Jump to content

geir__hk

Medlemmer
 • Content Count

  7400
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

828 :)

About geir__hk

 • Birthday 02/13/1980

Recent Profile Visitors

23403 profile views
 1. Nåja. . . Se nå bare hvordan det gikk med Kennedy, kjøreruta var kjent, og der stod det en galning å ventet.
 2. For de som hiver seg på investeringsbølgen helt i starten, har det åpenbart vært svært lønnsomt.
 3. Å fy f, denne bilen hørtes ikke sikker ut. Hadde den manuelt gir? Clutchet du? I mitt hode burde servoen fungere så lenge motoren har momentum - selv om det ikke foregår forbrenning av drivstoff. Men så er det jo noe med eldre mercedeser og sikkerhet. Min gamle 240 (først bil) knakk i to da jeg jekket den opp, og da var det bare uker siden bilen/vraket gikk gjennom eu-kontrollen.
 4. Det spørs vel da om ikke enhetene hadde havnet hos de opprinnelige eierne
 5. Helt grei affære så lenge man klarer å gjenvinne råstoffene
 6. Heisann. Dette er ikke noe teknisk tilbakemelding eller noe jeg tror legger grunnlag for endringer, men ønsker likevel å belyse saken - eller ikke-saken for den saks skyld. Har merket meg at for mange tråder der religiøse temaer (kanskje noen politiske óg ?) tas opp, er det nesten bare brukere som har et fåtall innlegg som skriver? Kunne jeg tenkt meg å fyre litt oppunder - ja absolutt? Er dette smart - nei (hvis man har lurket omkring noen år og ikke vil få stengt profilen sin evt få mye meldinger i innboksen fordi at man har rørt med feil sleiv i "ormebolet" ). Debatt : Anser vi dette som et problem ? Man oppfordres jo til å ikke uttrykke seg med flere profiler samtidig, men om jeg skulle ha diskutert religion så tror jeg ikke at jeg ville ofret trefasemotstanden. Og så er jeg heller ikke sterk tilhenger av å bruke gjesteprofil til slikt da jeg føler at innlegg fra slike gjesteprofiler ikke kan ilegges tyngde på samme måte som en bruker som har vært på forumet en stund.
 7. Personlig er det ikke et problem at programvarepakker slik som Adobe, Autodesk og en haug med spill-titler ikke er tilgjengelig i Linux. Men det er klart at det finnes folk som ikke kan velge Linux på grunn av nettopp dette, det må man bare akseptere. Det som jeg har vanskelig for å forstå derimot er enkelte programmer, som gjerne er gratis for privatbrukere eller er Open source, og kun for Windows. Eksempler på ettertraktede gratisprogrammer som ikke er tilgjengelig for annet enn Windows-plattformen Notepad++. Alternativer til Linux: Geany, Notepadqq IrfanView (skal virke på "alle versjoner av windows" helt tilbake til '95 etter det jeg kan huske). Så fremstår det som litt merkelig at eldgamle windowsversjoner skal støttes men ikke Linux ? Alternativer: XnView MP (finnes i tillegg et utall bildevisningsprogrammer, men som ikke har en brøkdel av funksjonaliteten til IrfanView, disse lister jeg ikke opp) Dette ble vel kanskje litt på siden av det tråden egentlig var ment å omhandle
 8. PNG er ok dersom båndbredde og diskplass ikke er begrensende faktorer. Webp kan etter min mening fint erstatte både JPG, PNG og GIF ettersom det også støtter både tapsfri komprimering og animasjoner.
 9. En av svakhetene med dette formatet var høyt CPU forbruk ved dekomprimering. De må jo ha ganske strikse regler, bl.a. synes det å gjelde at det er forbud mot all exif-data og øvrige detaljer som kan bidra til rekonsruksjon av påstått hendelse. Tja, dette er jo en egenskap som både kan karakteriseres fordelaktig eller som ulempe: Ulempe: Svak synlig tekst (f.ex skilt med stedsnavn på avstand) kan bli uleselig. Workaround: justere opp kvalitetsgraden/mindre kompresjon. Fordel: Bilder med mye støy tar ofte opp stor plass pga støyen. Webp-formatet mener jeg løser dette problemet på en ypperlig måte - hvis man kan godta tap av detaljer. Ulempe (ikke nevnt i tråden): Glidende overgang mellom farger (gradient). Når det er sagt, har jeg ikke kjennskap til noe format som løser dette på en tilfredsstillende måte. Når det er sagt, så oppfordrer jeg til å rett og slett teste ut komprimeringa til webp på bilde tatt selv. Prøv litt frem med ulike innstillinger på komprimeringsgrad, gjerne med ulike typer bilder. Med Gimp kan man også eksportere webp-bilde som animasjon, ved å benytte lag (layers) som bilderammer.
 10. Hvor langt bort er det til naboen? Dette kan være et veldig dårlig råd, men - hvis det er sånn at denne naboen skaper mye kvalm på grunn av dette så kan kanskje denne bekjente ymte frempå at hvis vedkommende nabo ikke vil dempe seg, så kan det hende at h*h slutter å se forskjell på måker og duer. . .
 11. Det er vel kun om det finnes etterspørsel at delene kan ha noen verdi. Det finnes jo alltids noen som er interessert i å sette i stand en eldre datamaskin kun for moro. Før du kaster delene oppfordrer jeg å vurdere å gi bort deler (som du ikke får solgt):
 12. Det er jo vel og bra at du opplyser om alle kjente derivater av Ubuntu, men hva med å teste disse ut og skrive en kort omtale av hver av disse ?
×
×
 • Create New...