Jump to content

Skribenten_

Medlemmer
 • Content Count

  1534
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

512 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er ikke så veldig fjernt, bare rett over svenskegrensen. Der har man hatt karensdag i mange år.
 2. Grafen på sykefraværet i Norge peker ikke akkurat nedover, hvordan du ønsker å tolke det blir opp til deg selv.
 3. Politikere er mest opptatt av stemmer og popularitet enn å gjøre det rette.
 4. Karantenedager betyr ikke at du må på jobb når du er syk. Fremdeles lov til å være hjemme ved sykdom.
 5. Det er vel bare å følge grafen videre så ser man at det ikke kommer til å gå i det lange løp.
 6. Muligens de ikke kjente til rettighetene sine og er vant til hvordan ting er fra hjemlandet. Hadde de bare vist😂
 7. Hadde man vært ordentlig syk så tror jeg folk ikke hadde greid å komme seg på jobb uansett. Undertegnede fikk bonusen alle årene, men nå var jeg nærmest aldri borte fra jobb uansett😁
 8. Jeg vet egentlig ikke hvor jeg har fått det fra, jeg bare hører hele tiden at kvinner har det så vanskelig i arbeidslivet at jeg antok at det ihvertfall ikke var 50/50.
 9. Verdens beste land å bli født og leve i har paradoksalt nok verdens sykeste folk. Vi har dobbelt så høyt sykefravær som svenskene. På en eller annet tidspunkt vil systemet knele og jeg tenker at løsningen kunne vært et slags bonus fra staten til borgere som ikke har belastet samfunnet økonomisk med sitt sykefravær. En bedrift med 30 ansatte jeg jobbet i, var sykefravær et stort problem og svært utbredt. Sjefen fikk en ide om at alle ansatte som gikk et helt kalenderår uten å være syk skulle få en gavekort på 5000 kr. Med et pennestrøk greide han rett å slett å utrydde sykefraværet, og ingen var lenger syke. Det hører selvfølgelig med i historien at han etter 3 år måtte legge ned bonusen fordi det ble for dyrt, ingen var jo syke lenger. Men det viser jo at det går ann. Jeg tenker at staten kunne hatt noe av det samme, enten ved en utbetaling eller skattereduksjonsmodell. Hva mener folk?
 10. Hvorfor snakkes det kun om kjønnsdiskriminering når det finnes andre former for diskriminering som er vel så ille. Vis en kvinne og en mann med akkurat samme utdanning og CV søker på samme jobb, vil det ca være 45/55 sjanse i favør mannen. Men dersom en pen kvinne med samme utdanning og CV som en annen "stygg" kvinne, søker samme jobb, vil den attraktive få jobben i 9 av 10 ganger. Samfunnet foretrekker attraktive folk i større grad en mindre attraktive, så hvorfor er det ingen som snakker om den form for diskriminering?
 11. IS kvinne blir hentet til norge etter å ha holdt sitt barn som gissel. IS terrorist 1 - Norge 0. Mange jurister tar til orde for at det ikke er noe automatikk for at den hjemvendte IS kvinnen dømmes, da norske myndigheter kommer til å slite med å legge frem fellende bevis mot henne. IS terrorist 2 - Norge 0. Istedenfor kan IS kvinnen rette million krav mot norske myndigheter fordi hun kan mene at sønnens sykdomsbilde er resultat av at hun ikke ble hentet hjem til Norge før. IS terrorist 3 - Norge 0. Hvorfor står norske myndigheter så maktesløse og til de grader blir rundspilt?
 12. Kritikerne tar jeg aldri noe særlig alvorlig. Jobben dems er å kritisere, på samme måte som jobben til en kasserer er å sitte i kassa.
 13. 1. Ofte leser vi om folk som erkjenner en straffe handling, men ikke straffeskyld. For eksempel kan man erkjenne at man har voldtatt noen, men ikke erkjenne straffeskyld for voldtekten. Hva menes egentlig med dette? 2. Dersom man blir frikjent for voldtekt, var det da en voldtekt. Hvordan kan man være frikjent for noe som ikke skjedde?
 14. Vy tapte for svenskene fordi de kunne kjøre tog for ca 280 millioner kr mindre. Men den summen brukte Vy dessverre til noe helt meningløst.
 15. Geir Isaksen går av som konsernsjef i Vy til en rådgiver stilling som gir han ca 5 millioner i lønn. Under Geir's ledelse har Vy's omdømme (NSB) gått fra vondt til verre, økningen i bruk av buss for tog vil ingen ende ta, og de har tapt den ene anbudsrunden etter den andre. Så hvilket råd skal Geir gi som han mener er verd 5 millioner kroner i året?
×
×
 • Create New...