Jump to content

Flippo

Medlemmer
 • Content Count

  1228
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

92 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Seagate har en egen tjeneste med flat pris for skadde enheter om software ikke funker. Du kan prøve dem, billigere enn IBAS ? https://www.seagate.com/gb/en/services-software/recover/ <= Velg "in-lab recovery"
 2. Jeg har kun standard 1gbe nettkort i den så det stopper opp på 120mb/sek kontinuerlig skriving men det holder til mitt bruk (4stk Seagate Ironwolf ST10000VN0004 i Raid 5).
 3. Du bør velge en som er beregnet for NAS bruk, som den WD disken du linket inn fra Komplett og Digital Impuls. Den du fant hos Elkjøp er for desktop og har masse lure spindown/strømspare funksjoner som ikke nødvendigvis spiller godt på lag med NAS bokser som helst vil styre slikt selv. Den nye kan nok være større uten store problemer, så kan du kjøpe inn en til like stor senere og få utvidet kapasiteten (om NAS boksen støtter det), Om en disk har feilet kan den andre være i risiko også, samtidig så risikerer du at de to nye feiler samtidig også om de er samme fabrikant/produksjonsserie/osv., så ...
 4. Har en 832x selv som jeg oppgraderte til 8G minne, fungerer bra den. Satte i 4x10TB disker i den i raid 5 mens jeg venter på at 14TB eller 16TB disker skal komme litt ned en del i pris for å sette inn 4 av de. Verdt å merke seg at kabinettet ikke isolerer lyd spesielt godt :-) Det er 19.200 for 8x8TB, og 23.450 for 4x16TB. Så er får man vurdere da om 8x8TB med RAID 6 som gir samme kapasitet og litt mer sikkerhet enn 4x16TB RAID 5 er verdt det med tanke på at man offrer enkel fremtidig kapasitetsutvidelsesmuligheter samtidig. Men med hundretusenvis små filer og 10GB krav høres det snart ut som du burde hoppe opp på SMB versjoner, 872x f.eks. som kommer med innebygd 10GB og mulighet for SSD cache/tiering som kan hjelpe deg med throughput til en viss grad.
×
×
 • Create New...