Jump to content

grovetussen

Medlemmer
 • Content Count

  1970
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

930 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

17550 profile views
 1. Altså, det er jo betraktelig mer økonomisk lønnsomt med en trillebår enn en elbil, men de har ikke akkurat samme funksjoner. Man kan jo frakte ting og personer med begge.
 2. Var det ikke svenskene som reverserte tilsvarende prismodell noen få måneder etter den ble innført?
 3. Dette var det vanlige fra 70-80 tallet, husker ikke når de gikk over til å lekte under, men tipper rundt tek10...? Så det spørs hvilken standard du bygger etter. Jeg ville bare hatt det som det er .
 4. Har handlet en god del greier fra bildeler.no og er fornøyd, har aldri fått noe feil eller dårlig, delene pleier komme etter et par dager.
 5. Vet ikke om det står nøyaktig foruten generelt nordiske og europeiske aksjer. Om du er i tvil får du opp en feilmelding (og kjøpet går ikke igjennom) dersom du prøver å kjøpe en ikke godkjent med ask konto.
 6. Er vel ikke lengre pant på disse, i såfall ville jeg tenkt 12kr...
 7. Du burde ikke budsjettere med mer enn max 10-11mnd/år husleie i alle fall, både pga f.eks flytting, men også reparasjoner og annet uforutsett.
 8. Når det skal bues på den måten må du vel nesten bruke stikksag med finblad, type til laminat etc, pleier å ha litt mer kontroll med de. Tror ikke du greier å ha nok kontroll med sirkelsag, da skal du være veldig stø på hånden. Om du har noen stygge bord til overs så ville jeg øvd litt først
 9. Jo, det "fungerer" jo til dels, men må ofte gå ned i bildekvalitet, det ligger bare på grensen eller akkurat foran i oppdatering. PCen er treg å bruke, og det er også nas'en, usikker på hvor flaskehalsen er. Alt er kablet og ved rene overføringer får jeg veldig god hastighet så tror ikke det er nettverket. Edit. Tror jeg skjønte hva du mente. Skal prøve å ta diskene ut av nasen og sette de inn i PCen og se om det hjelper.
 10. Hei, jeg har en nas som jeg bruker til lagring av mye forskjellig, men den er for gammel/svak til at den kan kjøre plex server, og så har jeg en eldre pc som jeg bruker til plexserver og furtebu-pc til småting (ikke spill osv). Så alternativet er enten ny (6000kr uten disker) nas eller oppgradere/ny pc, ser for meg at jeg kan få mye god maskin for det en synology 920+ koster. Så jeg heller mot å ta diskene ut av NAS'en, og sette de inn i kabinettet til pcen, og bytte hovedkort/prosessor alt etter hva som behøves, og da ha en kombinert nas/plexserverløsning, ser for meg at det blir rimeligere og mer funksjonelt enn ny nas. Så er spørsmålet, hva trenger jeg, passer eksisterende strømforsyning til et et nyere hovedkort? Er en stund siden jeg bygget pc, men mener jeg bygget denne selv. Håper noen har tid å hjelpe meg? Strømforsyning er corsair VX550W Hovedkort er MSI 970A-G43 Prosessor er AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor 3.40 GHz Ram 4gb Skjermkort AMD Radeon R7 200 series Dette sitter i et romslig cooler master kabinett. Er det noe av dette som kan brukes? Har tenkt å enten shoppe deler på finn, eller om det blir for mye klur, finne en grei brukt pc.
 11. I følge den statistikken kan det jo se ut som det er vanskeligere å få solgt 4hjulstrekk, når det er 200 usolgte bakhjuls og 1200 usolgte firehjuls, så det kan virke som folk sliter med å bli kvitt de, eller er det lagd veldig mange flere firehjulstrekk ? Det som ligger på finn er jo ikke solgt..
 12. Vi gjorde sånn at når vi kjøpte, si for 3 mill, husker ikke nøyaktig sum, da gikk hun inn med 1,3 og jeg 1,7. Da skrev vi noe sånt som at jeg gikk inn med 400k mer EK, sånn at ved evt salg skulle det deles likt men +400k til meg, men med verdistigning er ikke 400k så mange % av totalen og forskjellene blir mindre etter hvert. Da eier vi 50/50, fant ut det ble så mye pirk om vi skulle dele 60/40 eller en annen brøk, og da om jeg skulle betale ulik eiendomsskatt, forsikring eller kommunale avgifter på 60%, det hadde bare blitt styr. Og så setter vi inn fast sum på felleskontoen % av inntekt hver mnd (tror det er 12k og 15k) som går til felles ting som lån, mat, forsikring, Internett, kommunale avgifter, barna etc. Vi fant ut dette var en rettferdig og ikke minst enkel og grei måte å løse det på.
 13. Ja, det kan man begynne på rett fra ungdomsskole. Man tar de tre vgs årene i løpet av læretiden, er vel en dag i uken eller en uke på skolen i måneden eller noe deromkring.
 14. Det er muligheter for utvidet læretid, læretid i bedrift eller hva det nå heter. I stedet for at det er 2 år vgs og 2,5 år læretid er det 4,5år i bedrift med skole samtidig. Der jeg jobber har vi hatt 2 lærlinger som har gått denne veien. Ta en telefon til nærmeste okel, (opplæringskontoret for elektrofag), eventuelt ta direkte kontakt med firma du kan tenke deg å gå i lære hos.
×
×
 • Create New...