Jump to content

grovetussen

Medlemmer
 • Content Count

  1576
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

623 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

15939 profile views
 1. Uff, her jeg ville trekt meg og prøvd å selge den til noen andre.. Lukter problemer "down the road"...
 2. Om det har kommet inn fuktighet et sted kan du jo prøve å varme den opp med vifteovn eller noe lignende, kanskje den tørker opp?
 3. Nei, utstyret er hverken montert eller testet, men jeg har skaffet utstyr til testing 😀
 4. Det er også veldig urettferdig at jeg ikke får ladet min Huawei telefon med naboens iPhonelader, de burde lagt til rette for at jeg skulle kunne benytte meg av deres infrastruktur selv om det ikke passer helt.
 5. Åja, det flotte utsagnet "hvis du ikke liker det så flytt", det er ikke et argument, og til ingen nytte i debatten. Slutt med det.
 6. Er det særregler for timelønn? Der jeg jobbet før var det timelønn, men også var det betalt helligdager osv, ikke vår feil at 17 mai og påsken er i arbeidsuken. Å måtte gå på dagen er ikke lov med mindre man får lønn ut oppsigelsestid,arbeidsgiver fritas ikke for sine lønnsplikter. Egenmelding og velferdspermisjon er vel nedfelt i arbeidsmiljøloven, som rettigheter som oppnås etter 3 mnd? Kan være jeg tar feil her. Høres ut som arbeidstilsynet skulle fått et anonymt tips og tatt en svipptur innom for å sjekke....
 7. Har bedriften tariffavtale?
 8. Høres ut som det er på tide å lete etter ny jobb...
 9. PFXP er dobbelisolert, (ofte flertrådet) PVC kabel. PVC tåler max 70grader oppvarming. MR-flex er en PEX isolert kabel, den er mangetrådet. PEX tåler max 90 grader oppvarming. At MR flex er mangetrådet gjør at den tåler mer (veksel)strøm, og siden den tåler 90 grader oppvarming kan den belastes med større strøm før den tar skade, og kan dermed sikres høyere enn en pfxp med tilsvarende ledertverrsnitt. Ellers er den elektriske oppbyggingen stort sett lik, den store forskjellen er isolasjonsmaterialene. Siden det er så kort strekk vil det i mine øyne være bare tull å begrense dimensjoneringen. Du sparer toppen noen hundrelapper på å ta det som er "minimum" nå. Den du linker til kan du belaste med 75A i friluft, så det er mer en godt nok til 32A sikring ja, hadde holdt med 4x4 eller 4x6 avhengig av forlegningsmåte Men dette har elektrikeren din garantert god kontroll på
 10. Er ubuntu det samme som linux? Jeg hadde det på en eldre pc som ble så treg av windows, synes det gikk ganske så uproblematisk til generell surfing, tekstbehandling osv.
 11. Nei, vi er et bra land å leve i på tross av at vi har høy skatt.
 12. Ja for det er skatt vi skal leve av etter det er tomt for olje....
 13. Tror nok ikke pfxp kommer i sort, men kan jo bruke MR-flex eller lignende. Da kan du også sannsynligvis gå ned i tverrsnitt siden den har høyere strømføringsevne enn pfxp. Litt høyere meterpris, men det er vel ikke så mange meter du skal ha.
 14. Hei, dette er litt på siden, men trenger en manuell ekstern blits til test av utstyr for utkobling ved lysbue. Den må kunne blitse manuelt uten kamera og kunne stilles inn til ca 0,5ms. Jeg har ikke peiling, er det noen som kan anbefale noe rimelig som funker til vårt bruk? Legger ved beskrivelse av testing. Testing the installation Repeat the following steps to check all installed detectors separately: 1. Simulate an arc by using a camera flash. Mobile phone flash shall not be used. 2. Set the camera flash to approximately 0.5 ms. 3. Place the camera flash at a distance between 1.5 -2 meters (60-80 inches) from the detector. 4. Make sure no object is standing in the way. 5. Point the camera flash towards the detector. 6. Press the flash test button. Minimum interval between flashes is 15s.
 15. Nei, det var noe annet, men flammkuchen er jo godt det også. Men det er jo veeeeeeldig likt pizza det også da.
×
×
 • Create New...