Jump to content

Skandinav

Medlemmer
 • Content Count

  2925
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1513 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

15003 profile views
 1. Det er svært kompliserte mekanismer som rår her. Ingen kan hevde å ha et samlet universalt svar på dette. Manifestasjonene av disse tilstandene har flere likhetstrekk mellom hverandre, jeg er sikker på at vi kan tilføye andre tilstander som hittil har fått lov å stå alene. Men det er ikke en ensartet gruppe mennesker vi ellers snakker om her. Det rår en dynamikk der den ene personen har noen trekk som dikterer at vedkommende kan grupperes sammen med andre. Den andre personen har andre trekk i tillegg som kan medføre at vedkommende kan grupperes med andre personer med en helt annen tilstand, etc. Man kan altså tilhøre flere "grupperinger" samtidig. Hos noen personer skaper dette en tilstand som ellers kan se svært kaotisk ut for omverdenen. Rådende teorier dreier seg om en medfødt predisponerende persontype som under de "rette" betingelsene utvikler en manifestasjonen av tilstanden som tilsynelatende kan virke totalt irrelevant til hva som egentlig er årsaken. Et godt eksempel på dette er Münchhausen by proxy. Hvor ligger logikken i å skaffe barn med hensikten å kunne påføre barnet skade for å få lindring av egen indre lidelse? Delvis ja og absolutt ikke. Jeg støtter uavkortet offentlig helsehjelp til de omtrent 15 personer som fødes i Norge hvert år der man ikke kan bestemme kjønn ved fødsel. Jeg støtter også uavkortet offentlig helsehjelp til personer med AIS, CAIS, PAIS, CAH, hermafroditisme og hypospadier. Øvrige transpersoner kan jeg ikke uttale meg om fordi jeg vet for lite til å kunne ha en kvalifisert mening om det. I tillegg mener jeg av vi som globalt samfunn vet for lite. Jeg mener at personer med BIID ikke skal motta offentlig helsehjelp til å påføre seg selv uopprettelig skade som medfører reduksjon eller tap av intakte kroppsfunksjoner. Godt spørsmål. Vi kan påstå at ikke alle transpersoner identifiserer seg med hverandre. Det er definitivt å banne i kirka når en transperson sier om en annen transperson at vedkommende vil skifte kjønn av feil grunn. Men jeg har hørt det bli sagt. Jeg tror ikke gruppen transpersoner er helt like. Man kan ha flere ulike ideer til hvorfor man vil skifte kjønn. Vi finner vi personer som vil skifte kjønn fordi pappa ville ha en sønn. Vi finner personer som vil skifte kjønn fordi mamma truet med lemlesting hvis du ikke sluttet å tisse i senga. Vi finner personer som vil skifte kjønn fordi alle kompisene har gjort det. Vi finner også personer som vil skifte kjønn fordi de har både testikler og eggstokker.
 2. Ja du.. Total mangel av ryggsøyle er jo det åpenbare. Men det er sikkert en årsak til dette. Antagelig er dette noe du har med deg fra barndommen. Derfor kan det også til stor grad sies å være uforskyldt. Men nå som du får informasjon om hva som er det riktige å gjøre, vil videre valg om å fortsette å stå i det, bli selvforskyldt. Her kommer en utførlig liste på hva du skal gjøre: 1. Gjør det slutt. Sånn, det var det.
 3. Ja. Bruk god tid til å finne en seriøs klinikk som du føler deg komfortabel med, også i det henseende at du føler at de ser deg som et individ. Mye kan fikses på og korrigeres. Men det er i direkte møte med kirurgen då får svar på hva, og hvor mye som kan korrigeres på hvilken måte. Dette burde du kanskje finne ut av først. Det finnes noen sjeldne lidelser / syndromer som medfører forandringer i utseendet. Men da ville du mest sannsynlig ha hatt andre tilleggssymptomer i tillegg. For øvrig er jeg ikke uenig i kommentarer fra andre i denne tråden om hva som på et grunnleggende plan gjør en person lykkelig. Men jeg tror ikke du er ute etter en prinsesselykke, men kanskje mer et liv med færre bekymringer (?). Men jeg mener at det er viktig at du utforsker dine muligheter for å korrigere på det som du mener gjør deg bekymret og ulykkelig. Prinsipielt sett er det ingen forskjell på å fjerne den ene benigne utveksten på nesa, kontra den type korrigering du etterspør. Begge dreier seg om kosmetisk kirurgi.
 4. Sier meg enig i det. Fikk du selv lese gjennom henvisningen før den ble sendt? Er du sikker på at sender av henvisningen fikk med seg alle relevante årsaker til henvisningen? Det er mange "henvisere" som ikke har tid til å forfatte en god individuell henvisning, noe som ofte medfører en sjablonlignende beretning. Dette oppmerksommer selvfølgelig spesialisthelsetjenesten. Jeg har selv fått verbal uttalelse fra ikke nevnt overlege ved ikke nevnt sykehus si at det noen ganger gis avslag for å oppdra fastlegene til å skrive bedre henvisninger.
 5. Ja, det kan være lurt. Heldigvis får du gratis juridisk bistand fra pasient- og brukerombudet til dette.
 6. Det stemmer at det er fra netto inntekt. Men det blir ikke 0 kr før du kan presentere skatteoppgjøret. Men det er fullt mulig å søke kommunen om fradrag i beregningsgrunnlaget. De aller fleste kommuner har flinke saksbehandlere på området som bruker skjønn. Men da kreves det at du kan dokumentere din sak. Kommunen er i utgangspunktet bare forpliktet å foreta en etterberegning basert på skatteoppgjøret, noe som da kan medføre at man får tilbake penger.
 7. Jo, det vil generere skatteplikt. Men til gjengjeld kan man føre opp visse fratrekk i skattemeldingen, men det skal fremdeles føres som inntekt i skattemeldingen, som kommunen da vil ha 85% av.
 8. Vederlag for sykehjemsopphold er 75% av grunntrygden og 85 % av overskytende skattbar inntekt. Kilde: https://lovdata.no/forskrift/2011-12-16-1349/§3
 9. "Låne ut" er greit. Men straks "låntaker" betaler, uansett om betaling er selvkost, er det å regne som inntekt for "utlåner", som også da skattlegges for den inntekten. Ikke nok med at skatteetaten skal ha sin del, kommunen skal også ha 85% av de pengene, da det regnes som overskytende inntekt. I tillegg til dette, må far folkeregistrere seg på sykehjemmet, noe som betyr at leiligheten blir en sekundærbolig, noe som også medfører økt beskatning på leiligheten. Du ser selv at det beste er å selge.
 10. Ingenting, jeg stoler på min ektefelle. At du er sjalu. Spørsmålet blir heretter om du har en berettiget grunn til det, f.eks basert på tidligere hendelser. Hvis ikke, må du gå i deg selv å spørre deg om du trenger behandling for en grunnleggende angst.
 11. Nei. Du har alle rettigheter til å være et autonomt menneske. Han har alle plikter å tilrettelegge for det, herunder å ikke bremse dine ønsker. Man kan i grove trekk si at det finnes to slag sjalusi. Den reaktive, og den sykelige. Reaktiv sjalusi er en konsekvens av det som den sjalu oftest opplever som et normbrudd, f.eks utroskap, og som da manifesterer seg som f.eks redsel for tap. Noen reagerer med sinne, andre med sorg. Sykelig sjalusi er en konsekvens av en latent angstlidelse. Det kan dreie seg om angst fra f.eks ervervede traumer, men også fra medfødte lidelser. Det er uansett behandlingskrevende. Uten behandling vil den sjalu oftest forsøke å kontrollere sine følelser ved å kontrollere sine omgivelser. Hvis du mener at din partner hører hjemme i den reaktive gruppen sjalu, vil parterapi som foreslås av PgUp kunne være riktig. Men hvis du mener at din partner hører hjemme under sykelig sjalu, da må det noen år til med individuell psykoterapi til før dere oppsøke parterapi.
 12. Det oppståtte er i mine øyne en dealbreaker, helt på linje med utroskap, om ikke verre da det ikke er ulovlig å være utro, men tyveri... Her er det bare å oppsummere måned for måned hva han har stjålet. Her må du be om tilbakebetaling, et fett for deg om han må ta eget forbrukslån. Konsekvensen av han ikke samarbeider, bør være politianmeldelse og forliksråd. Drittsekk..
 13. Svar: Nei. Langt svar: Nei. Utbedring av mislykket plastikkirurgi er subjektivt. Derfor må det mer til enn en psykologs uttalelse om subjektive plager. Siden utbedring av tidligere kirurgi, krever ny kirurgi, stilles det krav om at den som henviser, er lege. Skift fastlege.
 14. Mitt råd er å først kontakte pasient- og brukerombudet. Der får du gratis juridisk bistand til hvordan du går frem.
×
×
 • Create New...