Jump to content
Labelle

Seagate har tatt kvelden

Recommended Posts

Hei,

 

Har en ekstern fra Seagate som jeg kobler til gjennom USB kabel. Den er sikkert fra 2013-14. Når jeg kobler den til så hører jeg pcen lager en slik lyd som kommer når du ''får kontakt''. Men jeg kan ikke gå inn på selve disken. Når den er tilkoblet åpner ikke f.eks programmet ''diskoppryddning'' før disken er fysisk koblet bort. Har prøvd en annen orginal USB kabel også.

 

gjelder Seagate Backup Plus portable drive 1tb

Edited by Labelle
  • Like 1

Share this post


Link to post

"Kontakt"-lyden betyr bare at USB kontrolleren fungerer. Men det er tydeligvis et problem med selve disken, eller kommunikasjon mellom disk og kontroller.
Mange eksterne USB-disker inneholder en vanlig SATA disk. Da kan du plukke den ut og koble den til med en SATA kabel for å se om selve disken fungerer. Google "seagate backup plus disassembly" for å finne ut hvordan det gjøres.

Share this post


Link to post
Annonse

Det løpet er nok kjørt. Selv har jeg vært så dum at jeg har hatt 3 harddisker fra seagate. Samtlige har havarert.

Seagate har elendig kvalitet dessverre. Er en grunn til at jeg aldri ville anbefalt dette merket til noen, og iværtfall ikke hatt noe man er redd for å miste. Samme gjelder Kingston, elendig produsent.

Om det derimot er veldig viktig å få tilbake informasjon kan harddisk leveres inn til diskreparatør, da harddisken må åpnes og behandles i støvfritt rom. 

Siden du får klikkelyd regner jeg med at det er lesearmen som skraper langs magnetplaten. Det betyr nok at selve magnetplaten er skadet. Slike reparasjoner kan fort komme på 8-10000 kroner. Om det er verdt pengene er opp til deg.

Men til en annen gang styr unna seagate, kingston og andre billigdisker. Man lurer bare seg selv med å kjøpe billig harddisker, fordi det blir en dyr lærepenge den dagen de streiker.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Kan ligge til at du også bør styre unna Western Digital harddisker da jeg har hatt 4 disker som har tatt kvelden, tror den som varte lengst holdt i 3 år før jeg måtte bytte den inn. Fikk heldigvis overført de fleste bildene/videoene når den viste tegn til problemer med mekanismer. Lagde noe tikkelyder og til tider forsvant fra diskoppsettet på pcen.

Share this post


Link to post

Alle disker ryker før eller senere. Har god erfaring med WD Passport (2,5"). Disse diskene er designet for å tåle en del mer enn 3,5". Ene 1 TB disken gikk i parketten i alle fall 5 ganger og fungerer uten noe rapportert skade. Kjørte en full erase via S.M.A.R.T og den har  fremdeles full kapasitet. Ikke det at jeg anbefaler å behandle dem røft, men dette er godt over godkjent. Når jeg bestiller WD Passport disker går jeg etter de litt eldre modellene heller enn de nyeste, faktisk.

Ellers har jeg god erfaring med 2,5" fra HGST (som også WD eier nå).

Seagate får kjørt seg i Backblaze sine statistikker også.

https://www.guru3d.com/news-story/2018-hdd-failure-rates-report-from-backblaze.html

Edited by vidor

Share this post


Link to post

oi, det var kjedelig. Har nemlig veldig mange bilder som betyr mye for meg der. Å begynne å sende inn til teknikker for å få ut innholdet ser forsåvidt relativt dyrt ut.

Share this post


Link to post
Labelle skrev (På 24.11.2019 den 18.19):

oi, det var kjedelig. Har nemlig veldig mange bilder som betyr mye for meg der. Å begynne å sende inn til teknikker for å få ut innholdet ser forsåvidt relativt dyrt ut.

Du har kopi av noe som betyr mye for deg én plass?
Beklager, det er veldig synd såklart, men lite sympati fra meg. Brent barn skyr ilden er vel et godt ordtak.

Edited by oddeh
tillegg

Share this post


Link to post

Har fått hentet ut ca 480 gb med data ved hjelp av recoveryprogram. Klarer ikke  å åpne videofilene. heller ikke i VLC. får ingen feilkoder. Vil bare ikke spilles av. Bilder kan jeg forsåvidt åpne i vlc. men ikke i vanlige fotoprogrammet som kommer med Windows10.

formaterte hardiksen også etter jeg fikk ut dataen. Etter formatering kunne jeg gå på vanlig vis inn på den.

Edited by Labelle

Share this post


Link to post

Filene kan godt inneholde en rå datastream som fungerer rimelig godt, men høres ut som noe ikke er godt nok uten proff rekonstruksjon. Viktig at header er med, ellers er det vanskelig å tolke data. Er data viktig for deg bør du alltid speile med f.eks dd_rescue og kun jobbe på en kopi, men det beste utgangspunktet for selskaper som IBAS er å få et lagringsmedie som er minst mulig tuklet med hvis de skal ha de beste muligheter til å redde mest mulig data.

Share this post


Link to post

Spørsmålet du sitter igjen med er ganske enkelt, hvor mye er dataene verdt til deg i kroner og øre.
Da har du svaret på om du vil forsøke datarekonstruksjon eller ei hos noen og kostnaden.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...