Jump to content

geir__hk

Medlemmer
 • Content Count

  7885
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1245 :)

About geir__hk

 • Birthday 02/13/1980

Recent Profile Visitors

24421 profile views
 1. Men, det er jo to verdener med ulike filosofier vi snakker om. Som profesjonell så har gjerne bedriften råd til å betale for løpende programvarelisenser, men styrer man mot Linux som privatperson så kan man med prøving og feiling stort sett oppnå tilsvarende resultater med open-source programmer.
 2. Nja, min erfaring med pc-hjelp til familiemedlemmer med ymse datamaskiner kjøpt fra kjente elektrokjeder er at disse ofte kommer med preinstallert crapware som etterhvert begynner å spy ut popups (les: reklame eller meldinger om at prøvetiden løper ut snart) der brukeren ikke aner hva h*n skal gjøre. Og så blir det som regel ekstra gøy når pc'en lånes ut til barna som med alle rettigheter påskrudd installerer diverse spill og rask i hytt og pine.
 3. Delvis relevant tilleggsinfo: Det er ofte slik at standard-utvalget av programmer (gjelder spesielt teksteditor, bildevisningsprogram, filutforsker og terminal) er knyttet opp til desktopmiljøet. Du kan f.ex. regne med at utvalget av de fleste av disse programmene er felles for Mint Xfce og XUbuntu. Mye mulig, men lurer på om dette er tilfellet også om man ser kun på Mint Xfce og XUbuntu ?
 4. Helt sikker på at dette er riktig? Det er jo to krefter som under normale forhold virker i samme retning på kjøretøyet og ikke mot hverandre.
 5. Det kan gjøre det enklere ved re-installasjon av OS. fun-fact: I Fedora hvor BTRFS er standard filsystem, så er /home faktisk et sub-volum, dvs fremstår som separat partisjon, men setter ikke i seg selv noe fysisk begrensning på hvor på disken innhold i filer faktisk blir skrevet til, slik som tradisjonelle partisjoner gjør.
 6. Sant, men følger man en instruksjonsvideo så skal det godt gjøres ikke å klare å få til å installere
 7. Hørtes ikke ut som at du egentlig fant en løsning på dette ..
 8. Kan du gi en demonstrasjon ? Kommer an på høyda, finner ofte vinduer i første etasje hvor vinduskarmen kun er en halvmeter over bakken og andre etasje teller bortimot 3-4 meter. Og så kommer det an på hvor langt ned bena dingler og om du sklir på rumpa helt til du mister kontakten med kanten. Her er det mye mer enn kun "antall etasjer opphøy i potens" som gjør seg gjeldende, så - dårlig eksempel.
 9. Synes å huske at det for noen år tilbake var en hype angående passive elementer som kunne konvertere varmeflyt til ren elektrisk energi (om jeg husker rett). Lurer på hva som skjedde med teknologien, om det er lagt dødt - og ikke minst om det finnes potensiale til å konkurrere med dampturbin på dette feltet ?
 10. Lubuntu er vel ikke tilgjengelig i 32bit? For så gamle systemer, bør man se på Debian eller derivater som fremdeles er tilgjengelig som 32bit.
 11. Fant gavekort fra julen 2020 med ett års gyldighet 😬
 12. I utgangspunktet gir ikke spørsmålet så mye mening uten inkludere nåværende høyde, ikke om du vil ha svaret ut i tall. Hvis det er tid/Ek -kurve du tenker på, så vil du normalt ha en nær lineær kurve for heising - og uten å legge hodet for mye i bløtt så tror jeg du ender opp med en slags oppned eksponensiell kurve for tid/Ek ved slipp.
 13. Ok, selvfølgelig er batterier mye bedre mhp virkningsgrad, men så er det jo et spørsmål om batterier kan masseproduseres i stor skala uten behov for sjeldne metaller som typisk kun finnes i russland og kina, eller andre råvareproblemer som fører til begrensninger i produksjonen. Og hva med miljø - vil det medføre større global miljøbelastning om verdens skip og tog skal over på batteri, kontra hydrogen ?
×
×
 • Create New...