Jump to content

Papegøye

Medlemmer
 • Content Count

  1200
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

341 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

11723 profile views
 1. Papegøye

  Borregaard

  Hele Oslo børs har falt 14% over den siste måneden. Vil det ikke da være bedre å kjøpe et Oslo børs-fond, fordi denne har falt mer?
 2. Takk! Jeg er beæret over at du valgte å bruke ditt første innlegg etter seks år på å svare på mitt spørsmål Jeg kom ogå over dette kitet til 995: https://www.scandinavianphoto.no/lys/lysformere/paraply/stativ-paraplykit-1012648 Tror dere kvaliteten til denne prisen er så jalla at det ikke er vits? Det skader jo ikke med et ekstra stativ om jeg vil bli mer avansert på et senere tidspunkt...
 3. Flere av dere kjenner kanskje til strobist-bloggen. Jeg har lyst til å prøve å følge dette opplegget. Utstyret de anbefaler er gitt her: https://strobist.blogspot.com/2006/03/lighting-101-traveling-light.html Jeg har blits og sender allerede. Et problem er at lumopro 3-i-1 paraplyen og lysstativet de anbefaler ikke selges i Norge. Har dere noen forslag til gode alternativer til disse? Det hadde vært fint å ikke måtte betale så mye mer enn tusenlappen, men mulig dette er optimistisk.
 4. Jeg kjøpte selv et D800 som nybegynner brukt for et år siden. Helt rått kamera!
 5. Du finner masse sider på polet som er tørr og med lavt alkoholinnhold (godt under 10%). Se for eksempel Petrigi Sidra Natural, eller bruk søkefunksjonen for å finne andre. Disse kan ikke sammenlignes med det søte klisset du får på matbutikkene, og smaker mye bedre. De fleste polene har imidlertid ikke så stort utvalg, så anbefaler å bestille på nettsidene til polet med henting i butikk.
 6. For de fleste leverandører er iptv bare en boks som du kobler til Internettmodemet ditt i tillegg til TV-en, på lik linje som at parabol-TV er en boks som kobles til parabolantennen din og TV-en. Prisene er som regel ganske likt. Det er ikke vanskelig å sette opp, men det krever st du har en relativt stabil og rask internettlinje. Jeg er fornøyd med Get. Bruker vanligvis bare appen deres gjennom Apple TV-en min. Mine foreldre har RiksTV, og det virker også helt fint.
 7. Jeg har det aller meste i globale indeksfond. I tillegg har jeg litt i et aktivt forvaltet kinafond, fordi de globale indeksene tidligere har dekket Kina dårlig. Det er lenge siden jeg har sett på dette, så det er mulig det har kommet bedre og rimelige alternativer nå. Jeg har også litt i et KLP small cap indeksfond, for å redusere «indeks-risikoen». Hvis noen vet om andre small-cap fond utenfor USA med lave kostnader, så rop ut.
 8. Matlaging: Her er det masse gøy du kan bruke tid på. Lage pølser, spekekjøtt, syltetøy, baking også videre. Brygge øl. Fotografi kan du drive med både ute og inne. Lese bøker Er et godt alternativ til skjerm hvis du samtidig skal slappe av.
 9. Verdensindeksen består av om lag 5% energi-aksjer. Olje er følgelig en lavere andel enn dette. Du kommer ikke til å få noen betydningsfull reduksjon i oljeeksponeringen din ved å investere en liten andel av porteføljen din i et fond som ikke har oljeaksjer. Hvis du virkelig er opptatt av å nøytralisere oljeeksponeringen din bør du heller gå short oljeselskaper lik den summen du har i din eksisterende portefølje. For en mer overordnet hedge med tanke på norsk økonomi har du også mange muligheter, for eksempel ved å kjøpe fond i utenlandsk valuta, kjøpe valutaopsjoner på kronen, gå short olje gjennom derivater også videre. Og til hovedspørsmålet om jeg kjøper samfunnsansvar? Nei, ser ikke noen grunn til det
 10. Han gir seg fordi: 1. han har jobbet der lenge, 2. han har nådd en solid milepæl på 10000 mrd., og 3. han er smart nok til å gi fra seg ansvaret før neste smell i aksjemarkedet kommer, for da kommer sjefen i oljefondet til å få en helvetes jobb med å forklare hva som har skjedd (på tross av at «alle» visste smellen ville komme på et eller annet tidspunkt)
 11. Har dere testet det nye designet på mobil i det hele tatt? Brukeropplevelsen er jo helt forferdelig sammenlignet med slik det var tidligere, med all scrollingen som må til for å navigere.
 12. Og her er et annet tall på gjelden (nederst): https://statsregnskapet.dfo.no/historier/2019/statens-balanse-kapitalregnskapet
 13. Excel er i alle fall vanlig, og så snart man skal gjøre noe småavansert men som ikke fordrer at man begynner å styre med å lese inn data og manipulere dette i Python eller R, så er VBA ofte en grei løsning. Jeg vet også om minst en stor finansinstitusjon som har bygd front-end for riskrapportering i Excel med VBA, mens data ligger i et eller annet datavarehus. Utover dette vet jeg ikke hvor vanlig det er for større prosjekter. Jeg hadde uansett ikke giddet å lære mer enn helt grunnleggende VBA før du eventuelt har et konkret behov. Da er det mye bedre å sette seg inn i Python eller R etter min mening. Lær deg litt syntaks, grunnleggende datatyper, arrays og hvordan du manipulerer celler og ranges i Excel med VBA, så kommer du svært langt.
 14. Jobber med kapitalforvaltning der jeg analyserer risiko og gir innspill til investeringsstrategi. Jobber også med vurderinger av motparter, som blant annet innebærer regnskapsanalyse etc. Av langsiktige prosjekter er det ofte om utvikling av modeller og lignende. Men det er også mye ad-hoc som kan dukke opp etter hvert som ledelsen etterspør det. Hvordan dagen ser ut vil da avhenge av hva jeg har på dagsplanen. Men jeg vil si at i snitt bruker jeg tiden omtrent som følger: 10 % skrive eposter, 60 % analyser i Excel o.l. samt skriving av notater, 20 % møter, 10 % lesing.
×
×
 • Create New...