Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

 

 

Da får jeg skrive noe som har med tråden å gjøre, ja, du leste riktig. Dette er min minianmeldelse for;

 

The Adjustment Bureau

MV5BMTU3ODg3MDAxMl5BMl5BanBnXkFtZTcwMjc0MDMzNA@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

 

Denne filmen fikk meg til å tenke at herlighet, hva er dette for noe vrøvl? Men etter jeg satt med ned og så filmen, tenker jeg nå på "virkelig tok jeg feil". The Adjustment Bureau heretter nevnt som "TAB" er en film som handler om livets valg og de som tar de for deg, eller hjelper deg på veien..

 

Skuespillerprestasjonene var nydelige, Matt Damon i rollen som David Norris er en politiker med et mål, vi følger filmen med hans synspunkt. TAB starter med at vi blir kastet inn i en valgkamp om senatet, etter at David ikke vinner dette valget, skal han holde en tale som skal redde hans politiske karriere. På et herretoalett møter han Emily Blunt i rollen som Elise. Hun inspirerer han for denne talen og denne hendelsen skal forandre alt for justeringsbyrået.

For å ikke avsløre hvordan filmen slutter, eller handlingen i den så velger jeg å avslutte den biten der.

 

Filmen suger meg inn fra første øyeblikk, og drar meg med gjennom hele. Temaet er kort og godt, ekte kjærlighet og justeringsbyrået sin endeløse kamp for å stoppe dette mellom David og Elise. Det hele kan virke litt søkt om du ikke er interessert i litt fantasi og leker med tankene om at kanskje er det noen der ute som styrer oss? Jeg gir filmen en god 8 fordi det er svært sjeldent jeg blir så revet med av en film, men samtidig er det veldig lett å tenke seg til hva som skjer i neste øyeblikk og til tider veldig åpenbar, derfor ikke full pott.

 

8/10

 

 

 

 

Ganske uenig. Såg den igår og jeg opplevde det totale omvendte.

 

Filmen forsøker å være dyp, men har egentlig ingen fortelling. Budskap er manglende, men den klemmer inn klisje etter klisje i et forsøk å lure seeren til å tro at den har noe å gi.

 

Vi bryr oss ikke om personene i hovedrollene, blir bare dratt med de i opplevelse. Character utvikling er null.

 

Hendelsene har ingen betydning og er klemt inn i de mest tåplig sernario. Vi blir påtvunget et "dramatisk" vendepunkt, som er helt latterlig og uten innlevelse eller følelser. Bare for å (typisk) bli gjenntatt.

 

Filmens oppbygging har den standard blueprint som et Romatisk komedie. Par finner hverandre, har lykke, faller bort, kommer sammen igjen....gjesp sier jeg bare!!

 

2/10

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817324

Click 4.5/6....handler om en familiefar (Sandler) som faar en dings av en oppfinner (Walken) som kan spole tida fram/tilbake , ikke alle ting som skjer mht spolinga er like positivt.

 

Faktisk bedre enn jeg hadde trodd , noe alvor saa ikke rendyrket komedie.

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Da får jeg skrive noe som har med tråden å gjøre, ja, du leste riktig. Dette er min minianmeldelse for;

 

The Adjustment Bureau

MV5BMTU3ODg3MDAxMl5BMl5BanBnXkFtZTcwMjc0MDMzNA@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

 

Traileren til denne filmen fikk meg til å tenke at herlighet, hva er dette for noe vrøvl? Men etter jeg satt meg ned og så filmen, tenker jeg nå på "virkelig tok jeg feil". The Adjustment Bureau heretter nevnt som "TAB" er en film som handler om livets valg og de som tar de for deg, eller hjelper deg på veien..

 

Skuespillerprestasjonene var nydelige, Matt Damon i rollen som David Norris er en politiker med et mål, vi følger filmen med hans synspunkt. TAB starter med at vi blir kastet inn i en valgkamp om senatet, etter at David ikke vinner dette valget, skal han holde en tale som skal redde hans politiske karriere. På et herretoalett møter han Emily Blunt i rollen som Elise. Hun inspirerer han for denne talen og denne hendelsen skal forandre alt for justeringsbyrået.

For å ikke avsløre hvordan filmen slutter, eller handlingen i den så velger jeg å avslutte den biten der.

 

TAB suger meg inn fra første øyeblikk, og drar meg med gjennom hele. Temaet er kort og godt, ekte kjærlighet og justeringsbyrået sin endeløse kamp for å stoppe dette mellom David og Elise. Det hele kan virke litt søkt om du ikke er interessert i litt fantasi og leker med tankene om at kanskje er det noen der ute som styrer oss? Jeg gir filmen en god 8 fordi det er svært sjeldent jeg blir så revet med av en film, men samtidig er det veldig lett å tenke seg til hva som skjer i neste øyeblikk og til tider veldig åpenbar, derfor ikke full pott.

 

8/10

 

Det beste jeg likte med filmen var tanken bak byrået og "fri vilje", også tragedien av å måtte forlate den du elsker mest for at hun skal leve lykkelig. Filmen ellers når ikke helt opp, men alt i alt en alright film

 

7/10

Endret av MrLG
Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

The Adjustment Bureau får ikke noe særlig høy karakter av meg. Filmen var ganske langtekkelig rett og slett, med kjedelige karakterer og lite spenning. Ble veldig forutsigbart.

Den får terningkast 3 av meg.

 

Så over til den siste filmen jeg så:

 

Fantastic Mister Fox

Ja, her har vi en fin, men litt dyster animefilm der vi kan høre stemmene til George Clooney og Meryl Streep blant annet. Vi følger Mister fox, hans familie og andre dyr i skogen, og vi får møte tre menneskekarakterer, og dems grådighet og brutalitet mot uskyldige dyr.

Tar med noen fine sitater fra filmen:

 

"Why a fox? Why not a horse, or a beetle, or a bald eagle? I'm saying this more as, like, existentialism, you know? Who am I? And how can a fox ever be happy without, you'll forgive the expression, a chicken in its teeth?"

 

"Mrs. Fox: This story's too predictable.

Mr. Fox: Predictable? Really? Then, how does it end?

Mrs. Fox: In the end, we all die. Unless you change."

 

Terningkast 5

 

post-196373-0-94222600-1312919210_thumb.jpg

Endret av medlem-1432
Lenke til kommentar

Tucker and Dale vs Evil i går, det var en svart komedie, helt topp underholdning til denne sjangeren film.

 

Den handler om to karer(rednecks) som har kjøpt en hytte ute i skogen, samtidig er det en gjeng tenåringer som er på telttur i nærheten. En av jentene faller i vannet og de redder henne, og de andre ungdommene tror at de er onde mordere, og da de skal prøve å redde henne og da drepe Tucker & Dale. Dette resulterer i mye forviklingshumor og ungdommer som dør for fote.

 

Terningkast 5.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

The Adjustment Bureau:

 

Gledet meg lenge til å se denne filmen.

 

Konseptet var bra, selv om man har sett lignende før et par-tre millioner ganger. Det kunne blitt en god historie, men jeg fikk vage anelser om at den kom til å bli teit allerede i begynnelsen av filmen. Det var selve måten de la frem denne "skandalen" som hovedpersonen hadde sørget for, noe av den dramatiske musikken og de veldig påtatte og lite naturlige ansiktsuttrykkene. Litt på grunn av at Matt Damon i seg selv er en veldig steril og kjedelig skuespiller med dårlig innlevelse.

 

Ble skuffet til de grader. Faktisk såpass at jeg ikke har lyst å skrive så mye om det en gang. Filmen er knapt nevneverdig, selv om idéen som sagt var bra. Det kunne vært et godt konsept å bygge ut ifra, men det ble heller en standard klisjéfilm. Det som irriterte meg mest, må jeg bare få si, det var hvordan den var så overtydelig fordummende hvor alt måtte idiotforklares og overdramatiseres på en mest mulig simplistisk måte - der en til enhver tid skulle skjønne hva som foregikk. Jeg fikk på følelsen av å bli notorisk undervurdert på en eller annen måte jeg ikke klarer å sette fingeren på.

 

Det var det verste med hele filmen.

 

Poeng: 1,5/10

Lenke til kommentar

Captain America: The First Avenger

 

Så filmen på kino i Bangkok for en ukes tid siden og på tross av stressless-stoler og egen "tjener" som fylte på så mye popcorn og brus som man ønsket, ble opplevelsen ødelagt av filmen. Plottet er i og for seg greit, det som skuffer mest er fraværet av actionscener, og måten filmen virker klippet ihjel på. Scenene føltes rett og slett altfor korte og platte. Stort sett elendig skuespill trakk ytterligere ned.

 

Filmen var også altfor "hollywood" og "amerikansk". Vi var 4 stykker å så filme og alle delte vel egentlig det samme inntrykket. Den dårligste superheltfilmen på lang tid.

 

3.5/10

Lenke til kommentar

Bronson

Bronson handler om Charles Bronson som er "Britains most expensive, famous and violent prisoner". Han har sittet i fengsel i 34 år, hvorav 30 av dem i isolat. Alt dette startet med en dom på 7 år. Filmen har en litt utradisjonell oppbygning ved at Bronson selv står på en scene og introduserer forskjellige scener fra sitt liv, som vi så får se. Filmen er ikke for alle, men jeg synes den var interessant, og verdt den snaue en og en halv timen den varte.

 

6/10

 

Hesher

Hesher handler om gutten TJ som har det litt tungt. Faren hans er deprimert og de har begge flyttet inn til farmoren hans som prøver så godt hun kan. Hesher, spilt av Joseph Gordon-Levitt, er et metallhue som lever på kanten av samfunnet og som ikke bryr seg om noen regler eller lover, verken sosiale eller juridiske. Natalie Portman har også en birolle i filmen uten å bidra så alt for mye, utenom og være søt og yndig slik hun alltid er. Hesher flytter inn hos TJ og hjelper han og faren til å komme seg tilbake i hverdagen, på sin litt særegne måte.

 

Denne filmen er også ganske spesiell, og jeg vet ikke helt hva jeg kan sammenlikne med. Den er både morsom, alvorlig og rørende. Noen ganger er den alt dette på en gang. Jeg så den sammen med en del kompiser og alle satt igjen med en "hva skjedde egentlig nå"-følelse når filmen var ferdig.

 

For dere som liker litt god, gammeldags 80-talls søppelmetall som Metallica og Motörhead vil også lydsporet falle i smak!

 

9/10

Lenke til kommentar

Battle: Los Angeles

 

Verden er invadert av aliense, og Los Angeles blir slagmark. Ja, slik kan du oppsummere hele historien i denne fadesen av en film med en kort liten setning.

 

At resten av verden og er under angrep er noe som blir nevnt i korte, veldig veldig korte, nyhets opplesninger. Ellers er det USA som er i fokus, og de tapre soldatene som kjemper mot disse invaderende utyskene.

 

Skuespiller prestasjonene er horrible til tider, og soldatene fyrer av seg den ene patriotiske frasen etter den andre. Karakteriseringene er like så, og hvor Sgt. Michael Nantz spilt av Aaron Eckhart, er ment å være en veteran med komplekser etter sine tidligere oppdrag, blir han mer en platt endimensjonal sytpeis. Både Spielberg og Bigelow klarer å fremstille soldater med krigs komplekser på en mye mye mye bedre måte enn dette.

 

I tilegg klasker de på med Michelle Rodriguez, i enda en tøff jente rolle som er identisk med mer eller mindre alle rollene hun har hatt. Og hun gjør ikke noe bedre prestasjon her heller.

 

Alt i alt, vil nok ikke anbefalt denne filmen, ikke engang som popcorn film. Den er kjedelig, forutsigbar og tidvis direkte dårlig.

Endret av Bear^
Lenke til kommentar

 

 

SOLOMON KANE

 

De fleste kjenner nok til Robert E. Howard som skaperen av Conan, men det er langt fra alle karakterene han lagde. En av de tøffeste er helt klart Solomon Kane. Vi snakker en fyr som har vært totalt badass hele livet og ikke så helt snill, og selvsagt går det galt. En nær venn av Djevelen dukker opp for å ta sjelen hans, men Solomon Kane sloss tilbake og klarer å flykte. Problemet er bare at han nå er jaget av Djevelen selv, og Gud har gitt ham opp. Derfor prøver han så godt han kan å leve et fredelig liv og unngå bråk, og han nekter å sloss om han ikke må. Men det er tross alt Howard som skapte Conan, så da vet vi hvordan det går her. :p "Fighting is all there's left to do. But you don't do that anymore do you. Do you..." "Well, you know... I just might have changed my mind about that...." :p

 

I de kjedelige bitene av historien er Solomon Kane på grensen til patetisk, men på den annen side har han en grunn til det. Vi snakker en fyr som vet sjelen hans vil bli sendt rett ned til Helvete med enveisbillett til evig pinsel om han sloss. Men når han først får en grunn til å gå litt berserk snakker vi badass i Conan-stil. Forskjellen er at Conan fokuserer på rå styrke. Solomon Kane er en vanlig mann, så han fokuserer heller på andre ting som sverdkamp, pistoler og taktikk. For eksempel blir rir han jaget av to folk på hester. I stedet for å prøve å komme seg unna får han begge to på hver sin side, trekker to pistoler og skyter dem. Selv en del one-linere har han på lur. som f.eks "If I kill you, I am bound for Hell... it's a price I shall gladly pay!" :p

 

Alt i alt en litt forutsigbar film, men md mye action, dyktige skuespillere og bra effekter. Jeg storkoste meg gjennom hele greia. :)

 

Vurdering: 8.5/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Super 8 (2011)

 

Ta i betrakning av min anmeldelse at jeg likte Cloverfield godt. Det var i mine øyne, en god litt utenom det vanlige stor-monster film på det store lærrete som jeg likte så og si hvert eneste minutt av. Den var spenndene hele tiden, og jeg det var sammen med The Dark Knight en av kino-opplevelsene mine som jeg glatt har nærmest sagt "take my money" til.

 

Super 8 forsetter det jeg likte i Cloverfield. Mysterium, stort monster og spenning. Det er det her, riktignok er filmen som Cloverfield med mer et eventyr enn at folk blir nedslakta. Folk blir slakta, men ikke i den graden som i Cloverfield. Å jeg likte den forskjellen.

 

Filmen leverer for min del godt. Jeg likte den, og kommer til å se den igjen om noen år. Den ga meg også lyst til å se Cloverfield på nytt.

 

Alt i alt, god sommerfilm. Spenndene, ikke kjedelig og greit skuespill for en slik film. Jeg har egentlig ikke noe særlig å klage på filmen, fordi jeg var fornøyd etter å ha sett den. Var kanskje riktignok et par cheezy øyeblikk i filmen, men jeg overlevde.

 

8/10

Jeg forstår egentlig ikke at du sammenligner den så mye med Cloverfield. Det vesentlige er jo at Cloverfield har kamera fra helvete. En på alle måter slitsom film. Super 8 derimot var bare herlig fra start til slutt. Instant classic tenkte jeg.

Lenke til kommentar

Super 8 (2011)

 

Ta i betrakning av min anmeldelse at jeg likte Cloverfield godt. Det var i mine øyne, en god litt utenom det vanlige stor-monster film på det store lærrete som jeg likte så og si hvert eneste minutt av. Den var spenndene hele tiden, og jeg det var sammen med The Dark Knight en av kino-opplevelsene mine som jeg glatt har nærmest sagt "take my money" til.

 

Super 8 forsetter det jeg likte i Cloverfield. Mysterium, stort monster og spenning. Det er det her, riktignok er filmen som Cloverfield med mer et eventyr enn at folk blir nedslakta. Folk blir slakta, men ikke i den graden som i Cloverfield. Å jeg likte den forskjellen.

 

Filmen leverer for min del godt. Jeg likte den, og kommer til å se den igjen om noen år. Den ga meg også lyst til å se Cloverfield på nytt.

 

Alt i alt, god sommerfilm. Spenndene, ikke kjedelig og greit skuespill for en slik film. Jeg har egentlig ikke noe særlig å klage på filmen, fordi jeg var fornøyd etter å ha sett den. Var kanskje riktignok et par cheezy øyeblikk i filmen, men jeg overlevde.

 

8/10

Jeg forstår egentlig ikke at du sammenligner den så mye med Cloverfield. Det vesentlige er jo at Cloverfield har kamera fra helvete. En på alle måter slitsom film. Super 8 derimot var bare herlig fra start til slutt. Instant classic tenkte jeg.

 

Helt enig! En umiddelbar klassiker, litt som E.T, bortsett fra at Super 8 var spennende, selv om man vet hva som kommer til å skje. Likte den veldig godt, det samme gjorde de to andre som var med for å se den :thumbup:

 

Måtte redigere litt: Super 8 er heldigvis en skikkelig film, ikke sånn blair witch project/quarantine/cloverfield liksom-håndholdt elendig filming. Det gjør seg kun i bursdagsselskaper.

Endret av grovetussen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...