Jump to content
Skribenten_

Dette er bevis på at norske medier er venstrevridde.

Recommended Posts

Medias venstrevridde politiske dekning har vokst til å bli et betydelig samfunnsproblem. På et vis er den offentlige debatt "ute av balanse". Vi trenger derfor høyrevnnlige radaksjoner for å få et mer balansert syn på verden. (Alt vi har foreløpig er Resett og Document, og der er kvaliteten lav). 

Nøytrale medier tror jeg ikke vi vil få noengang. 

Dessverre finnes det store grupper i samfunnet som ikke forstår at media har en sosialistisk eller sosialdemokratisk agenda. Disse gruppene kan da bli et lett bytte for manipulasjon og propaganda. 

Det beste beviset for at media er venstrevridd, er vel at venstrefolk hevder de ikke er det. Men sentrumsorienterte og høyrefolk ønsker en offentlig debatt som er mer åpen og inkluderende. 

 • Like 5

Share this post


Link to post

Det eneste dette "beviser" er at du ikke er enig med dem. Du ser også ut til å lide av en misoppfatning at medier skal være nøytrale. Det skal de selvsagt ikke. De skal være objektive og transparente.

 • Like 7
 • Innsiktsfullt 1

Share this post


Link to post

Media er venstrevridd fordi staten ønsker dette. Jo mer saueflokk og dumme folk er jo bedre er det for staten. Da kan de bare drive på med sitt uten at noen stiller spørsmål. Pressestøtte eksisterer fordi media er statens spreder av propaganda, og alle tror på det som spres.

 • Like 4

Share this post


Link to post

Det har vært sånn i mange år, men nå er Resett og Document blitt store.
Det er problematisk at journalister er ekstremt venstre-vridd, dvs Rødt MDG SV, Tenk deg en slik flertallsregjering...

Media helt uten Bias er ønskedrøm, men en må holde seg til fakta.

 • Like 2

Share this post


Link to post

Journaliser er ikke ekstremt venstrevridd. De heller litt mer til venstre enn befolkningen forøvrig, men dette veies opp ved at redaktørene heller litt mer mot høyre.

Journalistenes politiske tilbøyeligheter er forøvrig uproblematisk da de, som de fleste andre, er profesjonelle i sin jobb og er journalister først og fremst.

 • Like 5

Share this post


Link to post
4 hours ago, Skribenten_ said:

Å være venstrevridd er ikke et problem i seg selv, men det er ikke en jobb mediene skal ta på seg. Mediene skal være nøytrale og opplyse folket på en nøytral måte, og så lenge de ikke greier det så gjør de rett og slett ikke jobben sin.

Tøys! Mediene vil i praksis aldri være nøytrale, og de avisene jeg respekterer mest har som regel et politisk standpunkt de er åpen om. 

 • Like 6

Share this post


Link to post
1 hour ago, ism_InnleggNO said:

Journaliser er ikke ekstremt venstrevridd.

Det er nettopp det de er. 
https://www.dagsavisen.no/kultur/nesten-halvparten-av-norske-journalister-vil-stemme-sv-rodt-eller-mdg-1.1480179

Quote

Hvis norske journalister hadde fått bestemme, ville SV, Rødt og MDG hatt en oppslutning på 46,4 prosent. Bare 1,8 prosent av journalistene støtter Frp.

I forhold til befolkningen forøvrig er journalister ekstremt venstrevridd. 
 

 • Like 7

Share this post


Link to post

Vet du hva? Jeg er godt plantet på venstresiden, og krysser fingrene for at Trump ikke vinner valget - likevel er jeg enig i at aviser og journalister gjør seg selv (og samfunnet vårt) en bjørnetjeneste med slike overskrifter og bildevalg. Jeg synes de kan bedre.

 • Like 7

Share this post


Link to post
Feynman skrev (39 minutter siden):

Tøys! Mediene vil i praksis aldri være nøytrale, og de avisene jeg respekterer mest har som regel et politisk standpunkt de er åpen om. 

Jeg respekterer også aviser som er åpne om politisk ståsted, f. eks. Klassekampen.  

Problemet er aviser og TV-kanaler som gir seg ut for å være objektive, slik at de bedre kan manipulere publikum. Det kan være skadelig. Noen grupper er sårbare for manipulasjon og propaganda, f. eks. barn og ungdom. 

 

 • Like 4

Share this post


Link to post

Har det noe med intelligens å gjøre? Mediafolk og journalister er ofte høyt utdannet. Det kan være et tegn på høy intelligens og god kjennskap til hvordan verden fungerer. Skal de da gå imot det de mener for at noen andre skal føle seg ivaretatt? Er høy intelligens synonymt med venstrevridd?  
 

Media har aldri vært nøytrale. NRK f.eks har alltid fokusert på hvor synd det er på Palestinerne, mens Israelerne er den store stygge ulven. 
 

Mange høyrevridde snur seg nå imot Trump og stemmer på Biden. Er det fordi avisene er venstrevridde eller fordi man trenger knapt å være halvvåken for å se at Trump er en dritt?
 

 

 • Like 7

Share this post


Link to post

Pence hadde sterke sider..? Hvilke da..?

Ah.

Sitat

 

Førsteamanuensen tror Mike Pence sin taktikk med å avbryte motkandidaten, riste på hode og uttrykke misnøye gikk rett hjem hos Trump-velgerne. Hun mener det er en taktikk man finner igjen på ytre-høyre-siden:

– Å snakke nedlatende til og om liberale – særlig kvinner, sier hun.

 

Ja, det stemmer. Mike trenger ikke noen som helst fornuft for å vinne hos velgerne sine, bare respektløshet og dominans.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/86mG6d/visepresidentdebatten-i-usa-knapp-seier-til-harris

Media burde fokusert mer på fascistiske ting, og sett ting fra et fascistisk perspektiv.

Tolerert korrupsjon og løgnere litt mer, og heller kritisert demokratene for å ikke være villige til å lyge og være mer ufine i metodene sine, i stedet for å se sakene fra en mest mulig objektiv side, hvor det finnes rett og galt og prosedyrer og lover.

Mediene burde rett og slett løyet litt på Republikanerene sine vegne, litt som Fox News.

Eller..?

Edited by Red Frostraven
 • Like 7

Share this post


Link to post

Ja, norsk media har en ekstremt venstrevridd dekning over hele linja, og ingen ting viser det bedre enn dekningen av USA de siste fire årene.

Alt fra "subtile" ting som bilder som dette:

image.png.6ca0fa2e867d82d57d3cb6c783252f5b.png

...til (manglende) dekning av saker der demokratene kommer dårlig ut.

Nå har vi f.eks. saken med at Obama og Comey ble briefet av CIA i 2016 om et "plott" fra Hillary Clinton om å koke sammen en konspirasjonsteori om Russland og Trump for å ta oppmerksomheten bort fra seg selv. Norsk presse har ikke skrevet et pip om det.

For de som fortsatt påstår at MSM er nøytrale:

https://www.dagbladet.no/meninger/det-er-nok-usa-na/72925561

Quote

Den norske dekningen av amerikansk politikk er også preget av kjendiseri og enkle klikknyheter. Han sa HVA? Norske medier er utprega Trump-kritiske, men de følger likevel Trumps mediestrategi. Alt han sier for å provosere, dekkes med sjokk og vantro. Selv etter fire lange år, er norske kommentatorer og journalister stadig like sjokkerte.

Skrevet av Mímir Kristjánsson som er laaangt til venstre i Rødt.

De som ikke kan se det åpenbare har enten lukket øynene eller så er de ikke ærlige, enten med seg selv, eller med andre.

Helt siden dette sirkuset startet for fem år siden har norske medier vært i en mer eller mindre konstant anti-Trump-psykose.

 • Like 2

Share this post


Link to post

Jeg syns folk flest har feil fokus, i denne debatten har media gjort jobben sin veldig bra, og befolkningen der borte koker på nett av engasjement pga den gode jobben. Det viktigste i en debatt angående presidentskapet i en av verdens mektigste nasjoner ble veldig godt beskrevet og dokumentert av mediene, nemlig at en flue satt i håret på han ene i 2 minutter og 4 sekunder. 

Folket ønsker seg tydeligvis brød og sirkus, og det gir media oss veldig gjerne. Selv, blir jeg bare skremt av utviklingen

 

 • Like 1

Share this post


Link to post

Herlighet! Alle eksemplene her er jo fra den amerikanske valgkampen! Gjenspeiler dette noe som helst om norsk journalisme? Tipper det er kopiert direkte fra amerikanske medier, og da har der er de tradisjonelle mediene stort sett liberale. Med mindre det er eksempler fra norsk realitet, så blir dette bare en tullediskusjon. Fra amerikansk ståsted er jo hele Norge venstrevridd.

 • Like 6

Share this post


Link to post
ism_InnleggNO skrev (8 timer siden):

Du ser også ut til å lide av en misoppfatning at medier skal være nøytrale. Det skal de selvsagt ikke. De skal være objektive og transparente.

Dette er eit svært viktig poeng. Nøytralitet er ikkje eit poeng i seg sjølv. 

Til dømes konspirasjonsteoriar er eit område som media definitivt ikkje skal stille seg nøytrale til, berre fordi nokon meinar at månen er ein gul ost betyr ikkje media skal likestille det synet med vitenskaplege kjelder. 

Objektivitet er ikkje det same som nøytralitet. 

 • Like 9

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
 • Create New...