Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Lavtrykk og høytrykk er vanligvis bare noen få prosent unna normaltrykk, tilsvarende noen få hundre meters høydeforskjell. Jeg tviler på at det er nok til å ødelegge en tett disk.

 

Høyeste målte noen sinne i Norge er 12,9% høyere enn det laveste målte, tilsvarende ca 1300 meter høydeforskjell. Hvis du for eksempel tettet hullet der (tid og sted) norgesrekorden i høytrykk ble satt og så drar til (tid og sted) for rekordlavtrykk så tror jeg disken begynner å leve farlig.

 

Kondens er neppe noe problem med mindre du lukket disken med mye luftfuktighet inni. For eksempel etter å ha stått tett innpå en tørkende klesvask døgnet før tettingen, og deretter utsetter den for lavere temperaturer enn den hadde ved lukking. F.eks starter den når du kommer hjem fra juleferie og harddisken holder 15 grader.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du får søke opp kor høgt over havet fabrikken som laga harddisken ligger, og så får du samanlikne dette med kvar du bur.

 

Men du må vell være ganske så uheldig dersom trykkforskjellen øydelegg harddisken så lenge harddisken ikkje har enten vært produsert eller blir brukt oppe på høgfjellet.

Uansett så har trykket normalisert seg til der du var når du tetta holet, så med mindre du no etterpå flytter disken så skal det nok gå heilt fint.

 

I tillegg så tviler eg på at harddsiken er så tett at eit eventuellt over/undertrykk inne i disken ikkje vil klare å utligne seg, etter litt tid så må det vell være såpass med utettheiter at trykket får utligne seg?

Lenke til kommentar

Jeg får ca 53,25 dager.

 

365 dager ganger 7 år pluss 1 dag for skuddår.

Da har du 2556 dager. Gang dette med 30 minutter, og du får 76680 minutter på 7 år. Delt på 60 minutter for å få det i timer, nemlig 1278. Og så delt på 24 for å få dager. 53,25.

 

Er ikke det riktig?

Lenke til kommentar

Hvordan håndteres kriminalitet på cruiseskip i internasjonalt farvann? Hvilke lover er det som gjelder?

Er det lovene til landet eieren av cruiseskip selskapet er basert som gjelder? Eller hjemlandet til de involverte personene? Eller internasjonale lover?

 

Litt avhengig av kriminaliteten vil landet de involverte er statsborgere i ha personlig jurisdiksjon, mens skipets flaggstat vil (alltid) ha territoriell jurisdiksjon. For visse straffbare handlinger har enkelte stater erklært universell jurisdiksjon, det vil si at hvis handlingen er alvorlig nok krever de retten til å straffeforfølge uansett hvem som har gjort det og uansett hvor de har gjort det.

Lenke til kommentar

I kjølvannet av at mange fotballklubber vil ha tak i og "kjøpe" talentet Ødegård, og sånn med "kjøp og salg" av fotballspillere: Kan man si at det er å regne som en form for menneskehandel?

Menneskehandel blir jo sett på som noe negativt og ulovlig som oftest. Ja, jeg vet at de selv bestemmer(eller?) og signerer. Men blir de ikke nærmest i praksis tvunget? For det er vel klubbene som gjør handelen seg i mellom.

Endret av Delvis
Lenke til kommentar

Men blir de ikke nærmest i praksis tvunget?

Nei. De kan ikke selges mot sin vilje så lenge de har kontrakt. Når en spiller selges betyr det egentlig at den ene klubben betaler den andre for å løse spilleren fra kontrakten. Men spilleren må også tillate å bli løst fra kontrakten. Ettersom en kontrakt er gjensidig bindende. Endret av Tåkelur
Lenke til kommentar

Nei. De kan ikke selges mot sin vilje så lenge de har kontrakt. Når en spiller selges betyr det egentlig at den ene klubben betaler den andre for å løse spilleren fra kontrakten. Men spilleren må også tillate å bli løst fra kontrakten. Ettersom en kontrakt er gjensidig bindende.

 

Nå løser de vel kontrakten kun om spilleren går over til laget som har kjøpt.

Altså, om spilleren og kjøperen blir enige, ellers regner jeg med at kontrakten på det gamle laget fortsatt gjelder, ellers kan begge parter bli lurt :)

 

Uansett så er det jo spilleren som signerer ny kontrakt, tviler på at de som tjener hundrevis av millioner ville godtatt å blitt tvangsflyttet, da hadde de nok heller lagt opp.Spilleren har nok alt å si her. Men når ett salg fort dreier seg om hundrevis av millioner. Tipper fort en god del av dette går til spilleren også uten at jeg har klart å spore noen praksis her.

 

Hadde fotbalklubbene eid spillerene i slave-lignende forhold hadde fotballspillerene neppe dratt inn en ukeslønn som minner om en høy norsk årslønn ;)

 

Tipper det er en liten hær av advokater, managere, eiere, osv inni i forhandlingene som sørger for at alt skjer sånn det skal og at alles rettigheter og betalinger blir ivaretatt, det er tross alt enorme summer det er snakk om her.

Lenke til kommentar

Jeg har også undret meg lir på dette for i den ene øyeblikket har spillere lovet at det er kubben har er i som gjelder og det er utenkelig å gå til en annen .

så får klubben økonomiske problemer og /eller en anen klubb er interessert i spilleren og begynner å mase om å få kjøpe spilleren

Fansen for den "gamle" klubben protesterer selvsagt på dette men da har spilleren plutselig lyst til å bytte klubb

 

Er det da spilleren som blir presset / lurt til bytte for å berge den gamle klubben ?

Er det lysten på mere penger eller er det andre skitene triks inne i bildet her ?

Lenke til kommentar

Grunne er nok mange, noen vil kanskje flytte, noen liker ikke laget, noen vil ha penger for flyttingen, noen vil ha nye utfordringer, noen tenker bytte av lag kan få karrieren videre osv.

 

 

Er nok få som blir kjøpt inn i en klubb som sier det er utenkelig å flytte til noen andre noen gang. Det viktigste er at de gir alt for laget de spiller for. Blir ca som en vanlig jobb, selv om man er trofaste, liker jobben osv, så er det veldig få som mener at de skal jobbe der livet ut...

 

Men ja, enkelte gjør det nok for å redde klubben også, men det er nok i lavere divisjoner...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...