Jump to content

Skribenten_

Medlemmer
 • Content Count

  1565
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

558 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vixen pris er diskriminerende, forhistorisk og utdatert. At vi i 2021 ikke har kommet lengre i likestillingen! Av 16 priser har juryen kun greid å finne 3 mannlige vinnere, er rett å slett å gå bakover i tid. Skjerp dere. Hilsen krenket mann.
 2. Har gjort det neste av det man finner av tips på YouTube, men videoene er ofte 3-4 år gamle. Kan ikke huske om dette er forsøkt eller ikke, men skal selvfølgelig prøve det. Takk for tipset.
 3. Setup: 11 gen i5 12gb RAM RTX 3060 12GB 60 hz skjerm. siste versjon av cemu/spill/DLC osv BOTW i full screen med 60 fps modus har en etterslepende horisontal stripe i forhold til resten av bildet. Dette gjelder kun i full screen og ikke vindu modus. Har gjort alt av innstillinger i grafikkpakken men ingenting ser ut til å funke. Muligens det er et mer globalt problem da andre spill har samme problemet. Dette gjelder kun for cemu, steam og alt annet funke fint. Noen som har noe gode tips.
 4. Jeg er ikke så nevneverdig opptatt av Britney Spears, men er fasinert over sakens karakter. Hva jeg kjenner til er at fru Spears har sin egen far som verge. I Norge så er definisjonen på en verge "en person (som etter Vergemålsloven av 2010) ivaretar umyndiges interesser). Så denne Britney fikk en gang i tiden en straff som innebar umyndiggjøring på livstid? Hvilket amerikansk lov eller paragraf gjør dette mulig? I Norge skal det ekstremt mye til før noen blir umyndiggjort, og enda mer at noe varer ut livet. Selv ikke drap umyndiggjør deg. Noen som har noe greie på dette her?
 5. Så dersom en helsefagarbeider ønsker å beholde ansienniteten sin, så må vedkommende ansettes som helsefagarbeider og ikke med et annent kompetansekrav som for eksempel pleieassistent eller sykepleier? Har jeg forstått det rett da?
 6. Lurer på noe så enkelt, har man eks. 10 års ansiennitet i en kommune og bytter jobb til en annen kommuen. Beholder man ansienniteten eller starter man på nytt. Finner merkelig nok ikke noe konkret svar på dette på Google. Noen som vet hvor jeg kan lese meg opp på dette.
 7. I tiden da Norge valgte å bli medlem av EØS, hva var det politikerne så at Norge kunne få med EØS som var bedre enn det EU kunne tilby, og dermed skrotet EU fremfor EØS. Gitt selvfølgelig at Norge valgte det de mener ganget oss best, noe jeg går ut i fra. Dette er ikke noe diskusjon om for eller i mot EU og ønsker å holde meg til reelle fakta. Jeg skal bruke dette i en oppgave, men finner ingen gode svar på internett.
 8. Mener du når jeg tar ut gevinst inne i eToro systemet eller tar ut gevinst som i at jeg overfører penger fra eToro til min bankkonto? For meg høres det merkelig ut at skattemyndighetene skal kunne ha noe kronroll over ens aktivitet på eToro da man kan registrere seg med hvilket som helst navn og epostadresse. Men si at all aktivitet på eToro skal skatteføres, og at du har kjøpt og solgt (for moro skyld) jevnt og trutt i over et år. Da vil det jo bli veldig mange linjer, kanskje flere hundre, i skattemeldingen som forteller hva du har tapt og tjent. Stemmer det?
 9. I konvensjonelle nettbanker er saken ganske grei, der oppretter man en aksjesparekonto og kan handle aksjer, fond og lignende ganske fritt før man realiserer noe. Men vis jeg ønsker å trade på andre plattformer enn nettbanken, eksempelvis eToro, hvordan er reglene da. Er det så enkelt som at eToro funger som en slags "aksjesparekonto" slik at det er når jeg først tar penger ut fra eToro det eventuelt vil utløse skattespørsmål? Man vil typisk kjøpe og selge flere ganger i uken på på slike plattformer og jeg kan ikke lese noe sted at eToro har noe rapporteringsforpliktelse til skattemyndigheten, så hvordan har skattevesenet kontroll på hva vi driver med der inne, hvilket aksjer vi har og hva vi realiserer? Håper på noe oppklarende svar.
 10. Så dersom man skal få noe verdi av bitcoin så må noen være villig til å gi deg noe for bitcoinen. Enten om det er direkte kapital eller en tjeneste/vare. La si det er en ligning med bitcoin på den ene siden og tjenester/varer på den andre siden. Er det feil å meg å tenke at vi pr. I dag har bitcoin men venter på tjeneste/varer, og at det først er da de som eier bitcoin kan realisere verdien sin?
 11. Jeg har med tiden blitt litt interessert i bitcoin men har et grunnleggende spørsmål som jeg tror flere lurer på. Nettopp hvor kommer pengene fra? Det er estimert at det finnes pr. I dag bitcoin verdier for 160 milliarder dollar. Vis alle som eier bitcoin velger å selge sine bitcoin, hvem og hvor kommer pengene fra. Det må være noen økonomiske prinsipper her som ikke stod i læreboka mi.
 12. Så når det på nettsiden står "kjøp", "selg", "høy" og "lav" så betyr det rett og slett at man er garantert å kjøpe aksjen for "kjøpt" verdien og selge den for "selg" verdien. Høy og lav viser hva som anses som høy pris og lav pris for denne aksjen. Stemmer det? Eksempel:
 13. Alle banker og aktører som har dette i sine tjenester forteller hvor lett det er med aksjehandel, og har mange fine artikler som skal hjelpe folk med oppstarten . Men ikke med et ord forklarer de noe så grunnleggende som dette her, noe som egentlig er litt merkelig syns jeg. Takk for alle svar jeg har fått fra dere.
 14. Så det er en som fysisk sitter et annet sted å kjøper de aksjene du legger ut dersom prisen er riktig for vedkommende, og ikke datamaskiner som automatiserer det? Hvem er det som avviser handelen, er det banken eller markedet? Finnes det ubegrenset antall aksjer i et selskap?
 15. Ok, så vis jeg legger inn et altfor lavt beløp så kan det resultere til at jeg må vente flere dager på en transaksjon, verste fall at tilbudet blir avvist? Er det tryggest/enklest da og bare handle for den verdien som er oppgitt?
×
×
 • Create New...