Gå til innhold

Skribenten_

Medlemmer
  • Innlegg

    1 586
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Skribenten_

  1. Helt forståelig. BG3 er kvalitet tvers igjennom og slike spill kommer ikke på samlebånd som FIFA hvor man nærmest bare kopierer koden fra det ene året til det andre. Larian skylder oss ingenting.
  2. Nei altså, hadde en dame påstått til meg at menn ikke ønsker å være sammen med overvektige kvinner. Og jeg fortalte at både jeg og mine venner har vært sammen med overvektige kvinner, så ville jeg jo vist at hun tok feil. Men vis jeg etterpå hadde sagt at det var en spøk, ville jeg jo ha gitt henne rett. Derfor forstår jeg helt hvilket side av debatten denne influenseren plasserte seg.
  3. Det er ikke et spørsmål om krenking, det bryr jeg meg ikke noe om. Jeg bare greier ikke å bestemme meg for spøken var et kritikk eller et forsvar til Simen Vell.
  4. Vell, hele innslaget var jo ment som et spøk. Det bekrefter både nrk og vedkommende som sa det. Ikke min tolkning.
  5. Debatten har skapt oppmerksomhet rundt en uvanlig spøk fra en av deltakerne, hvor hun uttaler at hun har vært sammen med menn med lavere status enn henne. Spørsmålet er hvorfor dette er greit spøk og hvorfor det anses akseptabelt for en kvinne å si noe slikt i et så seriøst program. Ville det vært like akseptabelt hvis en mann hadde sagt at han hadde vært sammen med flere overvektige kvinner og deretter påstått at det var ment som en spøk, som om det var noe han aldri ville ha gjort? Det sier jo egentlig veldig mye om hvor vi står hen i dag.
  6. Kan vel hverfall doble det tallet dersom man tar med alle de som har lastet ned spillet på emulatoren.
  7. Muligens feil plassert emne, men gir det et forsøk. Hvordan fungerer styrespakene i et fly? I samtlige filmer jeg noen gang har sett hvor piloten må hurtig manøvrere et fly, enten fordi den er på vei mot bakken eller et eller annet objekt, vil piloten alltid trekke flyspaken til seg med all sin kraft. Piloten trekker så svetten renner og det er så vidt vedkommende holder ut! Det jeg lurer på, er det mekanisk styring i fly? Jeg mener, er det ikke noe form for servo styring. Har det egentlig noe å si hvor hardt piloten drar i spaken? Hilsen en som lurer.
  8. Et spark til alle kritikerne. Det er faktisk ikke sånn at man alltid er så interessert i å se en dyp tematisk Cannes film med terningkast 6.
  9. Sikkert et bra spill dette her, men jeg syns Square egentlig burde begrave final fantasy tittelen og gi spillene sine nye navn. For dette har ingenting med Final Fantasy å gjøre slik vi kjenner det. Siste virkelige final fantasy spill var FFX. Etter det har Square bare forsøkt å tilnærme seg vestlig spillestil. De har gått helt bort fra taktikk og tur basert kamp, til en kamp system med mål å nå flest mulig spillere. De har gjort kampene så actionfylt og uoversiktlig, at spillere ikke lenger kan styre karakterene som nå styres av AI. Jeg har spilt alle FF spill fra det første som kom på Nintendo, og må si at jeg aldri har glede meg så lite til det nye FF spillet.
  10. Kort oppsummert så er det slik at rentekostnadene Norges Bank får inn blir "makulert" og fjernet fra penge omløpet?
  11. I disse tider velger Norges Bank å øke rentene for å få ned inflasjonen, de vil altså at folk med lån skal bruke mindre penger. Rentekostnadene gagner kun finansinstitusjonene og banken din, mens skatteinntektene vil i det minste havne i vår felles pott, oljefondet som igjen sikrer oss fremtidig velferd og trygghet. Økning av både renter og skatt vil gi samme utfall, at folk sitter igjen med mindre penger å rutte med. Nå er det sikkert noe lovverk som hindrer politikerne å endre skattesatsene opp og ned like hyppig som Norges Bank kan endre rentene, men dersom man ser vekk fra det. vil det ikke vært bedre å øke skattene enn rentene, og ikke minst mer rettferdig? Noen som har noe fasit på dette her?
  12. joda, men selve lås testen gjøres helt uavhengig av dørkarmen. Det er testen Yale også anbefaler at vi gjør.
  13. Muligens det blir enklere for dem, men ikke for meg. Jeg må demontere den nåværende låsen, montere på den som ikke funker, filme, demontere den, om montere på tilbake nåværende lås. Dette er tidkrevende og veldig dyrt om jeg skulle ha leid inn en montør til jobben. Men som jeg forstår det på innlegget ditt, så er det ikke noe krav til videomateriale. Det blir bare et spørsmål om hvor lang tid jeg vil dette skal ta og vil sådan ikke ha noe innvirkning på utfallet i reklamasjon saken. Forstår jeg det rett?
  14. Hei og takk for gode svar. Jeg forstår hvorfor de ønsker at jeg sender en video klipp, men det jeg lurer på er om det er noe de kan kreve, sånn juridisk sett. Når jeg går i en butikk og sier at buksen ikke passer, så er det ikke slik at jeg må ta på meg buksen for å vise at den ikke passer. Er min påstand om at låsen er defekt nok til at de må behandle det som en reklamasjons sak, uten at jeg må legge ved en videofil, er vel det jeg prøver å spørre om her.
  15. Det er ikke noe galt med dørbladet. Hvorfor skal jeg ta med den?
  16. Jeg har kjøpt en dørlås som ikke funker og ønsker å reklamere på den. Jeg fikk beskjed om å sende en videoklipp hvor jeg måtte dokumentere feilen. Det er mye jobb for meg å montere/demontere låsen forså å filme hva som er galt. Jeg har reklamert på produkter før, men aldri vært borti å jeg måtte filme en feil. Noe som vet om det er noe produsenter kan kreve?
  17. Hørte på dagsnytt 18 at 1 av 5 studenter går rund med selvmordstanker. Så vis jeg går rundt på universitetet i Oslo, så vil hver femte student jeg møter gå rundt å tenke på å ta sitt eget liv?? Det var da voldsomt. Hva har skjedd med Norge, er noe jeg ikke har fått med meg?
  18. Jeg har en 5.1 system som må kobles til TV’en. Tidligere har jeg brukt hdmi kabel og koblet dekoderen til receiver , og deretter til en av tv’ens hdmi inngang. jeg har kjøpt en ny tv hvor jeg nå bare bruker internett og streaming for innhold. Det vil si at jeg ikke lenger bruker dekoder. Hvordan kobler jeg tv’en til receiveren hvor det bare er lyden som skal sendes, altså ikke bildet. Ønsker også at 5.1 systemet skal funke når jeg ser for eksempel på Netflix. til informasjon så har en Marantz SR5015. Takk for alle tips.
  19. Meldte en feil på en ukers gammel Samsung TV hos Elkjøp. Jeg fikk beskjed om å sende bilde av serienr, og feilen (flere piksel feil) hvor de på stedet opprettet en sak. jeg fikk ikke noe særlig mer informasjon annet enn at de har opprettet en sak. En slik piksel feil er noe som regel ikke kan repareres, så vil dette resulterer til en erstatningsprodukt, ny TV eller redusert pris? Er det noen som har vært gjennom dette før og hva er veien videre? Takk for alle svar.
  20. Når NB øker rentene, vil de fleste av oss betale mer i renter. Men hvor ender de pengene opp? Si at jeg betaler 5000kr i renter, og neste mnd øker det til 6000kr, da forsvinner 1000kr ekstra fra min konto. De kan vel bare ikke fordufte, og må vel havne i et sted. Vis det ikke er så i tilfelle og staten ønsker at folk skal bruke mindre penger, hadde det ikke vært bedre å øke skattene siden skattepengene i det minste havner i vår felles pott oljefondet? Noe som har et god svar på dette?
  21. Er det bare meg eller tar kjøkkenleverandører (HTH, kvik etc) veldig høye priser på hvitevarer? På enkelte produkter nesten det dobbelte av tilsvarende produkt dersom man kjøper det selv i en nettbutikk. Kjøkkenleverandørene sier at de kjøper dette til innkjøpspris. Noen som har noe gode råd på om dette stemmer eller om jeg tar feil, eventuelt om hva som lønner seg her. mvh Kenneth.
  22. Square skyter seg selv i foten. Final Fantasy var enormt i sin storhetstid med det turbaserte kampsystemet. Etter at de gikk fra det, føyet de seg bare inn i rekken av nok et spill i hack and slash sjangeren.
  23. I konvensjonelle nettbanker er saken ganske grei, der oppretter man en aksjesparekonto og kan handle aksjer, fond og lignende ganske fritt før man realiserer noe. Men vis jeg ønsker å trade på andre plattformer enn nettbanken, eksempelvis eToro, hvordan er reglene da. Er det så enkelt som at eToro funger som en slags "aksjesparekonto" slik at det er når jeg først tar penger ut fra eToro det eventuelt vil utløse skattespørsmål? Man vil typisk kjøpe og selge flere ganger i uken på på slike plattformer og jeg kan ikke lese noe sted at eToro har noe rapporteringsforpliktelse til skattemyndigheten, så hvordan har skattevesenet kontroll på hva vi driver med der inne, hvilket aksjer vi har og hva vi realiserer? Håper på noe oppklarende svar.
×
×
  • Opprett ny...