Jump to content

delfin

Medlemmer
 • Content Count

  4475
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

delfin last won the day on March 4 2020

delfin had the most liked content!

Community Reputation

2674 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

15209 profile views
 1. Israeli study shows 4th shot of COVID-19 vaccine less effective on Omicron | Reuters Så hele fire doser av en vaksine er for lite til å gi beskyttelse mot infeksjon? Det ser ikke bra ut for vaksinering som "exit strategy".
 2. Han er jo ikke engang en sterk spiller... 1600-1700 på chess.com er hobbynivå. Eneste grunnen til at han blir invitert er fordi han er en kjent kriminell. Flott at han har funnet en hobby og alt det der, men vi har tusenvis+ som er bedre spillere som kunne vært med, men som ikke er mesterhjernen bak flere grove ran. De får selvfølgelig ikke noe tilbud, for det er veldig begrenset hva man kan bidra med av kommentarer i sjakk på det nivået uten å minst være på IM-nivå. Helst bedre. Som "kosegjest" er det noe annet, men da er det mange å velge mellom.
 3. Tviler veldig på at det er skjerming, rare greier. "ustabilitet" tyder på noe rusk med kabel... Her er min i alle fall, alt på maks.
 4. Oh, det var rart. Har brukt den med 3080 selv... og 3060 ti... Alt fungerer helt fint på C9 og CX, og den er sertifisert for 8k. Jeg har tre forskjellige 8k-kabler nå og alle fungerer helt fint. Det er jo en mulighet for at du har fått en defekt kabel, meeen....
 5. Bytt kabel, HDR tar ekstra båndbredde så det er der problemet ligger, altså at du kun har båndbredde til 1440p @ 120. Du trenger rett og slett en skikkelig kabel, både den på Power jeg linket til og de fra ebay fungerer utmerket.... Problemet med ebay er egentlig kun at det tar veldig lang tid om man har lite av det, jeg ville bare kjøpt på power om det er viktig og heller bestilt på ebay for å ha i bakhånd. Jeg klarte ikke å kjøre 4k @ 120 på noen av mine gamle kabler (i alle fall ikke noen av dem på 2 meter+, testet ikke kortere). Hvis du allerede har en kabel som er spesifisert for 8k av god kvalitet vet jeg ikke... bytt kabel
 6. Leaked Grant Proposal Details High-Risk Coronavirus Research (theintercept.com) DEFUSE proposal - DocumentCloud Er det noen som har sett dette? Det er interessant.... Det er vanskelig å oppsummere alt, men kort fortalt ville USA eksperimentere med nye SARS coronavirus og de ville gjøre det i labben i Wuhan.... Jeg bruker igjen eksterne kilder, siden det er for mye å prøve å oppsummere på egen hånd, pluss at jeg ikke vil at eventuell debatt skal handle om mine tolkninger... The Lab-Leak Debate Just Got Even Messier - The Atlantic For meg ser det i alle fall ganske overbevisende ut nå. De beskriver jo mer eller mindre SARS-CoV-2 i forslagene til det de skal gjøre i 2018.... Og angående Fauci, så er dette helt klart "gain of function".
 7. Jeg kan bekrefte at den fungerer helt utmerket på min c9 og c1. På b-serien er det vel bare 2 innganger som er HDMI 2.1 dog, så det kan være greit å vite? "deep color" er fra før HDMI 2.1 og sier ikke noe om inngang, men man klarer det ikke med en "vanlig" kabel, i alle fall ikke om det er en billig og lang en. Ellers anbefaler jeg "billige" fra ebay, de fungerer akkurat like bra, men koster mindre... Baseus 8K HDMI Kabel 2.1 UHD 48G 8K@60Hz 4K@120Hz 1080p@240Hz HDR ARC PS5 XBOX | eBay Litt over en hundrelapp, og like bra. Baseus Premium 8K HDMI Cable v2.1 Ultra HD 8K/60Hz 4K/120HZ 48Gbps 3D Splitter | eBay Vet ikke hvorfor det står "splitter" der, det er en kabel, og enda litt billigere. Har spilt mye på 4k @ 120 nå og g-sync hjelper om FPS dropper litt.
 8. Nei, skulle fungere med en dårlig PC også, trenger bare å lese maks 100mbit fra diskene dine... Nå har jeg ikke testet en veldig dårlig PC, men det skulle gå veldig fint med plex...streamer 4k bluray (remux) uten problem.
 9. Jeg skjønner tankegangen din, men se på effekten av vaksinen mot Delta. Det er vanskelig å forklare hvorfor denne forskjellen er så stor, og blant vaksinerte. Det setter et tak på hvor mye som kan tilskrives koronapass og annet, for tallene for Delta stemmer jo med det vi ser i andre land.
 10. Effectiveness of COVID-19 vaccines against Omicron or Delta infection (medrxiv.org) Fra Canada: En annen studie.... Her har de også kommet frem til negativ VE. Det som er interessant her er at de også har med VE fra Delta fra samme gruppe, så vi har et øvre tak på hvor mye som kan skyldes "forskjeller i adferd". Vaksinen er jo ikke 100% mot delta, det vet vi, så det er ikke mye som kan forklares med at uvaksinerte er fryktelig mye mer forsiktige i denne studien. Etter tredje dose ser man en (midlertidig) effekt. Fra -40% til ~+40%. -40% "tilsvarer" +67%
 11. Det jeg ikke skjønner med Neil Degrasse Tyson er hvordan i all verden han klarte å få en godkjent doktorgrad med "avhandlingen" sin.... Sci-Hub | A Study of the Abundance Distributions along the Minor Axis of the Galactic Bulge. Galactic Bulges, 333–336 | 10.1007/978-94-011-0922-2_41 A study of the abundance distributions along the minor axis of the Galactic bulge - NASA/ADS (harvard.edu) Det er den korteste og minst imponerende jeg noen gang har sett. 3 sider totalt, og en ekstra med en morsom tegning/karikatur?
 12. Jeg orker ikke (og har ikke tid til) å kommentere alt, men hvor får du det fra at det er så usannsynlig at det er mulig at vaskinene gir negativ effekt? Det er mer sannsynlig at effekten er null, men det er slett ikke umulig å få negativ effekt. The SARS-CoV-2 Delta variant is poised to acquire complete resistance to wild-type spike vaccines (biorxiv.org) BNT162b2 er Pfizer-vaksinen. Mange av mutasjonene i "Delta4+" (pseudovirus fremstilt i lab) finnes også i Omikron. Denne studien fant ut at en spesifikk (teoretisk, men ikke veldig mange mutasjoner) variant av Delta hadde økt infektivitet i immunisert blod gitt at antistoff-titer var lav nok. Kanskje du bør ta en titt i speilet før du kaller folk rundt deg for idioter. Vaksiner som virker mot sin hensikt er ikke noe nytt, og det finnes en rekke andre vaksiner som har dette problemet; blant annet alle som ble laget mot SARS. Det kan godt hende at hypotesen hans stemmer, men det er fortsatt ikke annet enn en mulig forklaring, og nå som datamaterialet har økt med nesten 1000% og trenden fortsatt er der, så er den svekket. Her er noe annet lesestoff du kan kose deg med: Vaccine-induced enhancement of viral infections (nih.gov)
 13. Hva i all verden er dette, om ikke en form for ad hominem? Kan du ikke angripe noe jeg sier eller logikken bak det, i stedet for meg som person? Nei, i likhet med resten av forumet har jeg ingen formell utdannelse innen virologi eller epidemiologi eller noe i den gata, uten at jeg helt ser relevansen? Det jeg har kommet med av påstander er utelukkende fakta som er tatt rett fra rapportene til SSI eller annen forskning. Så vidt jeg kan se har ikke han du lenker til på Twitter noe annet enn spekulasjoner og hypoteser heller, og han er vel ganske åpen om det. Det er ikke noe galt i det, men han har ikke lagt frem noe data som støtter hypotesen sin om hvorfor tallene har blitt som de har blitt. Kritiske spørsmål har han jo fått, men ikke svart på, så da hjelper det lite.
 14. Et av mange veldig gode spørsmål som han aldri har svart på (han har ikke svart på noen spørsmål, så jeg skjønner ikke hvor du tar det fra at han svarer). Hvis det er slik at det er en bias her, hvorfor gjelder den kun for Omikron, og ikke Delta? Hvis man justerer alle tall med en faktor tilsvarende en eller annen bias (adferd etc.) burde det også ha samme utslag for delta. Effekten av vaksinen mot Delta følger altså nesten nøyaktig (faktisk litt over ser det ut til) data fra andre studier og land, mens det plutselig foreligger et mystisk "bias" for Omikron her som gjør at beskyttelsen stuper? Hvorfor ser vi bare bias for Omikron? For øvrig har det blitt gjort studier tidligere som har vist at viruset, med noen mutasjoner, kan smitte lettere blant vaksinerte enn uvaksinerte, så det er ikke så søkt som noen kanskje tror. An infectivity-enhancing site on the SARS-CoV-2 spike protein targeted by antibodies (cell.com) Nå er ikke dette vist å stemme for Omikron, men det er i alle fall ikke en umulig forklaring. Det vi i alle fall kan konkludere med er at det er en sterk bias her inne på dette forumet
 15. Så langt du har forstått.... så er det snakk om et bias som tar utgangspunkt i at vaksinerte og uvaksinerte har forskjellige forutsetninger for smitte og annerledes oppførsel? Det du legger frem er en hypotese for å forklare tallmaterialet, ingen har misforstått noe som helst. Tallene viser helt klart at vaksinerte oftere blir smittet, men årsaken vet vi ikke sikkert. Vi har rådata som er publisert med helt tydelige data, men disse stemmer ikke overens med hva man forventet å finne. Da sier man at her måååå det være en eller annen bias som er forklaringen, og ikke noe annet, for noe annet er utenkelig. Skjønner du ikke at dette bare er en hypotese? Hva mener du med at "det meste er ikke spekulasjoner"? Det er jo nettopp det det er. Ser det ut som at dette er noe som er spikret fast eller en fasit? Nå har SSI i tillegg publisert data som viser at akkurat den samme trenden fortsetter, der 8.5% av de som blir smittet er uvaksinerte, selv om de utgjør 13.6% av befolkningen. Dette slår jo egentlig litt beina under hypotesen om at dataene i forskningen skyldtes at "omikron spredte seg raskt i enkelte super-spreading-events som ga mange infeksjoner blant unge og vaksinerte individer". De siste dataene som følger første ganske greit er fra etter at Omikron tok over og man kan ikke lenger skylde på disse "enkelte" superspreder-hendelsene for å forklare funnene. Det er selvfølgelig en gyldig hypotese at vaksinerte ikke følger smittevernsregler og oppfører seg hensynsløst og farlig, men det blir ikke sant kun fordi det er en mulig forklaring på tall som ikke stemmer med hva man forventet å finne.
×
×
 • Create New...