Jump to content

geir__hk

Medlemmer
 • Content Count

  7062
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

704 :)

About geir__hk

 • Birthday 02/13/1980

Recent Profile Visitors

22614 profile views
 1. Du glemte å liste opp hardware. For alt man vet så sitter du der med noe ræl fra 90-tallet.
 2. Støttes. Bruker sev webp for arkivering av bildemateriale pga mye bedre kompresjonsmetode enn JPG + gir stort sett mindre filstørrelse enn tilsvarende PNG + støtter også animasjon + støtter gjennomsiktighet.
 3. Bare for å ha det nevnt : Memtest86 pleier å være inkludert i de fleste populære Linux distroer (Linux Mint for eksempel) og ligger i lista over oppstartsalternativer (dvs. du trenger ikke laste og kjøre Linux - selv om det kan være greit å ha i bakhånd).
 4. Handler om å bruke riktig knute: https://www.fieggen.com/shoelace/secureknot.htm
 5. Dette er vurdert, men har ikke villet lage hull pga antatt kort levetid på led-stripsene. Men det er nå ennå lys i den. Foreløpig har jeg løst saken med ny runde med limpistol, fjernet gamle lim-rester. Merker meg at sidene som får mest sol-lys har lim som er mest porøst/ubrukelig mens på andre siden tror jeg at led-stripsene kan holde enda et år (hvis de da ikke er utbrent). Men har et tilsvarende prosjekt, hvor jeg tenker å bruke lim - og ser etter mer holdbare varianter hvis noe slikt eksisterer. TC-festere vil bli vurdert, takk for tipset.
 6. Hei. For et par år tilbake hengte jeg opp en LED-lyslenke rundt verandaen, noe som umiddelbart ga et bra inntrykk. For å spare tid (og mulig kort levetid på lyslenka) benyttet jeg limpistol til å feste ledning og leds oppunder gelenderet. Dette fungerte veldig bra - bortsett fra at limet åpenbart ikke tåler sol, fukt og temperaturforskjeller noe særlig. Nå etter 2 år er limet stort sett så dårlig at det smuldrer opp og evner heller ikke å feste seg til overflaten, så jobben må derfor gjøres på nytt - også denne gang med limpistol. Finnes det andre alternativer, dvs substanser med bedre holdbarhet, men uten lang tørketid?
 7. Om sykkelisten farer av sted i > 30km/t så må nødvendigvis bilisten kjøre >> 30km/t for å komme seg forbi.
 8. Bytte av strømforsyning er enkelt - hvis man kan det og har gjort det tidligere. Det er naturligvis enkelte fallgruver, slik som å forsikre seg at strømforsyninga faktisk har en 8-pins kontakt dersom hovedkortet krever det. MEN - om du selv mener at utskiftinga er mer komplisert enn du føler deg komfortabel med, så er det ingen skam å ta pc'en til et verksted som kan gjøre jobben for deg. Det er iallefall min mening.
 9. Hvor ofte inntreffer dette - sånn ca - noen ganger i uka, flere ganger pr dag? Gjorde du noen endringer evt. flyttet på maskinen i forkant. Ja og - list opp hardware, evt navn på laptop samt alder på maskinen - dette er essensielt å vite for å kunne hjelpe videre.
 10. Skipstrafikk i internasjonalt farvann, de trenger ikke forholde seg til de enkeltes lands utslippskrav og kan bare fortsette å køle på med tungolje- det er jo billigst.
 11. Nå vet jeg ikke om definisjon på "livssyn" er nedfelt noe sted, men jeg tipper at det forutsetter at medlemmene i den aktuelle organisasjonen påberoper seg eksistensen av en gudeskikkelse/eventyrfigur som ikke er mulig å bevise eller motbevise eksistensen av.
 12. Og de vinner jo óg 😇 Men, fra spøk til revolver - hva folk måtte mene om folk som jukser i spill er vel egentlig ikke så relevant. Det er jo når det på sikt medfører at spillutgiver mister inntekter at problemene begynner å balle på seg.
 13. Hva er "livssyn" egentlig? Hvis veganerne får pengestøtte, så må vel de som påberoper seg troen på spagettimonsteret også kunne søke om støtte. Samme de som tror at jorden er flat, hvis det nå går under livssyn?
 14. Man slipper da iallefall de helseutfordringene som doping gir. Bedre at folk jukser i dataspill enn i idretten tross alt.
×
×
 • Create New...