Jump to content

Skandinav

Medlemmer
 • Content Count

  2537
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1264 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

13531 profile views
 1. Korrekt, jeg skulle ha skrevet "...hvis du har OTP for deg selv..."
 2. Husk at du hver måned er pliktig å betale OTP for deg selv, som igjen er en lønnsytelse. Du får altså en form for lønn hver måned. Du må uansett sende A-melding for hver du er ansatt.
 3. Jeg er verken kvinne, ung eller har sterilisert meg. Men jeg vil bare si at jeg støtter din beslutning basert på dine refleksjoner. Det er din fastlege du skal henvende til om sterilisering. Man må være 25 år eller eldre, du er altså innenfor. Les mer om prosessen her: https://nhi.no/familie/seksualitet-og-prevensjon/sterilisering-kvinne/
 4. Nøytral media eksisterer ikke på denne planeten, det kommer aldri til å eksistere heller.
 5. SNL har en grei artikkel om hva konspirasjonsteori er: https://snl.no/konspirasjonsteori Jeg mener at vi har behov for konspirasjonsteorier og -teoretikere. De fyller sin rolle som et ytterpunkt, som også gjør det lettere for oss å vite hvilken vei vi ikke skal navigere. De gjør også god nytte som dårlige eksempler. For tiden har det aldri vært lettere å stikke hull på en konspirasjonsteori fordi all verdens fakta ligge for våre føtter, bare noen museklikk unna. Derfor anser jeg ikke konspirasjonsteorier og -teoretikere som særlig farlige. Denne tråden er jo helt harmløs:
 6. Enig med AnonymG. Hvis det ender opp med at du ikke opplever å få hjelp innenfor ortopedien, må du ikke gi opp. Jeg regner med at du også har blitt utredet hos nevrologen, og muligens også på smerteklinikken. Men også her finnes det private spesialister. Sist gang jeg var bort i lignende problematikk, som for så vidt ikke var et ortopedisk problem, så var det en botox-blokade som var løsningen.
 7. Hvilken type helsehjelp tror du vi foretrekker? Hjelp til selvhjelp, der det er mulig, med mål om permanente løsninger. Eller de kortvarige løsningene som i forlengelse ender opp med å koste skattebetalerne mer enn nødvendig? Jeg sammenligner ikke medisiner. Jeg sammenlignet holdningene til hvordan man skal håndtere helseproblemer. Nemlig.. Satt på spissen, er det feilbehandling å gi ut sovemedisin til kjerringa fordi gubben snorker. Jeg kjenner de samme folka. Å hadde de vært unge idag, og søkt om helsehjelp, hadde helsevesenet forhåpentligvis møtt dem på en annen måte. Jeg hører oftest fra pasienter at de skulle ønske de slapp de jæ-la sovemedisinene. Men det er viktig å huske at ca 35% av befolkningen sliter med søvnproblemer minst en gang i løpet av en uke. Dette er generelle tall som ikke sier noe om årsaken. Til enhver tid, er det ca 10-15% av befolkningen som har insomni av mer langvarig karakter. Av disse er det bare 3-5% som har en endogen insomni, f.eks som følge av psykisk lidelse. De andre har insomni av reaktiv karakter, det vil si søvnvansker fremkallet av ytre årsaker som man kan gjøre noe med, typisk stress, skiftarbeid, usunn livsstil. Vi snakker altså om en svært liten del av befolkningen som egentlig har behov for sovemedisiner over tid. Jeg er ikke uenig i at disse må få den behandlingen. Men disse personene kommer jo ikke med merkelapp, hvorfor de først må utredes. Jeg råder deg til å lese denne linken: https://www.helsedirektoratet.no/tema/sovn/sovn-og-sovnvansker
 8. Bedre liv? I hvor lang tid da? Resten av livet? Neppe. Problemet med den måten å tilnærme seg et helseproblem på, er nettopp hvorfor vi har et antibiotikaresistensproblem. For så vidt også en rekke andre problemer med diverse legemidler som er gitt uten at mindre inngripende tiltak er prøvd først. Ikke bare kostet det skattebetalerne sykt mye penger, de medførte også unødig lidelse.
 9. Jeg er uenig i det. AnnonymG gjengir i hovedsak korrekt informasjon om hva anerkjent litteratur beskriver, og hvordan norsk helsevesen i utgangspunktet skal forholde seg til søvnproblematikk når det er et helseproblem.
 10. Skandinav

  Wax striper ansikt

  Nei, menn bør unngå voksing av skjeggveksten. Ikke bare er det vanvittig smertefullt, potensialet for hudskader og infeksjoner er stor, men det er til dels individuelt. I tillegg til dette kommer faren for "ingrown-hair", spesielt hvis du har krøllete skjegg.
 11. Hvis du har råd, ta noen timer samtale med sexolog. Ditt problem krever en aktiv dialog med profesjonelle personer.
 12. Kjør på. Anonymisering innebærer ikke bare å fjerne navn, men fjerne alle typer/former for individualiserende kjennetegn.
×
×
 • Create New...