikkje med å få vaksine før i midten av juni. Har derimot sikker info om at i Oslo så blir friske 28 åringer vaksinert...
 9. Nei, eit av poenga med karantene og karantenehotell er å begrense reisinga. Å kun sjå på kor stor andel som får unntak gir ikkje heile bildet. Utan krav om karantene/karantenehotell vill langt fleire reist.
 10. Det har vi vel etterkvart forstått at du meiner 🙂 Men skal vi få til dette i praksis så må grensa stengast hermetisk mot Sverige, der Tengele i praksis lar alt spreie seg tilnærma fritt. Og for å få til det må vi nok kalle ut både hæren og heimevernet og postere dei langs grensa, samt innføre så trenge krav for kontroll og karantene på alt av varetransport, noko som truleg vil føre til mangel på det meste her i landet. Om spesielt Sverige, men også resten av Europa hadde fulgt same reglane hadde det nok vore enklare å gjennomføre. Klart at hermetisk lukke grense ville stoppa smitteimport, men eg trur ingen parti på Stortinget er villige til å innføre dei tiltaka som faktisk skal til for å få dette til. For Australia og New Zealand er det enklare då dei ikkje har nokon landegrenser. Og så ser vi at enkelte av deira innbyggarar som er stranda utanfor har dradd saka inn for FN, så det er godt mogeleg det også strider mot menneskerettighetene. Men vi burde definitivt hatt betre system på kontroll av reisande då det vart opna for utanlandsreiser sist sommar og karantenekravet skulle ikkje vor lagt på den enkelte eller arbeidsgjevar for arbeidsinnvandring, for det blir det juksa med. At det er mange useriøse i spesielt byggebransjen burde ikkje komme som noko overrasking, så her har regjeringa vore alt for godtruande og trudd på NHO mfl.
 11. og ein 7'ande sans på baklomma, som etterkvart er erstatta av mobilen.
 12. Svenskane har vel etter kvart trudd dei har nådd toppen så mange ganger tidlegare at dei har komme ut av teljinga
 13. Erna er ikkje vaksinert fordi ho bur i Bergen https://www.dagbladet.no/nyheter/derfor-er-ikke-erna-vaksinert/73663946 SuttreRaymond er vaksinert fordi han hadde flaks, og kanskje fordi han har tigga til seg vaksiner frå resten av landet... "Raymond Johansen hadde registrert seg slik at vaksinasjonssenteret kunne ringe hvis det ble en ledig time - og Ap-Raymond hadde flaks."
 14. Altså 93 % av dei vaksinerte blir ikkje innlagt...
×
×
 • Create New...