Jump to content

Emancipate

Medlemmer
 • Content Count

  13432
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Everything posted by Emancipate

 1. Rådene er ikke skadelige. Eksponering på måfå er ikke det samme som eksponeringsterapi fra kliniske studier. Å anbefale mer eksponering, når TS skriver dette: "Leser bøker om temaet, og prøver å ta tips som å utsette meg selv etc men dette trigger alt og ting blir verre. Og de gangene jeg står i det føler jeg ikke noen bedring, så blir bare frustrert. " er bare feil. Hvis TS vil prøve eksponering, bør han få profesjonell veiledning av noen som er kurset i bergen four day treatment. Å slutte å tro at psykolog kan løse problemet, er ikke et skadelig råd i den sammenhengen at TS ikke får tak i psykolog. De behandlingene jeg anbefaler isteden, er behandlinger som har hjulpet andre, og som er tilgjengelige nå. Wilhelmsen er noe av det styggeste jeg har lest i min karriere som fysisk syk pasient. Vanvittig drøyt. Jeg skjønner utmerket godt at helsepersonell synes han er flink, tross alt består behandlingen av avvisning, noe som ivaretar helsepersonellets behov. Helt upassende for fysiske syke pasienter, som ikke trenger avvisning, men diagnose og medisin. Også helt upassende for psykisk syke. Å starte boka med å påstå at psykisk sykdom ikke finnes, er ikke på noen måte i tråd med kunnskapsbasert praksis. Hvorfor tror han vi har sinnsykehus?
 2. I brystet eller på brystet (altså musklene på utsiden av ribbeina)? Jeg er uenig med innleggene over. Slutt med eksponering. Den eksponeringen som har vist effekt mot fobi i kliniske studier, er gjort på en særegen og systematisk måte. Resultatene gjelder ikke for andre diagnoser enn fobi, og heller ikke ved tilfeldig eksponering alene. Unngå bøker av hypokonderlegen Wilhelmsen, som har som eneste behandlingsform å påføre skyld, skam og dårlig samvittighet for hvordan sykdomsatferden ødelegger familien. Det høres ut som om du allerede har blitt infisert av dette. Kast eventuelle bøker du har liggende. Legg bort begrepet "stå i det". Det kommuniserer en kamp, noe som øker angst. Slutt å tro at en psykolog kan hjelpe deg. Slutt å tro at du kan få bort angsten ved å forstå at du ikke har hjerteproblemer. Troen på hjerteproblemer, er ikke driveren bak angst. Folk har jo hjerteproblemer uten å ha angst. Aksepter at du har angst og smerter nå, men at du jobber med saken. Få en utredning for andre årsaker til smerten. Aksepter at hjerteproblemer forekommer, og tar liv tilfeldig. Leger kan ikke oppdage og behandle alt. Prøv alt fra https://www.panicaway.com Prøv curable.com. Markedsføres som en behandling mot smerter, men er en behandling for hypokondri.
 3. Har du vurdert selvhjelp istedenfor psykolog? Det du beskriver virker normalt, det er nok derfor legen ikke henviser. Selvhjelp kan være: Meditasjon. Gratis app (medito) eller gratis videoer på youtube (søk meditation anxiety). Mindfulness. Søk opp en guide, eller kjøp en app. The Mindfulness App har gode anmeldelser. Bøker. Selvhjelp med videoer fra psykolog. Psykolog Magnus Nordmo har flere videokurs på youtube. Flere linker om selvhjelp: https://www.sio.no/helse/selvhjelp
 4. Det holder med den første (Nycoplus Omega-3 Multi, 2 kapsler daglig). Du skal IKKE ta to forskjellige typer multivitaminer. Dette kan gi problemer med for mye a-vitamin (som gir benskjørhet), og andre problemer. I tillegg kan du ta jern som avtalt med legen. Få nivået sjekket igjen om 1-2 måneder. (Hvis man aldri har målt nivået av jern hos legen, skal man ikke ta tilskudd. Noen har en genetisk feil som gjør at de fort får for høye doser.)
 5. 1. Håndbrekket alltid på. Det gjør ingen skade, men hindrer rulling. Det er ikke sant at biler ikke ruller når de står i gir. Dette skjer stadig vekk. Om man glemmer å sette den i gir, er det i hvert fall et problem. 2. Giret skal IKKE stå i når du er parkert på flatmark. Sjansen for at du ruller på flatmark med håndbrekket på, er betydelig mindre enn sjansen for at du (eller noen andre) bråstarter inn i garasje, kantstein, personer foran bilen, etc, med bilen i gir. 3. Bruk det giret som gjør at om du bråstarter, kjører du ikke på noe. 4. Clutchen alltid inn.
 6. Ta det som virker mest interessant, så lenge du får studiekompetanse og karakterer til å komme inn på høyere studier. Sørg for at du får nok matte. Det er ikke nødvendig at vgs-utdanningen har sammenheng med data. F.eks. om du har utdanning innen fag x og programmering, er du ekstra godt egnet til å programmere løsninger for bedrifter innen bransje x, ettersom du kjenner arbeidsflyten og behovene.
 7. Frontend er prakk, fordi teknologiene egentlig er lagd for dokumenter, og ikke app-lignende websider. Jeg anbefaler deg å revurdere dette. Vær ærlig om hva som er målet ditt. Hvis du vil ha det gøy, lag spill med Godot. Hvis du vil ha jobb, bla igjennom jobbannonsene, og lær akkurat det de krever.
 8. https://codingkilledthecat.wordpress.com/2012/06/26/how-to-ask-for-programming-help/ Spør du om hjelp, eller vil du at noen skal gjøre oppgaven for deg?
 9. Bytt ut vanlig harddisk med en ssd. Produsenten kan ha programvare for å overføre operativsystemet og alle filene, så alt blir som før, bare raskere.
 10. https://en.wikipedia.org/wiki/Skype_for_Business
 11. Det går ikke over forskjellige enheter rent teknisk sett, kanskje med mindre man har på browser sync. Selv om du kanskje mener at de har lov til å hente inn informasjonen, så er det nettleseren som styrer om man blir spurt.
 12. Emancipate

  Visuell snø

  Bortsett fra det grunnleggende, med å få i seg riktig næring, så øynene fysisk er normale (a-vitamin, antioksidanter, osv), er det en konkret årsak til dette. Øynene beveger seg konstant med små bevegelser, kalt sakkadiske bevegelser. Så lenge du har disse, klarer hjernen å filtrere ut støyen. Når du har stress, holder muskelspenninger øynene i ro. Dette fører til at hjernen ikke filtrerer ut støyen lenger. Jeg vil anta at det er muskelspenningene som forårsaker både problemer med lesing og støy, ikke at støyen forårsaker problemer med lesing. Løsningen er å redusere stress, og eventuelt trene opp de sakkadiske bevegelsene igjen.
 13. Vichy Dercos flassjampo til tørr hodebunn 200ml - Apotek 1
 14. Fordi det er mer virkestoff igjen når de er bedre oppbevart.
 15. Det skal gå greit. Noen typer antibiotika skal ikke brukes etter utløpsdato, ellers er medisinene nesten alltid like gode. Dess bedre de er oppbevart, dess farligere er det for 3-åringen. Legg medisinene utilgjengelig for barn.
 16. Emancipate

  Innvilget ufør?

  Riktig, derfor er jeg for å gjeninnføre mer varig tilrettelagt arbeid. Samfunnet må ha ordninger så folk får brukt restkapasiteten sin. Dagens system med vanlig jobb eller ufør, er for lite nyansert.
 17. Emancipate

  Innvilget ufør?

  Problemet med å være ufør, er jo at man er ufør, altså at man ikke fungerer. Å ikke ha noe liv pga sykdom, er problemet. Vil du bytte 90% av funksjonsnivået ditt + smerter mot uføretrygd? Han har ikke innvilget ufør, han har fått et brev om at han har innvilget ufør, uten at han faktisk har fått det, pga en feil hos nav. Å være syk koster ekstremt mye mer enn friske tror. Pengene renner ut på medisiner, medisinske artikler, transport, leger, privatleger, etc... Trekk fra 4000-8000 i måneden + 90% av funksjonsnivået ditt. Noen tror at når man "får kommunal leilighet", så er det gratis. Det koster markedspris, og en frisk kunne funnet seg billigere bolig. Noen tror at man "får hjemmehjelp". Feil, man betaler for det. Uføretrygden hadde vært bra hvis helseutgifter ble dekket av staten. Men selve uførheten gjør det til et problem å være ufør uansett hvor mye penger man får.
 18. Analysering, sortering, filtrering og analyser må manuelt implementeres i programmet. Hvor store datasett snakker vi om her? 64x1000, eller 64x10 000 000? Hvor lokale er analysene? Skal du analysere 64x10 000 000 celler for hver celle, ender du opp med eksploderende kompleksitet, og treghet er ikke annet enn å forvente. Hvis du lærer deg programmering, får du det gjort akkurat sånn som du vil ha det. Og du kan legge inn endringer ved behov. Ulempen er at et raskere program, krever mer kunnskap, og tar mer tid å implementere. Du får det neppe raskt nok i språk som er enklere å lære, som python. Jeg foreslår at du lager en detaljert kravspesifikasjon som tekstdokument med bilder i. Der tar du med alt du trenger, inkludert de spesifikke utregningene, og ytelseskrav. Lag det så spesifikt at noen kunne lagt programmet sånn du ville ha det, uten å snakke med deg. Hvor fra data skal inn i programmet. Hvordan data skal pre-prosesseres (inkl. utregninger). Hvilke data som skal vises i GUI. Hvordan data skal kunne sorteres og filtreres. Hva du trenger av diagrammer. Hva du trenger av analyser i GUI. Det du kommer med her i tråden, blir for vagt.
 19. Man kan jo starte fjernvarmefirma i samme slengen!
 20. i3 10100f til 1000 kr er bedre enn AMD Ryzen 3 3200G, som er den med tilsvarende pris. Du må opp i pris, hvis du ikke er fornøyd med ytelsen. Hovedkortet støtter ikke så rask ram, så der betaler du for ytelse du ikke får brukt.
 21. Avstanden fra øyet til toppen av skjermen, er ikke nødvendigvis den samme som avstanden fra øyet til bunnen av skjermen.
 22. Nei. Men problemer med seponering gjelder nok uansett hvilken diagnose det er snakk om.
 23. Emancipate

  Hvordan bli ufør?

  Det er et problem at det finnes for lite tilrettelagt arbeid, så folk ikke får brukt restarbeidsevnen sin. Men det er et politisk valg, og ikke noe syke enkeltpersoner har valgt.
×
×
 • Create New...