Jump to content

Thlom

Medlemmer
 • Content Count

  13445
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

234 :)

About Thlom

 • Birthday 01/02/1984
 1. Har til gode å finne en epostklient som kan tilby bedre arbeidsflyt enn gmail, men det kan selvsagt være fordi jeg kjenner gmail ut-inn. Du kan enkelt sette opp gmail til ditt eget domene med Google Apps.
 2. Marker bildet og trykk space-tasten.
 3. Fatter ikke hva det er de styrer med. Forstår at HBO har on-demand tjenester i USA og Frankrike, skulle tro det var enkleste sak i verden å åpne disse tjenestene for oss i Norden? Har hørt at HBO Nordic av en eller annen grunn utvikler alt på nytt? Hvorfor i himmelens navn gjør de det?
 4. En liten avspoing, men det aller meste som blir vist på kino er 2K, og det som er i 4K blir vist i 2K i de aller fleste kinosaler da det meste av utstyret som er installert ikke støtter 4K (99% av utstyret kan riktignok oppgraderes til 4K, men det koster peng).
 5. Nevn disse fordelene da. Personlig ser jeg ikke særlig, utenom en evt. miljøgevinst.
 6. Apple sin JVM er vel fra og med OS X 10.6.3 å anse som deprecated. De har i hvert fall uttalt at de IKKE vil vedlikeholde denne i særlig grad og at den kan forsvinne. Vil tro at Apple ønsket at Oracle skulle ta over, men det har ikke skjedd så langt så vidt jeg vet. Det er uansett ikke en heldig situasjon for Apple å måtte vedlikeholde en komponent de ikke eier og som de stort sett ligger en versjon bak til enhver tid og som støtt og stadig rammes av sikkerhetsbrister. Tipper Java er fjernet i 10.8, senest 10.9.
 7. Har ikke hatt Flash i hovednettleseren min på over et år. Har Chrome i bakhånd i tilfelle det blir nødvendig. Det skjer omtrent aldri. Er en og annen video på nettaviser som virker såpass interessant at jeg gidder å åpne i Chrome (VG bruker forsåvidt HTML5), ellers så er det noen få flash-spill som virker såpass interessante at jeg åpner de i Chrome, men det skjer ikke ofte. Utover det så går jeg glipp av endel flash-reklame, det plager meg ikke.
 8. Lenge siden jeg pakket alle DVD-ene mine i kasser og plasserte i boda. Har stort sett tilgang til det meste via iTunes eller Canal Digital Go. Hvis ikke så får det bare være.
 9. Sakens kjerne er at "klikkmodellen" ikke er bærekraftig. At det er antall klikk som bestemmer inntjeningen gjør at målet blir å levere klikk til annonsørene, ikke å levere gode artikler til leserne. Kan man få like mange klikk ved å skrive om noe banalt og kontroversielt som å skrive noe skikkelig, så gjør man førstnevnte siden det går mye raskere. Dette gjelder nesten all nettjournalistikk. Og det er heller ikke heldig for annonsørene, de opplever bare at leserne blir reklameblind.
 10. Diskuterer dere Flash enda? Har ikke Adobe avsluttet all utvikling av flash for håndholdte enheter?
 11. Var det ikke noe slikt Apple foreslo eller patenterte for en tid tilbake? Eneste problemet med en slik løsning er vel at operatør lock-in blir enda verre enn i dag.
 12. Jeg brukte en stund en Playstation 3 som mediasenter. Måtte ha en ekstremt ustabil DLNA server på Mac-en. Av g til funket det, av og til ikke. Et svare strev. Kjøpte så en Apple TV og sleit litt med at jeg ikke fikk streamet det jeg ville til den. Løste det midlertidig med Air Video hvor jeg kjørte en server på Mac-en og streamet fra Mac til AirVideo på iPhone og derifra til Apple TV. Tungvindt. Fant så Beamer, en snerten applikasjon som koster en hundrings. Nå bare drar jeg hva jeg vil av video til den og det streames umiddelbart til Apple TV. Eneste jeg savner er bedre utvalg av film i iTunes.
 13. Apple har i alle år sett bort ifra egne HIG dokumenter der det passer seg, og de siste par årene i stadig økende grad. Det er ikke HIG dokumentene som gjør Apple produkter inuitive og flotte.
 14. Openoffice/Libreoffice er for spesielt interesserte. Med mindre du har spesielle krav så holder helt sikkert Textedit i lange baner.
 15. Hvordan funker det å sende video til TV-en? Er det bare å kjøre videoen i fullskjerm? Er det et AirPlay API så f.eks. Spotify og VLC kan legge inn støtte for AirPlay? Føles litt tungvindt å måtte kjøre mirroring for å få lyd til anlegget liksom.
×
×
 • Create New...