Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er nok ikke noe feil med batteriet mitt enda, bare greit å vite hvordan man gjør det i så tilfelle.

 

Hadde ganske dårlig erfaring med å sette inn uoriginalt batteri på min gamle Lenovo. Bestilte et fra Kina, og et par mnd etterpå var batteriet ødelagt, så jeg måtte ha strømkabel i for å bruke den.

Lenke til kommentar

Jeg vurderer å skaffe meg et LCD Cinema Display av den gamle typen, uten svart ramme, altså brukt. Jeg ser at de starter på 2k på Finn; er det noe dere ville invistert i?

Slik som denne? Jeg har en slik (takk, wub.gif), og jeg er kjempefornøyd.

 

Hei Runar.

 

Takk for svaret. Går skjerm, usb - kabler osv. på Cinema Display via strømadapteret? Har sett en del unboxings på YouTube, men jeg ser ikke tydelig hvordan de kobler på kablene. Lurer på dette da jeg har tenkt å kjøpe en brukt uten noen form for kabler medfølgende :)

Endret av Tastatur
Lenke til kommentar

Takk for svaret. Går skjerm, usb - kabler osv. på Cinema Display via strømadapteret? Har sett en del unboxings på YouTube, men jeg ser ikke tydelig hvordan de kobler på kablene. Lurer på dette da jeg har tenkt å kjøpe en brukt uten noen form for kabler medfølgende :)

 

Det går en stor, samlekabel fra skjermen, som splitter seg i noen deler. En del er strøm, som går til strømforsyningen, en liten hvit kloss. Det er tre andre ledninger, en DVI, en USB og en FW400. Denne kabelen får du ikke tatt av skjermen, så jeg tviler på at skjermen du kjøper er uten dette.

 

Håper det hjalp :)

Lenke til kommentar

Hva bruker dere som torrentklient under Mac OS X? Forsøker å flytte over torrentbehandlinga mi over fra den stasjonære maskinen over til Mac Mini 2011 modell som står som media-server uansett.

 

Har satt opp Automatic for rask, enkel og automatisk nedlasting fra RSS til hvilken som helst torrentklient og det fungerer utmerket, problemet mitt er dog at siste versjon av Transmission ikke støttes av diverse trackere på grunn av diverse problemer visstnok og forrige versjon (2.42) henger seg og må krasjes så fort som jeg har litt mer enn to-tre torrenter som ligger å kjører... Noe som gjør den ubrukelig. Det samme ser ut til å skje med siste versjon av µTorrent for Mac (2.0.2 BETA) som forøvrig virker som en ustabil og langt dårligere klient enn µTorrent for Windows.

 

 

Så hvilke torrentklienter til Mac OS X er det som faktisk fungerer og takler et titalls torrenter og høy belastning uten å henge seg i hytt og pine?

Endret av RamGuy
Lenke til kommentar

Hva bruker dere som torrentklient under Mac OS X? Forsøker å flytte over torrentbehandlinga mi over fra den stasjonære maskinen over til Mac Mini 2011 modell som står som media-server uansett.

 

Jeg bruker Transmission, så det hjelper det kanskje ikke. :p

Lenke til kommentar

Noen påstår at Transmission har for vane å fryse hver gang den skriver data til disken? Kan noen bekreft eller avkrefte dette? Skjønner ikke helt hva de mener med "når Transmission skriver til disken" for det blir da virkelig skrevet data kontinuerlig underveis? Det er jo ikke sånn at Transmission cacher 2GB med data for så å skrive den til disken / overføre dataen først når torrenten er ferdig nedlastet?

 

Noe som gjør ting enda merkeligere er at jeg startet nedlastingen av to episoder av en serie, samt jeg lastet ned et par andre større ting. Disse to episodene ble tilsynelatende ferdig nedlastet før ting frøs og jeg måtte krasje hele Transmission, det som da er litt merkelig er at når jeg starter opp Transmission igjen så ser det ut som den har gått tilbake til ca 5min før den frøs, så nå er plutselig disse to episodene bare på 80% nedlastet og ikke ferdig lengre, det til tross for at filene faktisk har lugget klare, ferdig nedlastet på fil-serveren og jeg har faktisk sett på begge to i mens Transmission hadde fryst og likevel babler Transmission om at de bare er 80% og begynner å laste ned igjen etterpå?

 

 

Det er noe veldig merkelig her som overhode ikke gir mening, kan det være at Transmission rett og slett fungerer fryktelig dårlig med nedlasting til ekstern lagring (i dette tilfellet en fil-server over AFP)?

 

 

 

EDIT: Jeg kan jo forsøke å sette opp innstillingene sånn at data lagres på den interne harddisken under nedlasting og blir overført til utvalgt mappe først når den er ferdig nedlastet, det burde jo utelukke eventuelle problemer med at Transmission sliter med overføring og nedlasting direkte til ekstern lagring.

Endret av RamGuy
Lenke til kommentar

Hmm, se der ja. Den fryser faktisk sekundet episode nr2 er ferdig nedlastet. Episode nr1 går det helt fint med, den blir lastet ned og alt fungerer fortsatt men når episode nr2 er ferdig så fryser hele klienten.

 

Om dette er et tilfellet hvor Transmission henger fordi den skriver / overfører data så må jeg si den bruker skremmende lang tid, for overføringen til fil-serveren ligger normalt på rundt 70-80MBps og det er med litt tilfeldige filer, med en stor fil på 500-600mb som det er snakk om her så burde det ligge på 80MBps+ og med andre ord så burde den ikke henge lengre enn toppen ett minutt, men den står like bom fast selv etter 30min.. Og krasjer jeg den så går den som sagt tilbake i tid og starter med de siste 20% av nedlastingen (som allerede er lastet ned og lagret??) og når episode 2 da blir ferdig igjen så fryser det jo og vi går bare i en evig loop.

Lenke til kommentar

Har en macbook pro 13" kjøpt via skoletilbudet. Kjøpte også VGA adapter/kabel ting eller hva det heter, i tillegg slik at jeg kunne vise framføringer på prosjektor og koble skjermen til tv-skjermer.

 

Denne adapter er helt perfekt til å koble til tv-skjermen min, men det funker ikke på prosjektor.... Har hørt at noen sa vi trengte et spesielt program til å kjøre på prosjektor.. Hvet noen hvilket program jeg trenger?Vil helst ha noe gratis :)

 

På prosjektor virker det sånn at prosjektoren ikke reagerer på at den er koblet til mac. Funker helt fint med windowsmaskiner, som bruker vanlig VGA kabel.

 

Eller er det noen spesielle instillinger jeg må forandre på slik at det går?

 

Hilsen Elg31 som eg glad i macen sin :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...