Jump to content

Papegøye

Medlemmer
 • Content Count

  1212
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

355 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

11830 profile views
 1. I innstillingene til skype kan du endre slik at det tar en time før den viser at du er borte. Jeg tror også det er mulig å logge på via mobilen slik at du alltid ser online ut.
 2. La for all del pengene stå på sparekonto. Finn den med best rente, og gjerne med månedlig kapitalisering. På så kort tidshorisont er det beste du kan gjøre å spare så mye som mulig og ikke ta ekstra risiko.
 3. Spørs på omgangskretsen din. Blant mine bekjente er det like naturlig å snakke om økonomi som om oppussing.
 4. Nå var det jo ikke det jeg prøvde å forklare heller, men jeg prøvde å forklare/motbevise deler av det du underbygger konspirasjonen med. Staten kan herske over andre mennesker, fordi den har nok legitimitet i befolkningen til å danne seg det maktgrunnlaget den behøver. Det til tross for at staten består av mennesker, og at de den hersker over ofte er helt eller delvis uenige med hva staten står for. Det handler om makt, legitimitet og stabile institusjonelle forhold, ikke om kvasireligiøs juss rundt hvem som har noen form for naturgitt "lov" eller "rett" til å bestemme. Jeg opprettholder anbefalingen min om å lese noen bøker, særlig innenfor statsvitenskap.
 5. Jeg bet meg litt fast i dette innlegget. Jeg har selv jobbet indirekte med utstedelser av statsobligasjoner, og jeg har også handlet både norske og svenske statsobligasjoner. Jeg har også jobbet i og med bank. Likevel har jeg aldri blitt lovet fødselattester eller mennesker som sikkerhet for noen lån. Har jeg selv vært en brikke i spillet uten å vite om det? Hvilken verdi har det egentlig at fødselsattestene stilles som sikkerhet dersom ingen av deltagerne kjenner til det? Og når det gjelder dette sitatet: Så det är mer utstuderat än sä. Sverige är nämligen ockuperat under Maritime Law. Dvs Sverige är registrerat pé New York börsen som SWEDEN KINGDOM OF, Sveriges regering är inget annat än en företagsledning. Dette viser absolutt ingenting. Dersom statsobligasjoner skal kunne handles på markedet, må de selvfølgelig utstedes i noens navn. Hva skulle obligasjoner blitt registrert som, hvis ikke i nettopp "KINGDOM OF SWEDEN" eller lignende? Dette impliserer ikke at Sverige er et foretak eller bedrift eller korporasjon, det er bare en teknikalitet rundt hvordan statsobligasjoner er registrert og omsettes. De fleste land har svært regulerte papirmarkeder. Dette er for å hindre blant annet svindel, beskytte investorer og kunne kreve inn eventuell skatt. Som et ledd i dette må blant annet de som utsteder verdipapirer jevnlig offentliggjøre visse typer informasjon, blant annet regnskapene sine. Dette er noe av det du kan se i EDGAR-databasen som er vist i bildet. SEC kunne sikkert lagd et eget søkefelt for "Governments" i tillegg til "Companies", men dette hadde ikke tilført noe som helst utover å gjøre systemet noe mer komplisert i bruk og utforming. At Sverige ligger sammen med bedrifter i denne databasen har ingen selvstendig juridisk effekt. Det er heller ikke akkurat noen hemmelighet at staten kan opptre som "stat" i noen situasjoner, og som bedrift/korporasjon i andre sammenhenger. Men det betyr likevel ikke at noen bakmenn "eier" staten eller lignende. Det handler om hva slags handlinger staten foretar seg, og hvilke rettsvirkninger disse handlingene medfører. Dette kan du lese om i enhver innføringsbok i statsvitenskap eller forvaltningsrett. Gi lyd om du er interessert, så skal jeg lenke deg til konkrete bøker jeg vil anbefale (de fleste til og med gratis digitalt gjennom Nasjonalbiblioteket!).
 6. Hva skal maskinen brukes til? Vanlig kontorarbeid og casual gaming. For øyeblikket hovedsakelig League of Legends, men kan være aktuelt med litt mer krevende spill etter hvert. Jeg ser for meg at den bør ha dedikert grafikkort. Som regel kommer maskinen til å være hjemme, men det er en fordel at den er lett nok til at man kan ha den med i sekken eller jobbe med den på fanget (og ikke blir for varm under lett bruk). Prisantydning/budsjett: Helst under 15 000, kan muligens strekkes litt Skal maskinen overklokkes: Nei Fortrinnsvis AMD eller Intel-basert? Har ikke noe å si Evt. andre spesielle preferanser/kommentarer: Bør ha solid byggkvalitet og ikke se ut som en typisk "gamer PC". Maskinen er til en bekjent, og jeg ønsker helst noe som "bare fungerer" så langt det finnes i Windows-verdenen. Den bør ha 512gb SSD. Batteritid er ikke veldig viktig, men bør holde i en del timer. Mulig jeg ber om i pose, sekk, ryggsekk og bag her, og jeg skjønner det er mange avveininger. Men jeg hører gjerne deres forslag og erfaringer.
 7. Men egentlig, så er det faktisk basert på mer enn psykologi. Du kan jo for eksempel se på innleggene ovenfor ditt.
 8. Jeg synes det er gode spørsmål TS kommer med, og til tross for at jeg jobber med slike ting daglig synes jeg fremdeles dette er et komplisert område. Herr Brun har forklart mekanismene på en god måte, men hvis det er konkrete spørsmål du vil ha videre utdypet eller på en annen måte kan jeg gjøre et forsøk. Jeg vil for øvrig anbefale Bank of England sine notater om dette også: Money in the modern economy: an introduction Money creation in the modern economy Anbefaler å lese disse i rekkefølge.
 9. Svært fornøyd med min bamix. Anbefaler processor-tilbehøret. Den er super for å hakke nøtter og lignende (i små porsjoner vel å merke)
 10. Jeg gikk fra iPhone 6 til iPhone X, og det er en merkbar forbedring i bildekvalitet. Om dere ikke ønsker å betale for nyeste modellen kan det altså være verdt å vurdere en eller to generasjoner tilbake. iPhone X ble vel lansert for to og et halvt år siden.
 11. Du bruker å ha rett i det du skriver, men dette skal jeg dobbelsjekke. Jeg har også hørt at arbeidsgiver dekker forvaltningskostnadene i selve fondene, men husker ikke kulden nå.
 12. Basert på det jeg har sett på finn.no: Nikon 50mm f/1.4G AF-S: 2000kr (betalte selv denne prisen for et år siden) Nikon 35mm f/2 AF-D: Usikker. Den nyere versjonen med f/1.8 selges for ca 3000. Tipper maks 2000 for denne Nikon 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED AF-S VR: Om lag 2000 kr kanskje, men mulig tungsolgt Jekker du ned prisen bare litt, vil de gå unna på et blunk, spesielt om du kan sende i posten
 13. Papegøye

  Borregaard

  Hele Oslo børs har falt 14% over den siste måneden. Vil det ikke da være bedre å kjøpe et Oslo børs-fond, fordi denne har falt mer?
 14. Takk! Jeg er beæret over at du valgte å bruke ditt første innlegg etter seks år på å svare på mitt spørsmål Jeg kom ogå over dette kitet til 995: https://www.scandinavianphoto.no/lys/lysformere/paraply/stativ-paraplykit-1012648 Tror dere kvaliteten til denne prisen er så jalla at det ikke er vits? Det skader jo ikke med et ekstra stativ om jeg vil bli mer avansert på et senere tidspunkt...
 15. Flere av dere kjenner kanskje til strobist-bloggen. Jeg har lyst til å prøve å følge dette opplegget. Utstyret de anbefaler er gitt her: https://strobist.blogspot.com/2006/03/lighting-101-traveling-light.html Jeg har blits og sender allerede. Et problem er at lumopro 3-i-1 paraplyen og lysstativet de anbefaler ikke selges i Norge. Har dere noen forslag til gode alternativer til disse? Det hadde vært fint å ikke måtte betale så mye mer enn tusenlappen, men mulig dette er optimistisk.
×
×
 • Create New...