Jump to content

Niram

Medlemmer
 • Content Count

  5075
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

398 :)

1 Follower

About Niram

 • Birthday 04/15/1989

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

23611 profile views
 1. Ser etter ny klokke. Trenger ikke det mest fancy sannsynligvis. Ser jeg kan få galaxy watch active 1 40mm til rundt 1000 kr på finn. Er det en bra deal? Skal brukes som vanlig klokke, i tillegg til å logge treningsøkter og sånn (+ spotify). Pulsmåler har den vel og? Vil helst ikke fleste ut 3-4000 før jeg har prøvd smartklokke har s10+ telefon om det har noe å si.
 2. Jeg har pendlet langt (stort sett med tog) i ett år nå. Har barn på 2 og 5 år. Stort sett reiser jeg 0520, hjemme igjen 1715. Det har egentlig fungert greit ettersom arbeidsgiver har vist fleksibilitet. Når jeg reiser 0520 er jeg på jobb til 0815 (men får noe reisetid i arbeidstiden). Tar toget hjemover ca 1430. Det er tøft, spesielt i vinterhalvåret. Men det har gått på et vis. Det verste er vel egentlig at man aldri får hentet eller levert ungene. I tillegg er det ofte veldig tungt å gjøre så mye fornuftig etter ungene er lagt, da flater man fort ut på sofaen. Fordelen er at reisetiden brukes som egentid (podkast, musikk, tv serier) i tillegg til arbeidstid. Jeg kommer hvertfall hjem hver dag og har alltid fri i helgene. Trøster meg med at mange har pappaer som bor borte hele uken og kun er hjemme i helgen. Har tro på at neste året blir en del lettere da jeg har fått innvilget hjemmekontor fast 2 dager i uken. Tror det vil hjelpe veldig mye.
 3. Tenkte mer på at et 9l spann ikke akkurat er nok..
 4. 1000 for maling? Vi holder på nå, ett spann med 9 l koster 999,- på kampanje, og det er ikke den dyreste.
 5. Tenker også turbaserte rollespill (ala Pillars of Eternity, Baldurs Gate etc) umiddelbart. World of Warcraft er også et spill som funker fint ved siden av noe annet (med mindre man kjører dungeons/raids som krever litt fokus).
 6. World of Warcraft. Ufattelig avhengighetsskapende. Treffer så mye trivelige folk og har til tider måtte minne meg selv på å ta en pause fra den herlige verdenen : )
 7. Ingen fare å søke txp, om du går videre som togleder etterpå vel og merke. Txp fases ut i løpet av få år, men er fortsatt første steget mot å bli togleder (som det er løpende behov for). Hilsen togleder
 8. Wordpress er nok løsningen ja. Bare å lese seg opp på hvordan man installerer wordpress på en webserver. Man kan også lage en lokal installasjon på maskinen før man laster det opp til publisering. Ellers skader det ikke med grunnleggende kunnskap om HTML / CSS. Det er nyttig for å gjøre endringer på temaene også, samt for å forstå litt mer hva som foregår. Søk litt på Youtube så lærer du det grunnleggende på en kveld eller to.
 9. Hva tenker du på med koding? Tenker du frontend webutvikling så er HTML, CSS og etterhvert Javascript veien å gå. Hvis det er programmering du er ute etter (backend) så kunne kanskje Java være noe? Vi hadde grunnleggende Java på høgskolen, helt okey sted å starte det. Jeg har brukt noe Udemy, mye bra der hvertfall (også noen ålreite som ikke koster penger).
 10. Hei, Jeg vurderer for tiden dette studiet (nettbasert): https://www.noroff.no/studier/fagskole/frontend-utvikling Er det noen som har konkrete erfaringer? Jeg er interessert i alt som omhandler det egentlig (jobbmuligheter, kvalitet på studiet osv). Står ved et veiskille i livet hvor jeg ser meg helt nødt til å omskolere meg. Frontend virker på meg som et trygt valg for fremtiden (virker som et umettelig behov), i tillegg til at det er meget fleksibelt i forhold til hvor man jobber fra. Jeg sliter ikke med motivasjonen, så tror et eventuelt nettstudie vil passe meg fint. Har ikke mulighet til å studere på campus, da jeg er avhengig av å jobbe litt ved siden av for å få dette til å gå rundt. I tillegg er det oppstart allerede i mars, så jeg slipper å vente helt til høsten. Jeg har vurdert en bachelor også, men har funnet ut at det blir vel så dyrt (3 år uten vanlig lønn kontra 2 år med betalt fagskole). Tanken er at jeg kan fortsette i min nåværende jobb i kraftig redusert stilling mens jeg studerer, og forhåpentligvis kunne få innpass i en bedrift som holder på med webutvikling så raskt som mulig. Jeg har studert medieteknologi årsstudium (80 stp) tidligere (har noe kjennskap til html/css og litt java). Hvordan er jobbutsiktene etter endt studium? (vet at man kan få jobb uten utdanning, men føler det er vanskelig å få en fot innenfor uten noe spesifikk skole å sikte til) Hvordan vurderer arbeidsgiverne Noroff sammenlignet med feks en bachelor i mediefag? For mitt vedkommende blir resultatet 2- årig fagskole fra Noroff + årsstudiumet i medieteknologi. Hvordan er ryktet til Noroff i dag? Jeg ser en del gamle poster på internett hvor de ikke akkurat får positiv omtale, men syns skolen virker veldig seriøst "utad", så ting har kanskje endret seg noe? Tar imot alle erfaringer og all hjelp med en stor takk! Hilsen en som er smånervøs, men motivert til å skifte beite i en alder av 30.
 11. Forstår ikke hvordan feks fagbrev som feier kvalifiserer, men jernbaneerfaring er ikke vektlagt
 12. Fagbrevene som kvalifiserer, inneholder alle de R1 matematikk? Er selv togleder, men hadde bare 1MX (tilsvarende 1T) matematikk på videregående. Synd at kravene er såpass rigide når matematikken tilsynelatende ikke er så avansert i studiet..
 13. Jeg kan pendle opp til en 30-40 minutter med bil hver vei. Men nå om dagen går det 4-6 timer i reise pr dag etter jobben flyttet, så litt lei! Jeg tenker vel egentlig en utdanning fra scratch, siden jeg er internutdannet der jeg er nå. Har generell studiekompetanse fra vgs, men vurderer å ta opp matematikk for å ha litt flere muligheter innen IT.
 14. Hei, Er for tiden på leting etter ny retning. Jobben jeg har nå finnes bare i de 3-4 største byene og jeg er lei av å pendle. Utdanningen jeg har er lite relevant ute på bygda. Spørsmålet er, hva i all verden skal jeg velge som gir meg jobb? Jeg har stiftet familie og har ikke råd til å velge noe som ender uten jobb eller mer pendling. Jeg bor ca et kvarter fra NTNU på gjøvik, så der eller eventuelt nettstudie er det mest aktuelle. Har interesse for IT, men når jeg ser på finn er 90% (minst!) av de utlyste stillingene i de store byene. Lærer og sykepleier er ikke aktuelt. Heller ikke turnusarbeid (gjort nok av det). Jeg har forøvrig aldri vært råsterk i realfag, men er villig til å ta opp et fag eller to om det er ekstremt lurt. Føler vel kanskje ingeniør er det tryggeste, men da ser jeg nok fort på 3-4 fag jeg må ta først. Tar gjerne imot kortere studier, fagskoler om det er noe interessant der. Tips mottas med takk.
 15. Testa Wolfenstein på mobilen min, nesten surrealistisk hvor langt teknologien er kommet. Heia streaming!
×
×
 • Create New...